Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi
Lappi (täyskuva)
Lappi

Sodankylä – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Lampivaaran Ametistikaivos

Lapin luonnon keskellä, Pyhä-Luoston kansallispuistossa, pääsee tutustumaan Lapin omaan jalokiveen eli ametistiin. Täällä sijaitsee Lampivaaran ametistikaivos ja monesta muusta jalokivikaivoksesta poiketen, Lampivaaran kaivos toivottaa vierailijat tervetulleiksi. Osallistu opastettuun kierrokseen joka jälkeen voit kaivaa itsellesi oman ametistin! Lampivaaran kahviosta voit ostaa välipalaa ja virvokkeita.

www.amethystmine.fi/fi/

Luostontie 4, 99555 LUOSTO (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Pyhä-Nattasen kierros

Vaikka polku Sompion luonnonpuistossa sijaitsevalle Pyhä-Nattaselle on melko kivinen ja pitkospuilla täytyy olla tarkkana, ovat laelta avautuva maisema ja kiehtovat kivimuodostelmat todella sen arvoisia. Laella on tunnelmallinen päivätupa. Rengasreitti on pituudeltaan 7km ja kannattaa varustautua melko haastavaan ja jyrkkään maastoon. Reitin varrella on laavu ja tulipaikka.

asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&sha...

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Nilimella Camping

Nilimellan leirintäalueella pääsee uimaan ja rannalla on leikkipaikat lapsille. Majoitusvaihtoehtoja löytyy telttapaikoista karavaanareille ja mökkejä sekä huoneistojakin on tarjolla. Tältä vehreältä leirintäalueelta on keskustaan matkaa noin kilometri. Ranta-alueella on myös ravintola.

nilimella.fi/

Kelukoskentie 5, 99600 Sodankylä (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Yöttömän Yön ravit

Sodankylän raviradalla on vuodesta 1998 järjestetty ravimaailman erikoisuus, Yöttömän Yön ravit. Vaikkei muuten raviharrastaja olisikaan, kannattaa tässä kerran kesässä järjestettävässä tapahtumassa käydä ihmettelemässä talkoovoimin järjestettyjen ravien rennon letkeää tunnelmaa. Alueella on ravintola (vain käteismaksu! ). Ravien päivämäärä kannattaa tarkistaa Lapin Ravi ry:ltä sillä se vaihtelee vuosittain.

web.facebook.com/lapinravi/?_rdc=1&_rdr

Kemijärventie 380, 99601 Sodankylä (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Jaakkolan porotila

Porotilavierailu sopii erinomaisesti koko perheelle, sillä tilalla tavataan porojen lisäksi muita maatilan eläimiä, opitaan lappilaisen sukutilan historiasta ja nykypäivästä. Täällä voit osallistua revontuliretkelle taikka pilkkisafarille porokyydillä. Koska kyseessä on todellakin toiminnallinen maatila, on vierailut sovittava isännän taikka emännän kanssa aina etukäteen.

www.jaakkolareindeerfarm.com

Alakitisentie 899, 99555 Luosto (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kiveliön Kala

Jos matkaat Sodankylästä pohjoiseen kohti Ivaloa taikka Inaria, kannattaa matkan varrella pysähtyä Kiveliön Kala-myymälässä. Täältä löytyy niin tuoretta kuin savustettuakin kalaa mukaan ostettavaksi. Kiveliöllä on myös pieni tunnelmallinen kahvila, jossa voit syödä kunnon lounaan. Erilaisia majoitusvaihtoehtojakin on tarjolla.

www.kivelionkala.fi/

Ivalontie 6566, 99600 Sodankylä (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lumikenkäily

Lähde hiihtämisen ja laskettelun sijaan lumikenkäilemään! Lumikenkäily käy todella hyvästä liikunnasta, joten ensimmäinen kokeilu kannattaa ottaa rauhallisesti. Muun muassa UKK-puistossa on merkittyjä reittejä, joten voit lähteä lumikenkäilemään itsenäisesti ellet sitten halua osallistua opastetulle retkelle. Välineet voit vuokrata paikanpäältä.

www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto/palvelut/yh...

Osoite: UKK-puisto sijaitsee Sodankylä-Ivalo -maantien itäpuolella

Tekemistä
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Tankavaaran Kultamuseo

Kultamuseo on upea paikka pistäytyä oppimaan kullanhuuhdonnan ja erityisesti Lapin kullan historiasta. Perusnäyttelyssä on esillä muitakin mineraaleja ja jalokiviä. Täällä pääset myös itse kokeilemaan onneasi kullanhuuhdonnassa niin kesällä kuin talvellakin. Museon ohjelmapalvelun opastetut kierrokset paneutuvat syvällisemmin eri osa-alueisiin.

www.kultamuseo.fi/

Tankavaarantie 11 C, 99695 Tankavaara (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Ivalojoen Matkailupalvelut Hammastunturin erämaassa

Hammastunturin erämaassa, luonnonkeskellä Köysivaaran erämaakämppä tarjoaa retkeilymajoitusta. Toteutamme ohjelmapalveluita sekä välinevuokrausta sinun tarpeiden mukaan. Lautta-ja kanoottiretket Ivalojoelle ja Tankajoelle. Kalastusmatkailua. Kullanhuuhdontaa. Erä-ja opaspalvelut. Välinevuokraus. Leirikoulut ja ryhmätilaukset.

www.ivalojoenmatkailupalvelut.fi

Kutturantie 2703, 99800 Saariselkä (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti