Ranua – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Ranua

Sivulla on kaikki nähtävyyksiin liittyvät vinkit ja osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta. Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun alaosasta.

Leipomo-kahvila Kiireen Raja - Mukava tauko- ja lounaspaikka Ranuan ytimessä

Unohda kaikenkarvaiset hektiset ja suuret ketjuruokalat matkan varrella pohjoiseen. Siirry kiireen tuolle puolen ja pidä tauko Kiiren rajalla. Hengähdä hetki. Kiireen rajalla tauko sujuu leppoisasti uunituoretta pullaa, pikkuleipää, munkkia tai muuta makeaa tai suolaista suupalaa mutustaen. Kävisikö vaikka lohi-, kasvis- tai poropiirakka, -pasteija tai voileipäkakku. Tai pizza itse valituilla runsailla täytteillä. Arkipäivisin täällä tarjoillaan myös maistuvaa ja kohtuuhintaista kotilounasta. (Kotisivuilta näkee, mitä on lounaaksi minäkin päivänä.)

www.kiireenraja.fi

Keskustie 32, Ranua (kartalla)

Ruokailu

Cafe & Bistro BUBO - Herkullinen lounasbuffet

Mur Mur-linnassa, Ranuan eläinpuiston yhteydessä toimiva lounaspaikka, jonka lounasbuffetista löytää maistuvaa perusruokaa koko perhe; On keittoja, liha- ja kalaruokia ja myös pizzabuffet. Perjantaista sunnuntaihin noutopöytä laajenee burgeribuffetilla, jonka antimista voi rakentaa oman hampurilaisen. Listalta voi tilata myös muita annoksia, kannattaa kokeilla vaikka Ranuan nimikkopitsaa, juuri sopivan kypsäksi paistettua porohampurilaista ja rapsakoita bataattiranskalaisia.

www.facebook.com/cafebistrobubo/

Rovaniementie 29, Ranua (kartalla)

Ruokailu

Simojärven retkeilypolku - Seikkailua ja marjastusta ranualaisilla saloilla

Yli 30 kilometriä merkittyjä retkeilyreittejä risteilee luonnontilaisen Simojärven ympäristössä. Retkeilyreitit kulkevat välillä avokallioilla, välillä pitkin matalan kasvuston peittämää tasaista metsämaata. Alueella kohtaa vänkyräisiä kelopuita ja marjaisia hillasoita, mutta vaikuttavin yllätys monille ovat järvenrantojen hienohiekkaiset hiekkarannat, jotka jatkuvat katkeamattomana pitkiä matkoja. Liikkeelle pääsee lähtemään hyvin vaikka Korvajokisuun laavulta, jonka lähellä on pysäköintialue.

www.ranua.fi/Kirjasto-Liikunta-Nuoret/Liikuntapaikat,-ulkoilureitit,-kelkkareitit/Retkeilyreitit

Korvajokisuuntie 14, Ranua (kartalla)

Tekemistä Rauhallinen

Frisbeegolfia pelaamaan

Urheilukentän ja läheisen pururadan metsäisessä ympäristössä risteilee Ranuan frisbeegolfrata. Alun perin 11-väyläinen rata on nykyään laajennettu 20-väyläiseksi. Väylien pituudet vaihtelevat 42 ja 122 metrin välillä. Väylillä on kumpuilevan maaston takia jonkin verran korkeuseroja. Rata ei ole helpoimmasta päästä, mutta väylille on merkattu myös helpompia, vaihtoehtoisia tiiauspaikkoja, joilta aloittelijat voivat lähteä heittelemään väylää läpi.

frisbeegolfradat.fi/rata/ranua_dgp/

Peuratie 1, Ranua (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin

Japanitalo

Ranuan Simojärveltä löytyy pieni pala Japania Japanitalon muodossa. Paikanpäällä voit käydä tutustumassa japanilaiseen kulttuuriin sekä osallistua moniin erilaisiin työpajoihin.

japanitalo.fi

Olangontie 20, Simojärvi, Ranua (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Ranuan Hevospalvelut

Lähde tunnelmallisille suomehevosrekiajeluille Ranuan hevospalveluiden kanssa. Ranuan Hevospalvelut järjestää räätälöityjä hevosrekiajeluja, joiden lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat mm. tilavierailut, talutusratsastukset sekä erilaiset hevostilalla järjestettävät juhlatilaisuudet.

ranuanhevospalvelut.fi

Laaksotie 26, 97700 Ranua (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Arctic Guesthouse & Igloos

Arctic Guesthouse & Igloosilla voit yöpyä joko kymmenessä vapaasti liikuteltavassa lasi-igluveneessä tai perinteikkäässä majatalossa, jossa on yhteensä 17 huonetta. Majatalon vanhemmasta päärakennuksesta löytyy lisäksi ravintola, joka on auki joka päivä, ympärivuotisesti.

arcticguesthouseandigloos.com

Pappilantie 1, 97700 Ranua (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Ranuan Eläinpuisto - avoinna ympäri vuoden

Ranuan Eläinpuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ympärivuotisesti. Puistossa voit tutustua kymmenten eläinten elämään luonnollisissa elinympäristöissä.

ranuazoo.com

Nähtävää Tekemistä Ruokailu