Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Ranua
Ranua (täyskuva)

Ranua – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ranuan Hillamarkkinat ja Hillabalooza - Hillan innoittama markkinatapahtuma

Hilla, tuo erämaasoiden arvostettu marja on tähti hillamarkkinoilla, jotka järjestään Ranualla aina elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Markkinakojuja on pilvin pimein ja niistä voi ostaa tietysti hillaherkkuja mutta myös esimerkiksi paikallisia käsitöitä ja perinneruokia. Markkinoilla on monenlaista ohjelmaa, perinteisesti kruunataan Hillatyttö ja Marjatohtori ja kilpaillaan moottorisahauksessa ja puutavaran lastauksessa. Hillabalooza-oheistapatumassa pelataan rantalentopalloa.

www.facebook.com/Hillamarkkinat-119400058085045/

Peuratie 2, Ranuan urheilukenttä, Ranua (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset

Simojärven retkeilypolku - Seikkailua ja marjastusta ranualaisilla saloilla

Yli 30 kilometriä merkittyjä retkeilyreittejä risteilee luonnontilaisen Simojärven ympäristössä. Retkeilyreitit kulkevat välillä avokallioilla, välillä pitkin matalan kasvuston peittämää tasaista metsämaata. Alueella kohtaa vänkyräisiä kelopuita ja marjaisia hillasoita, mutta vaikuttavin yllätys monille ovat järvenrantojen hienohiekkaiset hiekkarannat, jotka jatkuvat katkeamattomana pitkiä matkoja. Liikkeelle pääsee lähtemään hyvin vaikka Korvajokisuun laavulta, jonka lähellä on pysäköintialue.

www.ranua.fi/Kirjasto-Liikunta-Nuoret/Liikuntapaikat,-ulkoilureitit,-kelkkareitit/Retkeilyreitit

Korvajokisuuntie 14, Ranua (kartalla)

Tekemistä
Rauhallinen

Ranuan Eläinpuisto - avoinna ympäri vuoden

Ranuan Eläinpuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ympärivuotisesti. Puistossa voit tutustua kymmenten eläinten elämään luonnollisissa elinympäristöissä.

ranuazoo.com

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu

Frisbeegolfia pelaamaan

Urheilukentän ja läheisen pururadan metsäisessä ympäristössä risteilee Ranuan frisbeegolfrata. Alun perin 11-väyläinen rata on nykyään laajennettu 20-väyläiseksi. Väylien pituudet vaihtelevat 42 ja 122 metrin välillä. Väylillä on kumpuilevan maaston takia jonkin verran korkeuseroja. Rata ei ole helpoimmasta päästä, mutta väylille on merkattu myös helpompia, vaihtoehtoisia tiiauspaikkoja, joilta aloittelijat voivat lähteä heittelemään väylää läpi.

frisbeegolfradat.fi/rata/ranua_dgp/

Peuratie 1, Ranua (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Ranuan Hevospalvelut

Lähde tunnelmallisille suomehevosrekiajeluille Ranuan hevospalveluiden kanssa. Ranuan Hevospalvelut järjestää räätälöityjä hevosrekiajeluja, joiden lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat mm. tilavierailut, talutusratsastukset sekä erilaiset hevostilalla järjestettävät juhlatilaisuudet.

ranuanhevospalvelut.fi/

Laaksotie 26, 97700 Ranua (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: arcticguesthouseandigloos.com/fi/blogi/

Arctic Guesthouse & Igloos

Arctic Guesthouse & Igloosilla voit yöpyä joko kymmenessä vapaasti liikuteltavassa lasi-igluveneessä tai perinteikkäässä majatalossa, jossa on yhteensä 17 huonetta. Majatalon vanhemmasta päärakennuksesta löytyy lisäksi ravintola, joka on auki joka päivä, ympärivuotisesti.

arcticguesthouseandigloos.com/

Pappilantie 1, 97700 Ranua (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Japanitalo

Ranuan Simojärveltä löytyy pieni pala Japania Japanitalon muodossa. Paikanpäällä voit käydä tutustumassa japanilaiseen kulttuuriin sekä osallistua moniin erilaisiin työpajoihin.

japanitalo.fi/

Olangontie 20, Simojärvi, Ranua (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: arcticguesthouseandigloos.com/fi/blogi/

Cafe & Bistro BUBO - Herkullinen lounasbuffet

Mur Mur-linnassa, Ranuan eläinpuiston yhteydessä toimiva lounaspaikka, jonka lounasbuffetista löytää maistuvaa perusruokaa koko perhe; On keittoja, liha- ja kalaruokia ja myös pizzabuffet. Perjantaista sunnuntaihin noutopöytä laajenee burgeribuffetilla, jonka antimista voi rakentaa oman hampurilaisen. Listalta voi tilata myös muita annoksia, kannattaa kokeilla vaikka Ranuan nimikkopitsaa, juuri sopivan kypsäksi paistettua porohampurilaista ja rapsakoita bataattiranskalaisia.

www.facebook.com/cafebistrobubo/

Rovaniementie 29, Ranua (kartalla)

Ruokailu

Leipomo-kahvila Kiireen Raja - Mukava tauko- ja lounaspaikka Ranuan ytimessä

Unohda kaikenkarvaiset hektiset ja suuret ketjuruokalat matkan varrella pohjoiseen. Siirry kiireen tuolle puolen ja pidä tauko Kiiren rajalla. Hengähdä hetki. Kiireen rajalla tauko sujuu leppoisasti uunituoretta pullaa, pikkuleipää, munkkia tai muuta makeaa tai suolaista suupalaa mutustaen. Kävisikö vaikka lohi-, kasvis- tai poropiirakka, -pasteija tai voileipäkakku. Tai pizza itse valituilla runsailla täytteillä. Arkipäivisin täällä tarjoillaan myös maistuvaa ja kohtuuhintaista kotilounasta. (Kotisivuilta näkee, mitä on lounaaksi minäkin päivänä.)

www.kiireenraja.fi/

Keskustie 32, Ranua (kartalla)

Ruokailu

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti