Heinola – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Tsaarinpoppeli - Suomen suurin puu ja Heinolan ylpeys

Heinolan rantapuistossa kasvaa legendaarinen Tsaarinpoppeli, joka on sekä puun laji, että tälle puuyksilölle annettu nimi. Tsaarinpoppeli oli ainoa puu, joka jäi pystyyn kun Kymijoki tulvi voimalla yli äyräidensä vuonna 1901 ja vei kaikki muut puut mennessään. Tsaarinpoppeli on Suomen mittakaavassa todellinen harvinaisuus. Sen mitattu tilavuus on 30 kuutiota kun keskimäärin suurimmat puut Suomessa ovat 20 kuution luokkaa. Rungon ympärysmittakin on yli 8 metriä ja latvuksen läpimitta 23 metriä.

www.heinola.fi/rantapuisto/

Rantapuisto, 18100 Heinola (kartalla)

Nähtävää

Heinola DiscGolfPark World

Heinolan 18-väylänen frisbeegolfrata haastaa jopa kokeneemmankin pelaajan. Radan luokitus on AAA1. Radasta on pari eri versiota, pidempi ja lyhyempi. Pidemmällä versiolla väylät ovat pituudeltaan 90-250 metrin välillä. Pidempi versio on maksullinen. Lyhyemmällä versiolla väylät ovat 50-100 metrin välillä. Radalla on aika paljon korkeuseroja.

frisbeegolfradat.fi/rata/kippasuo_heinola/

Kippasuonväylä 30,Heinola (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Heinolan talous-muovi ja lelu - Kenties Suomen paras lelukauppa

Suosittu vierailupaikka Heinolaan saapuvien lapsiperheiden keskuudessa, jonka hyllyiltä löytyy tuhansia (oikeasti) erilaisia leluja ja muovi- ja taloustuotteita. Suosituimpia leluja ovat legot, erilaiset lautapelit, autot, joita on niin jätti- kuin minikokoisena, kestävät muovilelut, figuurit ja Brio-puulelut. Taloustavaroiden valikoima ei juurikaan jää leluista jälkeen, keittiöön löytyy kattiloita ja muita tarvikkeita, vahakankaita pöytäliinoiksi, pellavakankaisia pöytäliinoja, jne.

www.facebook.com/HeinolanTalousMuoviJaLelu

Kauppakatu 19, Heinola (kartalla)

Ostokset Hyvä lapsiperheille

Ravintola Kettu ja Kana - Kanaherkkuja ja lämmintä tunnelmaa

Arkisin lounasta ja päivittäin maittavia à la carte -illallisia tarjoava perinteinen heinolalainen ruokapaikka, jonka spesialiteetti ovat nimenomaan kanaruoat isoina ja konstailemattomina annoksina. Kokeile vaikka banaaninlastaajan kanaa tai hunajakanaa. Toisella puolella on ravintola ja toisella kahvila/konditoria, josta saa herkullisia leivoksia. Sijaitsee kätevästi Heinolan torin kupeessa. Ravintola perustettiin jo vuonna 1988 ja innoitus nimeen saatiin suomalaisista kettu-saduista.

www.kettujakana.fi

Torikatu 5, Heinola (kartalla)

Ruokailu

Hotelli Kumpeli Spa - Ketjuista riippumaton viihtyisä kylpylähotelli

Kauniilla paikalla, järven rannalla ja aivan Tähtiniemen sillan kupeessa sijaitseva Kumpeli ei ole pelkästään sijainniltaan oiva yöpymispaikka kolmisen kilometriä Heinolan keskustasta, vaan myös aikuiseen makuun suunniteltu rentoutumiskylpylä. Porealtaassa tai höyry/aromisaunassa rentoutuessa alkaa mielikin levätä. Huoneet ovat perussiistit, niiden parasta antia ovat järvelle tai puistoon avautuvat parveke/pationäkymät. Ympäristössä hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun. Herkulliset ruoat.

www.booking.com/hotel/fi/hotelli-kumpeli.fi.html

Muonamiehenkatu 3, Heinola (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Rauhallinen