Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Heinola – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ravintola Kettu ja Kana - Kanaherkkuja ja lämmintä tunnelmaa

Arkisin lounasta ja päivittäin maittavia à la carte -illallisia tarjoava perinteinen heinolalainen ruokapaikka, jonka spesialiteetti ovat nimenomaan kanaruoat isoina ja konstailemattomina annoksina. Kokeile vaikka banaaninlastaajan kanaa tai hunajakanaa. Toisella puolella on ravintola ja toisella kahvila/konditoria, josta saa herkullisia leivoksia. Sijaitsee kätevästi Heinolan torin kupeessa. Ravintola perustettiin jo vuonna 1988 ja innoitus nimeen saatiin suomalaisista kettu-saduista.

www.kettujakana.fi/

Torikatu 5, Heinola (kartalla)

Ruokailu

Heinolan talous-muovi ja lelu - Kenties Suomen paras lelukauppa

Suosittu vierailupaikka Heinolaan saapuvien lapsiperheiden keskuudessa, jonka hyllyiltä löytyy tuhansia (oikeasti) erilaisia leluja ja muovi- ja taloustuotteita. Suosituimpia leluja ovat legot, erilaiset lautapelit, autot, joita on niin jätti- kuin minikokoisena, kestävät muovilelut, figuurit ja Brio-puulelut. Taloustavaroiden valikoima ei juurikaan jää leluista jälkeen, keittiöön löytyy kattiloita ja muita tarvikkeita, vahakankaita pöytäliinoiksi, pellavakankaisia pöytäliinoja, jne.

www.facebook.com/HeinolanTalousMuoviJaLelu

Kauppakatu 19, Heinola (kartalla)

Ostokset
Hyvä lapsiperheille

Tsaarinpoppeli - Suomen suurin puu ja Heinolan ylpeys

Heinolan rantapuistossa kasvaa legendaarinen Tsaarinpoppeli, joka on sekä puun laji, että tälle puuyksilölle annettu nimi. Tsaarinpoppeli oli ainoa puu, joka jäi pystyyn kun Kymijoki tulvi voimalla yli äyräidensä vuonna 1901 ja vei kaikki muut puut mennessään. Tsaarinpoppeli on Suomen mittakaavassa todellinen harvinaisuus. Sen mitattu tilavuus on 30 kuutiota kun keskimäärin suurimmat puut Suomessa ovat 20 kuution luokkaa. Rungon ympärysmittakin on yli 8 metriä ja latvuksen läpimitta 23 metriä.

www.heinola.fi/rantapuisto/

Rantapuisto, 18100 Heinola (kartalla)

Nähtävää

Hotelli Kumpeli Spa - Ketjuista riippumaton viihtyisä kylpylähotelli

Kauniilla paikalla, järven rannalla ja aivan Tähtiniemen sillan kupeessa sijaitseva Kumpeli ei ole pelkästään sijainniltaan oiva yöpymispaikka kolmisen kilometriä Heinolan keskustasta, vaan myös aikuiseen makuun suunniteltu rentoutumiskylpylä. Porealtaassa tai höyry/aromisaunassa rentoutuessa alkaa mielikin levätä. Huoneet ovat perussiistit, niiden parasta antia ovat järvelle tai puistoon avautuvat parveke/pationäkymät. Ympäristössä hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun. Herkulliset ruoat.

www.booking.com/hotel/fi/hotelli-kumpeli.fi.html

Muonamiehenkatu 3, Heinola (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti