Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Torino
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Torinon lentoasema
Sagat Aeroporto di Torino sijaitsee 16 kilometrin matkan päässä keskustasta, jonne voi siirtyä junalla, bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Saapuminen Torinoon ja siirtyminen Torinon, Milanon ja Bergamon lentoasemilta Torinon keskustaan

Jos varaa lennon, joka menee suoraan Torinon omalle lentoasemalle, on sieltä lyhyt juna- tai bussimatka kaupungin keskustaan. Lentoasemalta voi myös siirtyä ytimeen tai muualle kaupunkiin taksilla, ja sieltä voi vuokrata käyttöönsä auton.

Jos saapuu Milanoon tai sen lähellä sijaitsevaan Bergamoon, on molemmista hyvät yhteydet Torinoon. Matkaan kuitenkin kuluu huomattavasti pidempään kuin jos laskeutuu Torinon omalle lentoasemalle.

Torinon päärautatieasema (Porta Nuova) on kaupungin ytimessä, ja sieltä on helppo siirtyä lentokenttäjunalta tai muulta kulkuneuvolta kävellen, julkisilla tai taksilla majapaikalle. Myös toinen suuri asema eli Porta Susa sijaitsee samoissa kortteleissa, mutta jonkin verran syrjäisemmästä ja kulkuyhteyksiltään huonommassa paikassa.

Saapuminen Torinon lentoasemalle ja siirtyminen sieltä muualle kaupunkiin

Sagat Aeroporto di Torino eli Torino Airport eli Caselle Airport [kartalla] sijaitsee 16 kilometrin matkan päässä keskustasta. Lentoasemalta voi siirtyä junalla, bussilla, taksilla tai vuokra-autolla Torinon ytimeen tai muualle kaupungin liepeille.

Junayhteys

Rautatieyhteys Torinon lentoaseman rautatieasemalta (Caselle Airport) kulkee normaalisti Porta Susa -asemalle [kartalla], mutta loppuvuodesta 2022 tämä yhteys ei toiminut kokonaan. Jos junat edelleen pysähtyvät Venaria-asemalle, voi sieltä saumattomasti siirtyä korvaavalla SF2-linjan bussilla Porta Susaan. Neljä euroa maksavan lipun voi ostaa automaatista tai tiskeiltä, joita on aseman yhteydessä.

Tietoa aikatauluista ja muusta vastaavasta saa lentoaseman sivuilta.

Linja-autoyhteys

Linja-auto on käytännöllinen kyyti paitsi aivan ytimeen myös muualle sen ja lentoaseman välimaastoon. Toisin kuin aikoinaan nykyään vain yksi bussi eli Arriva-yhtiön operoima bussi kulkee lentoaseman ja ytimen väliä. Bussit lähtevät saapuvien tasolta ja kulkevat Porta Susan kautta Porta Nuova -rautatieasemalle [kartalla], joka on asemista keskeisempi, vilkkaampi ja kulkuyhteyksiltään parempi.

Normaalisti bussit kulkevat vartin välein mutta viikonloppuisin vain 45 minuutin välein. 7,50 euroa maksavan lipun saa automaateista ja bussista, jolloin hintaan lisätään euron käsittelykulu. Jos jostakin syystä ostaa lippunsa bussissa, käy siihen kuten automaattiinkin lähilukuominaisuudella varustettu maksukortti. Matka ytimeen kestää 45–50 minuuttia.

Lisätietoa bussimatkoista saa lentoaseman sivuilta.

Taksi

Taksimatka lentokentältä keskustaan maksaa 30–50 euroa. Matka aivan ytimeen kestää puolisen tuntia, jos ei satu saapumaan pahimpaan ruuhka-aikaan. Lentokenttätaksien tolppa on saapuvien tasolla.

Tietoa taksikyydeistä saa lentoaseman sivuilta.

Autonvuokraus

Torinon lentoasemalta voi vuokrata auton käyttöönsä, mutta kannattaa huomata, että alue on tottumattomalle vilkas paikka, jossa on hyvä tuntea paikallista liikennekulttuuria ja reitit.

Lentoaseman sivuilla on kaikki siellä toimivat autovuokraamot verkkosivuineen.

Lisää asiaa lentoasemalta muualle siirtymisestä:

Lentoaseman sivuilla on tietoa muualle siirtymisestä myös niille, jotka haluavat siirtyä sieltä suoraan Alppien hiihtokeskuksille.

Siirtyminen Milanon lentoasemalta Torinon keskustaan

Monet matkustavat Torinoon Milanon kautta. Milanon Malpensa-lentoasemalta [kartalla] kulkee junia ja busseja Milanon rautatieasemalle. Rautatieasemalta voi siirtyä junalla Torinon keskustaan, kuten Porta Nuova -asemalle. Matka kestää tunnista kahteen ja puoleen tuntiin, ja liput voi saada Trenitalian sivuilta kohtuuhinnalla, jos ne ostaa hyvissä ajoin etukäteen.

Lisätietoa siirtymisestä Malpensan lentoasemalta muualle saa sen verkkosivuilta, sillä suorat bussiyhteydet Torinoon voivat vielä palata ohjelmistoon.

Siirtyminen Bergamon lentoasemalta Torinon keskustaan

Suomesta ja monesta muusta paikasta on etenkin Ryanairin lentoja, jotka laskeutuvat Bergamon lentoasemalle [kartalla], joka sijaitsee kohtalaisen lähellä Milanoa. Sieltä on helppo siirtyä useiden eri yhtiöiden busseilla noin 5 eurolla alle tunnissa Milano Centrale -rautatieasemalle. Bussit pysähtyvät aivan rautatieaseman etuoven lähelle, ja tästä on lyhyt matka Torinon Porta Nuova -asemalle kulkevaan junan. Matka kestää tunnista kahteen ja puoleen tuntiin, ja liput voi saada Trenitalian sivuilta kohtuuhinnalla, jos ne ostaa hyvissä ajoin etukäteen. Jos lippua ei ole ostanut etukäteen, saa sen helposti automaatista tai tiskeiltä maksukortilla, mutta hinnat ovat korkeampia kuin hyvissä ajoin etukäteen lippunsa ostaville.

Lentoaseman edustalta on helppo nousta seuraavaan Milanon rautatieasemalle matkaavaan junaan, sillä lippu on helppo ostaa ja bussit lähtevät usein. Jos kuitenkin haluaa tutkia mahdollisuuksia, kuten Flixbusilla siirtymistä suoraan esimerkiksi Torinoon, on bussiyhtiöt lueteltu lentoaseman sivuilla.

Lentoaseman sivuilla on asiaa myös Bergamon lentoasemalta taksilla muualle siirtymisestä, auton vuokraamisesta ja junayhteyksistä Bergamon rautatieasemalta muualle.

Siirtyminen Torinon rautatieasemilta muualle kaupunkiin

Torinon pääasiallinen rautatieasema on Porta Nuova [kartalla]. Siltä voi maanalaisella metrojunalla tai aseman edustalla kulkevalta pääkadulta raitiovaunulla siirtyä moneen paikkaan, ja aseman edustalla on aina myös takseja.

Torinon toinen ytimen pääasiallinen asema on Porta Susa [kartalla], joka sijaitsee samoilla tienoilla, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Siirtyminen Torinon linja-autoasemalta muualle kaupunkiin

Torinon linja-autoasema, jolle voi saapua lentoasemalta bussilla tai myös kaukolinjojen kuten Flixbusin busseilla, sijaitsee Porta Susalla, varsinaista asemarakennusta vastapäätä [kartalla].

Teksti: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti