Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Verona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Gardaland (CC License: Attribution 2.0 Generic)
"Italian Disneyland" eli Gardaland on huvipuiston ja akvaariomaailman yhdistelmä, joka on monipuolinen ja unohtumaton vierailupaikka.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Verona on kaupunkikohde, jossa on jonkin verran tekemistä ja näkemistä lapsiperheille, ja sen lähellä on kaikenlaista teemapuistoista, akvaariomaailmoihin ja eläinpuistoon. Valtaosa lapsiperheille suunnatusta ajanvietteestä on muualla kuin Veronan keskustassa, mutta Italiassa liikenneyhteydet etenkin junalla ovat moneen paikkaan hyvät. Gardajärvi on erinomainen vierailupaikka perheille, joilla on lapsia tai nuoria mukana. Siellä on paljon harrastusmahdollisuuksia ja myös erinomainen valikoima erilaisia perheille suunnattuja vierailupaikkoja.

Gardaland Park, Gardaland Sea Life Aquarium ja CanevaWorld

40 minuutin matkan päässä Veronan keskustasta sijaitseva Gardaland [kartalla] tunnetaan "Italian Disneylandina", ja se on lähes ympäri vuoden hyvä vierailupaikka. Kysymyksessä ei ole mikä tahansa huvipuisto vaan huvipuiston ja akvaariomaailman yhdistelmä, joka on monipuolinen ja unohtumaton vierailupaikka. Akvaariomaailma on avoinna ympäri vuoden ja varsinainen toimintapuisto lähes ympäri vuoden, lukuun ottamatta marraskuuta ja keskitalvea. Gardalandin yhteydessä on parikin hotellia ja muutama ravintola, niin että sinne voi jäädä vaikka koko loman ajaksi.

Gardalandissa on melkoinen määrä erilaisia vaihtoehtoja, erilaisia lippuja on useita ja siellä voi mennä eri vuodenaikoina myös erilaisiin teemapuistoihin. Edullisinta on mennä akvaariomaailmaan, ja itse Gardaland Park on parhaimmillaan kesällä ja erilaisten erikoistilaisuuksien aikaan. Niihin kuuluvat talvikarkelot, halloween ja aamukolmeen asti pidettävät keskikesän valkeat yöt. Puisto on avoinna eri vuodenaikoina eri tavoin, talvisin joskus vain klo 15 asti mutta Octoberfestin aikaan syys–lokakuussa siellä on aikuiseenkin makuun soveltuvia juhlia yömyöhään.

Gardalandiin pääsee parhaiten kulkemalla Veronan Porta Nuova -rautatieasemalta Peschiera del Garda -rautatieasemalle. Sieltä on puolen tunnin välein ilmainen bussi Gardalandiin, ja verkkosivuilla on linkki aikatauluun.

Alueella on myös toinen teemapuisto, nimeltään CanevaWorld [kartalla]. Myös se on lähellä Peschiera del Garda -rautatieasemaa, ja myös siellä on monipuolinen valikoima kaikenlaista.

Aquapark on vesipuisto, ja Movieland puolestaan tarjoaa kaikenlaista jännittävää tekemistä. Lisäksi siellä on teemaravintolat, joissa on keskiaikainen ja rock-teema, ja tämä on paikka, jonne voi tuoda kaiken ikäisiä lapsia tai nuoria.

Puistossa vieraileminen ei ole mitään pilkkahintaista puuhaa, mutta perheet saavat alennuksia ja lisäksi alle 140-senttiset saavat lippunsa alennettuun hintaan. Paikka on avoinna maaliskuulta marraskuulle, ja se on hyvin suosittu vierailupaikka viikonloppuisin ja lomien aikaan. Eniten kaikenlaista on tietenkin kesällä, eli kesäkuusta syyskuulle, ja tällöin siellä on vauhdikkaita keskiaikaisia illallisnäytöksiä. Rautatieasemalta on ilmainen bussi muutaman kerran aamupäivisin, ja rautatieasemalta on viiden kilometrin matka CanevaWorldiin.

Safari- ja luontopuisto

Parco Natura Viva [kartalla] sijaitsee sekin lähellä Gardajärveä, ja sinne pääsee parhaiten omalla autolla mutta myös busseilla, joita lähtee Porta Nuova -rautatieasemalta. Sekä aikatauluja että tarkkaa lähtöpaikkaa kannattaa käydä kysymässä Piazza Bralla kaupungintalon bussipysäkkien lähellä olevasta turisti-infosta [kartalla].

Puisto on jännittävä vierailupaikka, jossa näkee eläimiä ja etenkin uhanalaisia eläimiä, ja niiden suojeleminen on puiston pääasiallisia tehtäviä. Täällä on kaksi eri puistoa, eläinsafaripuisto ja luontopuisto, ja täällä on myös tapahtumia, joita on eniten kesällä ja viikonloppuisin.

Puisto sai alkunsa vuonna 1933, ja sitä on jatkuvasti sen jälkeen monipuolistettu ja paranneltu. Nykyisin se on huippuluokan vierailupaikka kenelle tahansa eläimistä ja luonnosta kiinnostuneelle, ja siellä voi myös yöpyä. Joulukuun alusta tammikuun alkuun puisto saa talviasun, ja kaikkein vilkkainta aikaa vierailla siellä onkin joulunaikoihin ja keskikesällä viikonloppuisin. Talvisin puisto suljetaan aikaisin, jo iltapäivällä, ja alle 5-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Festa del Bambino

Veronassa pidetään loka–marraskuussa niin sanotut lastenjuhlat eli Festa del Bambino. Tapahtumia on lokakuun puolivälistä marraskuun alkupuolelle eli halloweenin ympärillä. Musiikkia, kilpailua ja esityksiä on lähellä Castelvecchio-linnaketta olevassa Arsenale-puistossa, jossa keskipiste on Piazza Arsenale [kartalla] lyhyen matkan päässä joen toisella puolella olevalta linnakkeelta. Luvassa on kaikenlaista mielenkiintoista musiikista ilonpitoon ja kilpailuihin. Viikolla tapahtumia on arkisin alkuillasta ja viikonloppuisin koko päivän. Erityisen hyvää meininkiä on tietenkin luvassa kohti loppua ja etenkin lokakuun viimeisenä päivänä, jolloin kaikkialla Italiassa juhlitaan halloweenia melkoisesti jo siitäkin syystä, että 1.11. on maassa yleinen vapaapäivä.

Lisätietoa

Verona for Kids – lisätietoa lapsiperheille

Teksti: Peter Forsberg
2016/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti