Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Berliini
Berliini
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Berliini
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Graffiti Berliinissä
Berliinissä ei ole sen suurempaa syytä huoleen varkauksien tai huijatuksi tulemisen suhteen kuin muissakaan suurkaupungeissa.

Berliinin turvallisuus

Berliini on turvallinen paikka, mutta suurkaupunkien tapaan sielläkin on joitakin turvattomampia alueita. Erityiseen huoleen ei ole syytä missään, mutta varsinkin metrossa ja muissa julkisissa kulkuvälineissä sekä turistialueilla ja tungoksessa taskuvarkaat ovat ongelma ja tavaroistaan kannattaa pitää huolta. Tavaroitaan kannattaa tarkkailla varsinkin ruuhka-aikoina sekä suurimmilla rautatieasemilla.

Muutoin Berliinin keskustassa voi liikkua turvallisesti sekä päivällä että illalla, kunhan luottaa maalaisjärkeen eikä esimerkiksi kanna mukanaan suuria määriä käteistä tai käytä arvokkaita ja näyttäviä koruja. On hyvä myös muistaa, ettei jätä ravintolassa laukkua tuolin selkänojalle roikkumaan, sillä siitä se on helppo varastaa. Se kannattaa mieluummin laittaa vaikka pöydän alle, eikä tavaroitaan muutenkaan kannata jättää vartioimatta.

S- ja U-Bahnissa kannattaa olla suhteellisen varuillaan, mutta jos jotain kuitenkin tapahtuu, useimmilla asemilla on punainen "paniikkipainike", jossa lukee "SOS/Notruf" ja jota voi painaa, jos tulee hätä. Asemilla käy yleensä myös vartijoita. Saksan poliisin eli "Polizein" tunnistaa nykyään tummansinisestä ja hopeisesta värityksestä. Saksan poliisit ovat luotettavia ja yleensä myös avuliaita ja osaavat englantia, joten jos jotain sattuu, poliisia voi lähestyä rohkeasti. Saksassa on sama yleinen hätänumero 112 kuin Suomessa. Hätänumero poliisille on 110.

Rasismiin liittyvä väkivalta on harvinaista, mutta siihen törmäämisen riski on suurempi Itä-Berliinin laitamilla kuin muualla Berliinissä. Varsinkin illalla ja yksin on parasta vältellä liikkumista niillä alueilla. Myös kovaääninen juhlijajoukko keskellä yötä saattaa herättää huomiota joillain alueilla ja joutua vaikeuksiin, esimerkiksi ryöstetyksi. Parasta on siis "liiallisen juhlinnan" välttämisen lisäksi mieluummin maksaa taksista yöaikaan kuin lähteä kävelemään pimeille kaduille.

Varsinkin suosituilla turistialueilla kuten Pariser Platzilla, Alexanderplatzilla sekä museosaarella on kerjäläisiä, jotka ovat harmittomia mutta joiden tarinoihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella.

Jos matkustat Berliinin vapun aikoihin, varaudu alueellisiin mellakoihin etenkin Kreuzbergin tienoilla. Nykyisin mellakointi on vähentynyt, mutta tietyiltä alueilta kannattaa silti pysyä poissa vapun päivän iltana aina aamuun asti.

Jos esimerkiksi passisi katoaa, neuvoa voi kysyä Suomen Berliinin-suurlähetystöstä [kartalla], joka sijaitsee Berliinin Tiergartenin kaupunginosassa, Tiergartenin puiston etelälaidalla.

Teksti: Anniina Simula
Tarkistettu ja päivitetty 2015/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti