Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Berliini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Alexanderplatzilla
Itä-Berliinin paras, keskeisin ja kulkuyhteyksiltään ylivertaisin alue majapaikalle on Alexanderplatz.

Parhaat alueet hotellille Berliinissä ja hotellivinkkejä

Pinta-alaltaan laajassa Berliinissä kannattaa majapaikan valitsemiseen kiinnittää erityistä huomiota, ja sieltä kannattaa varata majapaikka, jolta on hyvät kulkuyhteydet tärkeille paikoille ja joka ei ole syrjäisellä paikalla.

Jos loma on lyhyt eli parin kolmen päivän mittainen, kannattaa hotelli varata lentoaseman ja päärautatieaseman väliä kulkevan paikallisjunan reitin varrelta, jolla pysäkit lähellä rautatieasemaa ovat kätevimpiä. Jos matka on pidempi, niin että aikaa on viikko, voi huolettomammin varata majapaikan alueelta, josta on kiinnostunut, mutta silloinkin kannattaa suurta huomiota kiinnittää kulkuyhteyksiin.

Berliini on perinteisesti ollut monia muita Saksan kaupunkeja edullisempi majapaikoiltaan, mutta hinnat siellä ovat viime vuosina nousseet eikä sieltä ole helppo saada tasokasta hotellihuonetta alle 80 eurolla.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Berliinin majapaikkojen hinnat ovat viime vuosina nousseet, ja siellä kaikkein edullisimmat majapaikat, jotka ovat hostelien yhteismajoitushuoneissa, maksavat nykyään vähintään 20 euroa per yö.

Edullisimmat hotellihuoneet, jotka voivat olla syrjäseudulla tai ilman omaa kylpyhuonetta, maksavat 40–45 eurosta ylöspäin. Varsinaiset hotellihuoneet, joissa on omat kylpyhuoneet ja joita on keskeisilläkin paikoilla, maksavat vähintään 55 euroa. Hyvätasoisen huoneen esimerkiksi suositusta Länsi-Berliinin City West -keskustasta saa alkaen 65–70 eurolla, mutta muulloin kuin kesäkaudella tai muina vilkkaimpina matkustusaikoina huoneen voi saada tätä halvemmalla. Berliinissä on valtava määrä huoneita, jotka maksavat 65–85 euroa, ja jonkinlaista tyyliä hyvältä paikalta alkaa saada noin 80 eurolla.

Berliini on kesät talvet ja niin viikolla kuin viikonloppuisinkin suosittu vierailupaikka, josta kannattaa varata hotelli hyvissä ajoin etukäteen. Aina sieltä löytyy viime tingassakin jonkinlainen majapaikka, mutta jos tekee varauksensa ainakin kuukauden päivät etukäteen, voi valita mieleisensä huoneen mieleiseltä seudulta.

Majoituksen löytäminen Berliinistä

Berliinissä majapaikkoja on täyden palvelun luksushotelleista ja suurten hotelliketjujen tunnetuista vaihtoehdoista huoneistoihin, halpoihin hotelleihin ja hosteleihin.

Berliini on laajalle levittäytynyt kaupunki, joten majapaikan sijainnilla on merkitystä välimatkojen vuoksi. Tosin julkinen liikenne toimii hyvin, joten kauemmaskin keskustasta voi majoittua, jolloin edullisemman majoituksen löytäminen on helpompaa. On hyvä muistaa varata hotelli, hostel tai muu majoitus hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin jos matkustaa kaupunkiin kesällä. Kaupungin itäpuolella on edullisemmat hinnat ja enemmän tilaa, mutta moni suomalainen päätyy lännen keskustan (City West) alueelle, Kurfürstendammin tienoille.

Alexanderplatzin lähitienoita
Jos majoittuu itäpuolelle, on alue parhaimmillaan Alexanderplatzin ympäristössä, ja mitä lähempänä tv-tornia, sitä parempi.

Itäinen Berliini

Vaikka länsi ja itä ovat teoriassa yhdistyneet ja entisiä idän ja lännen kaupunginosia on yhdistelty, ovat ne kuitenkin vieläkin aivan omia maailmojaan. “East Side” on nykyään eräänlainen tavaramerkki, ja itäpuolella on edullisempaa, yllättävämpää ja eksoottisempaa, jo pelkästään Itä-Berliinin monumentaalisen arkkitehtuurin ja länsimaisesta poikkeavan kaupunkisuunnittelun takia.

Itäpuolen eri kaupunginosista vain pari ovat sellaisia, joille normaalia enemmän majoitutaan, ja niihin kuuluvat lähinnä Alexanderplatzin eli Alexin ympäristössä olevat alueet ja kaupunginosat. Jos itäpuolelle majoittuu, on alue parhaimmillaan Alexanderplatzin ympäristössä, ja periaatteessa mitä lähempänä tv-torniatv-tornia, sitä parempi.

Mitte

Itäisen Berliinin ydinkeskusta (Mitte) on alue, joka kummittelee lähes kaikkien hotellien osoitteissa, mutta pelkästään siksi, että Mitte on myös laajempi hallintoalue, johon kuuluu useita eri kaupunginosia. Varsinainen Mitte-kaupunginosa ei kuitenkaan ole alue, jota kannattaisi majapaikkaa varatessa mietiskellä, sillä paikan päällä Mitte on melko pieni alue.

Mitte
Mittessä on eräänlainen uuden Berliinin pääaukio, Gendarmenmarkt, jolla on konserttitalo, kirkkoja ja joulutori.

Mitten keskuskatu on Unter den LindenUnter den Linden [kartalla], jonka varrella on yliopiston rakennuksia, oopperatalo ja useita museoita, kuten myös Berliinin tuomiokirkko. Sen tuntumassa on paljon kaikenlaista, kuten Museosaari (Museumsinsel), Spreejoen oleellisimpia laitureita, joilta voi nousta kiertoristeilyn kyytiin, ja eräänlainen uuden Berliinin pääaukio, Gendarmenmarkt, jolla on konserttitalo, kirkkoja ja joulutori. Aukio lähikatuineen on aivan uutta Berliiniä, joka on lähinnä liike- ja kauppakeskustaa. Tällä täysin modernilla alueella on paljon toimistotaloja ja ravintoloita, jotka ovat alueen työntekijöiden suosiossa, ja alueen pääasiallinen ostoskatu on Friedrichstrasse. Kulkuyhteydet ovat näiltä tienoilta erittäin hyvät kaikkialle kaupunkiin.

Koko korttelisto on aika vilkas viikolla mutta hiljenee viikonlopuiksi, jolloin siellä on melko mukavaakin tunnelmaa. Alueeseen kuuluvat myös Pariser Platz, jolla on Berliinin kuuluisin portti, Brandenburger TorBrandenburger Tor, kuten myös uusi Berliinin päärautatieasema, Hauptbahnhof, joka on lähellä edustakuntataloa (Reichtag) ja tylsää hallintoaluetta. Jos haluaa majoittua Mitten miellyttävimpiin kortteleihin, on Berliinin eräänlainen vanhakaupunki eli Nikolaiviertel [kartalla] kaupunginosan viehättävin korttelisto, mutta se onkin jo lähellä Alexanderplatzia.

Mitten alueella olevista hotelleista suosittuja ovat monet, ja yksi suuri ja pidetty hotelli on aivan oopperatalon ja tuomiokirkon vieressä oleva Arcotel John F. Lähellä tv-tornia sijaitseva kahden tähden hotelli Familienhotel Citylight on kohtuuhintainen, perheomistuksessa oleva hotelli, ja Scandic Hotel Berlin Potsdamer Platz on jo läntisen Berliinin puolella, erityisen monipuolisella alueella oleva neljän tähden hotelli. Meininger Hotel Berlin Hauptbahnhof on myös lännen puolella oleva nykyaikainen ja kohtuuhintainen hotelli, joka on aivan päärautatieaseman vieressä ja joka on erityisen hyvä niille, jotka aikovat käyttää junaa. Alueen viiden tähden hotelli on kehutulla kylpylällä varustettu Berlin Marriott Hotel, joka on Potsdamer Platzin parhailla paikoilla.

Alexanderplatz ja lähitienoot

Itä-Berliinin paras, keskeisin ja kulkuyhteyksiltään ylivertaisin alue majapaikalle on Alexanderplatz [kartalla]. Alue on kuuluisa kautta maailman, ja yksi syy on se, että romaani nimeltään “Berlin Alexanderplatz”, josta Rainer Werner Fassbinder teki 80-luvulla televisiosarjan, on monelle ainakin nimensä puolesta tuttu.

Hackescher Markt
Lähellä Alexanderplatzia olevista alueista Hackescher Markt on hyvä alue paitsi majapaikalle myös ruokailulle, illanvietolle ja nähtävyyksille.

Teknisesti Alexanderplatz eli “Alex” kuuluu Mitteen, mutta se on oma maailmansa, jota ei sinänsä tarvitse liittää mihinkään kaupunginosaan. Alexanderplatzin moniin valttikortteihin kuuluvat liikenneyhteydet niin metrolla, junilla, raitiovaunuilla kuin busseillakin. Alexanderplatzilta on hyvät yhteydet kaikkialle idän alueelle, ja itäpuolen moniin osiin pääsee nykyään hyvin paitsi raitiovaunulla myös metrolla.

Alex on myös erinomainen paikka tehdä ostoksia, ja aivan tv-tornin lähellä on useita tavarataloja ja ostoskeskuksia. Ruoat Alexilla eivät ole kummoisia, sillä siellä on tarjolla paljon pikaruokia, mutta sen lähellä olevilla alueilla on paljon hyviä ravintoloita. Alexilla on aina vilkasta, mutta lisäpotkua sille tuovat kesäajan terassit, ympärivuotiset markkinat ja joulutori, joka pystytetään noin kuukausi ennen joulua.

Lähellä Alexanderplatzia olevista alueista, joilla on paljon majapaikkoja, on alueella nimeltään Hackescher Markt, joka pitkään oli boheemi alue mutta joka nykyisin on pääosin keskiluokkainen paikka. Se on kuitenkin hyvä alue paitsi majapaikalle myös ruokailulle, illanvietolle ja nähtävyyksille, joihin kuuluvat Anne Frank Zentrum, akvaariomaailma ja Berlin Dungeon.

Paljon majapaikkoja kuten myös kaikenlaista muuta ostospaikoista, ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin on kohti Prenzlauer Bergiä mentäessä, ja se alkaa Rosa-Luxemburg-Platzin metroaseman tienoilta. Jos Alexanderplatzilta haluaa lähteä vähemmän monumentaaliseen ja enemmän kylämäisempään suuntaan, kannattaa vain nousta metroon tai raitiovaunuun, joka suuntaan tännepäin. Niille, jotka haluavat tutustua Berliinin trendikkäimpään kaupunginosaan, eli Prenzlauer Bergiin, Alex on erinomainen tukikohta.

Raw Temple, Friedrichshain
Friedrichshainin ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat hakevat vertaisiaan.

Jos haluaa nähdä lisää monumentaalisia rakennuksia ja kaupunkisuunnittelua, jota ei länsimaissa juuri tule vastaan, on katu nimeltä Karl-Marx-AlleeKarl-Marx-Allee vierailunarvoinen paikka. Tällä Alexilta kohti Friedrichshainia johtavalla kadulla ei ole montaa hotellia, mutta jos jokin majapaikka sen tuntumasta löytyy, kannattaa varmistaa, että se on metroaseman vieressä.

Friedrichshain, joka on Frankfurter Tor -metroaseman lähistöllä, on yksi Berliinin parhaista ja nuorekkaimmista kaupunginosista, jonka ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat hakevat vertaisiaan. Siellä ei ole montaa majapaikkaa, mutta se on yksi Itä-Berliinin suurimman tutustumisen arvoisia alueita ja sinne on Alexilta helppo siirtyä muutamassa minuutisssa.

Aivan Alexanderplatzin parhailla paikoilla on useita suuria hotelleja, joissa yöpyvä pääsee tutustumaan alueeseen ja nopeasti siirtymään moneen eri paikkaan. Alexanderplatzin tuntumassa olevista hotelleista Park Inn by Radisson on erityisen hyvällä paikalla oleva, valtava tuhannen huoneen hotelli, jonka huoneista on ainutlaatuiset näkymät itäisen Berliinin parhaille paikoille. Easyhotel Berlin Hackerschermarkt on melko lyhyen matkan päässä monelta metroasemalta ja raitiovaunupysäkiltä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka lähellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja ja joka on täysin erityylisissä kortteleissa kuin itse Alexanderplatz.

Holiday Inn Express sijaitsee lähellä tv-tornia ja Alexin muita pääpaikkoja, ja se on hyvä alue kulkuyhteyksiltään, kaupoiltaan ja illanviettomahdollisuuksiltaan.

Kurfürstendamm, Läntinen Berliini
Läntisen Berliinin ydinkeskustan pääkatu, Kurfürstendamm ei ole mitään kaunista korttelistoa, mutta siellä on paljon hotelleja.

Läntinen Berliini

Länsi-Berliini on monin tavoin tyypillinen länsimainen kaupunkialue, mutta se on monin tavoin myös erikoinen paikka. Se on monipuolinen alue, jolla on paljon rumaa 70-luvun arkkitehtuuria ja suuria ihmeellisiä rakennelmia, mutta sen alueella on myös kauniita kortteleita, joita on esimerkiksi Charlottenburgissa. Majoittumisen kannalta paras alue kuitenkin on “City West” eli läntisen Berliinin ydinkeskusta. Se on monin tavoin ihanteellinen paikka hotellille, ja lännen ytimestä on melko helppo tutustua muuhun Berliiniin ja lähteä myös päiväretkille.

Zoologischer Garten
Kurfürstendammin varrella on lukuisia metroasemia, joista suurin on Zoologischer Garten, eikä tänne majoittuvan tarvitse olla huolissaan kulkuyhteyksistä.

City West

City Westin pääkatu on Kurfürstendamm [kartalla] eli “Ku’damm”, ja sen varrella ja lähikortteleissa on paljon hotelleja. Katu on tunnettu kaupoistaan, mutta sen varrella on myös kaikenlaista muuta, museoista ravintoloihin, kahviloihin ja elokuvateattereihin.

Kurfürstendammin varrella on lukuisia metroasemia, joista suurin on Zoologischer Garten, eikä tänne majoittuvan tarvitse olla huolissaan kulkuyhteyksistä. Muutenkin alueelta on muualle kuten Tegelin lentoasemalle hyvät yhteydet, ja tämä on hyvää tienoota myös niille, jotka haluavat helpottaa liikkumista ja kenties käydä Berliinin ulkopuolella.

Alue ei ole mitään kaunista korttelistoa eikä Berliiniä parhaimmillaan, mutta siellä on valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja, joiden joukossa on lähinnä keskihintaisia tai sitä kalliimpia hotelleja mutta myös jonkin verran hosteleita.

Läntinen Berliini on erityisen hyvä niille, jotka haluavat tehdä tai ainakin katsella ostoksia, sillä City West on paikka, jossa on eräitä Berliinin kaikkein tunnetuimpia tavarataloja, ostoskeskuksia ja ketjuliikkeitä. Ne myyvät erityisen hyvin viimeisintä huutoa olevaa muotia, luksusluokan tuotteita ja kaikenlaista hienoa ja hämmästyttävääkin. Kurfürstendammin liikkeet ovat kuin elokuvista, ja monilla liikkeillä on ovimiehet, punaiset matot ja muut herkut, joita näkee harvassa kaupungissa.

City Westissä olevista hotelleista pidetty on keskeisellä mutta rauhallisella tienoolla sijaitseva Scandic Hotel Kurfürstendamm, joka on neljän tähden ketjuhotelli aivan kaikkein parhaiden ostospaikkojen lähellä mutta ei kuitenkaan Kurfürstendammin varrella.

Charlottenburg, Schöneberg, Wilmersdorf ja Tiergarten

Myös Länsi-Berliinin keskusta-alueen lähettyvillä sijaitsevien Schönebergin, Wilmersdorfin ja Tiergartenin alueilla on monenlaisia majapaikkoja, hienoista hotelleista perushotelleihin, asuntoihin ja hosteleihin., mutta myös hienoja hotelleja. Vaikka jollain Berliinin alueella olisikin maine esimerkiksi hienostokaupunginosana, voi sieltä silti löytää myös edullisia hotelleja ja hosteleita, joten tarkistaa kannattaa aina. Tärkeintä näillä läntisen Berliinin ytimen ulkopuolella olevilla tienoilla kuitenkin on se, että varmistaa olevansa hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä läntisessä Berliinissä tarkoittaa lähinnä sitä, että majapaikka on lyhyen matkan päässä metroasemalta.

Berlin Brandenburg -lentoasema
Berliinissä on nykyään vain yksi lentoasema, joka korvasi kaksi entistä lentoasemaa. Sieltä on hyvät yhteydet ytimeen, mutta jos haluaa viettää yönsä lentoaseman läheisyydessä, on siellä hotelleja.

Jos majoittuu läntisen Berliinin ytimen ulkopuolelle, antaa se kaikkein parhaat asemat tutustua nimenomaan läntiseen Berliiniin. Alueella on valtava määrä museoita ja muita nähtävyyksiä, joihin kuuluvat vuoden 1936 olympialaisten stadion, lukuisat, etenkin taidetta esittelevät museot ja niiden vieressä oleva Charlottenburgin palatsi, jonka pihamaalla on tapahtumia kuten joulutori. Alue on laaja, ja jos siihen haluaa tutustua kunnolla, on suositeltavaa majoittua sinne tai lähelle sitä. Ostospaikat, yöelämä ja parhaat ravintolat ovat lähellä, mutta monet korttelit täälläpäin ovat rauhallisia.

Charlottenburg on tunnettu palatsistaan ja museoistaan, Schöneberg on seksuaalisten vähemmistöjen ja etenkin homojen suosimaa tienoota, Wilmersdorf on laaja kivikaupunkimainen alue, johon kuuluu City Westin ytimen osia, ja Tiergarten-puiston ympäristö on sekin osin hyvin lähellä läntisen Berliinin ydintä.

Lentoaseman lähellä olevat hotellit

Berliinissä on nykyään vain yksi lentoasema, joka korvasi kaksi entistä lentoasemaa, ja se sijaitsee melko lähellä entistä Schönefeldin lentoasemaa. Sieltä on hyvät yhteydet ytimeen, mutta jos haluaa viettää yönsä lentoaseman läheisyydessä, on siellä hotelleja.

Lentoaseman yhteydessä on tällä hetkellä kaksi hotellia, ja kolmen neljän kilometrin päässä on lisää hotelleja. Nämä noin kolmen kilometrin päässä olevat hotellit ovat niitä, joita oli jo Schönefeldin lentoaseman ympäristössä.

Pidetty, kohtuuhintainen ja terminaalista parin minuutin kävelymatkan päässä sijaitseva IntercityHotel Berlin Airport BER on hyvä valinta, jos katsoo tarpeelliseksi yöpyä terminaalin vieressä.

Kaikkia lentoaseman lähellä olevia hotelleja voi katsella Booking.comissa.

Hostelit ja muut edulliset majapaikat

Hostel-tyyliset majoitukset ovat Saksassa aina olleet suosittuja kaikkien kansanosien ja ikäluokkien keskuudessa. Berliinissä on valtava määrä hosteleita, joissa on yhteismajoitushuoneita, huoneita 1–4 hengelle ja joissain myös perhehuoneita tai huoneistoja. Hosteleita on parhailla mahdollisilla paikoilla, ja valtaosa niistä on kohtuuhintaisia (alkaen noin 20 euroa yö yhteismajoitushuoneessa).

Circus Hostel
Jos mielii erittäin pidettyyn hosteliin, joka soveltuu kaiken ikäisille, on Mittessä lähellä Alexanderplatzia sijaitseva Circus Hostel yksi kaupungin pidetyimpiä.

Hosteleissa on tilaa lyhyelläkin varoajalla, mutta hostelia varatessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, onko kysymyksessä biletyshostel (party hostel), jonkalaisia ovat ainakin ”backpacker”-sanaa nimessään käyttävät hostelit. Biletyshosteleissa on meteliä, niissä viihtyvät parikymppiset ja moni niissä yöpyvä keskittyy lähinnä Berliinin yöelämään. Kaikkialla kaupungissa on myös rauhallisempia hosteleita, jotka soveltuvat keski-ikäisellekin ja joissa voi nukkua yönsä rauhassa. Yhteismajoitushuoneessa nukkuvan on hyvä varustautua vääjäämättömään taustameluun korvatulpilla.

Jos mielii erittäin pidettyyn hosteliin, joka soveltuu kaikille ja kaiken ikäisille, on Mittessä lähellä Alexanderplatzia sijaitseva Circus Hostel yksi kaupungin pidetyimpiä. Siellä on myös yksityishuoneita, ja se on hyvin tasokas majapaikka.

Jos haluaa viettää yönsä kaikkein värikkäimmillä alueilla, on Kreuzbergissä, aivan entisen Itä- ja Länsi-Berliinin rajamailla sijaitseva Grand Hostel takuuvarma valinta.

Jos haluaa yöpyä lähinnä 20–30-vuotiaiden suosimassa hostelissa erinomaisella paikalla Alexanderplatzilla, on muualtakin tuttu ketjuhostel Generator Berlin Alexanderplatz kaikin tavoin hyvä ja värikäs valinta.

Kaikki Booking.comin hostelit Berliinissä

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Berliinissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Berliinissä

Arcotel John F Berlin

(Werderscher Markt 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mittessä sijaitseva suuri ja tyylikäs neljän tähden hotelli, josta on lyhyt matka lähes kaikkialle. Hotellissa on 190 huonetta, se on tyyliltään täysin moderni ja varustelutaso ei jätä toivomisen varaa. Lähellä on metroasema, mutta kävelymatkaa monelle museolle ja muulle merkittävälle paikalle on vain muutama sata metriä. Loistava hotelli niille, jotka haluavat tutustua Berliinin ydinkeskustan uusiin kortteleihin tai jotka haluavat oopperaan.

Berlin Marriott Hotel

(Inge-Beishem-Platz 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Potsdamer Platzilla, parhailla mahdollisilla paikoilla sijaitseva viiden tähden ketjuhotelli, jossa on tyyliä, tasoa ja luksustakin. Hotelli on hintava, mutta vastineeksi rahoilleen saa tilavan huoneen, kylpyläpalvelut, uima-altaan, kuntokeskuksen ja saunan. Hotellilta on erinomaiset yhteydet julkisilla muualle kaupunkiin: esimerkiksi Brandenburg Platzille on lyhyt kävelymatka ja Tiergartenin suuri puistoalue on vain sadan metrin päässä.

Easyhotel Berlin Hackerscher Markt

(Rosenthaler Strasse 69)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mitten ja Alexanderplatzin välimaastossa, itäisen Berliinin keskusta-alueella sijaitseva kohtuuhintainen ja melko vaatimaton hotelli, jolta on erinomaiset kulkuyhteydet niin itä- kuin länsipuolellekin. Metroasema on aivan lähellä, ja kymmeniin museoihin, tv-tornille ja muille nähtävyyksille on lyhyt kävelymatka.

Familienhotel Citylight

(Böttgerstrasse 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mittessä sijaitseva hotelli, jossa on 90 puhdasta ja viihtyisää huonetta. Tämä kolmen tähden hotelli on kohtuuhintainen, siltä on alle viiden minuutin matka metroasemalle ja sen buffetaamiainen pitää kylläisenä lounaaseen asti.

Holiday Inn Express - Alexanderplatz

(Stralauer Strasse 45)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Itä-Berliinin sydämessä, melko lähellä Alexanderplatzia sijaitseva tilava ja siisti perushotelli, joka on aivan Berliinin vanhankaupungin eli Nikolaiviertelin vieressä. Lähellä on paljon kaikenlaista metroasemista ostoskeskuksiin, ja tänne majoittuva pääsee hyvin kärryille itäisen Berliinin elämänmenosta.

Park Inn by Radisson Berlin-Alexanderplatz

(Alexanderplatz 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Alexanderplatzilla, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella sijaitseva yli 1000 huoneen hotelli, joka on pidetty mutta kohtuuhintainen majapaikka. Hotellin useimmista huoneista on hyvät näkymät ympäristöön, ja alueella on valtava määrä kauppoja ja nähtävyyksiä aivan naapurissa. Tänne majoittuvan on kuitenkin otettava huomioon se, että Alexanderplatz on puolen tunnin metromatkan päässä läntisen Berliinin pääpaikoilta.

Scandic Hotel Berlin Potsdamerplatz

(Gabriele-Tergit-Promenade 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotelli on Berliinin sydämessä, Potzdamer Platzin lähellä, aivan itäisen ja läntisen Berliinin rajamailla sijaitseva hotelli, jolta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille kaupunkia. Tämä on suuri, täysin nykyaikainen ja ylellinen neljän tähden hotelli, jossa on paljon konferensseja ja jossa on myös hyvät ravintolat

Scandic Hotel Kurfürstendamm

(Augsburgerstrasse 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone City Westissä eli läntisen Berliinin ydinkeskustassa sijaitseva suuri, moderni ja äärimäisen hyvin varusteltu neljän tähden hotelli. Kaikki tärkeä metroasemasta kaupungin parhaisiin ostoskatuihin on lähellä, ja metrolla kuten myös muilla liikennevälineillä pääsee nopeasti eri puolille Berliiniä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, cbechinie@dreamstime
2023/03

Lukijoiden kommentteja

Mitte

Kun vierailet Berliinissä, ei ole parempaa paikkaa yöpyä kuin Mitte. Tässä keskeisessä kaupunginosassa on kaikkea: ostosmahdollisuuksia, mielenkiintoisia katuja, upeita rakennuksia, mutkitteleva Spree-joki, museoita sekä trendikkäitä ravintoloita ja baareja. Myös Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet sijaitsevat täällä - joten sinun ei tarvitse mennä kauas nähdäksenne ne.

Yksi Mitten merkittävimmistä nähtävyyksistä on Alexanderplatzilla sijaitseva 368 metriä korkea televisiotorni. Täältä ylhäältä avautuu uskomaton näkymä alla olevaan kaupunkiin. Jos olet energinen, voit jopa kävellä huipulle! Muita suosittuja nähtävyyksiä Mitten alueella ovat muun muassa Brandenburgin portti (yksi Berliinin ikonisimmista maamerkeistä), Reichstag-rakennus (Saksan parlamentin koti) ja Museosaari (Unescon maailmanperintökohde, jossa on viisi maailmankuulua museota).

Vaikka Mitte on taskuvarkaiden suosima alue, se on itse asiassa yksi Berliinin turvallisimmista kaupunginosista, joten älä anna tämän estää sinua tutkimasta kaikkea, mitä tällä vilkkaalla alueella on tarjottavanaan.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti