Hotelli Alexanderplatzilla
Itä-Berliinin paras, keskeisin ja kulkuyhteyksiltään ylivertaisin alue majapaikalle on Alexanderplatz.

Parhaat alueet hotellille Berliinissä ja hotellivinkkejä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Berliinin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Berliini on majapaikkojen suhteen jonkin verran edullisempi kuin muut Saksan suuret kaupungit, ja siellä voi nukkua hostelien yhteismajoitushuoneissa alkaen reilulla kymmenellä eurolla. Edullisimmat huoneet, jotka voivat olla syrjäseudulla tai ilman omaa kylpyhuonetta, maksavat 35 eurosta ylöspäin. Varsinaiset hotellihuoneet, joissa on omat kylpyhuoneet ja joita on keskeisilläkin paikoilla, maksavat vähintään 45–50 euroa. Hyvätasoisen huoneen esimerkiksi suositusta Länsi-Berliinin City West -keskustasta saa alkaen 70 eurolla, mutta muulloin kuin kesäkaudella tai muina vilkkaimpina matkustusaikoina huoneen voi saada tätä halvemmalla.

Berliini on kesät talvet ja niin viikolla kuin viikonloppuisinkin suosittu vierailupaikka, josta kannattaa varata hotelli hyvissä ajoin etukäteen. Aina sieltä löytyy viime tingassakin jonkinlainen majapaikka, mutta jos tekee varauksensa ainakin kuukauden päivät etukäteen, voi valita mieleisensä huoneen mieleiseltä seudulta. Jos hinta-laatusuhteeltaan parhaat huoneet ovat menneet eikä huoneesta halua maksaa lähemmäs 100 euroa, kannattaa katsella hostelien yksityishuoneita, joita on lähes aina tarjolla vain päivää paria ennen aiottua yöpymistä.

Majoituksen löytäminen Berliinistä

Berliinissä majapaikkoja on täyden palvelun luksushotelleista ja suurten hotelliketjujen tunnetuista vaihtoehdoista huoneistoihin, halpoihin hotelleihin ja hosteleihin.

Berliini on laajalle levittäytynyt kaupunki, joten majapaikan sijainnilla on merkitystä välimatkojen vuoksi. Tosin julkinen liikenne toimii hyvin, joten kauemmaskin keskustasta voi majoittua, jolloin edullisemman majoituksen löytäminen on helpompaa. On hyvä muistaa varata hotelli, hostel tai muu majoitus hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin jos matkustaa kaupunkiin kesällä. Kaupungin itäpuolella on edullisemmat hinnat ja enemmän tilaa, mutta moni suomalainen päätyy lännen keskustan (City West) alueelle, Kurfürstendammin tienoille.

Alexanderplatzin lähitienoita
Jos majoittuu itäpuolelle, on alue parhaimmillaan Alexanderplatzin ympäristössä, ja mitä lähempänä tv-tornia, sitä parempi.

Itäinen Berliini

Vaikka länsi ja itä ovat teoriassa yhdistyneet ja entisiä idän ja lännen kaupunginosia on yhdistelty, ovat ne kuitenkin vieläkin aivan omia maailmojaan. “East Side” on nykyään eräänlainen tavaramerkki, ja itäpuolella on edullisempaa, yllättävämpää ja eksoottisempaa, jo pelkästään Itä-Berliinin monumentaalisen arkkitehtuurin ja länsimaisesta poikkeavan kaupunkisuunnittelun takia.

Itäpuolen eri kaupunginosista vain pari ovat sellaisia, joille normaalia enemmän majoitutaan, ja niihin kuuluvat lähinnä Alexanderplatzin eli Alexin ympäristössä olevat alueet ja kaupunginosat. Jos itäpuolelle majoittuu, on alue parhaimmillaan Alexanderplatzin ympäristössä, ja periaatteessa mitä lähempänä tv-torniatv-tornia, sitä parempi.

Mitte

Itäisen Berliinin ydinkeskusta (Mitte) on alue, joka kummittelee lähes kaikkien hotellien osoitteissa, mutta pelkästään siksi, että Mitte on myös laajempi hallintoalue, johon kuuluu useita eri kaupunginosia. Varsinainen Mitte-kaupunginosa ei kuitenkaan ole alue, jota kannattaisi majapaikkaa varatessa mietiskellä, sillä paikan päällä Mitte on melko pieni alue.

Mitte
Mittessä on eräänlainen uuden Berliinin pääaukio, Gendarmenmarkt , jolla on konserttitalo, kirkkoja ja joulutori.

Mitten keskuskatu on remontissa viime vuosina ollut ja vielä lähivuosinakin remontissa oleva Unter den Linden Unter den Linden [kartalla], jonka varrella on yliopiston rakennuksia, oopperatalo ja useita museoita, kuten myös Berliinin tuomiokirkko. Sen tuntumassa on paljon kaikenlaista, kuten Museosaari (Museumsinsel), Spreejoen oleellisimpia laitureita, joilta voi nousta kiertoristeilyn kyytiin, ja eräänlainen uuden Berliinin pääaukio, Gendarmenmarkt Berliinin pääaukio, Gendarmenmarkt , jolla on konserttitalo, kirkkoja ja joulutori. Aukio lähikatuineen on aivan uutta Berliiniä, joka on lähinnä liike- ja kauppakeskustaa, jolla on paljon toimistotaloja ja ravintoloita, jotka ovat alueen työntekijöiden suosiossa, ja alueen pääasiallinen ostoskatu on Friedrichstrasse.

Koko korttelisto on aika vilkas viikolla mutta hiljenee viikonlopuiksi, jolloin siellä on melko mukavaakin tunnelmaa. Alueeseen kuuluvat myös Pariser Platz, jolla on Berliinin kuuluisin portti, Brandenburger TorBrandenburger Tor, kuten myös uusi Berliinin päärautatieasema, Hauptbahnhof, joka on lähellä edustakuntataloa (Reichtag) ja tylsää hallintoaluetta. Jos haluaa majoittua Mitten miellyttävimpiin kortteleihin, on Berliinin eräänlainen vanhakaupunki eli Nikolaiviertel [kartalla] kaupunginosan viehättävin korttelisto, mutta se onkin jo lähellä Alexanderplatzia.

Mitten alueella olevista hotelleista suosittuja ovat monet, ja yksi suuri ja pidetty hotelli on aivan oopperatalon ja tuomiokirkon vieressä oleva Arcotel John F. Lähellä tv-tornia sijaitseva kahden tähden hotelli Familienhotel Citylight on kohtuuhintainen, perheomistuksessa oleva hotelli, ja Scandic Hotel Berlin Potsdamer Platz on jo läntisen Berliinin puolella, erityisen monipuolisella alueella oleva neljän tähden hotelli. Meininger Hotel Berlin Hauptbahnhof on myös lännen puolella oleva nykyaikainen ja kohtuuhintainen hotelli, joka on aivan päärautatieaseman vieressä ja joka on erityisen hyvä niille, jotka aikovat käyttää junaa.

Alexanderplatz ja lähitienoot

Itä-Berliinin paras, keskeisin ja kulkuyhteyksiltään ylivertaisin alue majapaikalle on Alexanderplatz [kartalla]. Alue on kuuluisa kautta maailman, ja yksi syy on se, että romaani nimeltään “Berlin Alexanderplatz”, josta Rainer Werner Fassbinder teki 80-luvulla televisiosarjan, on monelle ainakin nimensä puolesta tuttu.

Hackescher Markt
Lähellä Alexanderplatzia olevista alueista Hackescher Markt on hyvä alue paitsi majapaikalle myös ruokailulle, illanvietolle ja nähtävyyksille.

Teknisesti Alexanderplatz eli “Alex” kuuluu Mitteen, mutta se on oma maailmansa, jota ei sinänsä tarvitse liittää mihinkään kaupunginosaan. Alexanderplatzin moniin valttikortteihin kuuluvat liikenneyhteydet niin metrolla, junilla, raitiovaunuilla kuin busseillakin. Alexanderplatzilta on hyvät yhteydet kaikkialle idän alueelle, ja itäpuolen moniin osiin pääsee nykyään hyvin paitsi raitiovaunulla myös metrolla.

Alex on myös erinomainen paikka tehdä ostoksia, ja aivan tv-tornin lähellä on useita tavarataloja, suuria liikkeitä ja ostoskeskuksia. Ruoat Alexilla eivät ole kummoisia, sillä siellä on tarjolla paljon pikaruokia, mutta sen lähellä olevilla alueilla on paljon hyviä ravintoloita. Alexilla on aina vilkasta, mutta lisäpotkua sille tuovat kesäajan terassit, kevään ja talven markkinat ja joulutori, joka pystytetään noin kuukausi ennen joulua.

Lähellä Alexanderplatzia olevista alueista, joilla on paljon majapaikkoja, on alueella nimeltään Hackescher Markt, joka pitkään oli boheemi alue mutta joka nykyisin on pääosin keskiluokkainen paikka. Se on kuitenkin hyvä alue paitsi majapaikalle myös ruokailulle, illanvietolle ja nähtävyyksille, joihin kuuluvat Anne Frank Zentrum, akvaariomaailma ja Berlin Dungeon.

Paljon majapaikkoja kuten myös kaikenlaista muuta ostospaikoista, ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin on kohti Prenzlauer Bergiä mentäessä, ja se alkaa Rosa-Luxemburg-Platzin metroaseman tienoilta. Jos Alexanderplatzilta haluaa lähteä vähemmän monumentaaliseen ja enemmän kylämäisempään suuntaan, kannattaa vain nousta metroon tai raitiovaunuun, joka suuntaan tännepäin. Niille, jotka haluavat tutustua Berliinin trendikkäimpään kaupunginosaan, eli Prenzlauer Bergiin, Alex on erinomainen tukikohta.

Raw Temple, Friedrichshain
Friedrichshainin ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat hakevat vertaisiaan.

Jos haluaa nähdä lisää monumentaalisia rakennuksia ja kaupunkisuunnittelua, jota ei länsimaissa juuri tule vastaan, on katu nimeltä Karl-Marx-Allee vierailunarvoinen paikka. Tällä Alexilta kohti Friedrichshainia johtavalla kadulla ei ole montaa hotellia, mutta jos jokin majapaikka sen tuntumasta löytyy, kannattaa varmistaa, että se on metroaseman vieressä.

Friedrichshain, joka on Frankfurter Tor -metroaseman lähistöllä, on yksi Berliinin parhaista ja nuorekkaimmista kaupunginosista, jonka ravintolat, kaupat ja illanviettopaikat hakevat vertaisiaan. Siellä ei ole montaa majapaikkaa, mutta se on yksi Itä-Berliinin suurimman tutustumisen arvoisia alueita ja sinne on Alexilta helppo siirtyä muutamassa minuutisssaminuutissa.

Aivan Alexanderplatzin parhailla paikoilla on useita suuria hotelleja, joissa yöpyvä pääsee tutustumaan alueeseen ja nopeasti siirtymään moneen eri paikkaan. Alexanderplatzin tuntumassa olevista hotelleista Park Inn by Radisson on erityisen hyvällä paikalla oleva, valtava tuhannen huoneen hotelli, jonka huoneista on ainutlaatuiset näkymät itäisen Berliinin parhaille paikoille. Easyhotel Berlin Hackerschermarkt on melko lyhyen matkan päässä monelta metroasemalta ja raitiovaunupysäkiltä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka lähellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja ja joka on täysin erityylisissä kortteleissa kuin itse Alexanderplatz.

Holiday Inn Berlin Alexanderplatz ja Holiday Inn Express sijaitsevat molemmat lähellä tv-tornia ja Alexin muita pääpaikkoja, ja ne ovat hyviä kulkuyhteyksiltään, kaupoiltaan ja illanviettomahdollisuuksiltaan. Holiday Inn Express on edullisempi ja vaatimattomampi hotelli, mutta Holiday Inn Berlin Alexanderplatz on neljän tähden korkeatasoinen hotelli.

Kurfürstendamm, Läntinen Berliini
Läntisen Berliinin ydinkeskustan pääkatu, Kurfürstendamm ei ole mitään kaunista korttelistoa, mutta siellä on valtava määrä hotelleja.

Läntinen Berliini

Länsi-Berliini on monin tavoin tyypillinen länsimainen kaupunkialue, mutta se on monin tavoin myös erikoinen paikka. Se on monipuolinen alue, jolla on paljon rumaa 70-luvun arkkitehtuuria ja suuria ihmeellisiä rakennelmia, mutta sen alueella on myös kauniita kortteleita, joita on esimerkiksi Charlottenburgissa. Majoittumisen kannalta paras alue kuitenkin on “City West” eli läntisen Berliinin ydinkeskusta. Se on monin tavoin ihanteellinen paikka hotellille, ja lännen ytimestä on melko helppo tutustua muuhun Berliiniin ja myös lähteä päiväretkille.

Zoologischer Garten
Kurfürstendammin varrella on lukuisia metroasemia, joista suurin on Zoologischer Garten, eikä tänne majoittuvan tarvitse olla huolissaan kulkuyhteyksistä.

City West

City Westin pääkatu on Kurfürstendamm [kartalla] eli “Ku’damm”, ja sen varrella ja lähikortteleissa on valtava määrä hotelleja. Katu on tunnettu kaupoistaan, mutta sen varrella on myös kaikenlaista muuta, museoista ravintoloihin, kahviloihin ja elokuvateattereihin.

Kurfürstendammin varrella on lukuisia metroasemia, joista suurin on Zoologischer Garten, eikä tänne majoittuvan tarvitse olla huolissaan kulkuyhteyksistä. Muutenkin alueelta on muualle kuten Tegelin lentoasemalle hyvät yhteydet, ja tämä on hyvää tienoota myös niille, jotka haluavat helpottaa liikkumista ja kenties käydä Berliinin ulkopuolella.

Alue ei ole mitään kaunista korttelistoa eikä Berliiniä parhaimmillaan, mutta siellä on valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja, joiden joukossa on lähinnä keskihintaisia tai sitä kalliimpia hotelleja mutta myös jonkin verran hosteleita.

Läntinen Berliini on erityisen hyvä niille, jotka haluavat tehdä tai ainakin katsella ostoksia, sillä City West on paikka, jossa on eräitä Berliinin kaikkein tunnetuimpia tavarataloja, ostoskeskuksia ja ketjuliikkeitä. Ne myyvät erityisen hyvin viimeisintä huutoa olevaa muotia, luksusluokan tuotteita ja kaikenlaista hienoa ja hämmästyttävääkin. Kurfürstendammin liikkeet ovat kuin elokuvista, ja monilla liikkeillä on ovimiehet, punaiset matot ja muut herkut, joita näkee harvassa kaupungissa.

City Westissä olevista hotelleista pidetty on keskeisellä mutta rauhallisella tienoolla sijaitseva Scandic Hotel Kurfürstendamm, joka on neljän tähden ketjuhotelli aivan kaikkein parhaiden ostospaikkojen lähellä mutta ei kuitenkaan Kurfürstendammin varrella. Jos haluaa yöpyä pääkadun varrella, on pidetty neljän tähden hotelli nimeltään Hotel Mondial am Kurfürstendamm siihen oiva valinta. Se on aivan pääpaikkojen vieressä, ja se on jonkin verran edullisempi kuin monet kadun varrella olevat neljän ja viiden tähden hotellit.

Charlottenburg, Schöneberg, Wilmersdorf ja Tiergarten

Myös Länsi-Berliinin keskusta-alueen lähettyvillä sijaitsevien Schönebergin, Wilmersdorfin ja Tiergartenin alueilla on monenlaisia majapaikkoja, hienoista hotelleista perushotelleihin, asuntoihin ja hosteleihin., mutta myös hienoja hotelleja. Vaikka jollain Berliinin alueella olisikin maine esimerkiksi hienostokaupunginosana, voi sieltä silti löytää myös edullisia hotelleja ja hosteleja, joten tarkistaa kannattaa aina. Tärkeintä näillä läntisen Berliinin ytimen ulkopuolella olevilla tienoilla kuitenkin on se, että varmistaa olevansa hyvien liikenneyhteyksien varrella, mikä läntisessä Berliinissä tarkoittaa lähinnä sitä, että majapaikka on lyhyen matkan päässä metroasemalta.

Schönefeldin lentoasema
Berliinin lentokenttien lähellä on hotelleja ja nykyisin myös hosteleita, ja niihin voi majoittua jos lento on aikaisin aamulla tai jos saapuu Berliiniin myöhään.

Jos majoittuu läntisen Berliinin ytimen ulkopuolelle, antaa se kaikkein parhaat asemat tutustua nimenomaan läntiseen Berliiniin. Alueella on valtava määrä museoita ja muita nähtävyyksiä, joihin kuuluvat vuoden 1936 olympialaisten stadion, lukuisat, etenkin taidetta esittelevät museot ja niiden vieressä oleva Charlottenburgin palatsi, jonka pihamaalla on tapahtumia kuten joulutori. Alue on laaja, ja jos siihen haluaa tutustua kunnolla, on suositeltavaa majoittua sinne tai lähelle sitä. Ostospaikat, yöelämä ja parhaat ravintolat ovat lähellä, mutta monet korttelit täälläpäin ovat rauhallisia.

Charlottenburg on tunnettu palatsistaan ja museoistaan, Schöneberg on seksuaalisten vähemmistöjen ja etenkin homojen suosimaa tienoota, Wilmersdorf on laaja kivikaupunkimainen alue, johon kuuluu City Westin ytimen osia, ja Tiergarten-puiston ympäristö on sekin osin hyvin lähellä läntisen Berliinin ydintä.

Lentoasemien lähellä

Berliinin lentokenttien lähellä on hotelleja ja nykyisin myös hosteleita, ja niihin voi majoittua jos lento on aikaisin aamulla tai jos saapuu Berliiniin myöhään.

Schönefeldin lentoaseman vieressä on useita hotelleja, joista lähimmät ovat hintavia. Lentoasemalta pääsee kuitenkin varsin hyvin S-junalla etenemään kohti Berliinin keskustaa, mutta jos haluaa lentoaseman vieressä olevaan hotelliin, voi Schönefeldin lähellä olevia hotelleja katsella Booking.comista.

Tegelin lentoasema on lähellä metroasemaa, ja sieltä pääsee myöhään illallakin helpommin nopeasti muualle kuin Schönefeldistä. Jos kuitenkin haluaa viettää yönsä lentoaseman välittömässä läheisyydessä, on esimerkiksi Hotel Larat kohtuuhintainen ja pidetty perushotelli.

Hostelit ja muut edulliset majapaikat

Hostel-tyyliset majoitukset ovat Saksassa aina olleet suosittuja kaikkien kansanosien ja ikäluokkien keskuudessa. Berliinissä on valtava määrä hosteleita, joissa on yhteismajoitushuoneita, huoneita 1–4 hengelle ja joissain myös perhehuoneita tai huoneistoja. Hosteleita on parhailla mahdollisilla paikoilla, ja valtaosa niistä on kohtuuhintaisia (10–20 euroa yö yhteismajoitushuoneessa).

Circus Hostel
Jos mielii erittäin pidettyyn hosteliin, joka soveltuu kaiken ikäisille, on Mittessä lähellä Alexanderplatzia sijaitseva Circus Hostel yksi kaupungin pidetyimpiä.

Hosteleissa on tilaa lyhyelläkin varoajalla, mutta hostelia varatessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen, onko kysymyksessä biletyshostel (party hostel), jonkalaisia ovat ainakin ”backpacker”-sanaa nimessään käyttävät hostelit. Biletyshosteleissa on meteliä, niissä viihtyvät parikymppiset ja moni niissä yöpyvä keskittyy lähinnä Berliinin yöelämään. Kaikkialla kaupungissa on myös rauhallisempia hosteleita, jotka soveltuvat keski-ikäisellekin ja joissa voi nukkua yönsä rauhassa. Yhteismajoitushuoneessa nukkuvan on hyvä varustautua vääjäämättömään taustameluun korvatulpilla.

Jos Berliiniin saapuu bussilla tai sieltä lähtee Charlottenburgissa sijaitsevan linja-autoaseman (ZOB am Funkturm) kautta muualle, on yksi hyvätasoinen, keski-ikäisillekin soveltuva Hotel Smart Stay, joka on lähellä metroasemia, Kurfürstendammia ja City Westiä. Siellä on yhteismajoitushuoneita, joissa on lähinnä nuoria, mutta siellä on paljon huoneita kahdelle ja useammallekin hengelle.

Jos mielii erittäin pidettyyn hosteliin, joka soveltuu kaikille ja kaiken ikäisille, on Mittessä lähellä Alexanderplatzia sijaitseva Circus Hostel yksi kaupungin pidetyimpiä.

Jos haluaa viettää yönsä kaikkein värikkäimmillä alueilla, on Kreuzbergissä, aivan entisen Itä- ja Länsi-Berliinin rajamailla sijaitseva Grand Hostel takuuvarma valinta.

Jos haluaa yöpyä lähinnä 20–30-vuotiaiden suosimassa hostelissa syvällä edullisessa itäisessä Berliinissä, on muualtakin tuttu ketjuhostel Generator Prenzlauer Berg takuuvarma valinta.

Kaikki Booking.comin hostelit Berliinissä  |  Hostelworld.comin hostelit ja muut majapaikat Berliinissä

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Berliinissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Berliinissä

Arcotel John F Berlin

(Werderscher Markt 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mittessä sijaitseva suuri ja tyylikäs neljän tähden hotelli, josta on lyhyt matka lähes kaikkialle. Hotellissa on 190 huonetta, se on tyyliltään täysin moderni ja varustelutaso ei jätä toivomisen varaa. Lähellä on metroasema, mutta kävelymatkaa monelle museolle ja muulle merkittävälle paikalle on vain muutama sata metriä. Loistava hotelli niille, jotka haluavat tutustua Berliinin ydinkeskustan uusiin kortteleihin, tai jotka haluavat oopperaan.

Scandic Hotel Kurfürstendamm

(Augsburgerstrasse 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone City Westissä eli läntisen Berliinin ydinkeskustassa sijaitseva suuri, moderni ja äärimäisen hyvin varusteltu neljän tähden hotelli. Kaikki tärkeä metroasemasta kaupungin parhaisiin ostoskatuihin on lähellä, ja metrolla kuten myös muilla liikennevälineillä pääsee nopeasti eri puolille Berliiniä.

Park Inn by Radisson Berlin-Alexanderplatz

(Alexanderplatz 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Alexanderplatzilla, erinomaisten kulkuyhteyksien varrella sijaitseva yli 1000 huoneen hotelli, joka on pidetty mutta kohtuuhintainen majapaikka. Hotellin useimmista huoneista on hyvät näkymät ympäristöön, ja alueella on valtava määrä kauppoja ja nähtävyyksiä aivan naapurissa. Tänne majoittuvan on kuitenkin otettava huomioon se, että Alexanderplatz on puolen tunnin metromatkan päässä läntisen Berliinin pääpaikoilta.

Familienhotel Citylight

(Böttgerstrasse 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mittessä sijaitseva hotelli, jossa on 90 puhdasta ja viihtyisää huonetta. Tämä kolmen tähden hotelli on kohtuuhintainen, siltä on alle viiden minuutin matka metroasemalle ja sen buffetaamiainen pitää kylläisenä lounaaseen asti.

Easyhotel Berlin Hackerschermarkt

(Rosenthaler Strasse 69)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mitten ja Alexanderplatzin välimaastossa, itäisen Berliinin keskusta-alueella sijaitseva kohtuuhintainen ja melko vaatimaton hotelli, jolta on erinomaiset kulkuyhteydet niin itä- kuin länsipuolellekin. Metroasema on aivan lähellä, ja kymmeniin museoihin, tv-tornille ja muille nähtävyyksille on lyhyt kävelymatka.

Scandic Hotel Berlin Potsdamerplatz

(Gabriele-Tergit-Promenade 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotelli on Berliinin sydämessä, Potzdamer Platzin lähellä, aivan itäisen ja läntisen Berliinin rajamailla sijaitseva hotelli, jolta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille kaupunkia. Tämä on suuri, täysin nykyaikainen ja ylellinen neljän tähden hotelli, jossa on paljon konferensseja ja jossa on myös hyvät ravintolat

Meininger Hotel Berlin Hauptbahnhof

(Ella-Trebe-Strasse 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 296 huoneen edullinen perushotelli, joka on siisti ja sijaitsee keskeisellä paikalla ja jonka lähettyvillä on lähinnä kalliita hotelleja. Hotelli on aivan kaikkein merkittävimpien nähtävyyksien vieressä, ja sen alueelta on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin. Tämä soveltuu parhaiten majapaikaksi niille, jotka haluavat keskeisen, siistin ja edullisen yöpaikan.

Holiday Inn Berlin Alexanderplatz

(Theanolte-Bähnisch-Strasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suuri, moderni ja melko tyylikäs neljän tähden hotelli, joka on aivan Alexanderplatzin parhaiden paikkojen keskellä. Hotellissa on lähinnä yhden ja kahden hengen huoneita, ja se on hyvä yksinään matkustaville ja pariskunnille. Kaikki olennainen on hotellilta kävelymatkan päässä, ja liikenneyhteydet ovat parhaat mahdolliset.

Holiday Inn Express - Alexanderplatz

(Stralauer Strasse 45)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Itä-Berliinin sydämessä, melko lähellä Alexanderplatzia sijaitseva tilava ja siisti perushotelli, joka on aivan Berliinin vanhankaupungin eli Nikolaiviertelin vieressä. Lähellä on paljon kaikenlaista metroasemista ostoskeskuksiin, ja tänne majoittuva pääsee hyvin kärryille itäisen Berliinin elämänmenosta.

Hotel Larat

(Ollenhauserstrasse 111)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tegelin lentoaseman vieressä oleva kohtuuhintainen ja pidetty hotelli, jolta on noin puolen kilometrin matka läheisimmälle metroasemalle. Hotellin ja Tegelin lentoaseman välillä on bussikuljetus, ja tämä on klo 7 alkaen tarjottavine aamiaisineen varteenotettava majapaikka niille, joilla on aikainen tai myöhäinen lento.

Hotel Mondial am Kurfürstendamm

(Kurfürstendamm 47)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Länsi-Berliinin ytimessä, lähellä useita metroasemia, kaupungin parhaita ostospaikkoja ja lukuisia huvittelumahdollisuuksia sijaitseva neljän tähden hotelli. Hotellin viereen on bussiyhteys Tegelin kentältä, ja tämä on hyvä osoite niille, jotka haluavat nimenomaan tutustua läntisen Berliinin keskustaan. Liikenneyhteydet muualle ovat hyvät, mutta itäiseen Berliiniin on pitkä matka metrollakin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti