Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dresden
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Maritim-hotelli Elben rannalla
Parhaiten majapaikkoja on päärautatieaseman (Hauptbahnhof) ympäristössä, Prager Strassen varrella, vanhassakaupungissa (Altstadt) ja joen toisella puolella keskustan uusissa osissa (Neustadt).

Mikä majapaikka Dresdenistä kannattaa valita ja miltä seudulta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Dresdenin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Dresden on läntisen Saksan kaupunkeihin nähden monin tavoin edullisempi kaupunki, ja myös hotellihuoneet ja muut majapaikat ovat siellä varsin kohtuullisissa hinnoissa. Kalleinta on kesällä ja loma-aikoina, mutta monet liikeihmisille suunnatut hotellit, joita kaupungissa on paljon etenkin rautatieaseman ympäristössä, voivat olla edullisempia viikonloppuisin kuin arkisin. Huoneen saa kahdelle hengelle lähes koska tahansa 40–50 eurolla mutta jos haluaa vähän laatua ja hotellin vanhankaupungin tuntumasta, nousee hinta herkästi yli viidenkymmenen euron. Korkeatasoisen hotellin saa alkaen noin 80 eurolla, ja kalleimpiin hotelleihin voi päästä alkaen 120–130 eurolla.

Dresdenissä on vilkkainta elokuussa, ja myös sen ympärillä olevat kuukaudet ovat melko vilkkaita. Tosin Dresdenissä käy paljon liikematkustajia ja muita vastaavia työmatkalaisia, joten siellä on usein vilkasta myös arkisin. Jos Dresdeniin saapuu loppiaisviikolla, pääsiäisenä, keskikesällä tai syyskuussa, joka on suosittu vierailukuukausi saksalaisille ryhmille, kannattaa hotelli tai muu majapaikka varata ainakin 2–4 viikkoa etukäteen. Muulloin viikon parin varoaika voi riittää, mutta ympäri vuoden hinta-laatusuhteeltaan parhaat hotellit, joiden sijainti on keskeinen, menevät ensimmäisinä.

Miltä seudulta majapaikka kannattaa varata?

Hotellin tai majapaikan valintaa silmällä pitäen Dresden on helppo kaupunki. Parhaiten majapaikkoja on päärautatieaseman (Hauptbahnhof) ympäristössä, sen edestä kohti vanhaakaupunkia kulkevan Prager Strasse -kävelykadun varrella, vanhassakaupungissa (Altstadt) ja joen toisella puolella keskustan uusissa osissa (Neustadt).

Hotelli Prager Strassen varrella
Pluspuolena Prager Strassen tienoilla yöpymisessä on se, että vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka, eikä lentokenttäjunalta tai muulta menopeliltä ole pitkä matka hotellille.

Päärautatieaseman tienoo ja Prager Strasse

Päärautatieaseman tienoo on kätevää seutua majapaikalle, etenkin jos saapuu junalla tai linja-autolla kaupunkiin. Palvelut ovat alueella hyvät, vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka ja huoneiden hinnat ovat tässä keskustan osassa vanhaakaupunkia edullisempia. Hotelleja ja hosteleja on sekä rautatieaseman takana ja sivuilla, kuten myös Prager Strassella, joka vie vanhaankaupunkiin.

Prager Strassen varrella ja lähitienoilla on paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, mutta tämä sosialismia ja kapitalismia yhdistelevä alue ei kaupallisuudessaan ja uusitussa kuosissaan kaikkia suinkaan miellytä. Pluspuolena alueella yöpymisessä on kuitenkin se, että vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka, eikä lentokenttäjunalta tai muulta menopeliltä ole pitkä matka hotellille.

Neustadtiin joen toiselle puolelle on täältä melkoisesti kävelymatkaa esimerkiksi syömään tai iltaa viettämään, mutta toisaalta päärautatieaseman edustalta (Wiener Platz) kulkee tiuhaan tahtiin raitiovaunuja, jotka vievät Neustadtiin ja muuallekin kaupunkiin. Tänne on kuitenkin hyvä yöpyä lähinnä niiden, jotka haluavat olla lähellä asemaa, shoppailla ja tutustua vanhaankaupunkiin, ja enemmän Neustadtiin mieltyneiden on parempi yöpyäkin siellä. Päärautatieaseman ja Prager Strassen ympäristössä hyvä hotelli on esimerkiksi Ibis Dresden Bastei.

Vanhakaupunki

Altstadt eli vanhakaupunki on perinteisesti kallein ja halutuin alue majapaikalle, ja hienoon hotelliin mielivälle tämä on paras paikka majoittua kaupungissa. Rautatieasemalle on melko lyhyt kävelymatka, nähtävyydet, kulttuurielämä ja valtava määrä ravintoloita ja illanviettomahdollisuuksia ovat aivan vieressä ja alue on tietenkin jälleenrakennettunakin unohtumaton paikka viettää yönsä. Kulkuyhteydet vanhastakaupungista eivät joka korttelista ole kauhean hyvät, ja julkisilla matkustamaan mielivän on hyvä varmistaa, ettei pysäkille ole liikaa matkaa. Toisaalta taksit vievät lentokentältä tai asemilta varsin kohtuullisen hintaan majapaikalle. Hyviä hotelleja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Aparthotel Münzgasse, ja Steigenberger Hotel de Saxe.

Königstrasse
Königstrassen ympäristö on rauhallista, tyylikästä seutua, joka sopii alueena kaikkein nirsoimmillekin.

Neustadt – keskustan uudemmat osat

Elbejoen toisella puolella sijaitseva Neustadt on paras yöpymispaikka nuorille ja niille, jotka haluavat tutustua kaupungin yöelämään ja rennompaan puoleen. Kaupunginosa on monipuolinen, ja sieltä löytyy kaikille jotakin. Eniten vanhanajan dresdeniläistä tunnelmaa on Königstrassen lähitienoilla, missä yöpyminen on hyvä vaihtoehto vanhallekaupungille, ja eniten tyypillistä berliiniläisvaikutteista vaihtoehtoista tunnelmaa on Äussere Neustadt -alueella, etenkin Alaunstrassen ja Louisenstrassen kulmauksen tienoilla.

Neustadtiin tulee lentokenttäbusseja, lentokenttäjuna pysähtyy Neustadtin asemalle lähelle Albertplatzia ja sieltä on etenkin Albertplatzilta ja Augustusbrücke-sillalta hyvä nousta kaikkialle kaupunkiin kulkeviin raitiovaunuihin. Königstrassen ympäristö on rauhallista, tyylikästä seutua, joka sopii alueena kaikkein nirsoimmillekin. Yöelämä on vilkkaimmillaan Alaunstrassen varrella ja lähikaduilla, eikä rauhaa rakastavan kannata yöpyä ainakaan Alaunstrassen varrella. Meininki ei kuitenkaan ole mitään hurjaa tai kauhean äänekästä, mutta joidenkin yöunia se voi etenkin kesäviikonloppuisin häiritä.

Alaunstrassen tienoo on tunnettu siitä, että täällä on monia hosteleita ja muita edullisia vaihtoehtoja, ja sen hotellitkin ovat yleensä kaupungin edullisimmasta päästä. Hyvä hotelli Königstrassen tienoilla on The Westin Bellevue, ja hyviä majapaikkoja Äussere Neustadtin alueella ovat esimerkiksi Cityhotel Stadt Dresden ja Hostel Mondpalast.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Parhaita ja pidetyimpiä hotelleja Dresdenissä

Aparthotel Münzgasse

(Münzgasse 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, hyvän ravintolakadun varrella sijaitseva kolmen tähden huoneistohotelli, jossa on 52 huonetta. Huoneet ovat hyvin varusteltuja, niissä on pieni keittonurkkaus, mutta ne eivät ole mitään suuria. Sijainti on paras mahdollinen, kaikki on lähellä ja asiakkaat ovat olleet hotelliin tyytyväisiä.

Cityhotel Stadt Dresden

(Rotherburger Strasse 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Äussere Neustadt -alueella sijaitseva huokeahintainen hotelli, jossa yöpyvä on aivan Alaunstrassen ja muiden alueen pääpaikkojen vieressä. Rotherburger Strassea kulkee raitiovaunu, joten muualle pääsee nopeasti, ja alueella on valtava määrä kauppoja, ravintoloita ja ympäri vuoden vilkasta ja nuorekasta yöelämää.

A&O Dresden Hauptbahnhof

(Strehlener Strasse 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman ympäristössä sijaitseva kahden tähden huokeahintainen hotelli, jossa yöpyneet ovat olleet tyytyväisiä majapaikkaansa. Hotelli on noin viiden minuutin päässä rautatieasemalta ja sen edessä olevasta pysäkistä, jolta pääsee ratikalla muualle kaupunkiin. Vanhaankaupunkiin on noin vartin kävelymatka, ja hotelli on hyvin varusteltu ja henkilökunta kielitaitoista ja avuliasta. A&O on luotettava saksalainen hotelliketju, jolla on kohtuuhintaiset huoneet, mutta mitään luksusta siltä ei kannata odottaa. A&O on yleensä myös jonkin verran hostel-tyylinen, niin että niissä on hyvät yleiset oleskelutilat ja rento tunnelma. Tässäkin A&O-hotellissa on hostel-huoneita, joista pedin saa omaa huonetta edullisemmin ja jotka soveltuvat erityisen hyvin nuorille.

Hostel Mondpalast

(Louisenstrasse 77)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Äussere Neustadt -alueen parhailla paikolla sijaitseva hostel-tyylinen majapaikka, joka on huokeahintainen ja rento vaihtoehto normaalille hotellille. Hotellissa on paitsi normaaleja huoneita kahdelle hengelle myös 3–4 hengen huoneita, perhehuoneita ja yhteismajoitushuoneita. Alueella on aivan naapurissa hyviä kauppoja, monipuolinen valikoima ravintoloita ja vilkasta elämää ympäri vuoden. Raitiovaunulla voi täältä hurauttaa nopeasti vanhaankaupunkiin tai päärautatieasemalle, ja alueen oma rautatieasema on kävelymatkan päässä.

Hotel Taschenbergpalais Kempinski Dresden

(Taschenberg 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, Zwinger-palatsin naapurissa sijaitseva viiden tähden hotelli, joka kuuluu kaupungin hienoimpiin. Dresdenin tyyliin hintataso on kuitenkin maltillinen, kaikki tuntuu toimivan hyvin ja kaikki on niin kuin viiden tähden hotellissa kuuluukin olla.

Ibis Dresden Bastei

(Prager Strasse 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vieressä, vanhaankaupunkiin johtavan kävelykadun varrella sijaitseva siisti ja kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhteeseen asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Lentokenttäjuna ja vanhakaupunki ovat kivenheiton päässä, ja raitiovaunulla pääsee nopeasti Neustadtiin, jonne on 20–30 minuutin kävelymatka.

Steigenberger Hotel de Saxe

(Neumarkt 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin hienoimman aukion ja kuuluisimman kirkon vieressä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa yöpyvä voi nukkua yönsä rauhansa ja tutustua vanhaankaupunkiin mahdollisimman hyvin. Kävelymatka on paitsi vanhankaupungin kaikkiin osiin myös päärautatieasemalle ja joen toiselle puolelle Neustadtiin, missä on nähtävyyksiä, kauppoja ja ravintoloita.

The Westin Bellevue

(Grosse Meissner Strasse 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kauniin Königstrassen ympäristössä, Neustadtissa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka tasoonsa nähden on varsin kohtuuhintainen. Hotellissa on kylpyläpalvelut, ja sen varustuksiin kuuluvat sekä suomalainen että turkkilainen sauna. Alueella on paljon nähtävää, kauniita taloja ja ravintoloita, eikä sieltä ole pitkä kävelymatka vanhaankaupunkiin tai Neustadtin vilkkaille paikoille, kuten Albertplatzille ja Alaunstrasselle. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä valintaansa, ja lapsiperheet ovat kiitelleet hotellia hekin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti