Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Hampuri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Mövenpick-hotellin sisäänkäynti Hampurissa
Messuille tulevien on hyvä yöpyä Schanzenviertel-kaupunginosassa. Varteenotettava majapaikka Schanzenviertelissä on esimerkiksi aivan messukeskuksen vieressä oleva Mövenpick-hotelli.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Hampurissa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Hampuriin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Hampurin majapaikat ovat Saksan kalleimmasta päästä, ja sieltä on vaikea saada huonetta kovinkaan huokealla hinnalla. Edullisin kaupunginosa, jossa 2 henkeä voi yöpyä hiljaisina aikoina kolmellakymmenellä eurollakin, on St. Pauli. Seuraavaksi edullisimmat alueet ovat Altona ja St. George, joista alimmillaan voi saada huoneen hintaan noin 35 €.

Osa halvimmista huoneista on hosteleissa, joissa on kahden hengen huoneita, mutta osa on halpoja majapaikkoja, joissa tosin luultavasti on puutteita kuten ”jaettu kylpyhuone” tai muualla kuin St. Georgessa kulkuyhteydet voivat jättää toivomisen varaa.

Edullisimpina aikoina eli talvikaudella kahden hengen huoneen, jossa on kaikki kunnossa ja sijainti on moitteeton, voi saada alkaen hintaan noin 50 €, mutta tällaisetkin hotellit ovat yleensä Altonassa, St. Georgessa tai St. Paulissa. Jos mielii keskeiseen hotelliin, joka on kohtalaisen tasokas, on hinta yli 80 €. Jos haluaa yöpyä aivan ytimen harvoissa hotelleissa, ovat ne hintavia, ja huone maksaa halpoinakin aikoina reilusti yli 100 €. Ytimen hienoimmissa hotelleissa kuten Park Hyattissa viihtyvät kaikkein äveriäimmät, jotka eivät itse edes tee varauksiaan, ja tällaisesta hotellista saa huoneen alkaen hintaan noin 250 €.

Hampuri on ympäri vuoden vilkas kaupunki, jossa varaus kannattaa tehdä vähintään kuukausi etukäteen. Kesällä, etenkin kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin, varaus on hyvä tehdä tätäkin aikaisemmin, pari kolme kuukautta etukäteen. Huoneita on paljon ja jotakin löytyy aina, mutta keskeiset tienoot ovat haluttuja, ja myös St. Georgen lisäksi St. Pauli on paikka, josta hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat voivat kaikkina vuodenaikoina mennä monta viikkoa etukäteen.

Majoituksen löytäminen Hampurista

Hotellin löytäminen Hampurista ei ole vaikeaa, eikä eri seutujen välillä tarvitse juurikaan pähkäillä. Hotelleja on paljon päärautatieaseman hallitsemassa St. Georgen kaupunginosassa, St. Paulissa, Altonassa ja pääaukion (Rathausmarkt) lähistöllä ja lähellä joenrantoja.

Metroaseman sisäänkäynti
Metro on paras tapa liikkua, ja ihanteellisessa tapauksessa metroasema on lähellä majapaikkaa, korkeintaan muutaman sadan metrin päässä.

Joissain muissa kaupunginosissa on myös hotelleja ja muita majapaikkoja, ja minne tahansa sitten majoittuukin, kannattaa varmistaa, että sijainti on joko keskeinen tai sitten majapaikan läheltä, korkeintaan muutaman sadan metrin päästä, on hyvät kulkuyhteydet muualle kaupunkiin.

S- ja U-bahn eli metro on paras tapa siirtyä paikasta toiseen, ja ihanteellisessa tapauksessa metroasema on lähellä. Linja-autot liikkuvat nekin, ja jos varaa majapaikan, joka on lähellä linja-autopysäkkiä, kannattaa varautua siihen, että majapaikalle siirtyminen on ainakin jonkin verran työlästä ja siihen saattaa kulua enemmän aikaa kuin muissa tapauksissa.

Ydinkeskusta – Siistit kadut, parhaat palvelut mutta korkeimmat hinnat

Ydinkeskusta on kätevä mutta lähes poikkeuksetta hintava paikka yöpyä, ja sinne majoittuvat pääsevät nauttimaan Hampurista siisteimmillään ja kesyimmillään. Ytimeen voidaan katsoa kuuluvan myös alueita, jotka ovat lähellä Elbeä, ja tähän alueeseen kuuluu vanhakaupunki (Altstadt), joka on liikekeskustan ja HafenCityn välimaastossa. Lähellä Elbeä pääsee parhaiten nauttimaan Hampurin satama-alueiden tunnelmasta, ja kulkuyhteydet täältä ovat hyvät minne tahansa kaupunkiin ja myös päiväretkille.

Ydinkeskusta jakautuu uuteenkaupunkiin (Neustadt) ja vanhaankaupunkiin (Altstadt). Niiden keskellä on kaupungin pääaukio (Rathausmarkt), joka merkittävyydestään huolimatta ei ole mikään kaupungin elämän varsinainen keskus. Hampurissa yhtä tällaista keskusta ei juuri voi sanoa olevankaan, mutta Rathausmarktin koko ympäristö sinänsä on turistin näkökulmasta kaupungin kenties olennaisin alue. Aukion läheltä löytyvät kaikki mahdollinen parhaista kulkuyhteyksistä järvenrannan promenadeihin, ostospaikkoihin, yöelämään, ravintoloihin ja erilaisiin tapahtumiin, joihin kuuluvat joulumarkkinat.

Ydinkeskustassa olevia hyviä hotelleja ovat esimerkiksi Hotel Hafen ja Lindner Hotel am Michel.

Generator-hostelli
St. George on pitkään ollut hostelien suosiossa, ja siellä on jonkin verran myös muita, perinteisesti hotellia edullisempia majapaikkoja.

St. George – Päärautatieaseman vieressä oleva monipuolinen ja värikäs kaupunginosa

St. Georgen kaupunginosassa oleva hotelli on hyvä esimerkiksi niille, jotka haluavat nopeasti siirtyä julkisilla kaikkialle kaupunkiin ja käydä junilla päiväretkillä. Tienoo on osin rauhaton ympäri vuoden, sillä äärimmäisen vilkkaan aseman ympäristössä norkoilee juoppoja ja joidenkin katujen varrella seisoskelee iltaisin maksullisia naisia. Nämä lieveilmiöt ovat kuitenkin suureksi osaksi sijoittuneet tietyille sivukaduille, eivätkä ne mitenkään räikeästi näy katukuvassa.

Hotelleja on sekä päärautatieaseman vieressä että siitä vähän etäämpänä, lähes kaikkialla St. Georg -kaupunginosan kortteleissa, joista on lyhyt matka päärautatieasemalle. Nämä tienoot ovat vilkkaita yöelämän keskuksia, ja täällä on paljon homoille ja lesboille suunnattuja kahviloita, baareja ja klubeja, joista valtaosa on sijoittunut kadulle nimeltään Lange Reihe.

Kaupunginosa on kuitenkin monipuolinen, ja esimerkiksi linja-autoaseman vieressä oleva Steindamm on turkkilaisten ja muiden Euroopan ulkopuolelta paikalle saapuneiden siirtolaisten pääkallopaikkoja. Kaupunginosaa monipuolistaa lisäksi se, että se on viime vuosina kallistunut ja keskiluokkaistunut, ja monet korttelit ovat suosittuja paikkoja keskeiselle, vanhanajan tyyliä edustavalle asunnolle.

Kaupunginosan hotellit ovat perinteisesti olleet edullisempia kuin läheisen ydinkeskustan hotellit, mutta niiden hintahaitari on suuri ja St. Georgessa on sekä huippuluokan hotelleja, keskikastin hotelleja että hotelleja kaikkein edullisimmasta päästä. Lisäksi alue on pitkään ollut hostelien suosiossa, ja siellä on jonkin verran myös muita, perinteisesti hotellia edullisempia majapaikkoja. Viime vuosien keskiluokkaistuminen tosin on kautta linjan nostanut huoneiden hintoja, ja yöpyminen esimerkiksi Generator Hostelissa voi olla yllättävän kallista.

St. Georgessa sijaitsevat esimerkiksi huokeahintainen A&O Hamburg Hauptbahnhof ja Hotel Hamburg Novum Stadtmitte.

AO-hotelli
St. Pauli on yöelämän keskus, ja näin ollen sinne majoittuvan on hyvä katsoa, mitä hotellista on sanottu ja onko melu haitannut monia siellä yöpyneitä.

St. Pauli – Arveluttavaa menoa mutta keskustaa edullisempia hintoja

St. Paulin kaupunginosa (Sankt Pauli) on Reeperbahnin osalta punaisten lyhtyjen aluetta, joka on levittäytynyt lähikaduillekin, etenkin Davidstrasselle ja Herbertstrasselle. Tienoo on osin arveluttavaa yöpymisseutua, jossa kylläkin on paljon halpoja hotelleja ja muita edullisia majapaikkoja.

Punaisten lyhtyjen alueen meininkiä voi suurelta osalta välttää yöpymällä lähellä St. Paulin U-bahn-asemaa, Millerntorplatzia ja Spielbudenplatzia. Alueet muualla St. Paulissa kuin Reeperbahnin S-bahn-aseman lähettyvillä ovat melko normaalia kaupunkikorttelistoa, jossa tosin ei hirveästi majapaikkoja syrjäkaduilla ole. St. Pauli on myös yöelämän keskus, joka lähes ympäri vuoden ainakin viikonloppuisin sykkii varhaisesta illasta aamuun. Näin ollen sinne majoittuvan on hyvä katsoa, mitä hotellista on sanottu ja onko melu haitannut monia siellä yöpyneitä.

St. Pauli on kohtalaisen hyvä yöpymispaikka, jos vain varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana lähimmältä metroasemalta. St. Paulissa on paljon yöelämää, hyviä ravintoloita ja jonkin verran ostospaikkoja, ja sieltä pääsee sekä U- että S-bahn-junilla nopeasti miltei minnepäin kaupunkia tahansa.

Hyviä hotelleja St. Paulissa ovat esimerkiksi Arcotel Onyx Hamburg ja Hotel Imperial.

Schanzenviertel – Osin keskiluokkaistunut huvittelukaupunginosa

St. Paulista pohjoiseen sijaitseva Schanzenviertel on tavallaan vähän samantyylinen kaupunginosa kuin St. Pauli. Se on melko laaja kaupunginosa, jossa etäisyydet ovat pitkiä, ja siellä kannattaa yöpyä mahdollisimman lähellä Sternschanzen S- tai U-bahn-asemia. Ne ovat yhteydessä toisiinsa, mutta U-bahn-asemalta on pidempi kävelymatka Schanzenviertelin pääkaduille, kuten Schulterblattille ja Susannenstrasselle. S-bahn-asema on lähempänä baareja ja muita palveluita, ja sen ympäristössä on paljon kaikenlaista mielenkiintoista.

Susannenstrasse
Schanzenviertel on huvittelukaupunginosa nimenomaan Schulterblattin ja Susannenstrassen osalta, mutta muualla siellä on yleensä rauhallista.

Schanzenviertel on huvittelukaupunginosa nimenomaan Schulterblattin ja Susannenstrassen osalta, mutta muualla siellä on yleensä rauhallista. Schanze, kuten paikalliset sitä kutsuvat, on suuren messualueen (Messe) vieressä, ja suuret puistoalueet alkavat läheltä U-bahn-asemaa. Messuille tulevan on hyvä yöpyä lähellä U-bahn-asemaa ”Sternschanze (Messe)”, sillä se on lähimpänä messukeskusta.

Varteenotettava majapaikka Schanzenviertelissä on esimerkiksi aivan messukeskuksen vieressä oleva huippuluokan Mövenpick Hotel.

Altona – Keskiluokkaistunut versio Schanzenviertelistä

Altonassa, joka sijaitsee St. Paulin vieressä mutta kauempana keskustasta, on jonkin verran hotelleja, ja siellä on kesäkautenakin melko rauhallista. Alue oli aikoinaan värikäs ja ainakin viikonloppuisin rauhatonkin, mutta se on jo vuosikymmeniä sitten kallistunut ja keskiluokkaistunut. Siellä on hyviä palveluita, ravintoloita ja jonkin verran yöelämääkin, ja sen pääpaikoilta on lyhyt matka sunnuntaiaamuisin pidettäville kalamarkkinoille. Yöelämää tai monia hyviä ravintoloita haikaileville joenrannalla on myös lukuisia klubeja, joista osa on kaupungin parhaita, ja siellä on myös eräitä kaupungin monipuolisimpia ravintolakatuja.

Rautatieaseman tienoo on hyvä hotellille, sillä sitä kautta pääsee nopeasti sekä muualle kaupunkiin että päiväretkelle vaikkapa Blankeneseen. Muualla Altonassa yöpyvän on hyvä varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana metroasemasta tai ainakaan bussipysäkistä.

Tämän sivun hotelleista Altonassa sijaitsee Central Hotel.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Hampurissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Hampurissa

A&O Hamburg Hauptbahnhof

(Amsinckstrasse 2–10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vierestä on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja lyhyt kävelymatka parhaille ostoskaduille ja moneen ydinkeskustan osaan. Tämä hostelityyppinen majapaikka on hyvä niin perheille kuin yksin matkustavillekin. Mahdollisuus yöpyä yksityis- tai yhteismajoitushuoneissa ja hinta-laatusuhdetta pidetään erittäin hyvänä.

Arcotel Onyx Hamburg

(Reeperbahn 1 A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 2010-luvulla avattu huippuluokan hotelli, joka sijaitsee rauhallisella paikalla mutta aivan metroaseman ja Spielbudenplatzin viihteen vieressä. Hotellin varustelutaso on huippuluokkaa, kaikki on tehty pettämättömällä tyylitajulla ja hotellin henkilökuntaa pidetään ammattitaitoisena ja ystävällisenä.

Central Hotel

(Präsident-Krahn-Strasse 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Altonan rautatieaseman kyljessä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on erinomaiset kulkuyhteydet kaikkialle Hampuriin ja päiväretkille. Huoneet ovat pieniä, joten tämä ei ole paras hotelli normaalia isommille ihmisille tai niille, joilla on paljon tavaraa mukana.

Hotel Hafen

(Seewartenstrasse 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, lähellä Landungsbrücken-metroasemaa oleva hotelli, jossa pääsee nauttimaan sekä hyvistä liikenneyhteyksistä että sataman raikkaasta ilmapiiristä. Kävelymatka on kohtalaisen lyhyt niin HafenCityyn kuin Rathausmarkt-aukiollekin, ja sen verran nähtävää muuallakin lähellä, että täällä yöpyvän ei paljon tarvitse julkisiin turvautua. Hotelli on saanut paljon kiitosta, mutta jotkut ovat valitelleet melua.

Hotel Imperial

(Millerntorplatz 3-5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen hotelli St. Pauli -U-bahn-aseman vieressä, ja se on lähellä monia erilaisia palveluita. Schanzenviertel, jonka vieressä ovat Messe-messualueet, ja jokipromenadit ovat nekin lähellä, eikä Rathausmarkt-aukiollekaan ole kuin muutaman minuutin metromatka.

Hotel Hamburg Novum Stadtmitte

(Steindamm 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Huokeahintainen hotelli, joka on lähellä ydinkeskustaa ja Hauptbahnhof-päärautatieaseman läheisyydessä. Naapurissa on paljon hyviä museoita, baareja, ravintoloita ja kauppoja, mutta tämä on aluetta, joka ei kaikille sovi. Hotelli on siisti, ja hinta-laatusuhdetta on pidetty hyvänä.

Lindner Hotel am Michel

(Neanderstrasse 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen hotelli, jonka siisteys- ja varustelutaso ovat hyviä ja sijainti keskeinen mutta rauhallinen. Hampurin suuri puistoalue on aivan naapurissa, mutta kannattaa ottaa huomioon, että lähin metroasema eli St. Pauli on 500 metrin päässä. Toisaalta täältä on alle vartin kävelymatka Rathausmarkt-aukiolle.

Mövenpick Hotel

(Sternschanze 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Entiseen vesitorniin rakennettu ykkösluokan hotelli, joka sijaitsee aivan messukeskuksen vieressä ja hyvin lyhyen matkan päässä Sternschanzen asemilta. Hotellista on vaikea löytää heikkouksia, kaikki on tiptop, hinta-laatusuhde on erinomainen ja henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.

Side

(Drehbahn 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Design-hotelli, jonka on sanottu muistuttavan valtavaa poikamiesboksia ja jonka varustelutaso on omaa luokkaansa. Hotelli sijaitsee ydinkeskustan Neustadt-alueella, lähellä Gänsemarkt-metroasemaa ja kivenheiton päässä Rathausmarktilta. Hotelli on erinomainen valinta niille, jotka ovat mieltyneet huippumoderniin sisustustyyliin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti