Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – München
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Altstadt
Altstadt eli vanhakaupunki on Münchenin tunnelmallisin yöpymispaikka, mutta se tapaa olla myös kallein.

Mikä hotelli Münchenissä kannattaa valita ja miltä alueelta

München on kaupunki, jossa on paljon tapahtumia ja jonne pari kolme kertaa vuodessa saapuu valtava määrä turisteja. Näin ollen hotelleja ja muita majapaikkoja, joihin kuuluu hosteleita, siellä on melkoinen määrä, ja niitä on sekä aivan ytimessä että muualla kaupungissa.

Koska München on etenkin syys-lokakuussa aivan tukossa, kannattaa parhaisiin matkustusaikoihin kiinnittää huomiota ja normaalilla tutustumismatkalla vältellä sinne matkustamista suuren tapahtuman aikaan. Joulukuun joulumarkkinat tuovat kaupunkiin myös väkeä, mutta ne eivät yleensä tuki majapaikkoja, sillä ne kestävät monta viikkoa. Muitakin tapahtumia kuten jalkapallo-otteluita Münchenissä on, ja näin ollen majapaikka kannattaa aina varata hyvissä ajoin eli vähintään kuukausi etukäteen.

Halvimmat yksityishuoneet Münchenissä ovat kalliita, eikä lähellekään keskustaa pääse juuri alle 80 eurolla. Jostakin kaukaa ytimen ulkopuolelta voi saada huoneen 40–60 eurolla, ytimessä on joitain alle 100 euron majapaikkoja mutta vanhaankaupunkiin tai sen liepeille juuri ei ole asiaa alle 100 eurolla. Ainoat ytimen poikkeukset löytyvät päärautatieaseman vieressä olevista kortteleista, joista voi hyvällä tuurilla löytää yksityishuoneen lähinnä hostelista nipin napin alle 80 eurolla.

Majoituksen löytäminen Münchenistä

Hotellin tai muun majapaikan löytäminen on Münchenissä helppoa, sillä tilaa kaupungissa riittää ja suuri osa parhaista yöpymispaikoista on ydinkeskustan alueella. Hotellin tarkasta sijainnista ei yleensä tarvitse hirveästi huolehtia, sillä metroverkosto on kätevä ja muutenkin julkiset vievät lyhyitäkin matkoja kaupungin ydinkeskustassa, yleensä aivan lähelle majapaikkaa. Tärkeää on tarkistaa, että ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva hotelli on kohtuullisen matkan päässä metroasemalta, tai jos hotelli on syrjäisessä paikassa, kannattaa varmistaa, että lähellä on ainakin raitiovaunu- tai bussipysäkki.

Miltä alueelta hotelli kannattaa varata?

Altstadt eli vanhakaupunki on Münchenin tunnelmallisin yöpymispaikka, mutta se tapaa olla myös kallein, ja kiireisimpinä matkustusaikoina sen hotellit ovat ensimmäisenä tukossa. Usein onkin parempi katsoa hotelli hivenen tämän kalliin ytimen ulkopuolelta, ja esimerkiksi Hauptbahnhof eli päärautatieasema on keskeistä tienoota, jolla on kaikenhintaisia majapaikkoja erittäin hyvällä, kätevällä paikalla.

Mikäli haluaa siirtyä enemmän ydinkeskustasta poispäin, on Gärtnerplatz lähitienoineen siihen monella tapaa hyvä valinta, mutta aivan lähelle sitä ei pääse metrolla, vaan välillä on vaihdettava raitiovaunuun tai bussiin.

Yksi varteenotettava kaupunginosa ydinkeskustan ulkopuolella on Schwabing, joka kylläkin on kävelymatkan päässä ydinkeskustasta mutta jossa on täysin toisenlainen tunnelma ja meininki.

Muualla Münchenissä voi hyvin yöpyä, jos löytää hyvän majapaikan, kunhan vain muistaa tarkistaa liikenneyhteydet.

Ydinkeskusta - Altstadt, Hauptbahnhof ja Lehel

Majapaikkaa ajatellen Münchenin ydinkeskustan voi jakaa muutamaan alueeseen: Altstadt [kartalla] eli vanhakaupunki on kaupungin hienoin ja tunnelmallisin yöpymispaikka. Hotellit täällä ovat järjestään kaupungin kalleimmasta päästä, eikä niitä alueella liiemmälti olekaan. Harvat yöpyvätkin aivan tällä vanhan Münchenin alueella, sillä yhtä kätevä kaikin tavoin on Hauptbahnhof-päärautatieaseman tienoo, jolta on lyhyt kävelymatka Marienplatzille ja alueen moniin ravintoloihin, kauppoihin ja nähtävyyksille.

Busbahnhof, Hauptbahnhof-aseman naapurissa
Hauptbahnhof-aseman tienoo on kuten vanhakaupunkikin hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Hauptbahnhof-aseman tienoo [kartalla] Bayerstrassen puolella on kuten vanhakaupunkikin hyvien liikenneyhteyksien varrella niin Müncheniä metrolla kiertelyä kuin päiväretkelle lähtemistä ajatellen. Ydinkeskustassa on valtava määrä ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä, eikä sinne majoittuvan tarvitse niin halutessaan lyhyellä lomalla sieltä poistuakaan. Kävelymatkan etäisyydellä Marienplatzilta yöpyvän ei tarvitse edes hankkia lippua julkisiin liikennevälineisiin, ja pääaukion tuntumasta on melko lyhyt kävelymatka joihinkin muihinkin kaupunginosiin, kuten Maxvorstadtiin ja Schwabingiin.

Hauptbahnhof-aseman ja Altstadt-vanhankaupungin lisäksi tähän alueeseen voidaan katsovan kuuluvan Lehel-kaupunginosan [kartalla], joka on heti Platzl-aukion ja sen lähikorttelien takana, lyhyen matkan päässä Viktualienmarkt-ruokatorista. Myös sieltä on lyhyt matka Marienplatzille, eikä päärautatieasemallekaan ole alueelta pitkä matka. Toisin kuin Altstadt Lehel on päärautatieaseman tienoon tavoin paikka, jossa on sekä hintavia että edullisia majapaikkoja.

Ydinkeskustan varteenotettavia majapaikkoja ovat muun muassa vanhassakaupungissa sijaitseva Tulip Inn München Concorde, päärautatieaseman läheisyydessä sijaitsevat Arthotel Münich ja Le Meredien ja Lehel-kaupunginosassa sijaitseva Golden Leaf Parkhotel im Lehen.

Maxvorstadt ja Schwabing

Paras paikka yöpyä ydinkeskustan ulkopuolella on Maxvorstadtin ja sen vieressä olevan Schwabingin muodostama alue [kartalla], joka on opiskelijoiden elävöittämä, trendikäs paikka lyhyen matkan päässä ydinkeskustasta, Englischer Garten -puiston vieressä. Tänne voi kävellä vartissa Marienplatzilta, ja matkan varrella on rypäs nähtävyyksiä, joista taidemuseot ovat erityisen huomionarvoisia. Kaikkiin Schwabingin osiin ei pääse kovin hyvin lähelle metrolla, mutta raitiovaunut tuovat näille kulmille ne, jotka eivät halua kävellä; raitiovaunulinjat 27 ja 28 on kätevä etenkin museoihin mieliville.

Museoiden lisäksi kaupunginosasissa on paljon ruokapaikkoja, joista parhaat sijaitsevat Schwabingissa, ja alueen Münchener Freiheit -aukio on yöelämän keskuksia. Leopoldstrasse ja Türkenstrasse ovat hyviä ravintola- ja illanviettokatuja, yksilöllistä tavaraa on niiden putiikeissa enemmän ja turisteja on aina vähemmän kuin ydinkeskustassa. Maxvorstadtissa ei ole paljon majapaikkoja, mutta Schwabing on hyvä yöpymispaikka niille, jotka haluavat ydinkeskustaa rauhallisemman tienoon majapaikalle, kävelymatkan päässä keskustasta.

Schwabingin majapaikoista esimerkiksi Hotel Europa ja ovat olleet suomalaisten mieleen. Varteenotettava majapaikka tällä alueella on myös Fleming’s Hotel Munich Schwabing.

Sendliger Tor
Mikäli haluaa yöpyä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, kannattaa etsiä hotellia Gärtnerplatz-aukiosta loitompaa, lähempää esimerkiksi Sendlinger Tor:ia ja sen metroasemaa.

Gärtnerplatz-aukion tienoo ja Isarvorstadt

Ydinkeskustan ulkopuolisista alueista Gärtnerplatz [kartalla] on oivaa seutua yöpyä Münchenissä, joskin metroaseman puuttuminen voi haitata joitakuita. Gärtnerplatz-aukiolle on vain puolen kilometrin kävelymatka Marienplatzilta, ja sen tuntumassa on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Alue on ydinkeskustaa rauhallisempi, majapaikat ovat huokeahintaisempia ja täällä on helppo päästä kiinni Münchenin todelliseen luonteeseen.

Mikäli haluaa yöpyä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, kannattaa etsiä hotellia Gärtnerplatz-aukiosta loitompaa, varsinaisesta Isarvorstadt-kaupunginosasta [kartalla] lähempää Lindwurmstrassea ja sellaisia metroasemia kuin Goetheplatz ja Sendlinger Tor, joka alkaa olla jo erittäin lähellä ydinkeskustaa ja jolta pääsee nopeasti minnepäin kaupunkia tahansa. Oktoberfest-olutjuhlille mieliville tämä on hyvä yöpymistienoo, sillä etenkin Goetheplatz-metroaseman lähistöltä on hyvin lyhyt kävelymatkakin Theresienwiese-puistoon.

Varteenotettava majapaikka Isarvorstadtissa on Hotel Cocoon.

Au-Haidhausen

Isarjoen takana sijaitseva Haidhausen [kartalla] ei tule monellekaan turistille tutuksi, mutta se on heti Deutsches Museum -museon takana eikä sieltä ole kauhean pitkä matka Marienplatz-aukiolle kävellenkään. Kaupunginosassa on valtavan tekniikan museon lisäksi Paulaner-olutpanimo ja Baijerin eduskuntatalo, ja sen viehättävillä kaduilla on mukava kävellä. Mikäli haluaa Haidhausenissa olla hyvien liikenneyhteyksien varrella, hotelli on hyvä katsoa läheltä Max-Weber-Platz-aukiota.

Tämän alueen hotelleista suomalaiset ovat viihtyneet hyvin Motel One Münchenissa, joka on tyylikäs, keskihintainen ketjuhotelli.

Neuhausen-Nymphenburg

Neuhausen-Nymphenburg [kartalla] on melko lähellä päärautatieasemaa ja osittain myös Maxvorstadtin ja Schwabingin naapurissa oleva kaunis alue, joka toimi ennen Baijerin hallitsijoiden kesäpaikkana. Kaupunginosassa on lukuisia metroasemia, ja mikäli majoittuu lähelle rautatieasemaa, on päiväretkillekin mahdollisimman helppoa lähteä. Suuresta osasta Neuhausen-Nymphenburgia on kävelyetäisyys Maxvorstadtin museoille ja Schwabingin yöelämän pyörteisiin, eikä Altstadtin oluttupiinkaan ole pitkä matka kävellen tai metrolla.

Suositeltava hotelli Neuhausen-Nymphenburgissa on esim. Hotel Laimer Hof Nymphenburg Palace Munich.

Hostelit

Hostelit eivät ole enää yhtä suosittuja kuin aikoinaan, mutta edelleenkin niitä löytyy ja ne ovat järjestään kaikkein edullisimpia majapaikkoja. Niissä edullisinta on yöpyä yhteismajoitushuoneessa, mutta hosteleissa on myös yksityishuoneita, jotka tosin voivat olla ylihintaisia ja jopa hintavampia kuin halvimmat hotellihuoneet. Hostelin etu on usein kuitenkin se, että sellainen voi olla hyvinkin keskeisellä paikalla.

Kannattaa olla tietoinen siitä, että on olemassa biletyshosteleja (party hostel), joissa on baarit, meteliä myöhään yöhön ja joissa yöpyvät eivät ole kiinnostuneet kulttuurista tai museoista. Tällaisia Münchenissä ovat etenkin Wombat-ketjun hostelit, joissa on kansainvälinen juhlatunnelma. Jos matkan aikana haluaa varmistaa rauhalliset yöt ja on kiinnostunut tapaamaan ihmisiä, jotka käyvät museoissa ja heräävät ennen puoltapäivää, kannattaa katsoa muunlainen hostelli. On hyvä aina myös muistaa, että hostel eroaa varsinaisesta hotellista siten, että sisäänkirjautumisaika on myöhäisempi, usein vasta klo 14, ja ulos täytyy lähteä viimeisenä päivänä aikaisemmin, yleensä klo 10. Miltei poikkeuksetta matkalaukun voi kuitenkin niin halutessaan jättää maksutta hostellien lukittuihin varastotiloihin sekä tullessa että lähtiessä.

Münchenin hosteleita, joita on esimerkiksi päärautatieaseman vieressä, voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Münchenissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit Münchenissä

Arthotel Munich

(Paul-Heyse-Strasse 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Hauptbahnhof-rautatieasemaa sijaitseva huokeahintainen hotelli, jonka valtteja ovat sijainti, huoneiden suuri koko ja hyvä aamiainen. Kesähelteillä huoneet voivat olla kuumanpuoleisia.

Fleming’s Hotel München Schwabing

(Leopoldstrasse 130–32)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Schwabingin vilkkaan ravintolakadun varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka ei ole turhan hintava mutta jonka varustelutaso, siisteys ja kodikkuus ovat kohdallaan.

Hotel Cocoon

(Lindwurmstrasse 35)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä pidetty, rento ja kohtuuhintainen hotelli sijaitsee lyhyen matkan päässä sekä ydinkeskustasta että Oktoberfest-olutfestivaalien pitopaikasta Theresienwiese-puistosta, Isarvorstadt-kaupunginosassa. Kätevällä paikalla sijaitseva hotelli on suosittu.

Hotel Concorde

(Hernstrasse 38–40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Harvoja Altstadt-vanhankaupungin hotelleja, jotka ovat sijaintiinsa nähden kohtuuhintaisia. Sijainti on loistava mutta hotellia ympäröivät kadut ovat silti hiljaisia ja turvallisia, ja perhehotellin kodikkuus on sekin monen mieleen.

Hotel Europa

(Dachauer Strasse 115)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Schwabingia ja Maxvorstadtin museoita sijaitseva neljän tähden hotelli, jolle on lyhyt raitiovaunumatka päärautatieasemalta, jolle lentokenttäkuljetukset saapuvat. Hotellissa on hivenen keskihintaista hintavampia huoneita korkeintaan 3 hengelle, ja niiden joukossa on kolmen hengen huone ja kaksi vierekkäin olevaa kahden hengen huonetta. Osan huoneista kuuluu aamiainen, ja kaikki huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja. Tämä vuonna 2020 remontoitu hotelli on saanut kiitosta aamiaisesta, raitiovaunupysäkin ja metroaseman läheisyydestä ja sijainnista.

K&K Hotel am Harras

(Albert-Rosshaupter-Strasse 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan ulkopuolella Sendling-kaupunginosassa sen verran rauhallisella paikalla sijaitseva hotelli, että vilkkaimpinakin matkustusaikoina alue on hiljainen. Jonkin verran matkaa ydinkeskustaan, hyvät yhteydet lentokentälle ja U-bahn-asema aivan vieressä.

Laimer Hof am SchlossNymphenburg

(Laimer Strasse 40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva kohtuuhintainen pikkuhotelli, jolta on noin 10 minuutin raitiovaunumatka keskustaan. Perhehotellin kodikkuus, turvallisuuden tunne ja siisteys ovat hotellin valtteja.

Le Méridien Munich

(Bayerstrasse 41)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen hotelli päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Täällä yöpyvät pääsevät nauttimaan paitsi hyvästä sijainnista myös erinomaisesta palveluista, maistuvasta aamiaisesta ja kylpylästä.

Motel One München – Deutsches Museum

(Rablstrasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden keskihintaista vähän edullisempi hotelli, josta voi hyvällä lykyllä saada huoneen alle 100 eurolla ja joka sijaitsee Deutsches Museumin vieressä, hyvien liikenneyhteyksien varrella, ydinkeskustan ulkopuolella. Sijainti lähellä itäistä rautatieasemaa ja Rosenheimer Platzin metro- ja ratikkapysäkkejä on kuitenkin ollut monen mieleen. Huoneita, jotka on tyylikkäästi sisustettu, ilmastoitu ja muutenkin hyvin varusteltu, on lähinnä yhdelle tai kahdelle hengelle. Hintava aamiainen on saanut kehuja, mutta se ei kuulu huoneiden hintaan.

Star G Hotel Premium München Domagkstrasse

(Weimarerstrasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Schwabingin takimmaisissa osissa sijaitseva kolmen tähden uusi hotelli, jossa on keskihintaisia huoneita maksimissaan 3 hengelle. Hinnat ovat kuitenkin laitakaupungille hivenen korkeita, huoneiden hintaan ei kuulu aamiaista mutta huoneet ovat kookkaita ja hotelli on varusteltu esimerkiksi kuntokeskuksella. Tämä on hotelli, joka parkkipaikkoineen soveltuu hyvin autolla liikkeellä oleville, ja aivan hotellin vieressä on ratikkapysäkki, jolta on hyvät yhteydet kohti ydintä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti