Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin sisäänkäynti Düsseldorfissa
Hauptbahnhof-päärautatieaseman tienoo on edullista yöpymisseutua. Tänne majoittuvan on hyvä varmistaa, ettei rautatieasemalle ole montaa sataa metriä, sillä sinne tulevat lentokenttäkuljetukset.

Minkälainen hotelli Düsseldorfissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Düsseldorf ei kenties ole suuri turistikohde, mutta se on suosittu vierailupaikka, jonne saavutaan monista eri syistä niin muualta Saksasta kuin maailmastakin. Näin ollen siellä on hyvä määrä majapaikkoja, joiden joukossa on eniten hotelleja mutta myös jonkin verran hosteleita ja huoneistohotelleja.

Kaikkein paras Düsseldorfissa on majoittua kävelymatkan päähän rautatieasemasta, sillä näin ollen lentokenttämatkat ovat helppoja ja lähes kaikkialle on kävelymatka. Jos mielii vanhaankaupunkiin tai muualle aivan vanhojen korttelien keskelle, on siellä vähemmän tarjontaa ja palveluita on aivan lähellä vähemmän. Düsseldorfissa voi yöpyä myös muissa kuin ytimen kaupunginosissa, mutta aina kannattaa tutkia yhteyksiä lentoasemalle tai muulle asemalle, jonka kautta saapuu tai lähtee.

Düsseldorfista saa hotellin lyhyelläkin varoajalla, mutta mahdollisten tapahtumien takia sellainen kannattaa ympäri vuoden varata ainakin kolme viikkoa etukäteen.

Majoituksen löytäminen Düsseldorfista

Düsseldorfin majapaikat ovat keskittyneet tietyille keskustan seuduille, eikä sieltä näin ole vaikea löytää majapaikkaa. Keskustan vanhoissa kortteleissa Altstadt-vanhassakaupungissa ja Carlstadtissa ei kuitenkaan juurikaan ole hotelleja.

Keskustan uudempi osa, Stadtmitte, on puolestaan varsin hyvä paikka löytää majapaikka. Siellä on sekä kaupungin kaikkein kalleimpiin kuuluvia hotelleja että myös halvimpia. Lähes yhtä paljon majapaikkoja on tästä etelään sijaitsevassa Friedrichstadtissa, josta on kävelymatka Altstadtiin ja muille keskustan tärkeille paikoille, samoin kuin Medienhafeniin. Muualla kaupungissa ydinkeskustan pohjoisosissa on jonkin verran hotelleja, jotka soveltuvat niille, jotka eivät halua yöpyä aivan keskustassa.

Keskustan Königsallee-pääkatu - Hienoimmat hotellit

Stadtmittessä sijaitseva KönigsalleeKönigsallee [kartalla] on kaupungin pääkatu, jonka varrella on kaikkein hienoimpia hotelleja ja jonka varrella yöpyvä saa rahoilleen luksusluokan vastinetta. Königsalleen lähellä on kaikki vanhoista osista uudempiin, ja myös liikenneyhteydet ovat hyvät kaikkialle kaupunkiin.

Täällä sijaitsevista hotelleista hyvä on esimerkiksi Breidenbacher Hof, joka on kaupungin hienoimpia majapaikkoja.

Päärautatieaseman tienoo - Keskustan huokeahintaisimpia majapaikkoja kätevällä paikalla

Lähellä Königsalleeta sijaitseva päärautatieaseman (Hauptbahnhof) [kartalla] tienoo on edullista yöpymisseutua, joka on hivenen rauhatonta iltaisin ja öisin mutta jossa ei sinänsä ole mitenkään vaarallista ole. Tänne majoittuvan on hyvä varmistaa, ettei rautatieasemalle ole montaa sataa metriä, sillä sinne tulevat lentokenttäkuljetukset. Sitä kautta pääsee myös bussilla, metrolla tai linja-autolla siirtymään mihinpäin kaupunkia tahansa ja junalla päiväretkille. Rautatieasemalta on kävelyetäisyys moneen paikkaan. Königsallee on kivenheiton päässä, samoin kuin muut hyvät ostoskadut. Altstadt ja Carlstadt ovat nekin kävelymatkan päässä, eikä Medienhafeniinkaan ole turhan pitkä matka.

Rautatieaseman lähellä sijaitsevista hotelleista erityisen pidettyjä ovat Hotel Residenz City, Hotel Schumacher ja Novum Hotel Madison.

Friedrichstadt
Friedrichstadt on eläväinen kaupunginosa päivisin mutta hiljenee iltaisin, ja siellä liikenneyhteydet ovat etenkin raitiovaunujen osalta hyvät.

Friedrichstadt - Rauhallista iltaisin

Ydinkeskustan eteläosat ovat nekin varteenotettavia paikkoja hotellille tai muulle majapaikalle. Friedrichstadt [kartalla] on eläväinen kaupunginosa päivisin mutta hiljenee iltaisin, ja siellä on turvallista ja liikenneyhteydet ovat etenkin raitiovaunujen osalta hyvät. Vanhaankaupunkiin ja Medienhafeniin on kumpaankin lyhyt kävelymatka, ja päärautatieasemalle pääsee raitiovaunulla nopeasti. Täällä on mukavasti myös ravintoloita ja jonkin verran baareja iltoja silmällä pitäen.

Siellä sijaitsevista varsinaisista hotelleista hyvä on etenkin InterCity Hotel Düsseldorf.

Düsseldorfin pohjoisosat - Rauhallista päivin ja öin

Muualla kaupungissa lähinnä ydinkeskustan pohjoispuolella on majapaikkoja, jotka kuten Friedrichstadtissa ja päärautatieaseman lähellä yleensäkin ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä. Tänne majoittuva voi nauttia rauhasta sekä päivisin että öisin, ja täällä on jonkin verran ravintoloita ja baarejakin. Liikenneyhteydet ovat hyvät lentokentälle, ja ydinkeskustaan pääsee sinnekin nopeasti julkisilla. Erityisen hyvää seutua Düsseldorfin pohjoisosat ovat autolla liikkeellä oleville ja myös rauhaa rakastaville.

Düsseldorfin pohjoisosissa sijaitsevista hotelleista hyviä ovat esimerkiksi Meliá Düsseldorf ja Mercure Düsseldorf Nord.

Medienhafen-satama - Liikematkailijoille

Näiden alueiden lisäksi Medienhafen-satamassaMedienhafen-satama [kartalla] on hotelleja, jotka ovat kalliita kansainvälisten ketjujen ylläpitämiä, kuten Hyatt ja Marriott. Medienhafen sopii parhaiten majapaikaksi niille, jotka tulevat liikematkalle Düsseldorfiin ja joiden ei tarvitse siirtyä paljonkaan paikasta toiseen. Medienhafenista on paras siirtyä taksilla muihin kaupunginosiin, ja sieltä on vähän pitkä matka kävellä keskustaan. Medienhafeniin ja sen lähelle tulee raitiovaunuja ja busseja, mutta niille on hotelleilta jonkin verran matkaa ja alue on etenkin talvikautena hivenen ankea paikka. Nykyisin siellä on hyvä määrä kahviloita, ravintoloita ja illanviettopaikkoja, mutta harva majoittuu alueelle niiden takia.

Tämän sivun Medienhafenissa sijaitsevista hotelleista hyvä on esimerkiksi Hyatt Regency Düsseldorf.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Düsseldorfissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Düsseldorfissa

A&O Düsseldorf Hauptbahnhof

(Corneliusstrasse 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta jonkin matkan päässä rautatieasemasta, Friedrichstadtin parhailla paikolla sijaitseva hostellityylinen majapaikka, josta on kävelymatka miltei kaikkialle. Yhteismajoitushuoneiden lisäksi täällä on huoneita yhdelle tai useammalle hengelle.

Breidenbacher Hof

(Königsallee 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella sijaitseva viiden tähden hotelli, joka ei ole saanut juuri mitään muuta kun ylistystä asiakkailtaan. Hotellin sijainti on erinomainen: täällä voi nauttia kaupungin parhaista shoppailumahdollisuuksista ja ravintoloista yhdessä kuuluisuuksien ja kaupungin kerman kanssa.

Hotel Residenz City

(Worringer Strasse 88)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustassa, rautatieaseman ja bussiaseman vieressä sijaitseva hotelli, jonne on erityisen helppo saapua lentokentältä. Hintatasoltaan edullinen kuten monet muut tämän seudun hotellit, ja hotellin sijainti, aamiainen ja hinta-laatusuhde ovat saaneet runsaasti kehuja.

Hotel Schumacher

(Worringer Strasse 55)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Alle kilometrin matkan päässä päärautatieasemasta sijaitseva kolmen tähden tilava ja tyyliltään saksalainen hotelli, jossa on huoneita lähinnä 1–3 hengelle. Lisämaksullinen aamiainen on saanut kehuja, ja hotellin hinta-laatusuhde on ollut siellä yöpyneiden mieleen. Hotellin varustelutaso on perusluokkaa, mutta huoneet ovat melko tilavia ja siistejä. Hotellin sijainti on erinomainen, sillä kulkuyhteydet ovat lentoasemaa myöten hyvät ja lähistöllä ovat kaikki mahdolliset kaupat, ruokapaikat ja palvelut.

Hyatt Regency Düsseldorf

(Speditionstrasse 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Handelshafen-kanavan rannalla, Medienhafenissa sijaitseva hieno uusi hotelli, jossa on kaikki mahdolliset modernit mukavuudet ja erinomainen palvelutaso. Asiakkaat ovat valitelleet sijainnin epäkäytännöllisyyttä, mutta huoneet ovat hienoja ja täällä pääsee nauttimaan Reinin rantojen uudesta kukoistuksesta.

InterCity Hotel Düsseldorf

(Graf-Adolf-Strasse 81–87)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Friedrichstadt-alueella mutta aivan rautatieaseman vieressä sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Keskeinen sijainti varmistaa, että lentokenttäyhteydet, vanhakaupunki ja muut kaupungin pääpaikat ovat kävelymatkan etäisyydellä.

Meliá Düsseldorf

(Inselstrasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan pohjoisosissa, Hofgarten-puiston ja Tonhalle-konserttisalin vieressä sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka varustelutaso on huippuluokkaa ja jonka huoneet ovat miellyttävästi sisustettuja ja erittäin siistejä. Hyvä kulkuyhteydet julkisilla muun muassa messualueelle, mutta monet paikat, kuten Altstadt ja Königsallee-pääkatu, sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä.

Mercure Hotel Düsseldorf Nord

(Nördlicher Zubringer 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan pohjoisosissa, Nordstadt-alueella sijaitseva hotelli, joka sijaitsee hivenen syrjässä ja jonka hinta-laatusuhde on huippuluokkaa. Syrjäinen sijainti on hyvä autolla liikkeellä oleville, sillä pysäköintimaksuja ei ole, mutta täältä on hyvät kulkuyhteydet julkisillakin keskustaan. Matka lentokentälle on helppo ja lyhyt, ja hotellilta on noin 5 minuutin kävelymatka bussi- ja raitiovaunupysäkille.

Novum Hotel Madison

(Graf-Adolf-Strasse 94)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden tilava ja tyylikäs korkeatasoinen hotelli, jossa on monenmoisia huoneita 1?4 hengelle. Hotellin sijainti lähellä rautatieasemaa mutta myös keskustan parhaita kortteleita takaa sen, että lähistöllä on melkoinen määrä ruokapaikkoja, illanviettopaikkoja, ostospaikkoja ja palveluita. Korkeasta tasosta huolimatta hotellin palvelut ovat perushotellin tyylisiä, eikä siellä ole saunaa tai kuntosalia. Hotelli on saanut ristiriitaista palautetta, mutta sen sijainti on erinomainen ja siellä yöpyvä ei joudu vaivaamaan päätään lentokenttämatkoilla.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti