Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin sisäänkäynti Frankfurtissa
Steigenberger Frankfurter Hof sijaitsee aivan ydinkeskustan parhailla paikoilla, ja sitä pidetään yhtenä kaupungin hienoimmista hotelleista.

Mikä hotelli Frankfurtissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Frankfurtissa on valtava määrä perinteisiä hotelleja, ja niitä on aivan ytimessä ja sen lähistöllä keskeisillä paikoilla, niin että tarvetta esimerkiksi hinnan takia ei ole kauas ytimestä majoittua.

Huoneiden hinnat ovat yllättävän kohtuullisia, ja jo 60 eurolla on paljon valinnanvaraa, mutta hosteleita ja muita kaikkein edullisimpia majapaikkoja Frankfurtissa ei juuri ole. Frankfurt on liike-elämän keskus, jossa on aina paljon vierailijoita, ja hotellihuone kannattaa sieltä varata ainakin kuukausi ennen matkan alkua.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Edullisimmat huoneet, joita on parhaimmillaankin tarjolla hyvin vähän, maksavat 40 euron tietämissä. Ne ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia kahdelle hengelle, ja normaalisti edullisimmat kahden hengen huoneet maksavat 50 eurosta ylöspäin.

Huoneita, jotka maksavat 55–65 euroa, on melkoinen määrä, ja niiden joukosta kaikki muut paitsi kaikkein vaateliaimmat ja vaatimattomimmat asiakkaat löytävät mieleisensä. Erilaisia kolmen tai neljän tähden hotelleja, joista saa huoneen alle 70 eurolla, on niin paljon, että vain ne, jotka haluavat kylpylähotelliin tai muuhun erityisen hyvään hotelliin, maksavat sitä enemmän.

Frankfurtissa tietenkin on tätä huomattavasti kalliimpiakin hotelleja, ja luksusluokan hotellin pitäisi saada alkaen 120 eurolla.

Frankfurtissa on valtava määrä hotelleja, mutta hyvissä ajoin etukäteen huoneensa varaavat saavat valita omansa parhailta paikoilta. Vapaita vuodepaikkoja sieltä löytyy aina, mutta viime tingassa varauksensa tekevät yleensä löytävät vapaan huoneen edullisista mutta epämääräisistä Bahnhofsviertelin kortteleista tai sitten kaikkein suurimmista ja hintavimmista hotelleista, joita on kaikkialla keskustan alueella.

Frankfurtin suosituimmat alueet yöpymiseen

Frankfurtissa on valtava määrä erilaisia majapaikkoja, ja niitä on kaikkialla keskustan alueella. Pääasiallisia tienoita hotellille ovat ydinkeskustan Hauptwache-aseman ympäristö, ydinkeskustaa kiertävä CityRing-kehäalue, jolla on puistoja, Bahnhofsviertel ja messukeskuksen tienoo. Muualla kaupungissa on myös majapaikkoja, ja sellaisen voi myös löytää aina ydintä ja Bahnhofsvierteliä rauhallisemmasta Sachsenhausenista, joka on joen toisella puolella.

Hotellin varaamisen kanssa saa olla Frankfurtissa tarkkana, sillä siellä on paljon huonoja tai syrjässä olevia majapaikkoja, joilta voi olla hankala siirtyä muualle kaupunkiin tai joiden ympäröimä seutu voi olla monin tavoin arveluttavaa tienoota. Hotellia varatessa on hyvä varmistaa, että se on kävelyetäisyyden päässä paikoista, joissa pääasiallisesti haluaa vierailla, tai että majapaikka on joko metroaseman tai raitiovaunupysäkin lähellä.

Hoteli CityRing-alueella
CityRing-vyöhykkeen sisällä majoittuville on luvassa korkeita hintoja. Moni yöpyykin mieluummin ytimen ulkopuolella, missä on edullisempia huoneita mutta mistä on kävelymatka ydinkeskustaan.
Kuva: Peter Forsberg

CityRing/ydinkeskusta

CityRing-vyöhykkeen sisällä oleva ydinkeskusta, jonka reunalla seisoo Eurotower-pilvenpiirtäjä, ei ole kaikkein paras tienoo hotellille, sillä niitä on siellä vähän ja ne ovat siellä usein ylihintaisia. Mikäli alueella kuitenkin haluaa yöpyä, on luvassa korkeita hintoja ja lyhyt kävelymatka liikeihmisten hallitsemalle tienoolle, jolla on paljon ostospaikkoja ja ravintoloita. Yöelämääkin täällä on, mutta sekin on hintavaa ja monessa mielessä tylsähköä. Tämän sivun hotelleista Steigenberger Frankfurter Hof sijaitsee aivan ydinkeskustan parhailla paikoilla, ja sitä pidetään yhtenä kaupungin hienoimmista hotelleista.

Moni yöpyykin mieluummin ytimen ulkopuolella, missä on edullisempia huoneita mutta mistä on kävelymatka ydinkeskustaan ja hyvät kulkuyhteydet läheisiltä metroasemilta ja raitiovaunupysäkeiltä. Aivan ydinkeskustan tuntumassa ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevista hotelleista harkitsemisen arvoinen yöpymispaikka on esimerkiksi kohtuuhintainen Aria Frankfurt Hotel.

Bahnhofsviertel

Etenkin perheiden, pariskuntien ja joidenkin muidenkin saattaa olla paras vältellä rautatieaseman (Hauptbahnhof) ja Eurotowerin välimaastossa olevaa kaupunginosaa, joka tunnetaan nimellä Bahnhofsviertel. Jotkin kadut kuten Niddastrasse, Taunusstrasse, Weserstrasse ja Elbestrasse ovat rauhattomia, ja hotellien ja uusien sijoituspankkien edustoillakin on usein epämääräistä porukkaa, kuten huumeenkäyttäjiä, rappioalkoholisteja ja prostituoituja. Alueella on myös melkoinen määrä erilaisia epämääräisiä ja valtaosan mielestä epämiellyttäviä kauppoja, kuten bordellintapaisia yrityksiä, joita ei matkan aikana mielellään läheltä katsele.

Alue ei kuitenkaan ole vaarallinen, ja joiltakin kaduilta, kuten etenkin aivan rautatieaseman edustalla olevista kortteleissa ja Münchener Strassella katukuva on aivan normaali, joskin ympäri vuoden ja vuorokauden vilkas ja rauhaton. Alueella on paljon ympäri vuorokauden avoinna olevia baareja, joiden ympäristössä on erityisen rauhatonta. Alueella on edullisia majapaikkoja, hienojakin hotelleja ja hosteleja, ja suurkaupunkien lieveilmiöitä pelkäämättömät voivat hyvin katsella majapaikkaa tältäkin alueelta. Alueen hyviin puoliin kuuluu se, että päärautatieaseman vierestä on erinomaiset liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ja että siitä on kävelymatka sekä ydinkeskustaan että messukeskukselle.

Hyviä hotelleja tällä seudulla ovat esimerkiksi neljän tähden hintava Bristol, pidetty ja muutama vuosi sitten täysin uusittu Hamburger Hof, rautatieaseman vieressä oleva designhotelli The Pure ja siisti, hiljattain uusittu Hotel Topas.

Museumsufer, vuokraveneitä laiturissa
Sachsenhausen-kaupunginosa heti joen toisella puolella keskustasta nähden on varteenotettava tienoo hotellille, sillä siellä on hyvää tunnelmaa, yöelämää, ravintoloita ja hyvät liikenneyhteydet muualle.
Kuva: Peter Forsberg

Messukeskuksen tienoo

Jos Frankfurtiin saapuu messuille tai on muuten asiaa messukeskukselle, on sen metroaseman lähistöllä oleva tienoo kätevä paikka hotellille. Messukeskuksen tienoilta on melko lyhyt kävelymatka ydinkeskustaan, ja metroasemalta pääsee hyvin nopeasti päärautatieasemalle ja muualle kaupunkiin.

Messukeskuksen lähistöllä sijaitsevista hotelleista hyviä ovat esimerkiksi kaksi neljän tähden hyvin varusteltua hotellia: Mövenpick Hotel ja kohtuuhintainen Novotel Frankfurt City.

Muita kaupunginosia

Muualla Frankfurtissa on jonkin verran hotelleja, mutta turhan kauas ydinkeskustasta ei kannata lähteä. Sachsenhausen-kaupunginosa heti joen toisella puolella keskustasta nähden on kuitenkin varteenotettava tienoo hotellille, sillä siellä on hyvää tunnelmaa, yöelämää, ravintoloita ja hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin metrolla tai raitiovaunulla. Nähtävyyksiäkin siellä riittää, eikä lentokenttäkään ole kovin kaukana. Hyvä hotelli tällä seudulla on täysillä kylpyläpalveluilla varustettu Lindner Hotel & Residence Plaza.

Hostelit

Frankfurtissa on paljon hosteleita, jotka ovat hyvin varusteltuja ja joissa on paitsi yhteismajoitushuoneita myös yhden, kahden ja joskus useammankin hengen huoneita. Bahnhofsviertel eli rautatieaseman lähistöllä oleva korttelisto on paikka, jossa on paljon hosteleja, ja siellä esimerkiksi Kaiserstrasse on varsin normaali katu, jolla ei juurikaan ole epämääräisiä piirteitä.

Frankfurtissa ei enää ole samanlaista määrää hosteleita kuin 2010-luvulla, ja monet sen vanhoista hosteleista ovat lopettaneet. Kaikkein paras katsella hostelia on tehdä se Booking.comissa, joskin Frankfurtin ytimestä löytyi vuonna 2023 vain yksi hostel ja muut ovat keskustan ulkopuolella.

Kaikki Frankfurtin hostelit Booking.comissa.

Hyviä hotelleja Frankfurtissa

Aria Frankfurt Hotel

(Eckenheimer Landstrasse 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen ydinkeskustan ulkopuolella mutta erittäin lähellä metroasemaa sijaitseva hotelli, josta on vähän alle kilometrin matka Zeil-ostoskadulle ja muille keskustan pääpaikoille. Huoneet ovat edullisia mutta palvelu hyvää, ja lähellä on kaikenlaista kaupoista baareihin.

Bristol Hotel

(Ludwigstrasse, 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bahnhofsviertel-alueella lähellä päärautatieasemaa ja erinomaisia liikenneyhteyksiä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee vilkkaalla alueella lähellä ydinkeskustaa mutta sivukadulla niin, että melua ei ole. Saanut kiitosta hyvästä palvelusta ja runsaasta aamiaisesta.

Hamburger Hof Hotel

(Poststrasse 10–12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Päärautatieaseman vieressä, hyvien liikenneyhteyksien varrella mutta hiljaisella kadulla sijaitseva hyvätasoinen hotelli, josta on lyhyt kävelymatka niin messualueelle kuin ydinkeskustaankin. Aamiainen on saanut kehuja, hotellin siisteys on saanut sekin kiitosta ja vastavalmistunut remontti on tehnyt hotellista entistä ehomman.

Hotel Topas

(Niddastrasse 88)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bahnhofsviertel-alueella lähellä päärautatieasemaa sijaitseva huokeahintainen hotelli, jolta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja päiväretkille. Ydinkeskustaan ja messukeskukselle on kävelymatka, ja hotellin palvelutaso ja siisteys on saanut kiitosta suomalaisilta asiakkailta.

Lindner Hotel & Residence Main Plaza

(Walther-von-Cronberg-Platz 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sachsenhausenin kaupunginosassa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka ylimmistä kerroksista on loistonäkymät keskustaan ja muuallekin. Hotelli on saanut miltei yksinomaan kiitosta, joskin metroasemalle on jonkin verran matkaa ja hotellissa yöpyvät turvautuvat mielellään ainakin välillä taksiin. Lähellä sijaitsee kuitenkin paljon ravintoloita, ja rantapromenadille on lyhyt matka.

Mövenpick Hotel Frankfurt City

(Den Haager Strasse 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty viiden tähden ketjuhotelli messualueen lähistöllä. Läheisen metroaseman kautta on hyvät kulkuyhteydet rautatieasemalle, lentokentälle ja kaikkialle Frankfurtin seudulle. Hotellin sisutus, siisteys ja aamiainen ovat saaneet kiitosta, palvelu on ystävällistä ja muutenkin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Novotel Frankfurt City

(Lise-Meitner-Strasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Messualueen lähellä sijaitseva, neljän tähden ja 235 huoneen hotelli, jonka lähistöllä on useita raitiovaunupysäkkejä ja parin sadan metrin päässä metroasema, jolta pääsee kaikkialle kaupunkiin nopeasti. Palvelutaso on hyvä, ja hotellissa on kuntosali, pesulapalvelut ja puutarha.

Steigenberger Frankfurter Hof

(Am Kaiserplatz)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimmaksi mielletty hotelli, joka on huippuluokkaa ja joka sijaitsee aivan keskustan parhailla paikolla. Kaikki on lähellä, liikenneyhteydet ovat hyvät niin raitiovaunulla kuin metrollakin, ja hotelli on onnistuneesti palvellut asiakkaita jo vuodesta 1876 lähtien.

The Pure

(Niddastrasse 86)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen designhotelli aivan päärautatieaseman lähellä, vilkkaalla alueella, kävelymatkan etäisyydellä messukeskukselta. Hotelli on modernisti ja tyylikkäästi sisustettu, ja se on yksi rautatieaseman ympäristön pidetyimpiä majapaikkoja.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Wicki58 /iStockPhoto, Peter Forsberg
2023/03

Lukijoiden kommentteja

Voin todellakin suositella The pure-hotellia. Siisti, tyylikäs, moderni, ystävällinen palvelu ja törkeän hyvä aamupala. Sijainti lähellä rautatieasemaa, rauhallisella kadulla. /matkaaja

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti