Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Frankfurt
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Frankfurtin siluetti
Kuva: Marco Verch /Flickr (Creative Commons: Attribution 2.0 Generic)
Frankfurtin siluetti (täyskuva)
Frankfurt, arkitehtuurikuva
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Rakennuksia Frankfurtissa Römerberg-aukio

Frankfurt, Saksa

Frankfurt on Saksan suurimpia kaupunkeja ja merkittävä talous- ja liikennekeskus. Frankfurtia kutsutaan myös "Mainhattaniksi" sen sijainnin Mainjoen varrella ja sen tunnusomaisen modernin kaupunkikuvan takia. Modernille pilvenpiirtäjämaisemalle muodostaa kuitenin mielenkiintoisen kontrastin Frankfurtin historiallinen rakennuskanta, jota on erityisesti Frankfurtin vanhankaupungin alueella. Römerbergin keskusaukiota ympäröivät värikkäät ja koristeelliset talot, ja lisäksi kaupungissa on vanhoja kirkkoja, kauppiastaloja ja muita matalampia rakennuksia eri aikakausilta.

Suomalaisille matkailijoille Frankfurt tarjoaa sekä urbaania elämäntapaa että mahdollisuuden kokea saksalaista perinnettä. Sen houkutteleva ilmapiiri muodostuu dynaamisesta kaupunkikuvasta, kulttuurisesta monimuotoisuudesta sekä erinomaisesta kulinaarisesta tarjonnasta - ja totta kai, Frankfurtista pääsee myös varsin kätevästi viinitiloille ja Reinin laakson historiallisiin kaupunkeihin. Kaupungissa voi nauttia monipuolisesta ohjelmasta, kuten vaikuttavista nähtävyyksistä, Zeil-ostoskadulla shoppailusta tai jännittävän ottelun seuraamisesta Deutsche Bank Park -areenalla.

Frankfurtin erityinen vetovoima suomalaisille on sen kansainvälisyys ja sujuvat yhteydet. Frankfurtin lentoasema on yksi maailman vilkkaimmista, ja suorat lennot Suomesta tekevät siitä helposti saavutettavan. Kaupunki on myös merkittävä rautateiden ja moottoriteiden solmukohta, joka tekee siitä erinomaisen tukikohdan tutkia laajemmin Saksaa ja Keski-Eurooppaa.

Majoittuminen Frankfurtissa

Frankfurtin majoitusvaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotakin, luksushotelleista ja suurista hotelliketjuista hostelleihin. Alue- ja hotellivinkeissä annetaan tietoa Frankfurtin alueista, jotka tarjoavat parhaan sijainnin ja palvelut miellyttävää oleskelua varten, sekä esitellään pidetyimpiä majoituspaikkoja näillä alueilla.

Opas Frankfurtiin

Frankfurt on kaupunki, jossa riittää tutkittavaa. Kattavissa matkaopasartikkeleissamme on yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä Frankfurtissa kannattaa tehdä ja nähdä. Niissä käsitellään nähtävyyksiä, museoita, gallerioita, ulkoilma-aktiviteetteja, puistoja, ostoksia, ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi artikkeleissa on käytännön vinkkejä siitä, miten Frankfurtiin kannattaa matkustaa ja miten perille tultua ja myöhemmin kannattaa paikan päällä liikkua.

Ostokset

Frankfurtin ostosmahdollisuudet ovat vertaansa vailla, ja kaupungissa on monipuolinen valikoima ostospaikkoja. Keskustan alueella sijaitseva Zeil-ostoskatu on ehdoton vierailukohde, jossa voi löytää sekä suuret tavaratalot että tunnettujen merkkien omat liikkeet. Kaupungin monista messuista tunnetuimmat ovat jokasyksyiset kirjamessut, jotka houkuttelevat kirjallisuuden ystäviä ympäri maailmaa. Kirjamessujen aikana monet Frankfurtin keskustan kirjakaupat ja antikvariaatit tarjoavat ainutlaatuisia löytöjä ja erikoistarjouksia.

Frankfurtissa on useita jo itsessään näkemisen arvoisia, modernia arkkitehtuuria edustavia ostoskeskuksia, kuten MyZeil ja Skyline Plaza. Zeilgalerie-ostoskeskuksen katolta puolestaan avautuu upea näköala kaupungin ylle. Frankfurtin vanhankaupungin alueella Römerbergin ympäristössä on runsaasti viehättäviä putiikkeja, joissa myydään perinteisiä käsitöitä, paikallisia herkkuja ja muuta ainutlaatuista tavaraa.

Ravintolat ja ruoka

Frankfurtissa ruokailu on herkullisen monipuolista. Tarjolla on tietysti Frankfurtin alueelle tyypillisiä paikallisia ruokia, jotka ovat täynnä makua. Yksi ehdoton klassikko on "Handkäse mit Musik" ("käsijuusto musiikilla"), joka on hapanmaitojuusto marinoituna öljyssä, etikassa, sipulissa ja mausteissa, jota voi maistella kaupungin perinteisiä ruokia tarjoavissa ravintoloissa. Kaupunki on kuitenkin myös kehittynyt gastronomisen monimuotoisuuden keskittymäksi, ja Frankfurtissa voi nauttia eri keittiöiden herkuista ympäri maailmaa. Eri puolilla kaupunkia, kuten vanhankaupungin alueella ja Zeil-ostoskadun ympäristössä on lukuisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokalajeja aina italialaisesta ja aasialaisesta ruoasta aina amerikkalaiseen keittiöön.

Viime vuosina Frankfurtissa on myös nähty ravintoloiden ja ruokamarkkinoiden kasvua, jotka tarjoavat gourmet-elämyksiä ja tuovat uusia ruokatrendejä kaupunkiin. Alueet kuten Sachsenhausen ja Nordend ovat tunnettuja paikallisista bistroista ja trendikkäistä kahviloista, joissa laadukkaista raaka-aineisa loihditaan innovatiivisia makuyhdistelmiä. Lisäksi ympäri kaupunkia järjestetään säännöllisesti erilaisia ruokafestivaaleja ja tapahtumia, kuten jokavuotinen "Street Food Festival", jossa voi maistella katukeittiön parhaimpia paloja.

Römerbergin aukio
Yksi suositeltava ajanviete on vierailla Römerbergin tienoilla, joka on vanhankaupungin sydän.

Ajanvietettä ja nähtävää

Frankfurtissa voi tehdä monia mielenkiintoisia asioita, jotka tekevät vierailusta kaupungissa ikimuistoisen. Riippumatta siitä, onko kiinnostunut kulttuurista, historian havinasta vai moderneista nähtävyyksistä, Frankfurtissa riittää valinnanvaraa.

Yksi suositeltava ajanviete on vierailla Römerbergin tienoilla, joka on vanhankaupungin sydän. Täällä voi tutustua historiallisiin rakennuksiin, kuten raatihuoneeseen ja Alte Nikolaikirche -kirkkoon, ja nauttia seudun viehättävästä ilmapiiristä. Lähellä sijaitseva Paavalinkirkko on myös vierailun arvoinen paikka sen kiehtovan historian ja näyttelyiden ansiosta. Jos kaipaa upeita näköaloja kaupungin ylle, voi suunnata esimerkikis Main Toweriin, tosin muitakin näköalapaikkoja kaupungin korkeilta rakennuksilta löytyy. Pilvenpiirtäjän yläkerroksista aukeaa panoraamanäkymät Frankfurtin ylle, ja täältä voi ihailla kaupungin siluettia ja Mainjoen maisemia. Vaihtoehtoisesti voi tehdä jokiristeilyn Mainjoella, ja nähdä Frankfurtia kokonaan eri näkökulmasta.

Frankfurt on myös kulttuurin ystävän paratiisi, sillä kaupungissa on useita museoita ja taidegallerioita. Museumsuferin alueella sijaitsee laaja valikoima museoita, kuten Städel-museo, jossa voi ihailla maailmankuulujen taiteilijoiden teoksia. Historiasta kiinnostuneet voivat tutustua Innenstadtin kaupunginosassa sijaitsevaan Goethen kotitaloon, jossa voi oppia lisää tästä kuuluisasta saksalaisesta runoilijasta ja näytelmäkirjailijasta.

Frankfurt tunnetaan myös monipuolisista messuista ja vuotuisista tapahtumistaan, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailman. Yksi merkittävimmistä tapahtumista on Frankfurtin kirjamessut, jotka järjestetään vuosittain syyskuussa. Kirjamessut ovat maailman suurimmat kirja-alan tapahtumat, ja ne keräävät yhteen kirjailijoita, kustantajia, kirjakauppiaita ja kirjallisuuden ystäviä kaikkialta. Tapahtumassa esitellään uusia julkaisuja, järjestetään kirjallisuustapahtumia ja keskustelutilaisuuksia sekä verkostoidutaan alan ammattilaisten kesken.

Lisäksi Frankfurtissa järjestetään lukuisia muita tapahtumia ja messuja eri teemojen ympärillä. Tietokone- ja elektroniikkamessut sekä design- ja muotitapahtumat ovat myös osa Frankfurtin vilkasta messukalenteria. Matkustaessa Frankfurtiin, kannattaa tarkistaa kaupungin tapahtumakalenteri ja jos siellä on jotain mielenkiintoista, suunnitella vierailun ajankohta tapahtumien ympärille. Tällöin saa mahdollisuuden kokea kaupungin eläväisen ja energisen tapahtumakulttuurin, tutustua uusimpiin trendeihin ja niin halutessa kohdata eri alojen ammattilaisia.

U-juna Frankfurtissa
Liikkuminen Frankfurtissa on vaivatonta ja helppoa, kiitos kaupungin hyvin toimivan julkisen liikenteen järjestelmän.

Liikkuminen

Liikkuminen Frankfurtissa on vaivatonta ja helppoa, kiitos kaupungin hyvin toimivan julkisen liikenteen järjestelmän. Julkinen liikenne toimii säännöllisesti ja pääasiassa luotettavasti, joten sen avulla voi suunnitella päivän helposti etukäteen ja liikkua vaivattomasti eri kohteiden välillä.

Frankfurtin julkiseen liikenneverkostoon kuuluvat metrojunat (U-Bahn), paikallisjunat (S-Bahn), raitiovaunut ja bussit. Metro- ja paikallisjunat ovat yleensä nopein tapa liikkua pidempiä matkoja kaupungin sisällä ja sen ympäristössä. Raitiovaunut ja bussit puolestaan tarjoavat kattavan verkoston, joka tavoittaa myös hieman syrjäisemmät alueet. Lippuja voi ostaa esimerkiksi pysäkillä tai asemalla sijaitsevista automaateista. Päivälippu antaa vapauden matkustaa valitun vyöhykkeen sisällä koko päivän ajan. Frankfurt Card on myös kätevä vaihtoehto, sillä se toimii sekä päivälippuna että tarjoaa alennuksia eri nähtävyyksistä.

Frankfurtin keskusta on tiivis ja kävelyystävällinen alue, joten monet nähtävyydet ja ostosalueet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Kävellen voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja nauttia vilkkaasta kaupunkitunnelmasta. Jos haluaa tutustua Mainjoen rantaan ja sen ympäristöön, voi hyödyntää Mainjoen lauttaliikennettä. Lautat ovat virkistävä tapa matkustella jokea pitkin ja samalla voi ihailla kaunista maisemaa.

Parhaat matkustusajankohdat

Frankfurtiin matkustetaan paljon messujen aikaan, mutta vilkkaana kaupunkina se tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa myös muina aikoina. Frankfurt houkuttelee matkailijoita eri syistä, ja lomamatkojen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon sesongit ja tapahtumat. Erityisesti matkailijat, jotka haluavat nauttia Frankfurtin luonnosta ja ulkoilmasta, löytävät parhaat ajat maalis-lokakuun väliltä. Keväällä kaupungin puistot kukkivat, ja Mainjoen rannat tarjoavat kauniita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Joulun aikaan Frankfurt muuttuu lumoavaksi paikaksi, kun kaupungin perinteiset joulumarkkinat valtaavat kadut. Tunnelmalliset kojut, glühwein ja kauniit valot luovat ikimuistoista tunnelmaa. Jos haluaa välttää kaikkein vilkkaimmat ajat ja mahdollisesti korkeammat matkustuskustannukset, on hyvä välttää matkustamista messujen aikaan, pääsiäisenä, keskikesällä, syyslomien aikana ja joulumarkkinoiden aikaan.

Lennot Frankfurtiin 15.7.2024 - 21.7.2024

Seuraavassa on listattu kaikki Suomesta Frankfurtiin viime viikolla (viikko 29) tehdyt suorat lennot. Sen perusteella saa käsityksen, mitkä lentoyhtiöt lentävät kotimaan eri lentokentiltä Frankfurtiin ja miten usein lentoja tehdään.
Listalla ei ole mukana välilaskullisia lentoja. Koska kaikki suorat lennot ovat mukana, listalta voi säännöllisten reittilentojen lisäksi löytyä myös kertaluonteisia tilaus/charter-lentoja, joita tekevät esimerkiksi kotimaiset ja ulkomaiset matkatoimistot. Vihreä pallo kellonajan jälkeen merkitsee, että lentokoneen lähtö tapahtui tarkasti aikataulun mukaan tai ainakin hyvin lähellä sitä. Punainen pallo merkitsee, että lento peruttiin.

Lennot Helsinki-Vantaalta Frankfurtiin

Lufthansa lensi viikon aikana Helsinki-Vantaalta 18 kertaa ja Finnair 14 kertaa.

MA 15.7TI 16.7KE 17.7TO 18.7PE 19.7LA 20.7SU 21.7
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
   
Finnair
AY1411
13:25
   
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
18:15
   
Lufthansa
LH851
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
   
Finnair
AY1411
13:25
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
18:20
   
Lufthansa
LH851
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
   
Finnair
AY1411
13:25
   
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
18:15
Lufthansa
LH851
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
   
Finnair
AY1411
13:25
   
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
18:10
Lufthansa
LH851
07:40
   
Finnair
AY1411
13:30
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
18:15
Lufthansa
LH851
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
   
Finnair
AY1411
13:30
Lufthansa
LH849
16:55
Finnair
AY1415
06:20
   
Lufthansa
LH855
07:40
Finnair
AY1411
16:55
   
Finnair
AY1415
18:15
   
Lufthansa
LH851

Muita matkakohteita Saksassa

Frankfurtin lisäksi muita harkinnan arvoisia matkakohteita Saksassa ovat esimerkiksi pääkaupunki Berliini, Saksan media-alan ja muodin keskus Düsseldorf, Oktoberfest-tapahtumasta tuttu München ja Euroopan tunnetuimpiin satamakaupunkeihin lukeutuva Hampuri.

Muita www-palveluita

Frankfurtin viralliset matkailusivut  |  Saksan turvallisuustilanne (Ulkoministeriön matkustustiedote)  |  YouTube: Frankfurt, Germany  |  Google maps: Frankfurt

Lukijoiden kommentteja

Yksi kokemisen arvoinen asia on myös Eintracht Frankfurtin jalkapallon Bundesligan ottelu Waldstadionilla. Ei jätä tunnelma kylmäksi ja muutoinkin hieno tapahtuma, vaikka jalkapallo ei muuten kiinnostaisikaan. Lippujen hinnat n.30 € ja puitteet ovat loistavat! /Tuomas

Frankfurtista olen tiennyt kirjamessut ennestään, mutta luonnontieteilijä Merianin synnyinpaikkana se on ollut tuntematon. /Atro Niiniluoto

Houkuttelevan mielenkiintoinen kaupunki, jossa on filmattu mm. tv-sarjaa Kahden keikka. /Irene

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti