Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bremen
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
NH Plaza -hotelli
Keskittymä majapaikkoja ja etenkin normaalia hienompia ja kalliimpia hotelleja löytyy vanhastakaupungista (Altstadt), joka nimestään huolimatta on monipuolinen ydinkeskusta.
Kuva: Peter Forsberg

Mikä hotelli Bremenissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Bremenissä on kaksi aluetta eli rautatieaseman tienoo ja vanhakaupunki, joilla on eniten hotelleja. Bremenistä voi myös löytää hotelleja lentoasemalta ja muualta keskustan ulkopuolelta, mikä on sopivaa maastoa majapaikalle vaikkapa omalla autolla liikkeellä oleville. Edullisimmat majapaikat ovat rautatieaseman lähellä ja unohtumaton, rauhallinen ja palveluiltaan paras alue majapaikalle on vanhakaupunki, joka tosin sijaitsee vain noin vartin kävelymatkan päässä rautatieasemasta.

Bremen ei ole mikään suosittu matkakohde, mutta sinne suuntaavan on kesäkauden aikana kannattavaa varata majapaikka ainakin pari viikkoa ennen matkaa. Bremenissä edullisimmat kahden hengen huoneet, jotka sijaitsevat muualla kuin keskustassa, maksavat 40–50 euroa. Keskustan edullisimmat majapaikat maksavat alkaen noin 70 euroa, ja jos sijoittaa 80–100 euroa, voi valita majapaikkansa monen tasokkaan joukosta.

Parhaat alueet hotellille

Hotellin etsiminen ja valitseminen on Bremenissä yksinkertaista, sillä valtaosa niin hotelleista kuin muistakin majapaikoista sijaitsee päärautatieaseman ympäristössä, kaupunginosassa joka on nimeltään Bahnhofsvorstadt. Toinen keskittymä majapaikkoja ja etenkin normaalia hienompia ja kalliimpia hotelleja löytyy vanhastakaupungista (Altstadt), joka nimestään huolimatta on monipuolinen ydinkeskusta.

Muualla kaupungissa on hotelleja harvakseltaan, ja vanhakaupunki ja päärautatieaseman tienoo ovat parhaat paikat majapaikalle. Hyvä syy majoittua muualle kuin keskustaan on se, että on liikkeellä omalla kulkuneuvolla, ja tällöin kannattaa katsella parkkihallilla varustettua majapaikkaa. Näitä on eniten keskustan ulkopuolella, jonkin verran yliopistoalueen yhteydessä ja myös lentoaseman lähettyvillä on parkkipaikoin varustettuja hotelleja.

Päärautatieaseman ympäristö

Hauptbahnhof eli päärautatieasema [kartalla] sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhankaupungin keskuspaikoilta, jotka ovat Marktplatzin tienoilla. Alue on monipuolinen siinä mielessä, että siltä löytyy monenmoista maastoa, vilkkaasta rauhalliseen. Jos haluaa majoittua aivan aukiolla, on se vilkas lähes ympäri vuorokauden ja sillä esiintyy erilaisia, suurten kaupunkien keskustoille tyypillisiä lieveilmiöitä.

Palvelut ovat hyvät, ravintoloita on aivan lähellä, samoin baareja, kahviloita ja muutama nähtävyyskin. Raitiovaunulla voi äkkiä siirtyä vanhaakaupunkia pidemmälle, ja niille, jotka haluavat käydä päiväretkillä, päärautatieaseman tienoo on hyvä majapaikalle. Alueen suuria etuja on se, että hintataso on kaupungin alhaisin, ja täältä on helppo löytää majapaikka 50 eurolla kahdelle hengelle. Tämän sivun hotelleista päärautatieaseman tuntumassa sijaitsevat Park Hotel Bremen, Hotel Residence, InterCityHotel, Novum Hotel ja Star Inn Hotel.

Altstadt eli vanhakaupunki

Altstadt eli vanhakaupunki [kartalla] on kaupungin keskus kaikin tavoin, sillä siellä sijaitsevat päänähtävyydet, siellä on parhaat ostospaikat, ravintoloita siellä on enemmän kuin muualla ja majapaikkojakin sen alueella on melkoisesti. Vanhastakaupungista on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin, ja sieltä on myös vaivaton kävellä päärautatieaseman tienoille, joenrantapromenadille ja Vierteliin, jossa on hyviä baareja ja ravintoloita. Vanhakaupunki ei ole kovin rauhaton paikka kesäisinkään, ja sen hotelleissa voi nukkua yönsä rauhassa kesälläkin. Ydinkeskustan huonoin puoli on hintataso, joka on huomattavasti korkeampi kuin päärautatieaseman tienoilla. Vanhassakaupungissa tai sen lähistöllä sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Atlantic Grand Hotel, Motel One ja Steigenberger Hotel.

Muut alueet

Muualla kaupungissa on jonkin verran hotelleja, joihin on hyvä majoittua niiden, jotka eivät halua keskustassa yöpyä, jotka ovat liikkeellä omalla kulkuneuvolla tai jotka haluavat yöpyä lentoasemalla. Liikenneyhteydet ovat valtaosasta kaupunkia hyvät, ja missä tahansa yöpyykin, kulkee sieltä bussi tai raitiovaunu keskustaan.

Hostellin yksityishuone (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Hostel on yksinkertaisempi majapaikka kuin tavallinen hotelli, eikä sen yksityishuoneissa, joita on yleensä 1–4 hengelle, ole aina omaa kylpyhuonetta.

Edullisimmat majapaikat

Hosteltyylinen majoitus, jossa ollaan joko yhteismajoitushuoneissa tai yksityishuoneissa, on suosittu Saksassa kaikenlaisten ihmisten keskuudessa. Hostelissa yöpyvä säästää melkoisesti kustannuksissa, ja eniten hostelien yhteismajoitusvuoteita käyttävät noin 25–35-vuotiaat. Hostel on yksinkertaisempi majapaikka kuin tavallinen hotelli, eikä sen yksityishuoneissa, joita on yleensä 1–4 hengelle, ole aina omaa kylpyhuonetta. Hosteleita on nykyisin monenmoisia, mutta yhteinen nimittäjä niille on aina alhainen hinta. Hostelit yleensä myös sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, sillä niissä yöpyvät ovat lähes poikkeuksetta liikkeellä ilman omaa kulkuneuvoa, lukuun ottamatta pyöräilijöitä, joita hosteleissa Saksassa näkee kesäkaudella paljon.

Bremenissä on jonkin verran hosteleita, joissa on myös yksityismajoitushuoneita.

Yksi varsin tasokas ja hyvällä paikalla sijaitseva on Altstadt Hostel.

Kätevällä paikalla rautatieaseman vieressä sijaitseva Meininger on ketjulle tyypillisesti hyvin varusteltu, tasokas hostel, jossa on erinomaiset yksityishuoneet.

Kaikkia Bremenin hosteleita voi tutkia Booking.comissa.

Leirintäalueet

Bremenin seudulla on leirintäalueita, joissa voi yöpyä teltalla, asuntoautolla tai mökeissä. Bremenin viralliset kertovat lisää leirintäalueista saksaksi.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Bremenissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Atlantic Grand Hotel

(Bredenstrasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 138 huoneen ilmastoitu hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin parhailla paikoilla, alueella joka on kaunis ja mieleenpainuva. Merkittävät nähtävyydet, ostospaikat, ravintolat ja yöelämä ovat aivan vieressä, ja hotelliin on oltu erittäin tyytyväisiä.

Atlantic Hotel Universum

(Wiener Strasse 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yliopistoalueella, muutaman kilometrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva 150 huoneen hotelli, jonka ympäristössä on rauhallisempaa kuin keskustassa. Tämä on hyvä vaihtoehto perheille, lähellä on perheitä kiinnostavia vierailupaikkoja ja täältä pääsee nopeasti bussilla tai raitiovaunulla keskustaan.

Holiday Inn Express Airport

(Hanna-Kunath-Strasse 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentoasemalla sijaitseva 174 huoneen hotelli, joka on erityisen hyvä niille, joilla on aikainen lento. Lentoasemalle ja hotellille ei keskustasta ole kuin vartin matka raitovaunulla, ja tämä on lentoaseman hotelleista pidetyimpiä.

Hotel Residence

(Hohenlohestrasse 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kodikas, mukava 50 huoneen hotelli, joka sijaitsee rautatieaseman lähellä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Täältä on jonkin verran kävelymatkaa vanhaankaupunkiin, mutta lähellä on kaikenlaista kaupoista ravintoloihin. On hyvä olla tietoinen, että hotelli sijaitsee junaraiteiden toisella puolella vanhaankaupunkiin nähden, ja täältä on pidempi matka keskustaan kuin aivan rautatieaseman vierestä.

InterCityHotel

(Bahnhofsplatz 17–18)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan rautatieaseman vieressä sijaitseva 152 huoneen hotelli, jonka huoneet ovat melko pieniä ja joka on kohtuuhintainen perushotelli. Tästä on hyvät kulkuyhteydet muualle kaupunkiin julkisilla, ja hotellilta on helppo lähteä päiväretkelle muualle.

Motel One

(Am Brill 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva suuri 254 huoneen hotelli, joka on hyvin moderni. Sijaitsee alueella, jolla on vilkasta ja jolta on hyvä siirtyä myös muualle kaupunkiin. Nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat kaikki kulman takana, ja hotelli on hintaansa nähden varsin tasokas.

Novum Hotel Bremen Haus

(Löningstrasse 16–20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa mutta ei sen välittömässä läheisyydessä sijaitseva 71 huoneen hotelli, joka on rauhallisemmalla paikalla kuin aivan rautatieaseman vieressä olevat majapaikat. Hotelli on mukavasti sisustettu ja erittäin kohtuuhintainen, joskaan kaikki siellä yöpyneet eivät ole olleet täysin tyytyväisiä.

Park Hotel Bremen

(Im Bürgerpark)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bürgerpark-puistossa sijaitseva, puitteiltaan upea viiden tähden hotelli, jossa 175 huonetta ja erittäin hyvä varustelutaso. Perheet viihtyvät täällä erityisen hyvin, eikä hotellista niin halutessaan juuri edes tarvitse poistua. Raitiovaunulla täältä on hyvät yhteydet kaupunkiin, eikä kävellenkään ole turhan pitkä matka rautatieasemalle.

Star Inn Hotel

(Bahnhofsplatz 5–7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yksi monista rautatieaseman lähellä sijaitsevista kohtuuhintaisista hotelleista, jossa on 148 huonetta ja joka on kohtuuhintainen perushotelli. Tämä on vilkas tienoo, josta kaikki eivät suinkaan pidä, mutta vanhaankaupunkiin voi kävellä 10 minuutissa ja julkisilla pääsee minnepäin kaupunkia tahansa.

Steigenberger Hotel

(Am-Weser Terminal 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 137 huoneen hyvin varusteltu hotelli, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin vieressä ja josta on lyhyt matka joenrantapromenadille. Hotellin näköalat ovat hyvät, siellä on kuntosali, ja parkkihalli on hyvä niille, jotka ovat liikkeellä omalla kulkuneuvolla.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Christian Bradford /Flickr
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti