Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Leipzig
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Nikolaistrasse, vanhakaupunki
Normaalille lomalle saapuvan on useimmin miellyttävintä viettää yönsä vanhassakaupungissa. Jos taas saapuu keskustan ulkopuolella pidettävään tapahtumaan, kuten messuille tai jalkapallo-otteluun voi majoittua muuallekin kaupunkiin.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiseen Leipzigissä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Leipzigin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Leipzigissa on kohtuulliset hinnat, mutta ne nousevat joinain ajankohtina. Tällaisia ovat suuret tapahtumat ja messut, jotka nostavat hintoja etenkin messualueella. Messujen ja joidenkin muiden tapahtumien aikaan huoneita voi olla hankala löytää kohtuuhinnalla, paitsi jos tekee varauksensa pitkiä aikoja etukäteen.

Leipzigissa on alhaisemmat hinnat kuin monissa muissa kaupungeissa, ja hotellihuoneen sieltä saa normaalina ajankohtana eli muulloin kuin suurimpien tapahtumien aikaan ja vilkkaimpaan loma-aikaan heinä-elokuussa alkaen 30–40 eurolla. Alle 40 euron hotellihuoneet ovat Saksassa edelleen yleisiä, ja sellainen on mahdollista löytää. Niitä ei kuitenkaan ole paljon vanhassakaupungissa vaan edullisimmat huoneet ovat yleensä ainakin jonkin matkan päässä siitä.

Keskimääräisesti kaikkien majapaikkojen suhteen hinnat liikkuvat 50–80 eurossa, ja tällä hinnalla voi yöpyä missäpäin kaupunkia tahansa 3 tai 4 tähden hotellissa. Jos haluaa yöpyä kaikkein hienoimmissa hotelleissa, joissa on 4 tai 5 tähteä, voi hinta kohota 100–130 euroon. Kaiken kaikkiaan Leipzigissa on lähes aina mahdollista yöpyä vanhankaupungin parhailla paikoilla olevassa hyvätasoisessa hotellissa alkaen noin 70 eurolla, eikä Leipzigissa muusta kuin kaikkein hienoimmasta hotellihuoneesta paljon sen enempää kannata maksaakaan.

Huoneiden saatavuus riippuu Leipzigissa paljon ajankohdasta. Messujen aikaan on sanomattakin selvää, että messukeskuksen lähellä olevat hotellit ovat täynnä tai lähes täynnä ja hintoja nostetaan messuja varten. Jos kaupungissa on suuri tapahtuma, kuten toukokuun lopun Wagner-festivaali tai jokin muu suuri musiikkitapahtuma, saattavat tietynlaiset, hinta-laatusuhteeltaan parhaat hotellihuoneet mennä lähes tyystin. Leipzigiin matkustavan onkin hyvä tehdä varauksensa hyvissä ajoin etukäteen, ja jos kaupunkiin matkustaa messujen aikaan tai muina vilkkaina aikoina, kannattaa varaus tehdä muutamaa kuukautta etukäteen. Jos haluaa yöpyä vanhassakaupungissa mutta ei maksaa lähemmäs sataa euroa, kannattaa varaus koko kesäkauden ajan (toukokuun alusta syyskuun loppuun) tehdä 2–3 kuukautta etukäteen. Syyskuu on monien messujen takia erityisen hankala kuukausi, ja muutenkin syyskuussa Leipzigissa on vipinää, joten alkusyksystä Leipzigiin matkustavan on hyvä tehdä varauksensa jo loppukeväästä.

Augustusplatz
Lähellä vanhaakaupunkia sijaitsevalta Augustusplatzilta pääsee nopeasti raitiovaunulla muihin kaupunginosiin ja tapahtumapaikoille.

Majoituksen löytäminen Leipzigista

Valtaosa Leipzigissa lomailevista tai muuten aikaa viettävistä majoittuu normaaliin hotelliin, jonkalaisia siellä on moneen eri lähtöön. Asunnot ja muut vastaavat vaihtoehdot eivät välttämättä Leipzigissa ole lyhyellä matkalla hyviä, sillä vanhassakaupungissa on melko vähän asuinrakennuksia mutta se on eittämättä paras paikka viettää yönsä. Suuria hotelleja Leipzigissa on paljon, ja jos haluaa yöpyä pienessä tunnelmallisessa hotellissa, on sellaisen löytäminen jonkin verran hankalampaa kuin suuren hotellin.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Kulttuuri- tai nähtävyysmatkalle lähtevän on kaikkein kätevintä majoittua vanhaankaupunkiin (Altstadt) tai ainakin sen lähistölle keskustan (Innenstadt) alueelle. Useimmissa tapauksissa normaalille lomalle saapuvan on miellyttävintä viettää yönsä vanhassakaupungissa, mutta muuallekin kaupunkiin voi majoittua. Tämä saattaa olla järkevää siinä tapauksessa, että saapuu keskustan ulkopuolella pidettävään tapahtumaan, kuten messuille tai jalkapallo-otteluun.

Vanhakaupunki ja sen lähellä olevat alueet

Vanhakaupunki ei ole mikään yhtenäinen alue, niin että siellä on monenlaista korttelistoa, mutta sen kaikista osista on lyhyt kävelymatka pääaukioille, konserttisaleille ja nähtävyyksille. Vanhankaupungin vieressä olevat alueet ovat nekin varteenotettavia majapaikalle, mutta leveiden kehäteiden ylittäminen ei ole mukavaa eikä sitä ole mukava jatkuvasti Leipzigissa harrastaa.

Mitä lähempänä majapaikka sijaitsee Marktplatz-aukiota [kartalla], joka on vanhankaupungin keskusaukio, sen helpompi on käydä nähtävyyksillä, katsella kauppoja, mennä syömään ja tutustua muutenkin kaupunkiin. Jos mielii moneen konserttiin, joita on Augustusplatzin [kartalla] ooppera- tai konserttitalossa, on mahdollista katsella majapaikkaa sen alueelta tai aivan sen vierestä. Pidettyjä majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat ainakin Apartmenthotel Quartier M, Arthotel ANA Symphonie, Ibis Budget Leipzig City, Motel One Leipzig-Augustusplatz ja Steinberger Grandhotel Handelshof.

Jos Leipzigiin saapuu pääasiallisesti messuille, jalkapallo-otteluun tai johonkin muuhun kuin keskustassa pidettävään tapahtumaan, voi vanhaankaupunkiin tai sen liepeille hyvin majoittua. Etenkin Augustusplatzilta ja päärautatieaseman edustalta ja tuntumasta [kartalla] pääsee nopeasti raitiovaunulla ja joissain tapauksissa keskustan alta kulkevilla S-junilla Markt-asemalta kaikkiin kaupunginosiin ja kaikille tapahtumapaikoille. Päärautatieaseman (Hauptstadt) ympäristössä on useita suuria hotelleja, mutta siirtyminen päärautatieasemalta vanhaankaupunkiin leveiden kehäteiden on yli hivenen hankalaa ja aikaa vievää. Vanhankaupungin lähellä mutta sen ulkopuolella sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Book Hotel Leipzig ja Pentahotel.

Raitiovaunu
Taksilla kulkeminen tulee pidemmän päälle kalliiksi. Jos majoittuu muualle kuin vanhaankaupunkiin, kannattaa katsoa että S-juna tai ainakin raitiovaunu kulkee majapaikan lähelle.

Kaupungin muut alueet

Huoneiden hinnat ovat tietenkin jonkin verran korkeampia vanhassakaupungissa kuin muualla keskustan alueella, ja jos saapuu paikalle vilkkaaseen aikaan, jolloin on paljon lomalaisia, messut tai jokin muu suuri tapahtuma, voi olla huomattavasti edullisempaa katsella majapaikkaa muualta. Jos majoittuu muualle kuin vanhaankaupunkiin, kannattaa katsoa että S-juna tai ainakin raitiovaunu kulkee majapaikan lähelle.

S-junilla, joilla on 5 linjaa, voi siirtyä Leipzigin laitaosistakin muutamassa minuutissa vanhaankaupunkiin. Asemia ei kuitenkaan ole kovin tiheässä, ja käytännössä siirtymisessä voi olla viivästyksiä ja ongelmia etenkin viikonloppuisin ja myöhään illalla. Raitiovaunut kulkevat nekin varsin nopeasti ja niillä on monta linjaa, mutta taksilla majapaikan ja vanhankaupungin välillä kulkeminen tulee pidemmän päälle kalliiksi. Hyväksi todettu hotelli kauempana keskustan ulkopuolella on esimerkiksi F24 Elector, joka kuitenkin on hyvien liikenneyhteyksien vieressä.

Jos Leipzigiin saapuu jalkapallo-otteluun tai muuhun tiettyyn tapahtumaan, on mahdollista majoittua lähelle stadionia [kartalla]. Muualta kaupungista pääsee kuitenkin nopeasti stadionille ja muille keskustan ulkopuolella oleville tapahtumapaikoille. Stadionin lähellä on suuri festivaalialue ja erilaisia urheiluhalleja ja -kenttiä, eikä se ole hyvä paikka majapaikalle kuin korkeintaan yön tai pari.

Jos Leipzigiin saapuu messuille, eikä aikaa jää juuri muulle, on messukeskuksen [kartalla] ympäristössä paljon suuria hotelleja. Joistain on helppo kävellä messukeskukselle, toisista on kuljetus ja on myös niitä, joista ei ole helppo siirtyä messukeskukselle. Messukeskukselle voi siirtyä muutamassa minuutissa junalla vanhastakaupungista tai päärautatieasemalle, ja sinne kulkee myös raitiovaunu noin 20 minuutissa. Messualueen hotelleista pidetyimpiä on NH Leipzig Messe.

Lentoasemalle on melko lyhyt, alle vartin junamatka vanhankaupungin Markt-asemalta, mutta jos lento on aikaisin, on lentoaseman lähellä ja yhteydessä muutama hotelli.

Hostelit

Hotellien lisäksi kaupungissa on hyviä hosteleita, joita on aivan vanhankaupungin parhailla paikoilla. Niiden yhteismajoitushuoneet ovat erityisesti 20–40-vuotiaiden suosiossa, mutta tunnetusti Saksassa hosteleissa yöpyy mitä erilaisimpia ihmisiä. Hosteleissa on myös yksityishuoneita, ja sosiaalisessa hostel-ympäristössä saa hotellia paremman tuntuman muihin matkustajiin ja kenties myös vanhankaupungin tunnelmaan.

Vanhankaupungin parhailla paikoilla oleva Five Elements on hyvä hostel, mutta hostelissa on usein aika vilkasta ja alue on vilkas kulttuuri- ja yöelämän keskus. Vanhankaupungin vieressä, sitä kiertävillä kehäteillä ja myös lähellä rautatieasemaa oleva Sleepy Lion on tasokas, pidetty hostel, jossa on myös keittotilalla varustettu huoneisto neljälle hengelle. Meininger, joka on lähellä rautatieasemaa ja kaukolinjan bussipysäkkejä mutta myös keskusaukioita, ei Leipzigissa ole varsinainen hostel vaan hostel-tyylinen hotelli, ja siellä on hotellihuoneita edullisempia huoneita 1–4 hengelle.

Kaikki Hotels.comin hostelit

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Leipzigissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Leipzigiin

Apartmenthotel Quartier M

(Markgrafenstrasse 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty hotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin mukavilla reuna-alueilla, lähellä Bachin tunnetuksi tekemää kirkkoa ja vilkkaimpia ostoskatuja. Hotellissa on vain 48 huoneistoa, kaikki on uutta ja siistiä ja täällä voi olla kuin kotonaan. Huoneistoissa on keittiöt, ruokailutilat ja osassa parvekkeet, joten tämä sopii normaalia pidemmällekin oleskelulle.

Arthotel ANA Symphonie

(Hainstrasse 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yhden vanhankaupungin pääostoskatujen varrella oleva uusi, minimalistisesti sisustettu hotelli. Katu on vilkas päivisin mutta iltaisin ja öisin tämä alue pysyttelee rauhallisena. Kaikki ostospaikat, ravintolat ja nähtävyydet ovat lähellä, ja päärautatieasemakin on lyhyen kävelymatkan päässä.

Book Hotel Leipzig

(Auguste-Schmidt-Strasse 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty, vanhankaupungin vieressä sijaitseva hotelli, jolta on erityisen lyhyt kävelymatka oopperaan, konsertteihin ja vanhankaupungin ostospaikoille. Kohtuuhintainen hotelli, joka 48 huoneellaan on Leipzigissa normaalia pienempi, huoneet ovat tilavia ja joissain on parveke ja keittiö. Tämä kuuluu niihin Leipzigin majapaikkoihin, joissa voi hyvin olla kuin kotonaan normaalia pidempiäkin aikoja.

F24 Elector

(Flossplatz 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan ulkopuolella mutta hyvien liikenneyhteyksien varrella ja lähellä juna-asemaa sijaitseva edullinen 10 huoneen pikkuhotelli. Huoneet ovat pikemminkin huoneistoja, joissa on keittiöt ja hyvin tilaa, ja tämäkin kuuluu niihin majapaikkoihin, joissa on kodikasta ja joissa voisi olla vaikka viikon tai kuukauden.

Ibis Budget Leipzig City

(Reichsstrasse 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen ketjuhotelli vanhankaupungin parhailla paikoilla, joilta kaikki on kävelymatkan etäisyydellä. Tämä on edullinen hotelli, jossa aamiainen maksaa ylimääräistä ja jossa kaikki ei ole kaikkia miellyttänyt. Kaiken kaikkiaan kuitenkin sijainti ja hinta ovat antaneet useimmille asiakkaille onnistuneet yöunet.

Motel One Leipzig-Augustusplatz

(Ritterstrasse 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Saksalaisen hotelliketjun tyylikkäät mutta kohtuuhintaiset huoneet tarjoavat hyvän yösijan aivan kulttuuririentojen, ostospaikkojen ja monien nähtävyyksien vieressä. Kaikki on kävelymatkan päässä, julkisille ei tule tarvetta mutta liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ja muualle Saksaan ovat hyvät niin raitiovaunulla kuin junallakin.

NH Leipzig Messe

(Fuggerstrasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Messukeskuksella, aivan kongressikeskuksen vieressä oleva neljän tähden hotelli, joka on messukeskuksen ympäristön pidetyimpiä. Täältä on lyhyt matka keskustaan, ja muulloin kuin messujen aikaan se on hyvin kohtuuhintainen neljän tähden hotelli.

Pentahotel

(Grosser Brockhaus 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Valtava, 356 huoneen hotelli, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin naapurissa ja joka on kävelymatkan päässä vanhankaupungin parhailta paikoilta mutta myös rautatieasemalta ja sen lähellä olevilta vierailupaikoilta. Yksi hotellin vetonauloja on ympäri vuorokauden toiminnassa oleva kylpylä, ja tämä on kaikin tavoin uusi, siisti ja toimiva hotelli.

Steinberger Grandhotel Handelshof

(Salzgässchen 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Leipzigin hienoimpiin ja pidetyimpiin majapaikkoihin kuuluva 177 huoneen hotelli, jossa yöpyvä on keskeisellä paikalla ja hotellissa, jossa kaikki on moitteetonta ja josta harvalla on pahaa sanottavaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti