Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Bodrum on Turkin länsirannikon suosituimpia lomakohteita, ja vuosikymmeniä sen lämmin ja rento lomatunnelma on vetänyt ihmisiä puoleensa. Aurinko paistaa Bodrumissa lähes takuuvarmasti toukokuun alusta pitkälle lokakuuhun. Vedet ovat lämpimiä, sateet harvinaisia ja hinnat ovat pahimmillaankin huomattavasti kotimaan hintoja edullisempia.
koristekuva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsirannikolla. Se on metropoli, jossa on noin kolme miljoonaa asukasta, mutta keskusta on pieni ja kaikkeen olennaiseen voi tutustua siellä parissa päivässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Brighton
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ihmisiä rannalla Brighton Pear -laiturin lähellä
Sen lisäksi, että Brightonin rannalla voi makoilla ja nauttia olostaan, siellä voi myös istua terassilla, syödä ja harrastaa kaikenlaista. Taustalla Brighton Pear.

Tekemistä ja ajanvietettä Brightonissa

Tällä sivulla luodaan katsaus Brightonin pääaktiviteetteihin yöelämästä kulttuuriin, elokuviin ja tapahtumiin.

Kulttuurielämä

Brighton Dome on paikka, jossa on klassisen musiikin konsertteja mutta myös muita tapahtumia. Theatre Royal (New Road) on hyvä paikka seurata oopperaa, musikaaleja ja näytelmiä. Komedia Theatre (44 Gardner Street) North Laine -alueella on hyvä paikka seurata kabaree-esityksiä, teatteria ja komediaa.

Elokuvat

Duke of Yorks (Preston Road) on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti (vuodesta 1916) avoinna pysytellyt elokuvateatteri, joka myös on maailman jäljellä olevista elokuvateattereista vanhin nimenomaan elokuvateatteriksi rakennettu. Nykyisin se on elokuva-arkistomainen elokuvateatteri, jossa esitetään paljon tasokkaita elokuvia ja jossa on myös luentoja ja vierailevia elokuvantekijöitä. Odeon lähellä rantaa on paikka, jossa on hyvä katsoa Hollywood-elokuvia ja muuta kaupallista elokuvaa. Cineworld-sivusto listaa kaikki Brightonissa esitettävät elokuvat.

Yöelämä

Brightonissa on tietenkin roppakaupalla värikkäitä ja mukavia baareja, joiden sisätiloissa tupakoiminen on kielletty ja joilla monilla on miltei ympäri vuoden käytössä oleva terassi. Baareja on paitsi rannalla myös The Lanes -alueella aivan rannan vieressä ja sitten vielä lisää North Laine -alueella ja muualla rautatieaseman lähellä. Homojen ja lesbojen suosima Kemptown-alue Brighton Pierin ja Brighton Marinan välimaastossa on sekin vilkas illanviettopaikka.

Brighton on hyvä kaupunki lähteä keikalle, ja siellä on myös paljon stand up -komiikkaa ja kaikenlaisia muita esityksiä. Whats On Guide kertoo monipuolisesti kaikesta kaupungissa tapahtuvasta, keikoista komediaan ja joogatunteihin.

Yksi hyvä keskeinen paikka seurata musiikkia on Brighton Music Hall. Brighton Dome on toinen monipuolinen paikka kuulla musiikkia klassisesta poppiin ja nähdä muitakin esityksiä.

Drink in Brighton -sivusto opastaa kaupungin yöelämän syövereihin.

Tapahtumat

Suurin ja suosituin tapahtuma Brightonissa on Brighton Festival toukokuussa, joka onkin Englannin suurin kulttuuritapahtuma. Se kestää kolmen viikon ajan, ja sinne suuntaa silloin sen verran porukkaa, että muiden kuin festivaaleille aikovien ei ole hyvä matkustaa Brightoniin tähän aikaan. Samaan aikaan pidetään myös vaihtoehtoiset Fringe-festivaalit, eli ne ovat yleensä aivan toukokuun alkupuolelta kuun loppuun.

Homojen ja lesbojen suosimassa Brightonissa Gay Pride on suuri tapahtuma heinäkuun loppupuolella.

Visit Brighton -sivusto esittelee tapahtumia kaupungissa.

Tekemistä rannalla

Brightonin ranta on eläväisimmillään toukokuun loppupuolelta syyskuun alkuun, ja siellä voi paitsi makoilla tai juoda olutta terassilla myös syödä ja harrastaa kaikenlaista. Yellowave Beach Sport tarjoaa mahdollisuuden pelata rantalentistä tai rantafutista ja muitakin lajeja. Lagoon Watersports tarjoaa tilaisuuden surfata ja harrastaa muitakin vesilajeja. Vesille mielivät voivat myös vuokrata BK-yhtiön kajakkeja.

Perheen kanssa Brightonissa

Brighton on oiva paikka vierailla koko perheen voimalla. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä kesäkuukausien ruuhkat viikonloppuisin, jolloin rannalla on auringon paistaessa uskomattoman paljon ihmisiä, ja näin perheen kanssa on hyvä tulla paikalle viikolla. Kids in Brighton ja Visit Brighton antavat lisätietoa ja vinkkejä kaupunkiin suuntaaville perheille.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti