Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Korfu on muiden Kreikan saarien tavoin tunnettu siitä, että pakettimatkat ovat sinne kaikkein yleisimpiä ja omatoimimatkalle Korfulle lähdetään melko vähän. Valtaosa Korfulle saapuvista suomalaisista lentää Korfun kaupungin lähellä olevalle lentoasemalle.
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Turisti-info Eleftherias-aukiolla
Tietoa tapahtumista saa Eleftherias-aukiolla olevasta turisti-infon pisteest, joka tosin on suljettuna iltapivn siestan aikaan.

Tapahtumat sek kulttuuri- ja yelm

Tll sivulla kerrotaan, minklaista kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Kosilla on odotettavissa, miss suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisksi luomme katsauksen saaren ilta- ja yelmn.

Elokuvat ja muu kulttuuri

Eleftherias-aukiolla sijaitseva Cine Orfeas tarjoaa parhaan mahdollisuuden nhd elokuvia Kosilla, joskin ne ovat yksinomaan tekstitettyj Hollywood-elokuvia. Keskuusta keskauden loppuun elokuvateatteri nytt elokuvia mys ulkosalla. Kreikassa elokuvaan kuuluu aina tauko puolessavliss elokuvaa.

Orfeas-elokuvateatterissa on muitakin tapahtumia, kuten konsertteja talvisin. Tietoa sek nist ett muista konserteista ja kulttuuritapahtumista saa Eleftherias-aukiolla olevasta turisti-infon pisteest, joka on suljettuna iltapivn siestan aikaan.

Tapahtumat

Paras tapahtuma Kosilla on keskuun alusta lokakuun loppupuolelle kestv Hippokrates-festivaali, joka tuo kaikenlaisia tapahtumia koko Kosin saarelle. Luvassa on tanssia, draamaa, klassista musiikkia, jatsia, taidenyttelyit ja muita kulttuuripitoisia tapahtumia, joista saa listietoa hyvin Eleftherias-aukion infopisteest. Kulttuurin lisksi tapahtumien joukossa on urheilu- ja kirkollisia tapahtumia.

Kosilla on mys muita tapahtumia, kuten terveyteen liittyvn elokuvan festivaalit, rantalentiksen EM-kilpailut ja vesiskootterikilpailut.

Listietoa Kosin tapahtumista

Urheilu

Kosilla ei ole luvassa paljonkaan urheilua kuten jalkapalloa, mutta siell on hyv penkkiurheilla ja harrastaa kaikenlaista, kesisin etenkin vesilajeja. Ainoan poikkeuksen muodostaa keskuun alusta lokakuun loppupuolelle pidettv Hippokrates-festivaali, jonka aikana voi Eleftherias-aukiolla olla jujutsunytksi, rannoilla rantalentisturnauksia ja monia muita nuorekkaita urheilutapahtumia.

Kosin baareissa nytetn hyvin urheilua, josta jalkapallo on tietenkin suosituinta, ja hyvinkin on mahdollista, ett jkiekon MM-kisojen aikaan tulee vastaan useitakin baareja, joissa otteluita voi katsoa.

Ilta- ja yelm

Kos on matkakohde, josta lytyy kaikille jotakin, ja vaikka siell ei ole hurjaa yelm luvassa kaikkialla saarella, on siell sek Kosin kaupungissa ett suosituilla rantapaikoilla mahdollista juhlia vaikka aamuun asti. Baareja ja erilaisia kahviloita, jotka yt kohden mentess saavat baarimaisia piirteit, on paljon Kosin keskustassa. Edullisia hintoja on luvassa vanhankaupungin laitaosissa Diagora-aukion tuntumassa. Diagora-aukio on edullinen paikka menn oluelle ja symnkin, sill tuopin olutta siell saa alkaen 1,50 eurolla.

Varsinaisia baarikatuja (Barstreet) on sataman lhistll, miss on baareja avoinna kahteen ja klubeja aamuun asti etenkin Diakou-, Blessa- ja Nafklirou-kaduilla, aivan paukion vieress.

Muualla brittien suosiota nauttiva Kardamena on Kosin kaupungin jlkeen paras paikka lhte juhlimaan, ja sinne ei keskikesll kannatakaan menn muiden kuin paikalle bailumielell tulevien. Mys muilla suosituilla rantalomapaikoilla, etenkin Tigakissa on paljon baareja ja muutamia klubeja, eik Kosilla tule vaikeuksia lyt hyv terassia tai klubia niin halutessaan.

Greeka-sivusto esittelee Kosin parhaita baareja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/09

l majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeiss kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisksi esittelemme eri alueiden pidetyimpi ypymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti