Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Turisti-info Eleftherias-aukiolla
Tietoa tapahtumista saa Eleftherias-aukiolla olevasta turisti-infon pisteestä, joka tosin on suljettuna iltapäivän siestan aikaan.

Tapahtumat sekä kulttuuri- ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaista kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Kosilla on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luomme katsauksen saaren ilta- ja yöelämään.

Elokuvat ja muu kulttuuri

Eleftherias-aukiolla sijaitseva Cine Orfeas tarjoaa parhaan mahdollisuuden nähdä elokuvia Kosilla, joskin ne ovat yksinomaan tekstitettyjä Hollywood-elokuvia. Kesäkuusta kesäkauden loppuun elokuvateatteri näyttää elokuvia myös ulkosalla. Kreikassa elokuvaan kuuluu aina tauko puolessavälissä elokuvaa.

Orfeas-elokuvateatterissa on muitakin tapahtumia, kuten konsertteja talvisin. Tietoa sekä näistä että muista konserteista ja kulttuuritapahtumista saa Eleftherias-aukiolla olevasta turisti-infon pisteestä, joka on suljettuna iltapäivän siestan aikaan.

Tapahtumat

Paras tapahtuma Kosilla on kesäkuun alusta lokakuun loppupuolelle kestävä Hippokrates-festivaali, joka tuo kaikenlaisia tapahtumia koko Kosin saarelle. Luvassa on tanssia, draamaa, klassista musiikkia, jatsia, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuripitoisia tapahtumia, joista saa lisätietoa hyvin Eleftherias-aukion infopisteestä. Kulttuurin lisäksi tapahtumien joukossa on urheilu- ja kirkollisia tapahtumia.

Kosilla on myös muita tapahtumia, kuten terveyteen liittyvän elokuvan festivaalit, rantalentiksen EM-kilpailut ja vesiskootterikilpailut.

Lisätietoa Kosin tapahtumista

Urheilu

Kosilla ei ole luvassa paljonkaan urheilua kuten jalkapalloa, mutta siellä on hyvä penkkiurheilla ja harrastaa kaikenlaista, kesäisin etenkin vesilajeja. Ainoan poikkeuksen muodostaa kesäkuun alusta lokakuun loppupuolelle pidettävä Hippokrates-festivaali, jonka aikana voi Eleftherias-aukiolla olla jujutsunäytöksiä, rannoilla rantalentisturnauksia ja monia muita nuorekkaita urheilutapahtumia.

Kosin baareissa näytetään hyvin urheilua, josta jalkapallo on tietenkin suosituinta, ja hyvinkin on mahdollista, että jääkiekon MM-kisojen aikaan tulee vastaan useitakin baareja, joissa otteluita voi katsoa.

Ilta- ja yöelämä

Kos on matkakohde, josta löytyy kaikille jotakin, ja vaikka siellä ei ole hurjaa yöelämää luvassa kaikkialla saarella, on siellä sekä Kosin kaupungissa että suosituilla rantapaikoilla mahdollista juhlia vaikka aamuun asti. Baareja ja erilaisia kahviloita, jotka yötä kohden mentäessä saavat baarimaisia piirteitä, on paljon Kosin keskustassa. Edullisia hintoja on luvassa vanhankaupungin laitaosissa Diagora-aukion tuntumassa. Diagora-aukio on edullinen paikka mennä oluelle ja syömäänkin, sillä tuopin olutta siellä saa alkaen 1,50 eurolla.

Varsinaisia baarikatuja (Barstreet) on sataman lähistöllä, missä on baareja avoinna kahteen ja klubeja aamuun asti etenkin Diakou-, Blessa- ja Nafklirou-kaduilla, aivan pääaukion vieressä.

Muualla brittien suosiota nauttiva Kardamena on Kosin kaupungin jälkeen paras paikka lähteä juhlimaan, ja sinne ei keskikesällä kannatakaan mennä muiden kuin paikalle bailumielellä tulevien. Myös muilla suosituilla rantalomapaikoilla, etenkin Tigakissa on paljon baareja ja muutamia klubeja, eikä Kosilla tule vaikeuksia löytää hyvää terassia tai klubia niin halutessaan.

Greeka-sivusto esittelee Kosin parhaita baareja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti