Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Lissabon
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kahvila Rua Garretilla Chiadossa
Chiado on varsin eläväinen paikka, jossa on hyviä ravintoloita ja kahviloita. Alue on hyvä ruokailupaikka etenkin lounasaikaan.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Lissabonissa ravintolan löytäminen ei ole vaikeaa, mutta näkyvimpiä siellä ovat ydinkeskustan turisteille suunnatut ravintolat. Niitä on Baixan kävelykaduilla kummallakin puolella Rossio-aukiota, mutta samalla seudulla on myös paikallisten suosimia ruokapaikkoja. Baixan vieressä olevat kaupunginosat ovat hyviä ravintolalle koska tahansa, ja Cais do Sodrén aseman ympäristö on viime vuosina kohonnut uudeksi ravintola-alueeksi.

Ravintoloiden joukossa on entistä enemmän ulkomaisia ruokia tarjoavia, ja edelleen kahvilat ovat hyviä niin aterioille kuin leivonnaisillekin. Lissabonissa on mukava syödä koska tahansa, ja ruoat ovat siellä edullisempia kuin muissa länsieurooppalaisissa suurkaupungeissa.

Lissabonin parhaat ravintolaseudut

Lissabonin keskustassa on aivan sen pääaukioiden laitamilla ja tuntumassa melkoinen määrä erilaisia ravintoloita ja muita ruokapaikkoja. Pääaukioiden kuten Rossion tuntumassa on eniten turisteille suunnattuja ravintoloita, ja niitä on paljon myös Alfamassa ja Bairro Altossa. Muualla kaupungissa pelkästään turisteille suunnatut ravintolat ovat melko harvinaisia, ja parhaat ruokapaikat ovat aina myös paikallisten suosiossa.

Vaikka Lissabon on suuri kaupunki, on siellä keskitetysti ravintoloita vain tietyillä seuduilla. Parhaat kaupunginosat löytää ravintola ovat Baixa, Alfama, Chiado ja Bairro Alto. Baixan vieressä oleva Mouraria on kaupunginosa, joka on siistiytynyt viime vuosina, ja siellä on hyvä määrä erilaisia ruokapaikkoja. Ydinkeskustan alueella nykyään myös Cais do Sodrén aseman lähellä on paljon mitä erilaisimpia ruokapaikkoja.

Baixa

Lissabonin ydinkeskustassa on paljon ravintoloita. Aivan Rossio-aukion tuntumassa on useitakin ravintoloiden täyttämiä katuja. Rua Augusta ja muut Rossio-aukiolta lähtevät kadut ovat suosittuja ravintolakatuja turistien keskuudessa. Nimenomaan Rossiolta Praça do Comérciolle kulkevat kadut ovat täynnä turistirysiä, joissa hinta-laatusuhde ei ole parhaita mahdollisia kaupungissa. Enemmän paikallistenkin suosiossa olevia ravintoloita onkin sivukaduilla, kuten Rua dos Sapateiros ja Rua dos Douradores, jolla on intialainen ravintola. Nämä sivukadut ovat hyviä niin lounaalle kuin illallisellekin, mutta tunnelmallisimmillaan Baixan korttelit ovat hämärän laskeuduttua.

Toinen Rossio-aukion vieressä oleva vilkas ravintolaseutu on Praça dos Restauradores -aukion vieressä, teatteritalon takana oleva kävelykatujen alue [kartalla]. Tämä turistien suosima alue on hyvä paikka kalaruoille ja muille mereneläville, ja ravintoloilla on sisäänheittäjät, jotka häiritsevät ruokalistoihin tutustumista.

Joenrannalla sijaitseva Praça do Comércio [kartalla] on paikka, jonne voi lähteä syömään milloin tahansa. Sitä reunustavissa rakennuksissa on kaikenlaisia terasseilla varustettuja ravintoloita ja illanviettopaikkoja, joista löytyy kaikille jotakin. Hinnat ovat ehkä hivenen korkeampia kuin monessa muussa paikassa. Turistit muodostavat pääosan asiakaskunnasta, mutta valikoimaa riittää ja tämä on kansainvälinen paikka.

Mouraria

Baixan vieressä sijaitsee viime vuosina siistiytynyt Praça Martim Moniz -aukio, jonka taakse harvat turistit eksyvät. Aukion laidalla on nykyään kaikenlaisia terasseja, ja sen vierestä alkavalla Rua da Palma -kadulla ja sitä jatkavalla Avenida Almirante Reis -bulevardilla on kebabpaikkoja ja muita edullisia vaihtoehtoja. Hyvä kebabpaikka on esimerkiksi Ali Baba [kartalla], ja sen lähellä on melkoinen määrä muitakin rentoja ja edullisia ruokapaikkoja kuten myös kahviloita.

Ravintolaa etsivälle kadun parhaat osat ovat lähellä vihreän linjan Intendente-metroasemaa, jolle on helppo tulla esimerkiksi Cais do Sodrén suunnalta. Tämän alueen tarjontaan kuuluvat arvostetut kalaruokaravintolat, jotka ovat yksinomaan paikallisten suosiossa. Paikallisten suosimat ravintolat ovat vilkkaita iltaisin, ja etenkin klo 21 jälkeen niissä on jopa tungosta. Intendente-aseman ulkopuolella oleviin erinomaisiin ravintoloihin kuuluvat perinteinen oluttupa Cervejaria Ramiro ja A Marisqueira do Lis, joka on aivan metroaseman vieressä. Metron lisäksi sekä Martim Monizille että Rua Palmalle pääsee muualta kaupungista raitiovaunulla 28E.

Chiado

Ydinkeskustan muista kaupunginosista Chiado on varsin eläväinen paikka, jossa on hyviä ravintoloita ja joka on hyvä ruokailupaikka etenkin lounasaikaan. Hyviä vaihtoehtoja tulee vastaan matkalla kävellen Baixasta kohti Rua Garrettia, ja yksi huomionarvoinen katu tällä välillä on Rua do Crucifixo. Sen varrella on monipuolinen valikoima ruokapaikkoja, kansainvälisistä pikaruokapaikoista perinteisiin oluttupiin. Erityisen huomion ansaitse Palmeira [kartalla] numerossa 69, ja tästä oluttuvasta saa perinteisiä portugalilaisia ruokia klo 11-21. Sen vieressä olevan Armazéns do Chiado -keskuksen yhteydessä on Noori-sushipaikka ja myös kasvisruokia tarjoava Vitaminaksen piste. Kadun varrella on muitakin mielenkiintoisia paikkoja, ja lisää niitä on sekä Chiadon pääkadulla, Rua Garrettilla että kaupunginosan sivukaduilla. Huomionarvoisiin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi Rua Garrettin monet ravintolat, kuten Pizzeria Mezzogiorno ja viinibaari Garrett47.

Fado-ravintola, Bairro Alto
Bairro Altossa on myös mahdollista syödä illallinen fadomusiikin tahdissa. Tunnettu fadoravintola täällä on esimerkiksi Luso.

Bairro Alto

Chiadon vieressä oleva Bairro Alto on yöelämän keskus, jonne on hyvä suunnata aikaisintaan alkuillasta. Päivisin tienoo on kuolleen oloinen, mutta iltakuuden jälkeen sen baarit, kaupat ja ravintolat heräävät henkiin. Siellä on mahdollista syödä paikallisia herkkuja erittäin tunnelmallisissa tiloissa, ja siellä on nykyisin mitä erilaisimpia ravintoloita. Hyvä katu ravintolalle ja etenkin mereneläviä tarjoavalle paikalle on Rua do Diário de Notícias [kartalla], mutta alueella kannattaa jonkin verran kävellä ja etsiä mieleistä ravintolaa. Paikat ovat täällä myöhään auki, mutta iltakymmenen jälkeen juhlijat tekevät ravintolan etsimisestä hankalaa.

Hinta-laatusuhde heittelee alueella melkoisesti, mutta miltei kaikki ravintolat näyttävät selkeästi ruokansa ja hintansa ulkopuolella. Bairro Altossa on myös mahdollista syödä illallinen fadomusiikin tahdissa. Tunnettu fadoravintola täällä on esimerkiksi Luso [kartalla], joka on avoinna klo 19.30-02.

Alfama

Alfama on mäkinen vanhakaupunki, jonne raitiovaunut 12E ja 28E kulkevat, ja se on varteenotettava mutta osittain vain turisteille tarkoitettu ateriointi- ja illanviettopaikka. Nyrkkisääntönä Alfamassa ja sen vieressä olevissa muissa vanhoissa kaupunginosissa on se, että mitä näkyvämmällä paikalla ravintola on, sitä heikompi se hinta-laatusuhteeltaan on. Näin ollen esimerkiksi Sé-katedraalin ja Miradouro de Santa Luzia -näköalatasanteen tuntumassa on paljon turisteille suunnattuja ravintoloita. Alfaman kukkuloita enemmän hyviä ravintoloita on niin lounaalle kuin illalliseksikin lähellä joenrantaa, ja näiden joukosta on helppo valita mieleisensä yöt päivät.

Alfaman sivukaduilla on hyvä määrä paikallisten suosiossa olevia kahviloita ja ravintoloita, ja etenkin lounasaikaan siellä on hyviä paikkoja, joissa voi maistella autenttisia portugalilaisia ruokia. Illalliselle Alfama on varsin käypä kaupunginosa myös, mutta illallisruokapaikka kannattaa katsoa sieltä etukäteen, niin ettei aika valu hukkaan kaupunginosan sokkeloisilla ja mäkisillä kaduilla vaellellessa. Yksi hyvä paikka melko lähellä joenrantaa on tyypillisiä portugalilaisia ruokia tarjoava Barracão de Alfama [kartalla].

Mäkisillä alueilla sijaitsevien ravintoloiden lisäksi Alfamassa on ravintoloita ja myös paljon yöelämää alhaalla, lähellä joenrantaa. Pääkatuja tässä mielessä ovat etenkin Rua Jardim do Tabaco ja sen yläpuolella kulkeva Rua dos Remédios [kartalla].

Ruokapaikkoja, Mercado da Ribeira
Cais do Sodréssa eniten ruokapaikkoja on Mercado da Ribeira -kauppahallin sisällä ja lähikaduilla.

Cais do Sodré

Melko lähellä Praça do Comérciota sijaitseva Cais do Sodrén asema ei ennen ollut kummoinen paikka, mutta nykyään sen tienoo kuuluu parhaisiin ruokailu- ja illanviettopaikkoihin koko kaupungissa. Eniten ruokapaikkoja on Mercado da Ribeira -kauppahallin sisällä ja lähikaduilla.

Kauppahalli [kartalla] on viime vuosina uusittu, ja sen toinen puoli on food court -tyyppinen ruokailupaikka. Täällä on myöhään avoinna olevia pisteitä, joista saa kaikenlaista brasilialaisista ruoista sushiin ja paikallisiin. Tänne voi lähteä syömään niin lounasta kuin myöhäistä illallistakin, ja täällä voi istua iltaakin. Kauppahallin ravintolapuoli on avoinna klo 24 asti, paitsi pe-la klo 02 asti.

Kauppahallin viereen on pitkien remonttien jälkeen ilmaantunut erinomainen ruokailu- ja illanviettoalue. Täällä on kaikenlaisia vaihtoehtoja irkkupubeista meksikolaisiin ja aasialaisiin ravintoloihin. Pääkatu on Rua Alecrim [kartalla], ja sen sivukatu Rua Remolares on hyvä paikka löytää esimerkiksi meksikolainen tai kalaruokaravintola. Lähellä tätä aluetta sijaitsee myös kasvisravintola The Green Room [kartalla].

Muut kaupunginosat

Keskustan ulkopuolella on siellä täällä ravintoloita, ja mikäli mielii syömään Estrelaan, Lapaan, Santokseen tai São Bentoon, on niissä ravintoloita, joillain alueilla keskitetystikin. Näistä São Bento on lähellä Bairro Altoa ja Chiadoa, ja se on monipuolinen paikka ruokailla ja viettää iltaa.

Eniten ravintoloita näissä kaupunginosissa on Jardim Fialho de Almeida -puiston ympäristössä. Yksi pääkaduista on Rua da Palmeira [kartalla], jolla on kaikenlaista vegaaneille sopivasta ravintolasta portugalilaisia ruokia ja pikaruokia tarjoaviin ravintoloihin.

Hyvää aluetta ravintolalle Santosin ja Lapan rajamailla on Rua da Esperança [kartalla] lähikatuineen. Nykyään paljon ravintoloita on myös rantapromenadin varrella, jolla yksi hyvä paikka syödä etenkin kalaruokia on Kais [kartalla].

Eniten ravintoloita keskitetysti on Alcântara-Mar-pysäkin vieressä, Doca de Santo Amoro -satama-alueella [kartalla]. Tänne on helppo suunnistaa punaisen Ponte 25 de Abril -sillan takia, ja sen alapuolella on mukava istahtaa terassille aterialle. Tänne voi tulla niin lounaalle kuin myöhään illallakin, ja tarjontaan kuuluu kalaravintoloita mutta myös kaikenlaista muita, terasseilla varustettuja paikkoja. Hinnat ovat normaalia korkeampia, mutta palvelu pelaa monella kielellä ja täällä on lapsille leikkipaikkoja. Yksi hyvä mereneläviä tarjoava ravintola on 5 Oceanos.

TripAdvisiorin vinkkejä Lissabonin ravintolaelämään

10best-sivusto esittelee mielestään parhaita ravintoloita Lissabonissa

Kahvilat

Kahvilat toimivat päiväsaikaan myös ruokapaikkoina, joilla on lounastarjouksia. Yksinkertaiset paikallisten suosimat kahvilat sulkevat ovensa alkuillasta, ja vain kuuluisat kahvilat ovat avoinna illan pimettyä, joskus myöhäänkin. Kuuluisia kahviloita on eniten Baixan pääaukioiden tuntumassa, ja myös Chiadossa ja Belémissä on tunnettuja kahviloita.

Monet kuuluisimmat kahvilat tarjoavat hyviä ruokia, mutta niihin kannattaa lähinnä lähteä juomaan erinomaista portugalilaista galão-maitokahvia tai Bica-espressoa ja nauttimaan nataleivoksista tai bola de Berlin -berliininmunkeista. Näitä ja muita makeita paloja on Lissabonissa kaikkialla, sillä kahvilat ja herkkupuodit ovat hyvin yleisiä ja ne ovat hyvin avoinna aamuvarhaisesta alkuiltaan ja muutamat yömyöhään.

Cafe Brasileira
Chiadossa on huomionarvoisia kahviloita, kuten A Brasileira, joka tosin on paremminkin ateriointi- ja illanviettopaikka kuin kahvila.

Kaikkein tyylikkäimpiä, klassisia kahviloita Lissabonissa on lukuisia. Yksi kätevällä paikalla sijaitseva on Café Nicola (Rossio 24), joka on nykyään ainoa 1600-luvulta jäljellä oleva kahvila. Sitä vastapäätä sijaitseva Pastelaria Suiça (Rossio 96) on kuuluisa leivonnaisistaan, ja sen terasseilla on mukava nauttia näiden aina eläväisten katujen tunnelmasta. Pienellä matkakassalla liikkeellä olevien kannattaa pitää mielessä, että terassilla istuskelu tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin sisätiloissa kahvittelu. Kolmas hyvä Baixan kahvila, joka on myös paikallisten hienostopiirien suosima lounaspaikka, on Confeitaria Nacional (Praça da Figueira 18). Tämä vuodelta 1829 peräisin oleva kahvila on alueen paras paikka nauttia menneen ajan tunnelmasta päivittäin klo 8-20.

Baixan lisäksi huomionarvoisia kahviloita on Chiadossa, jossa A Brasileira (Rua Garrett 120) on paremminkin ateriointi- ja illanviettopaikka kuin kahvila. Sen lähellä oleva aukio eli Largo de Camões on hyvä paikka kahvilalle, jossa voi syödäkin. Aukion kioski-terassin lisäksi sen Bairro Alton puoleisella laidalla on useita kahviloita, kuten Manteigaria Fábrica de Pastéis de Nata [kartalla] ja A Padaria Portuguesa. Niissä on hyvät leivonnaiset, ja ne ovat avoinna myöhään, klo 23-24 asti.

Saldanhan tyylikkäässä kaupunginosassa on myös hyviä ravintoloita ja yöelämää. Täällä lähellä Parque Eduardo VII:tä sijaitseva Versailles (Avenida da República 15a) [kartalla] on hyvä kahvittelu- ja illanviettopaikka, joskin se on aina tupaten täynnä klo 16.00, jolloin sinne tulee paljon ihmisiä iltapäiväkahville ja välipalalle.

Yksi muualla kuin ydinkeskustassa sijaitseva klassista tyyliä edustava kahvila on Pastéis de Belém (Rua de Belém 84-92) [kartalla], joka sijaitsee Jerónimos-luostarin vieressä. Kahvila on tunnettu pastel de nata -leivoksesta, jota on tarjoiltu täällä vuodesta 1837 ja jonka kehittivät munkit 1700-luvulla viereisessä luostarissa. Kahvilan monet mielenkiintoiset huoneet antavat mitä parhaimmat puitteet unohtumattomalle kahvihetkelle, mutta se on viikonloppuiltapäivisin auttamattoman tukossa.

Go Lisbon esittelee kahviloita

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Valtaosa Lissabonissa tarjottavista ruoista on paikallisia, ja niistä kalaruoat ja merenelävät ovat yleisiä ja suosittuja miltei kaikkialla kaupungissa. Chiado on hyvä valinta lounaspaikalle, joka voi olla kahvila tai ravintola ja joka tarjoaa tyypillisiä paikallisia ruokia. Niihin kuuluvat etenkin turska (bacalhau), joka voi tulla monenmoisen annoksen yhteydessä. Tyypillisiin turska-aterioihin kuuluvat muun muassa bacalhau com natas eli uunissa paistettua turskaa yhdessä perunoiden ja kermakastikkeen kanssa ja pataniscas de bacalhau eli paneroitu ja paistettu turskapihvi riisin kera.

kalaruoka
Kalaruoat ovat yleisiä ja suosittuja miltei kaikkialla kaupungissa. Kuvassa turskaa, perunoita ja kik-herneitä.

Kalan kanssa saattaa etenkin lounaalla tulla kaikenlaista, ja hyvin yleisiä ovat kikherneet ja myös pavusta tehdyt muhennokset, joihin kylläkin kasvissyöjien murheeksi laitetaan lihaa tai jotka vähintäänkin tehdään lihaliemeen. Keitot ovat melko yleisiä etenkin alkuruokana lounaalla ja joskus illallisellakin. Tyypillinen paikallinen keitto on caldo verde eli vihreä keitto, jossa on kaalia, perunaa, makkaraa ja chiliä.

Turskan lisäksi kaupungissa tulee usein vastaan ruokia, joissa on muita kaloja, kuten sardiinia, ja grillatut sardiinit tarjotaan yleensä salaatin ja perunoiden kanssa. Kaloja ja mereneläviä on tarjolla kaikkialla kaupungissa. Rossio-aukion ympäristössä on melkoisesti niitä tarjoavia ravintoloita, Bairro Alto on paikka, jossa on hyvä syödä grillattuja sardiineja ja myös muualla kaupungissa mereneläviä tulee vastaan, esimerkiksi Intendente-metroaseman vieressä.

Kalaruokien lisäksi grillikana on hyvin yleinen Lissabonissa niin Baixassa kuin muuallakin, ja siitä muodostuvat ateriat ovat monen mieleen. Bairro Altossa tulee illallisella vastaan kalan ja kanan lisäksi vaikkapa kania tai etanoita. Siellä on myös hyviä fuusioruokia, joihin voidaan yhdistellä eri keittiöiden tuotoksia. Hyvä ateria Bairro Altossa on esimerkiksi paikallisia vaikutteita saanut risotto. Muunkinlaiset, joskus melko autenttiset italialaiset ruoat ovat edullisia ja hyviä vaihtoehtoja illalliselle Bairro Altossa.

Bairro Altossa, kuten muuallakin kaupungissa, kahvilat ja ravintolat ilmoittavat ruokansa ulkopuolella olevilla kylteillä. Niistä kannattaa katsella "Pratos do dia" -aterioita, jotka ovat päivän aterioita ja näin tuoreita ja yleensä hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Niitä tulee vastaan myös Chiadossa ja Alfamassa, mutta esimeriksi Baixassa vain paikallisten suosimat baarit, kahvilat ja ravintolat sivukaduilla ilmoittelevat päivän parhaita annoksia.

Kasvisruoka

Kasvissyöjät tulevat Lissabonissa entistä paremmin toimeen, ja kaupunkiin on rantautunut viime vuosina pelkästään kasvissyöjille tarkoitettuja ravintoloita ja kahviloita. Varsinaiset ravintolat tarjoavat miltei poikkeuksetta liharuokia tai keittoja, jotka on tehty lihaliemeen, mutta italialaiset ruoat, kuten pasta-ateriat ja joskus risotot, ovat käypiä lihaa vältteleville. Myös aasialaisissa ravintoloissa, joita on Lissabonissa entistä enemmän, on tarjolla kasvisruokia.

Varsinaiset kasvisravintolat tai myös kasvisruokia tarjoavat ravintolat sijaitsevat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ydinkeskustan ulkopuolella. Yksi poikkeus on Rossion lähellä sijaitseva Jardim Das Cerejas [kartalla], jossa on lounaalle ja illalliselle osin vegaaneillekin soveltuva noutopöytä.

Ravintola Cascaisin rantakadulla, lähellä Lissabonia
Lissabonin ravintoloissa voi syödä hyvin huomattavasti edullisemmin kuin kotimaan ravintoloissa.

Lisää kasvisravintoloita ja myös terveyskauppoja voi katsella Happy Cow -sivuilta.

Hintataso

Lissabonin kahviloiden hintataso on miellyttävän alhainen, ja sen ravintoloissa voi syödä hyvin huomattavasti edullisemmin kuin kotimaan ravintoloissa. Kahvin saa 1-2 eurolla, mutta jos sen nauttii terassilla, on se etenkin Rossion ympäristössä jonkin verran kalliimpaa.

Lounaan voi syödä viikolla lounastarjouksen yhteydessä vähän normaalia edullisemmin, yleensä alle 10 eurolla. Lounas viikonloppuna tai illallinen maksaa 10 eurosta ylöspäin ruokajuomineen normaalissa ravintolassa. Aterioiden hinnat vaihtelevat jonkin verran tienoon mukaan. Bairro Altossa edullisimmat illalliset ovat 7-8 euroa, ja Baixan kävelykaduilla ja Alfaman turistiravintoloissa edullisimmat ateriat maksavat 8-10 euroa. Edullisimpia paikkoja ruokailla ovat yleensä kebabpaikat, joissa voi syödä lounaan tai illallisen 4-8 eurolla.

Etenkin pienellä budjetilla liikkeellä olevien ja miksei muidenkin kannattaa huomata, että kuten Espanjassakin Lissabonissa tuodaan aterian tilauksen yhteydessä ja joskus drinkinkin kanssa oliiveja, juustoa ja leipää naposteltavaksi. Mutta toisin kuin Espanjassa, ne eivät ole ilmaisia ja niistä laskutetaan ylimääräistä 2-5 euroa, kalleimmissa paikoissa enemmänkin. Jos niistä ei siis halua maksaa, niihin ei kannata koskea ja kannattaa huomauttaa tarjoilijalle, ettei niitä aio syödä.

Juomarahat, maksukortit ja ruokailuajat

Juomarahaa ei Lissabonissa ole tarpeen jättää, mutta hyvästä palvelusta pöytiintarjoilupaikassa voi pyöristää summaa ylöspäin.

Maksukortit käyvät melko hyvin Lissabonin ravintoloissa, mutta käteinen on edelleen paras maksutapa. Kalleimmissa ravintoloissa kortit käyvät hyvin, mutta kahviloissa, kebabpaikoissa ja halvoissa ravintoloissa kortteja ei juurikaan oteta vastaan.

Lissabonilaiset menevät sankoin joukoin aamiaiselle kahvilaan klo 6-9.00. Lounasaika alkaa klo 12-13.00 ja jatkuu 15-16.00 asti, ja illallista voi alkaa harkita Bairro Altossa klo 19.00 jälkeen, jolloin valtaosa ravintoloista on avoinna. Baixan Rua Augustalla ja muilla kävelykaduilla, jotka ovat lähinnä turisteille suunnattuja, voi syödä aikaisinkin, joskus klo 11.00 alkaen, ja ruokailu jatkuu keskeytyksettä pitkään, usein pikkutunneille. Myöhäinen ruokailu onnistuu erityisen hyvin Bairro Altossa ja Cais do Sodrén vieressä olevassa kauppahallissa ja lähikaduilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

The Green Room, kasvisruokapaikka lähellä Cais do Sodren metroasemaa. Hyvät salaatit, tapakset ja palvelu. Annokset laadukkaista raaka-aineista ja hinnaltaan turistirysiin verrattuna edullisia.

Hamburgeres Artesainis, lähellä Margues de Pombal metroasemaa, Rua da Santa Marta kadulla. Rento hampurilaispaikka vähän eri täyttein kuin Suomessa, paikallisia paljon, nuorekas, rento ja kielitaitoinen henkilökunta. /Minna

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti