Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Malmö
Malmö
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Polkuvene Parkkanalen-kanavalla
Polkeminen polkuveneellä pitkin Parkkanalen-kanavaa kiinnostaa monia lapsia.

Lasten kanssa Malmössä

Malmö on hyvä kaupunki lapsiperheille etenkin kesäkautena, jolloin sen suuret puistot ovat parhaimmillaan ja kaupungissa on kaikenlaisia ilmaisia tapahtumia kesän kunniaksi.

Malmön puistot ovat huippuluokkaa, ja niissä perheet viihtyvät hyvin. Keskustan kahden suuren puiston yhdistelmä, Kungsparken ja Slottsparken, on ehdoton paikka leikkikenttineen lapsille. Siellä on kasvitieteellinen puutarha, mahdollisuus veneillä Parkkanalen-kanavassa, käydä lapsiperheille suunnatussa Malmöhus-linnassa ja katsella kaikenlaista, kuten hienoa vanhanajan myllyä.

Myös läheinen Västra Hamnen -satama-alue on hyvä lapsiperheille. Siellä on tilaa, merellistä tunnelmaa ja hyviä suuria terasseja, ja siellä on myös suuri Scaniabadet-uimaranta.

Toinen hyvä puistoalue keskustassa on oopperatalon takaa alkava Pildammsparken, jossa on suuri lampi, paljon tilaa ja leikkikenttiä. Siellä on myös Malmön stadion, Swedbank-jalkapallostadion, jolla Malmö FF pelaa, urheilumuseo ja jäähalli. Melko lähellä tätä puistoa sijaitsee yksi parhaista vierailupaikoista lapsiperheille, Folkets park (Amiralsgatan 35), jolla voi käväistäkin ihan ilman pääsymaksua. Alueella on lastenlava, lapsille oma leikkipuisto, huvipuisto, minigolf, teatteri, ravintoloita ja paljon muuta.

Jos Malmössä vieraileva perhe ei laita omia ruokiaan, on siellä on hyvät ravintolat, joissa lounaat ovat kohtuuhintaisia, ja niin viikolla kuin viikonloppuisinkin on usein tarjolla buffetteja. Malmön pikaruokavalikoimat ovat kebabeista hampurilaisiin erinomaiset. Jäätelöä ja makeisia siellä syödään paljon, ja niitä on tarjolla joka paikassa varsin kohtuullisella hinnalla.

Malmön kadut ovat siistejä. Siellä on turvallista muulloin kuin kesäviikonloppuisin ja joskus muinakin viikonloppuina juhlijoiden suosimilla paikoilla, mutta meno on kuitenkin melko harmitonta ja juhliminen tapahtuu melko myöhään. Malmön joukkoliikenneverkosto on erinomainen. Bussit vievät joka paikkaan kaupungissa, ja sieltä pääsee nopeasti lapsia kiinnostaviin päiväretkikohteisiin, kuten rikostutkija Wallander -kirjoista ja -elokuvista tuttuun Ystadiin ja yliopistokaupunki Lundiin, jonka Kulturen on ehdoton vierailupaikka lapsiperheille.

Lisätietoa Malmössä vieraileville lapsiperheille on Malmö Town -sivuilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti