Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Polkuvene Parkkanalen-kanavalla
Polkeminen polkuveneellä pitkin Parkkanalen-kanavaa kiinnostaa monia lapsia.

Lasten kanssa Malmössä

Malmö on hyvä kaupunki lapsiperheille etenkin kesäkautena, jolloin sen suuret puistot ovat parhaimmillaan ja kaupungissa on kaikenlaisia ilmaisia tapahtumia kesän kunniaksi.

Malmön puistot ovat huippuluokkaa, ja niissä perheet viihtyvät hyvin. Keskustan kahden suuren puiston yhdistelmä, Kungsparken ja Slottsparken, on ehdoton paikka leikkikenttineen lapsille. Siellä on kasvitieteellinen puutarha, mahdollisuus veneillä Parkkanalen-kanavassa, käydä lapsiperheille suunnatussa Malmöhus-linnassa ja katsella kaikenlaista, kuten hienoa vanhanajan myllyä.

Myös läheinen Västra Hamnen -satama-alue on hyvä lapsiperheille. Siellä on tilaa, merellistä tunnelmaa ja hyviä suuria terasseja, ja siellä on myös suuri Scaniabadet-uimaranta.

Toinen hyvä puistoalue keskustassa on oopperatalon takaa alkava Pildammsparken, jossa on suuri lampi, paljon tilaa ja leikkikenttiä. Siellä on myös Malmön stadion, Swedbank-jalkapallostadion, jolla Malmö FF pelaa, urheilumuseo ja jäähalli. Melko lähellä tätä puistoa sijaitsee yksi parhaista vierailupaikoista lapsiperheille, Folkets park (Amiralsgatan 35), jolla voi käväistäkin ihan ilman pääsymaksua. Alueella on lastenlava, lapsille oma leikkipuisto, huvipuisto, minigolf, teatteri, ravintoloita ja paljon muuta.

Jos Malmössä vieraileva perhe ei laita omia ruokiaan, on siellä on hyvät ravintolat, joissa lounaat ovat kohtuuhintaisia, ja niin viikolla kuin viikonloppuisinkin on usein tarjolla buffetteja. Malmön pikaruokavalikoimat ovat kebabeista hampurilaisiin erinomaiset. Jäätelöä ja makeisia siellä syödään paljon, ja niitä on tarjolla joka paikassa varsin kohtuullisella hinnalla.

Malmön kadut ovat siistejä. Siellä on turvallista muulloin kuin kesäviikonloppuisin ja joskus muinakin viikonloppuina juhlijoiden suosimilla paikoilla, mutta meno on kuitenkin melko harmitonta ja juhliminen tapahtuu melko myöhään. Malmön joukkoliikenneverkosto on erinomainen. Bussit vievät joka paikkaan kaupungissa, ja sieltä pääsee nopeasti lapsia kiinnostaviin päiväretkikohteisiin, kuten rikostutkija Wallander -kirjoista ja -elokuvista tuttuun Ystadiin ja yliopistokaupunki Lundiin, jonka Kulturen on ehdoton vierailupaikka lapsiperheille.

Lisätietoa Malmössä vieraileville lapsiperheille on Malmö Town -sivuilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti