Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Polkuvene Parkkanalen-kanavalla
Polkeminen polkuveneellä pitkin Parkkanalen-kanavaa kiinnostaa monia lapsia.

Lasten kanssa Malmössä

Malmö on hyvä kaupunki lapsiperheille etenkin kesäkautena, jolloin sen suuret puistot ovat parhaimmillaan ja kaupungissa on kaikenlaisia ilmaisia tapahtumia kesän kunniaksi.

Malmön puistot ovat huippuluokkaa, ja niissä perheet viihtyvät hyvin. Keskustan kahden suuren puiston yhdistelmä, Kungsparken ja Slottsparken, on ehdoton paikka leikkikenttineen lapsille. Siellä on kasvitieteellinen puutarha, mahdollisuus veneillä Parkkanalen-kanavassa, käydä lapsiperheille suunnatussa Malmöhus-linnassa ja katsella kaikenlaista, kuten hienoa vanhanajan myllyä.

Myös läheinen Västra Hamnen -satama-alue on hyvä lapsiperheille. Siellä on tilaa, merellistä tunnelmaa ja hyviä suuria terasseja, ja siellä on myös suuri Scaniabadet-uimaranta.

Toinen hyvä puistoalue keskustassa on oopperatalon takaa alkava Pildammsparken, jossa on suuri lampi, paljon tilaa ja leikkikenttiä. Siellä on myös Malmön stadion, Swedbank-jalkapallostadion, jolla Malmö FF pelaa, urheilumuseo ja jäähalli. Melko lähellä tätä puistoa sijaitsee yksi parhaista vierailupaikoista lapsiperheille, Folkets park (Amiralsgatan 35), jolla voi käväistäkin ihan ilman pääsymaksua. Alueella on lastenlava, lapsille oma leikkipuisto, huvipuisto, minigolf, teatteri, ravintoloita ja paljon muuta.

Jos Malmössä vieraileva perhe ei laita omia ruokiaan, on siellä on hyvät ravintolat, joissa lounaat ovat kohtuuhintaisia, ja niin viikolla kuin viikonloppuisinkin on usein tarjolla buffetteja. Malmön pikaruokavalikoimat ovat kebabeista hampurilaisiin erinomaiset. Jäätelöä ja makeisia siellä syödään paljon, ja niitä on tarjolla joka paikassa varsin kohtuullisella hinnalla.

Malmön kadut ovat siistejä. Siellä on turvallista muulloin kuin kesäviikonloppuisin ja joskus muinakin viikonloppuina juhlijoiden suosimilla paikoilla, mutta meno on kuitenkin melko harmitonta ja juhliminen tapahtuu melko myöhään. Malmön joukkoliikenneverkosto on erinomainen. Bussit vievät joka paikkaan kaupungissa, ja sieltä pääsee nopeasti lapsia kiinnostaviin päiväretkikohteisiin, kuten rikostutkija Wallander -kirjoista ja -elokuvista tuttuun Ystadiin ja yliopistokaupunki Lundiin, jonka Kulturen on ehdoton vierailupaikka lapsiperheille.

Lisätietoa Malmössä vieraileville lapsiperheille on Malmö Town -sivuilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2012/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti