Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
ilmoitus
Lilla torg Malmössä
Päärautatieaseman ja Triangelnin välinen alue, jolla ovat Stortorget, ostoskadut, parhaat ravintolat, monet museot ja suurin osa kaupungin hotelleista.

Minkälainen hotelli Malmössä kannattaa valita ja miltä alueelta

Malmössä on paras yöpyä lähellä joko rautatieasemaa, joka on vanhankaupungin vieressä, tai Triangeln-asemaa, jonka lähellä on keskustan uuden puolen kortteleita ja Malmön kulttuurielämää, kuten oopperataloa. Näille tienoille on helppo saapua lentoasemilta ja rautateitse muualtakin, ja niistä voi kävellä kaikkialle ja lähteä vaivatta päiväretkelle vaikka Kööpenhaminaan, Lundiin tai Ystadiin.

Malmössä on keskustassakin yllättävän hyvin kohtuuhintaisia hotelleja, ja siellä voi yöpyä kahden hengen huoneessa 80 eurolla. Malmössä on tarjolla kaikenlaisia majapaikkoja hienoista hotelleista perushotelleihin ja huoneistoihin, mutta hosteleita siellä on vähemmän kuin aikoinaan.

Miltä alueelta hotelli kannattaa varata?

Kaikkein parhaat tienoot majapaikalle ovat päärautatieaseman [kartalla] lähellä, vanhassakaupungissa, sen liepeillä ja lähellä Triangeln-asemaa [kartalla], jolloin hyvät liikenneyhteydet ovat varmat ja kaikki tarpeellinen on lähellä. Toisaalta ytimen kaikkein keskeisimmät ja kulkuyhteyksiltään parhaat tienoot ovat usein suositumpia ja hintavampia kuin vähän syrjäisemmät alueet, joten kaikkein edullisimpia majapaikkoja ei päärautatieaseman, vanhankaupungin tai Triangelnin tuntumassa juurikaan ole, joskin pari poikkeustakin löytyy.

Päärautatieaseman ja Triangelnin välinen alue, jolla ovat Stortorget, ostoskadut, parhaat ravintolat, monet museot ja suurin osa kaupungin hotelleista. Alueelta on helppo myös Triangeln-aseman kautta lähteä lentoasemalle tai muihin kaupunkeihin junalla, ja Sturupille suuntaava lentokenttäbussi pysähtyy Triangelnin pysäkillä. Kulkuyhteyksiltään parhaat alueet ovat rautatieaseman ja Triangelnin lisäksi Gustav Adolfs torgilla [kartalla], joka myös on lähellä vanhaakaupunkia, ostospaikkoja ja kaikkea muuta. Sen tuntumassa onkin kaksi Scandic-ketjun hotellia, jotka ovat olleet suosittuja suomalaisten keskuudessa ja jotka ovat kohtuullisissa hinnoissa.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Huoneiden hinnat ovat Malmössä edullisempia kuin Tukholmassa, mutta varsinainen hotellihuone maksaa Ruotsissa aina melkoisesti. Keskustasta saa huoneen alkaen reilulla 60 eurolla, mutta sellaisessa on usein joitain puutteita kuten siinä ei ole ikkunaa ja hinnat myös kohoavat kesällä. Malmöstä voi saada huoneiston tai halvan hotellin 70–80 eurolla, mutta varsinaiset keskeiset hotellit ottavat mieluusti kaikkein hiljaisimpinakin aikoina 80–100 euroa. Huoneiden keskihinta on reilut 100 euroa, sillä Malmössä on paljon hienoja hotelleja, joissa huoneet maksavat lähes 150 euroa, mutta siellä ei ole välttämätöntä maksaa huoneesta paljon ja sellaisen voi hyvin saada ytimestäkin 80 eurolla.

Malmössä oli ennen muutama hostel, mutta nykyään siellä on pysyvästi vain Rut & Ragnars. Siellä voi yöpyä yhteismajoitushuoneessa reilulla 20 eurolla ja kahden hengen huoneessa alkaen noin 60 eurolla, mutta varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Malmö ei ole juuri koskaan liian vilkas paikka, mutta siellä on rajallinen määrä etenkin kohtuuhintaisia hotellihuoneita, joten varaus kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kesällä kannattaa varata majoitus ainakin kuukausi ennen matkaa, ja talvellakin pari viikkoa etukäteen on hyvin tarjontaa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Malmössä

Elite Hotel Esplanade

(Mäster Johansgatan 15)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kätevällä paikalla aivan Lilla torg -aukion ja päärautatieaseman lähellä, mistä on lyhyt matka kaikkialle, niin päiväretkille kuin syömäänkin. TripAdvisor on arvioinut hotellin vuonna 2012 Ruotsin parhaaksi.

MJ’s

(Master Johansgatan 13)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Malmön hienoimpia ja tyylikkäimpiä hotelleja, joka sijaitsee kaupungin parhailla paikoilla, lähellä Lilla torg -aukiota mutta myös päärautatieasemaa ja suurta puistoaluetta. Hienossa hotellissa yöpyvät voivat todellakin rentoutua, ja omalla autolla saapuvat vievät auton oven eteen, mistä henkilökunta toimittaa sen parkkiin ja tuo takaisin, kun sille on taas käyttöä.

Mayfair Hotel Tunneln

(Adelgatan 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Erinomaisella paikalla, Stortorget-aukion ja päärautatieaseman välissä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa on mukavaa vanhanajan tyyliä ja huippuluokan palvelut ja henkilökunta. Hotelli on hyvä perheille, sillä sen valikoimiin kuuluvat myös suuret perheille sopivat huoneistot.

Scandic City

(Kaptensgatan 1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvällä paikalla vanhankaupungin ja keskustan uusien osien välissä ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva neljän tähden perusluokan hotelli, jossa on monenmoisia huoneita. Sen huoneiden joukosta löytyvät keittotilalla varustettu huone ja perhehuone, ja hotellissa on mahdollista yöpyä talvikauden aikana reilusti alle 100 eurolla. Huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja, ja niiden hintaan kuuluu hyvänä pidetty aamiainen. Hotellin sijainti, joka on lähellä sekä rautatieasemaa että Triangelnia, on saanut paljon kiitosta, kuten myös tilavat huoneet ja hyvät yhteiset tilat.

Scandic St Jörgen

(Stora nygatan 35)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vanhankaupungin ja uusien osien välimaastossa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja muutenkin erinomaisella paikalla sijaitseva neljän tähden hotelli, joka edustaa skandinaavista tyyliä ja jossa on muutama erilainen huone, mutta oikeastaan vain kahdelle hengelle. Halvimmissa huoneissa ei ole ikkunaa, mutta kaikkien huoneiden hintaan kuuluu erinomaisena pidetty aamiainen. Hotellin sijainti, huoneiden koko, henkilökunnan avuliaisuus ja hotellin siisteys ovat keränneet kiitosta siellä yöpyneiltä.

Teaterhotellet

(Fersens väg 20)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Aivan pääoopperatalon vieressä sijaitseva, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen hotelli, josta on lyhyt kävelymatka suurille puistoalueille, ostoksille ja iltaa viettämään. Myös päiväretkille ja lentokentille on helppo mennä Triangeln-asemalta, jolla voi jäädä pois myös muualta Ruotsista saapuvista junista.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti