Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tukholma
Tukholma
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Tukholma
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Tukholmassa
Tukholman hienoimmat hotellit kuten kuvan Grand Hotel sijaitsevat Norrmalmissa, ja kaikki joilla on varaa majoittuvat ydinkeskustaan, mahdollisimman lähelle Kungsträdgårdenia ja Sergerlin toria.

Minkälainen hotelli Tukholmassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Tukholman alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Tukholmasta

Tukholmassa majapaikan löytäminen ei ole ongelma, ja harva hotelli on koskaan aivan tupaten täynnä. Norrmalm ja Gamla stan ovat halutuimpia yöpymisseutuja, ja ne ovat myös kalleimpia. Hienostokaupunginosa Östermalm ei ole tunnettu hotelleistaan, ja sen alueella yöpyvät lähinnä vain hostelleissa viihtyvät asiakkaat. Södermalm ei sekään ole mikään huippusuosittu seutu hotellille, mutta sen alueella on jonkin verran majapaikkoja, jotka yleensä ovat edullisempia kuin ydinkeskustassa.

Vasastaden on kätevä, aivan ydinkeskustaa edullisempi yöpymistienoo. Kungsholmen on sekin edullisempi, ja sen alueella on sielläkin hostelleja ja hotelleja. Keskustan ulkopuolella on entistä enemmän suosittuja majapaikkoja, sillä siellä yöpyminen tarkoittaa edullisempaa hintaa ja tilavampaa huonetta, mutta lyhyelle lomalle kaupunkiin saapuvan ei välttämättä kannata tuhlata aikaa edestakaisiin matkoihin majapaikan ja keskustan välillä.

Varsinainen hotelli on Tukholmassa ainakin suoraan hotellista varattuna tai vain sisään kävellen kallis majapaikka. Yhden hengen normaalihintainen, melko yksinkertainenkin huone voi keskustassa tai vanhassakaupungissa maksaa 100 euroa, mutta tätä edullisempia huoneita on kyllä olemassa. Käyttämällä internetin varauspalveluita huoneen voi saada huomattavasti halvemmalla, ja myös erilaiset kotimaisten matkanjärjestäjien paketit laskevat yleensä ainakin hiljaisina matkustusaikoina melkoisesti huoneen hintaa.

Norrmalm

Tukholman hienoimmat hotellit kuten Grand Hôtel sijaitsevat Norrmalmissa. Kaikki, joilla on varaa, majoittuvat ydinkeskustaan, mahdollisimman lähelle Kungsträdgårdenia ja Sergelin toria. Huoneet ovat täällä kalliita, ja hostellit ovat nekin normaalia hintavampia. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset paitsi metrolla, raitiovaunulla, lautalla tai bussilla ympäri kaupungin myös päiväretkelle, ja sama pätee shoppailumahdollisuuksiin.

Norrmalm
Norrmalmissa liikenneyhteydet ovat erinomaiset, ja sama pätee shoppailumahdollisuuksiin. Varsinkin lähellä Kungsträdgårdenia ja Sergelin toria hotellien hinnat ovat kuitenkin korkeita.

Yöelämän osalta Norrmalm on tylsä ja kallis, mutta soveltuu hyvin iltadrinkille vaikkapa oopperan jälkeen. Illanviettomahdollisuuksia Norrmalm tarjoaakin enemmän kuin muut kaupunginosat, ja siellä on huomattava määrä kulttuuria ja tapahtumia ympäri vuoden. Ravintoloita on kaikenlaiseen tarpeeseen. Kovan kilpailun takia täällä on paljon edullisia lounaita ja pikaruokia tarjoavia ravintoloita mutta myös äärimmäisen tasokkaita ravintoloita joka lähtöön, mukaan lukien muutaman Michelinin tähden ravintolat. Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Nordic C ja Tegnérlunden sijaitsevat Norrmalmissa.

Gamla stan

Tunnelmallisin ja Norrmalmin ohella halutuin tienoo majapaikalle Tukholmassa on Gamla stan -vanhakaupunki, joka onkin aivan verraton yöpymispaikka kaupunkilomalle. Kadut ovat kuin sadusta, turisteja ja muualta kaupungista vierailemaan tulleita on paikalla paljon vain viikonloppuisin päivällä, ja muina aikoina sen kujilla voi vaellella kuin paikallinen asukas ikään.

Kulkuyhteydet Gamla stanista ovat metrolla hyvät etenkin Norrmalmiin ja Södermalmille. Mikäli päiväsajan turistivirrat alkavat ottaa päähän, voi parissa minuutissa kulkea metrolla Södermalmin Medborgarplatsen-metroasemalle ja löytää sieltä hyvän ruokapaikan, ja myös illanviettoa varten se on hyvä ratkaisu. Gamla stan on nykyään hyvä paikka shoppailla kaikenlaisia tuotteita ja herkkuja. Ravintoloita, kahviloita ja baareja siellä on myös hyvä määrä, eivätkä ne ole paljon kalliimpia kuin muuallakaan kaupungissa. Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Lady Hamilton sijaitsee Gamla stanissa.

Södermalm

Trendikäs Södermalm on vetänyt puoleensa Stieg Larssonin romaanien päähenkilöitä ja hurjan määrän niin sanottuja hipstereitä. Tämä Tukholman monipuolisin kaupunginosa tuntuu vain parantavan tarjontaansa vuosi vuodelta. Södermalm on laaja saari, jossa on monenmoista maastoa ja seutua, ja siellä voi yöpyä rauhallisten puutalokorttelien vieressä tai tyypillisillä kivikaupungin kaduilla. Viking Linen terminaali sijaitsee täällä, ja sinne on reilun kilometrin kävelymatka Medborgarplatsen aukiolta. Shoppailumahdollisuudet ovat etenkin Folkungagatanin eteläpuolella kaupungin trendikkäimmät ja miellyttävimmät, ja ravintoloita, kahviloita ja baareja on sekä siellä että muualla Södermalmin alueella.

Medborgarplatsen, Södermalm
Södermalm on laaja, mutta sen päätarjonta on keskittynyt Hornsgatanin, kuvan Medborgarplatsen-aukion, Götgatanin ja Folkungagatanin tienoille.

Vaikka Södermalm on laaja, on sen päätarjonta kätevästi keskittynyt Hornsgatanin, Medborgarplatsen-aukion, Götgatanin ja Folkungagatanin tienoille. Södermalmissa on nähtävyyksiäkin sen verran nykyään, että jotkut siellä yöpyvät eivät juuri käy kuin kääntymässä muissa kaupunginosissa. Södermalmin alueella on huomattava määrä hostelleja, joista kaikki eivät sijaitse metroaseman lähellä. Södermalmista majapaikkaa etsiessä onkin tärkeää selvittää, missä se tarkalleen ottaen on, ja sen on hyvä sijaita lyhyen matkan päässä metroasemalta eikä turhan kaukana Götgatanilta, joka on kaupunginosan pääkatu. Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Clarion ja Hotel Hornsgatan sijaitsevat Södermalmilla.

Vasastaden

Drottninggatanin pohjoispäästä alkava Vasastaden (eli Vasastan) ei ole kaukana keskustasta. Pienellä budjetilla liikkeellä olevien on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että sieltä on melkoinen kävelymatka päärautatieasemalle ja Vasastadenissa toisin kuin Norrmalmissa tai Gamla stanissa yöpyvien on hyvä hankkia itselleen päiväkortti julkisiin liikennevälineisiin. Vasastadenin pääasialliset metroasemat ovat Odenplan ja Rådmansgatan, jonka lähellä sijaitsee useita edullisia hostelleja ja muitakin majapaikkoja. Hinnat täällä ovat yleensä edullisempia kuin ydinkeskustassa, joskin etenkin Odenplan-aukion tienoo on eräänlaista hienostoseutua, jossa varsinaisesta hotellihuoneesta voidaan velottaa vähän enemmän.

Kaupunginosa on monipuolinen ja tarjoaa kaikenlaista nähtävää kaupunginkirjastosta suureen Vasaparken-puistoon, ja vaikka sen yöelämä ei ole kummoista, on sieltä lyhyt metromatka ja melko siedettävä kävelymatkakin Sankt Eriksbron -siltaa pitkin Kungsholmenin baareihin. Shoppailemaan Vasastadenista on hyvä lähteä muualle kaupunkiin, antiikkia ja joitain muita tuotteita lukuun ottamatta, ja ravintolatkin ovat parempia muissa kaupunginosissa. Täälläkin on tosin kyllä vaihtoehtoja, jos ei halua lähteä muualle syömään. Kaiken kaikkiaan Vasastaden on miellyttävimpiä ja kohtuuhintaisimpia kaupunginosia majoittumiselle Tukholmassa, ja etenkin ne, jotka aiemmin ovat yöpyneet keskustassa, viihtyvät täällä kuin paikallinen ikään. Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Birger Jarl ja Rex Hotel sijaitsevat Vasastadenissa.

Hantverkargatan, Kungsholmen
Kungsholmenilla on valtava määrä ravintoloita, eikä alueen pääkatuihin kuuluvalta Hantverkargatanilta tuota vaikeuksia löytää korkeatasoista ruokapaikkaa.

Kungsholmen

Kungsholmen on laaja kaupunginosa, joka on Vasastadenin eteläpuolella ja päärautatieaseman takana. Tuttua sieltä on useimmille vain kaupungintalo, joka näkyy monelle ydinkeskustan rannalle. Kungsholmenia ei ole siunattu monella nähtävyydellä, mutta näkymät Sankt Eriksbron -sillalta ovat mahtavat ja sen kaduilla on mukava ja rauhallinen kävellä kaikkialla kaupunginosan alueella. Kungsholmen on varsin vehreä kaupunginosa, ja puistoja siellä on siellä täällä, niin sen keskiosissa kuin laitamillakin. Kungsholmenin laitamilla onkin eräitä Tukholman suurimpia, kesäisin auringonpalvojien täyttämiä puistoja Mälaren-järven ja Riddarfjärden-lahden rannoilla.

Ravintoloita Kungsholmenilla on valtava määrä. Monet niistä, etenkin Rådhuset-metroaseman lähettyvillä olevat ravintolat, ovat äärimmäisen korkeatasoisia ja hinnoiltaan laatua vastaavia. Tässä laajassa kaupunginosassa on paljon ruokakauppoja, ostoskeskuksia ja muita ostospaikkoja Sankt Eriksgatanin varrella ja etenkin sen ja Fleminggatanin kulmauksen lähistöllä, Fridhemsplan-metroaseman ympäristössä, joka muutenkin on myös yöelämän ja ruokapaikkojen pääkallopaikka kaupunginosassa. Toinen pääkatu on Hantverkargatan, jonka varrella on melkoinen määrä korkeatasoisia ravintoloita.

Täällä yöpyvien kannattaa hankkia päiväkortti julkisiin, joskin Rådhuset-metroaseman liepeiltä on lyhyt kävelymatka päärautatieasemalle, jolta pääsee nopeasti shoppailemaan tai tutustumaan nähtävyyksiin ydinkeskustaan. Tällä sivulla mainituista hotelleista Connect Hotel City sijaitsee Kungsholmenilla.

Hostellit

Niille, jotka eivät tule Tukholmaan risteilylle, kaupunki on melko hintava paikka löytää varsinainen hotellihuone, joskin monet tarjoukset etenkin hiljaisempina aikoina saattavat laskea hintaa rutkastikin. Pienellä budjetilla matkustaville tai majapaikkaan vähän huomiota kiinnittäville hostellit eli retkeilymajat ovat parhaita yöpymispaikkoja. Ruotsissa ne ovat varsin suosittuja perheiden ja muiden matkustajien keskuudessa, myös normaaleilla lomilla ja Tukholmassa.

Monissa virallisissa hostelleissa, jotka ovat yleensä edullisimpia, on monen kokoisia huoneita ja suuret keittiöt, joissa koko perhe voi syödä yhdessä saman pöydän ääressä. Muissa, Tukholmaan viime vuosina joukolla saapuneissa yksityisissä hostelleissa on usein melko korkeat hinnat ja yhteismajoitushuoneessakin nukkumisesta veloitetaan mieluusti 25 eurosta ylöspäin. Hostelleissa on usein myös ainakin yhden ja kahden hengen huoneita, ja niissä yöpyminen maksaa 40-80 euroa per yö. Hostellit ovat yksinkertaisempia majapaikkoja kuin hotellit, vastaanotto voi olla toiminnassa vain muutaman tunnin päivässä ja valtaosan ajasta siellä ei ole kukaan edes töissä. Tukholmassa on paljon hostelleja, joissa alkoholinkäyttö on kielletty, ja tätä kannattaa tutkiskella varausta tehdessä.

Långholmen-hostelli entisessä vankilassa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Mieleenpainuvan hostellikokemuksen tarjoaa Långholmin hostelliksi muutettu entinen vankila.

Kesäaikaan, yleensä juhannuksen ja elokuun puolenvälin välisenä aikana, jotkin kaupungin koulut ja muut tilat muuttuvat hostelleiksi. Nämä ovat edullisimpia paikkoja yöpyä kaupungissa, alkaen noin 15 eurosta per yö yhteismajoitushuoneessa. Nämä ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisia majoituspaikkoja, joissa on paras yöpyä nuorten tai niiden, jotka ovat tottuneet yöpymään hostelleissa.

Hyvä hostelli keskustassa on esimerkiksi lähellä Drottninggatania sijaitseva Interhostel, Gamla stanissa Old Town Lodge on asiakkaiden pitämä hostelli, Södermalmilla Zinkensdammin pidetty STF-hostel eli virallinen hostelli on takuuvarma valinta ja erikoisen, mieleenpainuvan hostellikokemuksen tarjoaa Långholmin hostelliksi muutettu entinen vankila.

Varausmaksuton hostellien varausjärjestelmä on Hostelworld.com. Virallisia HI-hostelleja voi katsella täältä, ja Hostelwordilla on suomenkielinen varauspalvelu.

Leirintäalueet

Tukholman ympäristössä on melkoisesti leirintäalueita, joille voi pystyttää teltan, tulla retkeilyautolla tai karavaanarina tai sitten yöpyä mökeissä. Keskeisimmät leirintäalueet ovat Långholmenilla ja Södermalmilla, ja niistä vastaa Husbilstockholm. Näistä Tantolunden on ympäri vuoden avoinna, ja Långholmen on avoinna toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Keskustan ulkopuolella esimerkiksi Brommassa, Mariefredissä ja Södertäljessä on leirintäalueita, ja ne voi nähdä camping.info-sivuilta.

Kiireisimmät ajat

Tukholmaan suuntaa erityisen paljon ihmisiä pääsiäisenä, juhannuksesta elokuun loppupuolelle ja ennen joulua. Tukholma on suosittu kaupunki suomalaisten risteilijöiden parissa, ja viime vuosina sen suosio on kasvanut huomattavasti myös kansainvälisenä turistikohteena. Näin ollen siellä on jonkin verran turisteja ympäri vuoden, mutta varsinaisia piikkejä turistikaudessa on vain keskikesällä, etenkin erilaisten festivaalien ja urheilukilpailujen yhteydessä. Varsin vilkas viikonloppu on esimerkiksi elokuun puolivälin viikonloppu, joka on juuri ennen koulujen alkamista ja jonka aikana pidetään Tukholman kuuluisa yömaraton ja paljon muitakin tapahtumia.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Tukholmassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Clarion Hotel

(Ringvägen 98)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Södermalmissa lähellä Skanstull-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka on suuri ja tyylikäs ja joka on hivenen syrjässä, niin että siellä on mukava rentoutua kiireisten päivien päätteeksi.

Connect Hotel City

(Alströmergatan 41)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kungsholmenilla kätevällä paikalla sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee lähellä Fridhemsplan-metroasemaa ja Sankt Eriksgatanin baareja ja ravintoloita.

Hotel Birger Jarl

(Tulegatan 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla Vasastadenissa mutta lähellä Östermalmia ja Norrmalmia ja kävelyetäisyyden päässä useimmista keskustan osista sijaitseva korkeatasoinen ja tyylikäs hotelli, jonka noutopöytäaamiainen on saanut kehuja.

Hotel Tegnérlunden

(Tegnérlunden 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä hiljaisella tienoolla sijaitseva hotelli Norrmalmin ja Vasastadenin välimaastossa, lähellä Rådmansgatanin metroasemaa. Hotellin palvelutaso ja aamiainen saavat jatkuvasti kiitosta.

Hotel Hornsgatan

(Hornsgatan 66b)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Södermalmilla, Mariatorget-metroaseman vieressä sijaitseva, kahden tähden huokeahintainen hotelli, jolta on hyvät kulkuyhteydet ja jonka ympäristössä on paljon baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Lady Hamilton Hotel

(Storkyrkobrinken 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Gamla Stanissa sijaitseva pieni tunnelmallinen hotelli, josta on lyhyt kävelymatka Drottninggatanille ja jonka varustelutaso on hyvä.

Nordic C Hotel

(Vasaplan 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tukholman päärautatie- ja -linja-autoaseman vieressä oleva hyvin varusteltu, ystävällinen hotelli, jonka varhain tarjottava aamiainen on aikaisin lähteville hyvä ja josta on kävelyetäisyys keskustan nähtävyyksille ja shoppailupaikoille.

Rex Hotel

(Luntmakargatan 73)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vasastadenissa, lähellä Rådmansgatan-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka sijaitsee keskeisellä mutta rauhallisella alueella. Hotelli on pieni, palvelu hyvää ja viereinen metroasema varmistaa hyvät liikenneyhteydet minne tahansa.

Browallshof Hotell och Matsal

(Surbrunnsgatan 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vasastadenissa, lähellä Odenplan-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta pidetty ja melko ylellinen majapaikka. Neljän tähden hotellissa on huolella sisustetut huoneet, hyvät palvelut mutta vain 17 huonetta, eli varaus on hyvä tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Scandic Talk Hotel

(Mässvägen 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Älvsjössä, syrjäisellä paikalla sijaitseva hotelli, joka on hyvä auton kanssa liikkeellä oleville. Hotelli on siisti, hyvin varusteltu ja ammattitaitoinen, ja aamiainen on runsas. Vaikka hotelli on syrjässä, on sen vieressä sijaitsevalta Älvsjön juna-asemalta pääsy kuudessa minuutissa Södermalmin Medborgarplatsenin hälinään paikallisjunalla, eikä T-Centralenkaan ole kuin 10 minuutin junamatkan päässä.

Good Morning Arlanda

(Lindskrogsvägen 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Arlandan lentoaseman vieressä sijaitseva hotelli, joka on pidetty ja kohtuuhintainen ja joka soveltuu niille, jotka odottelevat lentoa. Aamiainen tarjotaan klo 4 alkaen, ja huoneet ovat suoraviivaisia ja siistejä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Pieni Matkaopas, hirotomo t /Flickr
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti