Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tukholma
Tukholma
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tukholma
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Tukholmassa
Tukholman hienoimmat hotellit kuten kuvan Grand Hotel sijaitsevat Norrmalmissa, ja kaikki joilla on varaa majoittuvat ydinkeskustaan, mahdollisimman lähelle Sergelintoria, Drottninggatania ja vanhaakaupunkia.

Minkälainen hotelli Tukholmassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tukholmaan yhden tai useamman yön vierailulle suuntaavan kannattaa varautua siihen, että hotellihuoneet ja muut yksityismajoitukset ovat siellä kalliita. Jos jotakin saa alle 100 eurolla, kysymyksessä on puutteellinen, kenties kulkuyhteyksiltään huono majapaikka, ja näin majapaikkaan kannattaa vähän sijoittaa ja sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Tukholmassa yöpyvä myös säästää niin, että huoneessa tai huoneistossa voi laittaa jonkin verran aterioita, sillä majoituksen lisäksi ruokailu on Tukholmassa suuri kustannus.

Hotellihuoneita ja muita majapaikkoja, joiden joukossa on tasoltaan hurjasti vaihtelevia hosteleita, on paljon ytimessä tai sen liepeillä, kävelymatkan päässä Cityterminalenista ja rautatieasemasta, joille keskustaan yleensä saavutaan. Majoittua voi myös esimerkiksi Kungsholmenille, vanhaankaupunkiin, Södermalmiin tai Djurgårdeniin, mutta tällöin majapaikka on vähän syrjässä muuta kaupunkia silmällä pitäen. Jos mielii ytimen ulkopuolelle mutta kävelymatkan päähän, hyvä kaupunginosa voi olla Vasastaden, jonka alueella etenkin Rådmansgatan-metroaseman lähistö on kävelymatkan päässä Sergelintorilta ja monilta muilta tärkeiltä paikoilta.

Tukholmassa on aina jonkin verran vierailijoita, mutta eniten siellä yöpyy ihmisiä kesän, viikonloppujen ja tapahtumien aikaan. Tukholmassa kuten muuallakin Ruotsissa on täysin tavallista, että kaikenikäiset matkustajat yöpyvät hosteleissa. Jos sellaisessa yöpyy, kannattaa huolella varmistaa, että se on pidetty ja mitä siitä on sanottu, sillä Tukholmassa on nykyään paljon ala-arvoisia hosteleita kuten myös muita huonoja majapaikkoja.

Majoituksen löytäminen Tukholmasta

Tukholmassa majapaikan löytäminen ei ole ongelma, ja harva hotelli on koskaan aivan tupaten täynnä.

Norrmalm on alue, jolle monet yöpyvät, ja etenkin yön tai kahden visiitillä olevat mieluusti majoittuvat lähelle keskusasemaa, jolle junat ja bussit lentoasemalta ja satamista saapuvat ja jolle voi myös saapua junalla tai bussilla muualta Ruotsista ja Euroopasta.

Gamla stan on tunnelmallinen alue, jolle esimerkiksi joulumarkkinoiden aikaan on mukava majoittua, mutta siellä on vain yksi metroasema ja liikenneyhteydet muualle kaupunkiin ovat muualla kuin sen lähellä yöpyville huonommat kuin esimerkiksi keskusaseman vierestä.

Hienostokaupunginosa Östermalm ei ole tunnettu hotelleistaan, ja sen alueella yöpyvät lähinnä vain hosteleissa viihtyvät asiakkaat.

Södermalm ei sekään ole mikään huippusuosittu seutu hotellille, mutta sen alueella on jonkin verran majapaikkoja, jotka yleensä ovat edullisempia kuin ydinkeskustassa. Södermalm on oiva kaupunginosa majapaikalle jos majoittuu lähelle metroasemaa. Kaikkein paras tienoo muutaman päivän yöpymiselle on Söderin pääaukion, Medborgarplatsenin tienoo, sillä sen tuntumasta on hyvät liikenneyhteydet ja sen lähellä on SoFo, eli alue joka tunnetaan putiikeistaan, ravintoloistaan, baareistaan ja rennosta elämäntyylistään.

Vasastaden on kätevä, aivan ydinkeskustaa edullisempi yöpymistienoo, ja siellä kulkuyhteyksiltä hyviä alueita ovat Odenplan- ja Rådmansgatan-metroasemien lähikorttelit.

Kungsholmen on sekin aivan ydintä edullisempi, ja sielläkin sijainti voi olla erinomainen, etenkin jos majoittuu lähelle Rådhuset- tai Fridhemsplan-metroasemia. Keskustan ulkopuolella on entistä enemmän suosittuja majapaikkoja, sillä siellä yöpyminen tarkoittaa edullisempaa hintaa ja tilavampaa huonetta, mutta lyhyelle lomalle kaupunkiin saapuvan ei välttämättä kannata tuhlata aikaa edestakaisiin matkoihin majapaikan ja keskustan välillä.

Hotelli vai hosteli

Varsinainen hotelli on Tukholmassa ainakin suoraan hotellista varattuna tai vain sisään kävellen kallis majapaikka. Yhden hengen normaalihintainen, melko yksinkertainenkin huone maksaa ytimessä 150–200 euroa, mutta sitä edullisempia hintoja tulee vastaan vanhassakaupungissa ja myös aivan keskustasta voi löytää jotakin alle 150 eurolla.

Kaikkein edullisimpia majapaikkoja ovat hostelit, joissa voi yöpyä alkaen reilulla 20 eurolla mutta niiden joukossa on myös ylihintaisia ja lisäksi erittäin huonoja hosteleja, joissa ei ole ikkunoita ja joissa ilmanvaihto ei toimi.

Näin ollen majapaikkoja kannattaa tutkia yksityiskohtia myöten, ja jos haluaa pelata varmanpäälle, ovat tällä sivulla mainitut majapaikat olleet tähän asti luotettavia. Tukholma on vilkas kaupunki, jossa hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat menevät nopeasti, joten majapaikka kannattaa aina varata ainakin kuukausi ennen matkaa.

Norrmalm

Tukholman hienoimmat hotellit kuten Grand Hôtel sijaitsevat Norrmalmissa, joka on laaja Tukholman ydinkeskusta ja vähän suurempikin alue. Kaikki, joilla on varaa, majoittuvat ydinkeskustaan, mahdollisimman lähelle keskusasemaa, joka on rautatieasema ja Cityterminalen ja jonka lähellä ovat Sergelintori, pääostoskatu Drottninggatan ja vanhakaupunki. Huoneet ovat täällä kalliita, mutta alueella on myös edullisia hosteleita.

Norrmalm
Norrmalmissa liikenneyhteydet ovat erinomaiset, ja sama pätee myös ostospaikkoihin, kulttuurielämään, illanviettomahdollisuuksiin ja ravintoloihin.

Liikenneyhteydet ovat erinomaiset metrolla, raitiovaunulla, lautalla tai bussilla ympäri kaupungin myös päiväretkelle jonnekin Tukholman ulkopuolelle. Myös ostospaikat, kulttuurielämä, ravintolat ja nähtävyydet ovat ydinkeskustassa erinomaisia.

Yöelämältään Norrmalm on aina ollut hintava, hankala ja pahimmillaan tylsä paikka, mutta myös sieltä löytyy esimerkiksi Sveavägeniltä ja Drottninggatanilta kohtuuhintaisia baareja, joilla on terassit. Illanviettomahdollisuuksia Norrmalm tarjoaakin enemmän kuin muut kaupunginosat, sillä siellä on huomattava määrä kulttuuria ja tapahtumia ympäri vuoden.

Ravintoloita on kaikenlaiseen tarpeeseen, eivätkä hinnat loppujen lopuksi ole aina kalliimpia kuin Södermalmissa tai muissa kaupunginosissa. Kovan kilpailun takia täällä on paljon edullisia lounaita ja pikaruokia tarjoavia ravintoloita mutta myös äärimmäisen tasokkaita ravintoloita joka lähtöön, mukaan lukien muutaman Michelinin tähden saaneen ravintolan.

Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Best Western Corn, Clarion Hotel Sign, Hotel C ja sijaitsevat Norrmalmissa.

Gamla stan

Tunnelmallisin ja Norrmalmin ohella halutuin tienoo majapaikalle Tukholmassa on vanhakaupunki (Gamla stan), joka onkin aivan verraton yöpymispaikka kaupunkilomalle. Kadut ovat kuin sadusta, turisteja ja muualta kaupungista vierailemaan tulleita on paikalla paljon vain viikonloppuisin päivällä ja muina aikoina sen kujilla voi vaellella kuin paikallinen asukas ikään.

Kulkuyhteydet Gamla stanista ovat metrolla hyvät etenkin Norrmalmiin ja Södermalmille, mutta joistain sen osista on kova ravaaminen metroasemalle tai kävellen kohti Sergelintoria. Mikäli päiväsajan turistivirrat alkavat ottaa päähän, voi parissa minuutissa kulkea metrolla Södermalmin Medborgarplatsen-metroasemalle ja löytää sieltä hyvän ruokapaikan, ja myös illanviettoa varten se on hyvä ratkaisu.

Gamla stan on nykyään hyvä paikka ostella kaikenlaisia tuotteita ja herkkuja. Ravintoloita, kahviloita ja baareja siellä on myös hyvä määrä, eivätkä ne ole paljon kalliimpia kuin muuallakaan kaupungissa.

Kohtuullisen hintainen ja tunnelmallinen hotelli vanhassakaupungissa on Castle Inn Brunsgränd.

Södermalm

Trendikäs Södermalm eli Söder on vetänyt puoleensa Stieg Larssonin romaanien päähenkilöitä ja hurjan määrän niin sanottuja hipstereitä. Tämä Tukholman monipuolisin kaupunginosa tuntuu vain parantavan tarjontaansa vuosi vuodelta, joskin se on viime vuosikymmenen aikana keskiluokkaistunut ja tylsistynyt siitä mitä se aikoinaan oli.

Medborgarplatsen, Södermalm
Södermalm on laaja, mutta sen päätarjonta on keskittynyt Hornsgatanin, kuvan Medborgarplatsen-aukion, Götgatanin ja Folkungagatanin tienoille.

Södermalm on laaja saari, jossa on monenmoista maastoa ja seutua, ja siellä voi yöpyä rauhallisten puutalokorttelien vieressä tai tyypillisillä kivikaupungin kaduilla. Viking Linen terminaali sijaitsee reilun kilometrin päässä Medborgarplatsenilta, ja vilkas liikenteen solmukohta Slussen on alle kilometrin päässä samasta aukiosta, joka kesäisin täyttyy terasseista.

Ostosmahdollisuudet ovat etenkin Folkungagatanin eteläpuolella eli SoFossa kaupungin trendikkäimmät ja miellyttävimmät, ja ravintoloita, kahviloita ja baareja on sekä siellä että muualla Södermalmin alueella.

Vaikka Södermalm on laaja, on sen päätarjonta kätevästi keskittynyt Hornsgatanin, Medborgarplatsenin, Götgatanin ja Folkungagatanin tienoille. Södermalmissa on nykyään nähtävyyksiäkin kuten upea Slussenin vieressä oleva kaupunginmuseo sen verran, että jotkut siellä yöpyvät eivät juuri käy kuin kääntymässä muissa kaupunginosissa.

Södermalmin alueella on paitsi keskihintaista edullisempia hotelleja myös hosteleita, joita voi olla myös hankalissa paikoissa. Södermalmista majapaikkaa etsiessä onkin tärkeää selvittää, missä se tarkalleen ottaen on, ja sen on hyvä sijaita lyhyen matkan päässä metroasemalta eikä turhan kaukana Götgatanilta, joka on kaupunginosan pääkatu.

Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Clarion ja Hotel Hornsgatan sijaitsevat Södermalmilla.

Vasastaden

Drottninggatanin pohjoispäästä alkava Vasastaden (eli Vasastan) ei ole kaukana keskustasta. Pienellä budjetilla liikkeellä olevien on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että sieltä on melkoinen kävelymatka päärautatieasemalle ja Vasastadenissa toisin kuin Norrmalmissa tai Gamla stanissa yöpyvien on hyvä hankkia itselleen päiväkortti julkisiin liikennevälineisiin.

Vasastadenin pääasialliset metroasemat ovat Odenplan ja Rådmansgatan, joiden lähellä on kaikenlaisia majapaikkoja kuten hosteleita. Hinnat täällä ovat yleensä edullisempia kuin ydinkeskustassa, joskin etenkin Odenplan-aukion tienoo on eräänlaista hienostoseutua, jossa varsinaisesta hotellihuoneesta voidaan velottaa vähän enemmän.

Kaupunginosa on monipuolinen ja tarjoaa kaikenlaista nähtävää kaupunginkirjastosta suureen Vasaparkeniin, ja vaikka sen yöelämä ei ole kummoista, on sieltä lyhyt metromatka ja melko siedettävä kävelymatkakin Sankt Eriksbron -siltaa pitkin Kungsholmenin baareihin, joita on melkoinen määrä pelkästään Sankt Eriksgatanin varrella. Ostoksille Vasastadenista kannattaa lähteä muualle kaupunkiin, antiikkia ja joitain muita tuotteita lukuun ottamatta, ja ravintolatkin ovat parempia muissa kaupunginosissa. Vasastanissakin tosin voi ruokailla, jos ei halua lähteä muualle syömään, mutta tarjonta ei ole kaikkein monipuolisinta.

Kaiken kaikkiaan Vasastaden on miellyttävimpiä ja kohtuuhintaisimpia kaupunginosia majoittumiselle Tukholmassa, ja etenkin ne, jotka aiemmin ovat yöpyneet keskustassa, viihtyvät täällä kuin paikallinen ikään.

Tällä sivulla esitellyistä hotelleista Birger Jarl ja Rex Hotel sijaitsevat Vasastadenissa.

Kungsholmen

Kungsholmen on laaja kaupunginosa, joka on Vasastadenin eteläpuolella ja päärautatieaseman takana. Tuttua sieltä on useimmille vain kaupungintalokaupungintalo, joka näkyy monelle ydinkeskustan rannalle. Kungsholmenia ei ole siunattu monella nähtävyydellä, mutta näkymät Sankt Eriksbron -sillalta ovat mahtavat ja sen kaduilla on mukava ja rauhallinen kävellä kaikkialla kaupunginosan alueella.

Hantverkargatan, Kungsholmen
Kungsholmenilla on valtava määrä ravintoloita, eikä alueen pääkatuihin kuuluvalta Hantverkargatanilta tuota vaikeuksia löytää korkeatasoista ruokapaikkaa.

Kungsholmen on varsin vehreä kaupunginosa, ja puistoja siellä on siellä täällä, niin sen keskiosissa kuin laitamillakin. Kungsholmenin laitamilla onkin eräitä Tukholman suurimpia, kesäisin auringonpalvojien täyttämiä puistoja Mälaren-järven ja Riddarfjärden-lahden rannoilla.

Ravintoloita Kungsholmenilla on valtava määrä. Monet niistä ja etenkin Rådhuset-metroaseman lähettyvillä olevat ravintolat ovat äärimmäisen korkeatasoisia ja hinnoiltaan laatua vastaavia. Tässä laajassa kaupunginosassa on paljon ruokakauppoja, ostoskeskuksia ja muita ostospaikkoja Sankt Eriksgatanin varrella ja etenkin sen ja Fleminggatanin kulmauksen lähistöllä, Fridhemsplan-metroaseman ympäristössä, joka muutenkin on myös kaupunginosan yöelämän ja ruokapaikkojen pääkallopaikka. Toinen pääkatu on Hantverkargatan, jonka varrella on melkoinen määrä korkeatasoisia ravintoloita.

Täällä yöpyvien kannattaa hankkia päiväkortti julkisiin, joskin Rådhuset-metroaseman liepeiltä on lyhyt kävelymatka päärautatieasemalle, jolta pääsee nopeasti ydinkeskustaan ostoksille tai nähtävyyksiin tutustumaan.

Tällä sivulla mainituista hotelleista Connect Hotel City sijaitsee Kungsholmenilla.

Hostelit

Niille, jotka eivät tule Tukholmaan risteilylle, kaupunki on melko hintava paikka löytää varsinainen hotellihuone, joskin monet tarjoukset etenkin hiljaisempina aikoina saattavat laskea huoneiden hintaa. Pienellä budjetilla matkustaville tai majapaikkaan vähän huomiota kiinnittäville hostelit eli retkeilymajat ovat parhaita yöpymispaikkoja. Ruotsissa ne ovat varsin suosittuja perheiden ja muiden matkustajien keskuudessa, myös normaaleilla lomilla ja etenkin Tukholmassa.

Monissa hosteleissa on eri kokoisia huoneita ja suuret keittiöt, joissa koko perhe voi syödä yhdessä saman pöydän ääressä. Hinnat ovat yleensä 25 eurosta ylöspäin, mutta mahdollista on löytää myös jonkin verran edullisempia retkeilymajoja. Hostelleissa on usein myös ainakin yhden ja kahden hengen huoneita, ja niissä yöpyminen maksaa 80–100 euroa per yö.

Långholmen-hostelli entisessä vankilassa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Mieleenpainuvan hostellikokemuksen tarjoaa Långholmin hostelliksi muutettu entinen vankila.

Hostelit ovat yksinkertaisempia majapaikkoja kuin hotellit, vastaanotto voi olla toiminnassa vain muutaman tunnin päivässä ja valtaosan ajasta siellä ei ole kukaan edes töissä. Tukholmassa on paljon hosteleja, joissa alkoholinkäyttö on kielletty, ja tätä kannattaa tutkiskella varausta tehdessä. Joissain hosteleissa voi olla myös ikärajoituksia, niin että alle 18-vuotiaat ja yli 40-vuotiaat eivät ole tervetulleita.

Tukholmassa kuten muuallakin Ruotsissa on kahdenlaisia hosteleita: virallisia hosteleita, joiden nimen edessä lukee STF, ja yksityisiä hosteleja, joiden taso vaihtelee villisti ja joiden yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kesäaikaan, yleensä juhannuksen ja elokuun puolivälin välisenä aikana, jotkin kaupungin koulut ja muut tilat muuttuvat hosteleiksi. Nämä ovat edullisimpia paikkoja yöpyä kaupungissa, mutta ne soveltuvat oikeastaan vain hyvin pienellä budjetilla liikkeellä oleville.

Hostelit tulevat ja menevät, mutta Tukholmassa on muutama STF-hostel, jotka ovat olleet siellä iät ja ajat, ja siellä on myös jonkin verran muita vakiintuneita hosteleita.

Vakiintuneisiin ja luotettaviin hosteleihin kuuluvat esimerkiksi Skeppsholmenilla ja aivan ytimen lähellä sijaitseva STF af Chapman, jossa voi yöpyä vanhassa purjelaivassa tai kivirakennuksessa, Södermalmin laitaosissa sijaitseva STF Zinkensdamm, joka on kuin maaseudulla yöpyisi, ja STF Långholmen hostel, joka on melko syrjässä sijaitseva entinen vankila. Yksityisistä hosteleista melko hyvä ja kaikenikäisten suosiossa on aivan Drottninggatanin vieressä ja lähellä Hötorgetia ja keskusasemaa sijaitseva Grad Hostel, jossa on paljon yksityishuoneita mutta myös paljon huoneita, joissa ei ole ikkunoita ja joissa on kesäisin tukahduttavan kuuma.

Kaikkia Tukholman hosteleita, joissa on sekä yhteismajoitushuoneita että yksityishuoneita, voi katsella Booking.comissa.

Leirintäalueet

Tukholman ympäristössä on melkoisesti leirintäalueita, joille voi pystyttää teltan, tulla retkeilyautolla tai karavaanarina tai sitten yöpyä mökeissä. Keskeisimmät leirintäalueet ovat Långholmenilla ja Södermalmilla, ja niistä vastaa Husbilstockholm. Näistä Tantolunden on ympäri vuoden avoinna, ja Långholmen on avoinna toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.

Keskustan ulkopuolella esimerkiksi Brommassa, Mariefredissä ja Södertäljessä on leirintäalueita, ja koko Tukholman alueen mahdollisuuksia voi kartoittaa Campingkartanissa.

Kiireisimmät ajat

Tukholmaan suuntaa erityisen paljon ihmisiä pääsiäisenä, juhannuksesta elokuun loppupuolelle ja ennen joulua. Tukholma on suosittu vierailupaikka niin naapurimaalaisten kuin muualtakin maailmastakin peräisin olevien keskuudessa, ja siellä käydään eniten kesän aikana mutta myös muina vuodenaikoina, jotka ovat kesää edullisempia vierailuaikoja.

Näin ollen siellä on jonkin verran turisteja ympäri vuoden, mutta varsinaisia piikkejä turistikaudessa on vain keskikesällä, etenkin erilaisten festivaalien ja urheilukilpailujen yhteydessä. Varsin vilkas viikonloppu on esimerkiksi elokuun puolivälin viikonloppu, joka on juuri ennen koulujen alkamista ja jonka aikana pidetään Tukholman kuuluisa yömaraton ja paljon muitakin tapahtumia.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Tukholmassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Best Western Corn

(Apelbergsgatan 40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden keskihintainen hotelli, joka sijaitsee erinomaisella tienoolla Hötorgetin vieressä, hyvin lähellä keskusasemaa ja yhtä lähellä Sergelintoria, jolla myös on metroasema. Hotellissa on huoneita korkeintaan 3 hengelle, ja niiden hintaan kuuluu aamiainen, jota hotellissa yöpyneet ovat kilpaa kiitelleet. Hotellissa on kuntokeskus, johon kuuluu maksuton sauna, ja siellä on mukavat oleskelutilat, sillä huoneet ovat melko pieniä. Hotellin siisteyttä, keskeistä mutta silti rauhallista sijaintia ja hinta-laatusuhdetta on kiitelty paljon, ja tämä hotelli on ollut erityisen suosittu suomalaisten keskuudessa.

Castle Inn Brunsgränd

(Brunnsgränd 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden erittäin kohtuullisen hintainen vanhankaupungin hotelli, jossa on erilaisia huoneita korkeintaan 4 hengelle ja jonka huoneiden joukossa on myös halpa yhteismajoitushuone, johon lasketaan vain alle 40-vuotiaat. Hotelli on ollut suomalaisten mieleen, ja se on saanut kehuja rauhallisesta sijainnistaan, joka on reilun 5 minuutin kävelymatkan päässä metroasemasta ja aivan Gamla stanin pääaukion vieressä. Hotellissa voi nukkua yönsä rauhassa ja lisämaksusta saa aamiaisen, mutta kaikissa huoneissa ei ole omaa kylpyhuonetta. Huoneet ovat melko tilavia, sisustus edustaa vanhanajan tyyliä ja tämä on kaikin tavoin tunnelmallinen hotelli viettää muutama yö.

Clarion Hotel Sign

(Östra Järnvägsgatan 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden kansainvälinen ketjuhotelli, joka sijaitsee alle puolen kilometrin matkan päässä keskusasemalta, jonne junat ja bussit lentokentiltä ja satamista saapuvat. Hotelli on ollut suomalaisten mieleen, ja hotellissa on keskihintaista vähän kalliimpia huoneita korkeintaan 4 hengelle. Huoneet ovat riittävän kookkaita, niiden hintaan sisältyy erinomaista palautetta saanut aamiainen ja huoneiden joukossa on perhehuone, joka ei ole paljon hintavampi kuin muutkaan huoneet, mutta yhdelle hengelle tämä on kallis hotelli. Hotellissa on kuntokeskus, johon kuuluu katolla oleva uima-allas, ja autoilijoille löytyy maksullinen parkkihalli.

Clarion Hotel

(Ringvägen 98)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Södermalmissa lähellä Skanstull-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka on suuri ja tyylikäs ja joka on hivenen syrjässä, niin että siellä on mukava rentoutua kiireisten päivien päätteeksi.

Connect Hotel City

(Alströmergatan 41)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kungsholmenilla kätevällä paikalla sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee lähellä Fridhemsplan-metroasemaa ja Sankt Eriksgatanin baareja ja ravintoloita.

Good Morning Arlanda

(Lindskrogsvägen 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Arlandan lentoaseman vieressä sijaitseva hotelli, joka on pidetty ja kohtuuhintainen ja joka soveltuu niille, jotka odottelevat lentoa. Aamiainen tarjotaan klo 4 alkaen, ja huoneet ovat suoraviivaisia ja siistejä.

Hotel Birger Jarl

(Tulegatan 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla Vasastadenissa mutta lähellä Östermalmia ja Norrmalmia ja kävelyetäisyyden päässä useimmista keskustan osista sijaitseva korkeatasoinen ja tyylikäs hotelli, jonka noutopöytäaamiainen on saanut kehuja.

Hotel C Hotel

(Vasaplan 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tukholman päärautatie- ja -linja-autoaseman vieressä oleva hyvin varusteltu, ystävällinen hotelli, jonka varhain tarjottava aamiainen on aikaisin lähteville hyvä ja josta on kävelyetäisyys keskustan nähtävyyksille ja ostospaikoille.

Hotel Hornsgatan

(Hornsgatan 66b)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Södermalmilla, Mariatorget-metroaseman vieressä sijaitseva, kahden tähden huokeahintainen hotelli, jolta on hyvät kulkuyhteydet ja jonka ympäristössä on paljon baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Profihotels Central

(Vasagatan 38)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskusaseman vieressä, tunnetulla leveällä kadulla sijaitseva neljän tähden modernisti sisustettu ja keskihintaista hintavampi hotelli, jossa on monia erilaisia huoneita mutta vain korkeintaan 2 hengelle. Huoneet ovat hyvän kokoisia ja niiden joukossa on suuri sviitti, ja näkymät ovat rauhalliselle sisäpihalle. Hotellin sijainti hakee vertaistaan, sillä aivan lähellä on Sergelintori, vanhaankaupunkiin on 10 minuutin kävelymatka ja kulkuyhteydet muualle kaupunkiin ovat parhaat mahdolliset. Aamiainen, hotellin oma ravintola, lentokenttäjunan läheisyys ja sijainti aseman ja kauppapaikkojen vieressä ovat tehneet siellä yöpyneisiin lukuisiin suomalaisiin vaikutuksen. Hotellissa ei ole mitään kuntokeskusta tai suuria oleskelutiloja, mutta huoneiden sisustus ja värikkyys ovat saaneet paljon kiitosta.

Rex Hotel

(Luntmakargatan 73)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vasastadenissa, lähellä Rådmansgatan-metroasemaa sijaitseva hotelli, joka sijaitsee keskeisellä mutta rauhallisella alueella. Hotelli on pieni, palvelu hyvää ja viereinen metroasema varmistaa hyvät liikenneyhteydet minne tahansa.

Scandic Talk Hotel

(Mässvägen 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Älvsjössä, syrjäisellä paikalla sijaitseva hotelli, joka on hyvä auton kanssa liikkeellä oleville. Hotelli on siisti, hyvin varusteltu ja ammattitaitoinen, ja aamiainen on runsas. Vaikka hotelli on syrjässä, on sen vieressä sijaitsevalta Älvsjön juna-asemalta pääsy kuudessa minuutissa Södermalmin Medborgarplatsenin hälinään paikallisjunalla, eikä T-Centralenkaan ole kuin 10 minuutin junamatkan päässä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti