Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Göteborg
Göteborg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
ilmoitus
Gothia Towers -hotelli Heden-kaupunginosassa Göteborgissa
Göteborgin majapaikoista valtaosa on joko ydinkeskustaan tai Heden-kaupunginosan puolella sijaitsevan Kungsportsavenyn-pääkadun lähistöllä. Jälkimmäiseltä on vain lyhyt kävelymatka esimerkiksi Lisebergin huvipuistolle.

Mikä hotelli Göteborgissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Göteborgin hotellit ja muut majapaikat ovat jonkin verran edullisempia kuin Pohjoismaiden pääkaupungeissa, ja siellä on melkoinen määrä erilaisia majapaikkoja. Göteborgissa voi yöpyä hienossa hotellissa, perushotellissa, huoneistossa, hostelissa tai leirintäalueella. Kaikkein hintavinta ja vilkkainta on kesäaikaan, jolloin kaupungissa kylläkin on talvikautta enemmän majapaikkoja.

Yöpyminen on mahdollista laajalla alueella, niin että voi majoittua lähelle rautatieasemaa, jolle lentokenttäbussitkin saapuvat, lentokenttäbussin reitin varrelle olevan Lisebergin huvipuiston tuntumaan tai sitten lähelle jotakin tapahtumapaikkaa, kuten Ullevin stadionia tai Scandinavium-hallia, joissa on paljon erilaisia tapahtumia otteluista konsertteihin. Ytimen lisäksi suosittu alue majapaikalle on Linné, jossa on useita hosteleita. Sekä Linnén että sen vieressä olevan Hagan kortteleissa on hyvää tunnelmaa ja ydintä rauhallisempaa.

Halvimmat hotellihuoneet maksavat 60–80 euroa, ja huoneiden keskihinta on reilussa sadassa eurossa, joskin sellainen voi olla hyvin varusteltu ja keskeinen huone. Göteborg on kaupunki, jossa on paljon suuria tapahtumia kuten konsertteja, ja näin sen majapaikat voivat koska tahansa mennä melko tukkoon. Näin sieltä kannattaa aina varata majapaikka ainakin pari kolme viikkoa etukäteen, mutta kesällä ja suurten tapahtumien aikaan kuukauden pari etukäteen.

Majoituksen löytäminen Göteborgista

Ydinkeskusta ja Heden

Göteborgin majapaikoista valtaosa on joko ydinkeskustaan (Innerstaden) tai Heden-kaupunginosan puolella sijaitsevan Kungsportsavenyn-pääkadun [kartalla] lähistöllä. Ytimeen kuuluu myös Nordstaden, jonka alueella ovat suuri ostoskeskus Nordstan ja Nils Ericssonterminalen [kartalla], joka on Göteborgin rautatie- ja linja-autoasema, jonne lentokenttäbussitkin saapuvat. Rautatieaseman ja pääkadun välissä oleva alue, jolla Göteborgin tuomiokirkko [kartalla] sijaitsee, on sekin ostospaikoiltaan ja ravintoloiltaan kaupungin parhaita alueita. Koko tältä alueelta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle Göteborgiin, ja tälle alueelle majoittuva voi myös hyvin kävellä ja olla täysin käyttämättä julkista liikenneverkostoa.

Innerstaden
Innerstaden on suosittu alue majapaikalle, ja sen kulkuyhteydet ovat parhaimmillaan Nordstan-ostoskeskuksen ja rautatieaseman vierestä.

Kungsportsavenyn-pääkatu Heden-kaupunginosassa on kenties keskeisempi seutu nähtävyyksien kannalta kuin Innerstaden. Sieltä on lyhyt kävelymatka Lisebergin huvipuistolle [kartalla] ja sen vieressä oleville lukuisille merkittäville vierailupaikoille, kuten museoihin ja pääteatterille. Pääkadulta on lyhyt matka myös Scandinavium-halliin [kartalla], jossa on jääkiekkoa, musiikkia ja muita tapahtumia pitkin vuotta, samoin kuin Ullevin stadionille [kartalla], jolla on kesäisin konsertteja ja urheilutapahtumia. Heden-kaupunginosa onkin Innerstadenin jatke, jonka pääkatu on turistien suosikkipaikka koko kaupungissa.

Innerstaden on suosittu alue majapaikalle sekin, ja kuten Hedenissäkin, siellä on sekä kaupungin hienoimpia hotelleja että muutamia edullisempia vaihtoehtoja. Kulkuyhteydet ovat parhaimmillaan Nordstan-ostoskeskuksen ja rautatieaseman vierestä. Muutenkin ytimen alueelta pääsee julkisilla liikennevälineillä minnepäin kaupunkia tahansa. Kävellenkin sieltä on mukava tutkia satama-alueita ja käydä Hagan kaupunginosassa. Innestadenissa, kuten pääkadun tienoilla Hedenissä, on valtava määrä erilaisia ruokapaikkoja, kahviloita, kauppoja ja illanviettomahdollisuuksia, mutta varsinaisia nähtävyyksiä, kuten museoita, siellä on satama-aluetta lukuun ottamatta melko vähän. Sekä Innerstaden että Heden ovat parhaita tienoita majapaikalle kaupungissa etenkin niille, jotka ovat lyhyellä matkalla eivätkä halua tuhlata aikaa julkisissa liikennevälineissä.

Ydinkeskustan monien hotellien joukosta käteviä ovat esimerkiksi Comfort Hotel City Center, First Hotel G, Profilhotels Opera, joka tarjoaa myös kylpyläpalveluita ja hotelliketjun viime vuosina ostama Surel Hotel .

Hedenin alueelta harkinnan arvoisia majapaikkoja ovat Gothia Towers, joka on suuri hotelli, sekä keskihintainen Hotel Elite Park Avenue ja korkeatasoinen Scandic Rubinen.

Vasastan

Lähellä Hedeniä ja Innerstadenia sijaitseva Vasastan on varsin samanlainen tienoo, mutta siellä ei ole kovin paljon majapaikkoja ja jos on, ne ovat yleensä melko lähellä ydinkeskustan laitamia sijaitsevaa kauppahallia [kartalla]. Vasastan sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä paitsi ydinkeskustasta myös Avenynistä ja sen lähellä sijaitsevista nähtävyyksistä, mutta tällöin kannattaa varmistaa, ettei majapaikka ole kaukana Vasaparkenista [kartalla].

Kaupunginosa on ravintoloidensa ja yöelämänsä puolesta erinomainen paikka ja ydinkeskustaa saati Avenyniä edullisempi, ja siellä on myös jonkin verran mielenkiintoisia kauppoja. Raitiovaunut kulkevat kaupunginosan läpi, ja sen katuihin on mukava tutustua kävellenkin. Vasastanista on lyhyt kävelymatka myös Haga- ja Linné-kaupunginosiin.

Miellyttävä valinta Vasastanin alueella on kohtuuhintainen Hotel Allen.

Linnegatan, Linne-kaupunginosa
Ytimen lisäksi suosittu alue majapaikalle on Linné, jossa on useita hosteleita.

Majorna-Linné (ja Haga)

Haga on yksi Göteborgin miellyttävimmistä kaupunginosista, ja vaikka suomalaista se ei tuttuudessaan ehkä viehätä yhtä paljon kuin muualta tulevia, on siellä matkan aikana kannattavaa käydä syömässä, kahvilla ja ostoksilla. Hagassa on kuitenkin melko vähän majapaikkoja, ja viereinen Linnéstaden eli Linné onkin parempi paikka hotellille ja erityisesti hostellille.

Linnéssä on kesäaikaan melkoisesti nähtävääkin, sillä suuri Slottskogen-puisto [kartalla] kasvitieteellisine puutarhoineen ja luonnonhistoriallisine museoineen on suosittu paitsi paikallisten myös kaupungissa vierailevien keskuudessa. Linnén ravintolat ovat erinomaisia, ja sinne on kannattavaa lähteä syömään muualtakin kaupungista. Etenkin Linnégatanin [kartalla] varrella on kaikenlaisia ravintoloita etenkin Prinsgatanin risteyksen lähellä, ja yöelämä on kaupunginosan mukavissa kortteleissa eläväistä. Matkaa keskustaan ei ole hirveästi, ja matkan voi taittaa nopeasti raitiovaunulla. Kävelymatkan etäisyydellä sijaitsee ainakin Hagan kaupunginosa, ja enemmän kävelemään tottuneet voivat kävellä reilun kilometrin matkan ydinkeskustan laitamille mukavien reittien halki. Kulkuyhteydet raitiovaunulla ympäri vuorokauden ovat hyvät, ja kaupunginosan majapaikat ovat hyviä niillekin, jotka ovat matkassa omalla autolla.

Oiva hotelli Linné-kaupunginosassa on esim. Dockyard Hotel, joka on osoittautunut suosituksi Göteborgissa vierailevien suomalaisten keskuudessa.

Hostelit

Göteborgissa on useita hosteleita, joita on sekä keskustassa että etenkin Linnéstadenissa. Hosteleissa voi yöpyä yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 20 eurolla ja myös yksityishuoneissa, jotka usein ovat suurin piirtein yhtä edullisia kuin halvimmat hotellihuoneet. Hosteleissa yöpyvät kaikkialta maailmasta saapuvat ihmiset, ja Ruotsissa on tavallista, että myös keski-ikäiset ja vanhemmatkin matkailijat yöpyvät niissä.

Kaikkia Göteborgin hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Leirintäalueet

Omalla autolla matkassa oleville ja joillekin muillekin leirintäalueet tarjoavat rennon ja edullisen tavan yöpyä lähellä kaupungin keskustaa. Lisebergsbyn sijaitseekin vain 10 minuutin matkan päässä huvipuistosta ja muista keskustan riennoista. Se on suuri paikka, jossa on hyvät palvelut, mutta se on myös suosittu, ja näin varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Göteborgissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Göteborgissa

Comfort Hotel City Center

(Stora Badhusgatan 28b)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustan alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on loistava. Kävelymatkan päässä miltei kaikesta, aamiainen kuuluu hintaan ja palvelu on ystävällistä.

Dockyard Hotel

(Skeppets Arans Väg 23)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustan ulkopuolella, Linné-kaupunginosan rajamailla sijaitseva hotelli, joka sopii rauhaa hakeville ja omalla autolla liikkeellä oleville. Hotelli on varsin kohtuullisen hintainen.

First Hotel G

(Nils Ericssonsplatsen 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Päärautatieaseman ja linja-autoaseman vieressä sijaitseva neljän tähden perushotelli, joka on vähän keskihintaista kalliimpi ja jossa on monenmoisia huoneita korkeintaan neljälle hengelle. Huoneet ovat siistejä, tilavia ja pelkistettyjä, joskin hotelli mainostaa itseään luovana design-hotellina. Hotelli on rautatieaseman yhteydessä, sinne on helppo tulla lentokenttäbussilta ja sen vieressä on iso ostoskeskus. Hotellissa on kuntosali, sauna ja ravintola, ja sen sijainti on erinomainen, niin että sieltä voi kävellä kaikkialle ja melkoinen määrä raitiovaunuja ja busseja kulkee läheltä.

Gothia Towers

(Mässans Gata 24)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Reilulla 700 huoneellaan tämä on Pohjoismaiden suurin hotelli. Se sijaitsee Lisebergin ja Avenyn-pääbulevaredin naapurissa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja reilun kilometrin päässä ydinkeskustasta. Näkymät 23-kerroksisen hotellin ylimmistä kerroksista ovat kaupungin parhaita, ja hotellissa on lähellä monia nähtävyyksiä, ravintoloita ja baareja.

Hotel Allen

(Parkgatan 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vasastanissa mutta aivan kauppahallin ja ydinkeskustan naapurissa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka huoneet eivät ole suurimmasta päästä mutta ne ovat hyvin varusteltuja. Muutenkin hotelli on moitteettomassa kunnossa. Autoilijoita miellyttävät läheiset pysäköintipaikat.

Hotel Elite Park Avenue

(Kungsportsavenyn 36–38)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Avenyn-pääbulevardin varrella sijaitseva keskihintainen hotelli, josta on lyhyt matka Lisebergin huvipuistoon ja moniin muihin nähtävyyksiin ja jonka edestä pääsee julkisilla minnepäin kaupunkia tahansa.

Profilhotels Opera

(Nils Ericsonsgatan 23)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Innerstaden-keskustassa, rautatieaseman vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan lähistön shoppailu- ja yöelämästä. Kaikki on kävelymatkan päässä, ja liikenneyhteydet ovat kaikkialle hyvät. Uima-allas ja kylpyläpalvelut kuuluvat hotellin palveluihin.

Scandic Rubinen

(Kungsportsavenyn 24)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Pääbulevardin varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka runsas aamiainen ansaitsee kehut. Kaikki ravintolasta kauppoihin ja nähtävyyksiin on lähellä, liikenneyhteydet ovat erinomaiset moneen eri suuntaan ja ydinkeskustaan voi helposti vartissa kävelläkin.

Surel Hotel by Best Western

(Baldersgatan 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustassa, Stampen-kaupunginosan alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on lyhyt matka päärautatieasemalle ja Ullevin stadionille. Lähellä sijaitsee useitakin upeita puistoja, kävellen voi tutustua niin satamaan kuin Avenyn-bulevardiinkin, ja rautatieaseman tuntumasta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja sen ulkopuolellekin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti