Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Göteborg
Göteborg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Suomesta Las Palmasiin ja muualle Gran Canarian saarelle siirrytään lentämällä Gran Canarian lentoasemalle. Linja-autot kulkevat melko laajassa Las Palmasissa kaikkialle, mutta turistille näille vihreille busseille on käyttöä lähinnä lentokenttämatkoilla ja kaupungin kahden pääosan välillä siirtymiseen.
koristekuva Valtaosa suomalaisista matkustajista lentää Edinburghiin, ja lentoasema sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Edinburghiin voi matkustaa myös laskeutumalla jollekin muulle lentoasemalle, ja niistä Glasgow on kaikkein helpoimman matkan päässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
ilmoitus
Novotel-hotellin julkisivu
Göteborgissa voi majoittua myös entiseen panimoon, jonka tiloihin Novotel Hotel Göteborg on rakennettu.

Mikä hotelli Göteborgissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Göteborgin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Majoituksen löytäminen Göteborgista

Innerstaden-ydinkeskusta ja Heden

Göteborgin majapaikoista valtaosa on sijoittunut joko Innerstaden-ydinkeskustaan tai Heden-kaupunginosan puolella sijaitsevan Kungsportsavenyn-pääkadun varrelle tai lähistölle.

Kungsportsavenyn-pääkatu Heden-kaupunginosassa on kenties keskeisempi seutu nähtävyyksien kannalta kuin Innerstaden. Sieltä on lyhyt kävelymatka Lisebergin huvipuistolle ja sen vieressä oleville lukuisille merkittäville vierailupaikoille, kuten museoihin ja pääteatterille. Pääkadulta on lyhyt matka myös Scandinavium-halliin, jossa on jääkiekkoa, musiikkia ja muita tapahtumia pitkin vuotta, samoin kuin Ullevin stadionille, jolla on kesäisin konsertteja ja urheilutapahtumia. Heden-kaupunginosa onkin Innerstadenin jatke, jonka Avenyn-pääkatu on turistien suosikkipaikka koko kaupungissa.

Innerstaden on suosittu alue majapaikalle sekin, ja kuten Hedenissäkin, siellä on sekä kaupungin hienoimpia hotelleja että muutamia edullisempia vaihtoehtoja. Kulkuyhteydet ovat parhaimmillaan Nordstan-ostoskeskuksen ja Centralstationen-rautatieaseman vierestä. Muutenkin Innerstadenin alueelta pääsee julkisilla liikennevälineillä minnepäin kaupunkia tahansa. Kävellenkin sieltä on mukava tutkia satama-alueita ja käydä Hagan kaupunginosassa. Innestadenissa, kuten pääkadun tienoilla Hedenissä, on valtava määrä erilaisia ruokapaikkoja, kahviloita, kauppoja ja illanviettomahdollisuuksia, mutta varsinaisia nähtävyyksiä, kuten museoita, siellä on satama-aluetta lukuun ottamatta melko vähän. Sekä Innerstaden että Heden ovat parhaita tienoita majapaikalle kaupungissa etenkin niille, jotka ovat lyhyellä matkalla eivätkä halua tuhlata aikaa julkisissa liikennevälineissä.

Hyviä hotellivaihtoehtoja Innerstaden-ydinkeskustan alueella ovat mm. kohtuuhintainen Comfort Hotel City Center, Grand Hotel Opera, joka tarjoaa myös kylpyläpalveluita ja konstailematon Hotel Arena.

Hedenin alueelta harkinnan arvoisia majapaikkoja ovat mm. Gothia Towers, joka on Pohjoismaiden suurin hotelli sekä keskihintainen Hotel Elite Park Avenue ja korkeatasoinen Scandic Rubinen.

Vasastan

Lähellä Hedeniä ja Innerstadenia sijaitseva Vasastan on varsin samanlainen tienoo, mutta siellä ei ole kovin paljon majapaikkoja ja jos on, ne ovat yleensä melko lähellä ydinkeskustan laitamia sijaitsevaa Saluhallen-kauppahallia. Vasastan sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä paitsi ydinkeskustasta myös Avenynistä ja sen lähellä sijaitsevista nähtävyyksistä, mutta tällöin kannattaa varmistaa, ettei majapaikka ole kaukana Vasaparken-puistosta.

Kaupunginosa on ravintoloidensa ja yöelämänsä puolesta erinomainen paikka ja ydinkeskustaa saati Avenyniä edullisempi, ja siellä on myös jonkin verran mielenkiintoisia kauppoja. Raitiovaunut kulkevat kaupunginosan läpi, ja sen katuihin on mukava tutustua kävellenkin. Vasastanista on lyhyt kävelymatka myös Haga- ja Linné-kaupunginosiin.

Miellyttävä valinta Vasastanin alueella on esim. kohtuuhintainen Hotel Allen.

Linné (ja Haga)

Haga on yksi Göteborgin miellyttävimmistä kaupunginosista, ja vaikka suomalaista se ei tuttuudessaan ehkä viehätä yhtä paljon kuin muualta tulevia, on siellä matkan aikana kannattavaa käydä syömässä, kahvilla ja shoppailemassa. Hagassa on kuitenkin melko vähän majapaikkoja, ja viereinen Linné onkin parempi paikka hotellille ja erityisesti hostellille.

Göteborgin korkeatasoisista hostelleista muutama sijaitsee Linnén alueella, ja täältä yleensäkin voi löytää muita kaupunginosia edullisempia majapaikkoja. Hostelleita on sekä virallisia että yksityisiä, joita on parempi varailla kansainvälisten verkkosivujen välityksellä. Virallisissa hostelleissa yöpyvän kannattaa muistaa, että jos matkassa on omat vuodevaatteet ja pyyhe, tulee yöpyminen melkoisesti edullisemmaksi kuin ilman niitä.

Linnéssä on kesäaikaan melkoisesti nähtävääkin, sillä suuri Slottskogen-puisto kasvitieteellisine puutarhoineen ja luonnonhistoriallisine museoineen on suosittu paitsi paikallisten myös kaupungissa vierailevien keskuudessa. Linnén ravintolat ovat erinomaisia. Etenkin Linnégatanin varrella on kaikenlaisia ravintoloita, ja yöelämä on kaupunginosan mukavissa kortteleissa eläväistä. Matkaa keskustaan ei ole hirveästi. Kävelymatkan etäisyydellä sijaitsee ainakin Hagan kaupunginosa, ja enemmän kävelemään tottuneet voivat kävellä reilun kilometrin matkan ydinkeskustan laitamille mukavien reittien halki. Kulkuyhteydet raitiovaunulla ympäri vuorokauden ovat hyvät, ja kaupunginosan majapaikat ovat hyviä niillekin, jotka ovat matkassa omalla autolla.

Oiva hotelli Linné-kaupunginosassa on esim. Nya Varvet Studios.

Omalla autolla matkassa oleville ja joillekin muillekin leirintäalueet tarjoavat rennon ja edullisen tavan yöpyä lähellä kaupungin keskustaa. Lisebergin Karralund -leirintäalue sijaitseekin vain 10 minuutin matkan päässä huvipuistosta ja muista keskustan riennoista.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Göteborgissa

Comfort Hotel City Center

(Stora Badhusgatan 28b)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustan alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on loistava. Kävelymatkan päässä miltei kaikesta, aamiainen kuuluu hintaan ja palvelu on ystävällistä.

Gothia Towers

(Mässans Gata 24)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Reilulla 700 huoneellaan tämä on Pohjoismaiden suurin hotelli. Se sijaitsee Lisebergin ja Avenyn-pääbulevaredin naapurissa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja reilun kilometrin päässä ydinkeskustasta. Näkymät 23-kerroksisen hotellin ylimmistä kerroksista ovat kaupungin parhaita, ja hotellissa on lähellä monia nähtävyyksiä, ravintoloita ja baareja.

Grand Hotel Opera

(Nils Ericsonsgatan 23)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Innerstaden-keskustassa, rautatieaseman vieressä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan lähistön shoppailu- ja yöelämästä. Kaikki on kävelymatkan päässä, ja liikenneyhteydet ovat kaikkialle hyvät. Uima-allas ja kylpyläpalvelut kuuluvat hotellin palveluihin.

Hotel Allen

(Parkgatan 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vasastanissa mutta aivan kauppahallin ja ydinkeskustan naapurissa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka huoneet eivät ole suurimmasta päästä mutta ne ovat hyvin varusteltuja. Muutenkin hotelli on moitteettomassa kunnossa. Autoilijoita miellyttävät läheiset pysäköintipaikat.

Hotel Arena

(Baldersgatan 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustassa, Stampen-kaupunginosan alueella sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta on lyhyt matka päärautatieasemalle ja Ullevin stadionille. Lähellä sijaitsee useitakin upeita puistoja, kävellen voi tutustua niin satamaan kuin Avenyn-bulevardiinkin, ja rautatieaseman tuntumasta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle kaupunkiin ja sen ulkopuolellekin.

Hotel Elite Park Avenue

(Kungsportsavenyn 36-38)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Avenyn-pääbulevardin varrella sijaitseva keskihintainen hotelli, josta on lyhyt matka Lisebergin huvipuistoon ja moniin muihin nähtävyyksiin ja jonka edestä pääsee julkisilla minnepäin kaupunkia tahansa.

Nya Varvet Studios

(Skeppets Arans Väg 23)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ydinkeskustan ulkopuolella, Linné-kaupunginosan rajamailla sijaitseva hotelli, joka sopii rauhaa hakeville ja omalla autolla liikkeellä oleville. Hotelli on varsin kohtuullisen hintainen.

Scandic Rubinen

(Kungsportsavenyn 24)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Pääbulevardin varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jonka runsas aamiainen ansaitsee kehut. Kaikki ravintolasta kauppoihin ja nähtävyyksiin on lähellä, liikenneyhteydet ovat erinomaiset moneen eri suuntaan ja ydinkeskustaan voi helposti vartissa kävelläkin.

Muut Göteborgin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Göteborgissa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti: Peter Forsberg
2012/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti