Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Alcudia
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rantapromenadi Port d'Alcudiassa
Ravintola merenrantapromenadilla
Alcúdian parhaisiin puoliin kuuluvat monipuoliset ajanvietemahdollisuudet, hyvät ruoat, mielenkiintoiset vierailupaikat ja eteläinen lomatunnelma, joka vie hetkessä kauas arjen harmaudesta.

Alcúdia, Mallorca

Sivu 1: Sää ja ilmasto, nähtävyydet ja ajanvietemahdollisuudet
Sivu 2: Ostokset, ravintolat ja yöelämä
Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Alcúdia on Pohjois-Mallorcan suosituin lomakeskus, jossa on paljon kaikenlaisia nähtävyyksiä ja ajanvietemahdollisuuksia. Tämä reilun tunnin matkan päässä Palmasta sijaitseva kaupunki muodostuu kolmesta eri osasta: Alcúdiasta, Port d’Alcúdiasta ja Platja de Alcúdiasta.

Niistä Alcúdia on vanhankaupungin ja Rooman aikaisen rauniokaupungin ansiosta pääasiallinen nähtävyyspaikka mutta siellä on myös parhaat ravintolat ja ostospaikat. Port d’Alcúdia on varsinainen lomakeskus, jossa on pitkä hienohiekkainen ranta, valtavasti ajanvietemahdollisuuksia, alueen parhaat majapaikat ja valtaosan vuodesta rentoa lomatunnelmaa. Platja de Alcúdia on hivenen syrjässä sijaitseva pakettimatkailijoiden suosikkikohde, jonne lähdetään ruskettumaan ja nauttimaan pitkän hiekkarannan antimista. Yhdessä ne muodostavat lyömättömän paikan lähteä lomalle huhti- tai toukokuulta lokakuulle, ja Alcúdia on Mallorcan paras alue perinteiselle rantalomalle.

Alcúdian parhaisiin puoliin kuuluvat monipuoliset ajanvietemahdollisuudet, hyvät ruoat, mielenkiintoiset vierailupaikat ja eteläinen lomatunnelma, joka vie hetkessä kauas arjen harmaudesta. Alcúdia sopii erityisen hyvin lomapaikaksi lapsiperheille ja perheille, joilla on jo teini-ikään ehtinyttä jälkikasvua. Alcúdia on sopiva lomakohde myös pariskunnille ja pienille ryhmille, joiden ei kuitenkaan ole kaikkein paras lomailla siellä kiireisen keskikesän aikana.

Alcúdia sopii lomapaikaksi kenelle tahansa, joka haluaa joko vain rentoutua hiekkarannalla takuuvarmasti lämpimien ja aurinkoisten päivien aikana tai sitten tehdä jotakin, kuten urheilla vedessä, pyöräillä, patikoida tai tehdä veneretkiä. Alcúdiaan voi nykyisin lähteä lähes ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan se on silloin kun koko Eurooppaa ei lomaile siellä eli huhtikuulta heinäkuulle ja syyskuulta marraskuulle.

Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Tarkkana pidetty Norjan meteorologisen laitoksen pitkän ajan sääennuste Alcúdiaan.

Alcúdian sää- ja ilmastosivultamme selviää miten lämmintä Alcúdiassa on eri kuukausina ja millainen sää siellä nyt ja ennusteen mukaan lähiaikoina vallitsee.

Ilmasto

Alcúdiassa ja sen rannalla on kesäistä huhtikuulta marraskuun alkupuolelle, mutta varsinainen rantakausi on siellä toukokuulta lokakuulle. Säät ovat talvikaudella arvaamattomia, ja siellä voi olla lämpimämpää kuin Manner-Espanjassa, mutta uimaan tai rannalle siellä ei varsinaisesti talvikauden aikana pääse.

Alcúdian kesäkausi pyörähtää käyntiin huhtikuussa, jolloin keskimääräisesti on noin 18 astetta päivisin mutta alle 10 astetta öisin. Vasta toukokuussa päivälämpötilat nousevat selvästi yli kahdenkymmenen asteen ja öisin on jo noin 12 astetta. Merivesi on kuitenkin vielä toukokuussakin viileää, ja vasta kuun loppupuolella se kohoaa lähelle kahtakymmentä astetta. Jos Alcúdiaan haluaa matkustaa huhti- tai toukokuussa, on uima-altaalla varustettu hotelli hyvä niille, jotka haluavat loman aikana uida.

Kesä alkaa touko-kesäkuun vaihteessa, ja se jatkuu aina lokakuulle. Kesäkuun alusta syyskuun loppuun on päivisin lähes aina hellettä, ja öisin on 16–20 astetta. Merivesi on elo- ja syyskuussa yli 25-asteista, aurinko paistaa selvästi eniten kesäkuun alusta elokuun loppuun ja samalla ajanjaksolla sateita on luvassa kaikkein vähiten.

Syyskuu on vielä aivan täysin kesäinen kuukausi, mutta aurinko alkaa laskea entistä aiemmin ja pilviä on enemmän kuin keskikesällä. Lokakuussa perinteisesti sataa kaikkein eniten, ja syyskuu on vuoden toiseksi sateisin kuukausi. Merivesi on lokakuussa vielä 22-asteista ja marraskuussakin lähes 20-asteista, ja jos mielii uimaan meriveteen, on loppukausi alkukautta huomattavasti parempi ajankohta.

Talvikausi alkaa marraskuussa, mutta kuun alkupuolisko on monina vuosina vielä öitä myöden lämmin. Marraskuussa säät kuitenkin muuttuvat, usein yhdessä yössä ja runsaiden sateiden saattelemana, ja aina maalis-huhtikuulle asti on luvassa varhain pimeneviä iltoja, noin 15-asteisia merivesiä ja 15-asteisia maksimipäivälämpötiloja. Yöt voivat olla viileitä, ja on melko normaalia, että kylmimmillään aamuyöstä on 4–5 astetta. On kuitenkin jaksoja, etenkin joulukuussa ja vielä tammikuun alussakin, jolloin öisin voi olla yli 10 astetta ja päivisin parinkymmenen tienoilla, mutta nämä ovat lyhyitä kausia.

ranta
Alcúdia on paikka, jonne lähdetään lähinnä rantalomalle, ja varsinainen matkustuskausi sinne on huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

Parhaat matkustusajat

Jos Alcúdiaan mielii perinteiselle rantalomalle, kannattaa sinne matkustaa toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin, ja mahdollisesti myös lokakuun loppupuoli on sopiva rantalomalle. Alku- ja loppukausi ovat säiden suhteen kaikkein epävarmimpia aikoja, ja takuuvarmasti lämmintä on toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, mikä onkin se kaikkein kiivain, kallein ja kuumin aika lomailla Mallorcalla. Jos mielii rantalomalle silloin kun Alcúdia ei ole kaikkein vilkkaimmillaan on sinne hyvä matkustaa toukokuun puolivälistä juhannuksen tienoille ja syyskuun alkupuolelta lokakuun puoliväliin.

Alcúdia on paikka, jonne lähdetään lähinnä rantalomalle, eikä sinne ole juuri mieltä matkustaa muulloin kuin varsinaisen kauden aikana. Huhtikuun alusta lokakuun loppuun on varsinainen matkustuskausi, ja marraskuun pari ensimmäistä viikkoa ovat vielä sellaisia, että Port d’Alcúdia (Puerto de Alcúdia) on vielä hyvä paikka lomailla. Platja de Alcúdia (Playa de Alcúdia) on hyvä lomapaikka vain toukokuulta lokakuulle, eikä siellä olekaan mitään palveluita marraskuulta huhtikuulle. Platja de Alcúdia on tyypillinen pakettimatkakohde, ja siellä voi olla hiljaista huhtikuussa ja lokakuussa, ja koska tahansa Port d’Alcúdia on tasokkaampi, miellyttävämpi ja mielenkiintoisempi lomapaikka kuin Platja de Alcúdia.

Jos Mallorcalle mielii marraskuun alkupuolelta huhtikuun alkupuolelle, kannattaa majoittua Palman keskustaan, sillä siellä on elämää ympäri vuoden ja sieltä voi käydä tutustumassa saaren muihin osiin.

Alcúdian ja Mallorcan paikannimistä

Mallorcalla kaikki viralliset ja käytössä olevat paikannimet ovat katalaaniksi eivätkä espanjaksi kuten ne vielä 1980-luvulla olivat. Vuoden 1983 autonomisen aseman jälkeen Mallorcan erisnimet muutettiin katalaaniksi, eikä espanjankielisiä nimiä siellä enää näy. Suomenkieliset matkaesitteet, kansainväliset hotellien varauspalvelut ja monet muut tahot myös Mallorcalla käyttävät ajoittain espanjankielisiä, toisinaan katalaaninkielisiä ja joskus molempia sekaisin, ja näin homma on teoriassa sekavaa.

Käytännössä kaikki on paikan päällä kuitenkin yksinkertaista, sillä vain katalaaninkielisiä nimiä käytetään. Eli sanotaan Platja de Alcúdia (esp. Playa de Alcúdia) ja Port d’Alcúdia (esp. Puerto de Alcúdia), ja katu on katalaaniksi carrer (esp. calle), valtakatu avinguda (esp. avenida) ja aukio on plaça (esp. plaza). Port d’Alcúdian rantakatu on virallisesti ”Passeig Marítim”, mutta se on monissa kartoissa edelleen espanjankielisessä muodossa ”Paseo Marítimo”. Espanjankieliset nimet kannattaakin Mallorcalla unohtaa, ja katalaaninkieliset nimet on niiden, jotka haluavat vierailla monissa paikoissa, kannattavaa sisäistää.

Turisti-infot

Alcúdiassa on hyvä turisti-info [kartalla], joka on aivan toripaikan ja linja-autopysäkkien vieressä. Sieltä voi hakea kartan, tietoa ja englanninkielisen sanomalehden, josta voi lukea Mallorcan ulkomaalaisten toilailuista ja saaren värikkäästä, usein väkivaltaisesta elämänmenosta. Infon työntekijät kertovat mielellään englanniksi mistä tahansa edes etäisesti alueella matkustamiseen liittyvästä, ja täältä voi saada tietoa mitä erilaisimmista asioista.

Port d’Alcúdiassa on turisti-info rantakadulla (Passeig Marítim) [kartalla], venelaiturien vieressä, eikä sen löytäminen tuota ongelmia.

Porta del Moll
Kaupungin pääaukio (Plaça Carles V), jossa on portti nimeltään Porta del Moll.

Nähtävyydet ja muut merkittävät vierailupaikat

Alcúdiassa ovat alueen nähtävyydet, mutta Port d’Alcúdiassa tai Platja de Alcúdiassa ei juurikaan ole varsinaisia perinteisiä nähtävyyksiä. Port d’Alcúdiassa on valtavasti ajanvietemahdollisuuksia ja kaikenlaista sellaista, joka kiinnostaa alueelle tulevia enemmän kuin perinteiset nähtävyydet. Platja de Alcúdiassa on yksi merkittävä nähtävyys, jonne on helppo kulkea myös Port d’Alcúdiasta.

Alcúdia

Alcúdian merkittävimmät nähtävyydet ovat muurein ympäröidyssä vanhassakaupungissa tai aivan sen lähellä. Vaikka Alcúdia on tuppukylä, on siellä yllättävän pitkät etäisyydet eikä siihen voi kovin pikaisesti tutustua. Siesta on hiljainen aika olla siellä, ja parhaita aikoja sekä tutustua nähtävyyksiin että tehdä muuta ovat aamusta noin klo 14 asti ja uudelleen illalla klo 16–17 alkaen, mutta aamupäivä on selkeästi paras aika vierailla Alcúdian vanhassakaupungissa.

Esglesia de Sant Jaume ja osa puolustusmuuria
Porta de Mallorcan ja turistin-infon välimaastossa oleva kirkko (Església de Sant Jaume) on tutustumisen arvoinen.

Kaupunginmuurit ja portit

Jos Alcúdiaan saapuu Port d’Alcúdiasta, tulee yleensä ensimmäisenä vastaan kaupungin pääaukio (Plaça Carles V) [kartalla], jossa on portti nimeltään Porta del Moll. Aukiolla on jonkin verran osia muurista, mutta jos haluaa nähdä keskiajalla rakennettujen kaupunginmuurin parhaita osia ja nousta niiden päälle, kannattaa kävellä läpi vanhankaupungin pääkadun, jolla on kaksi osaa (Carrer del Moll ja Carrer Major). Sen päässä oleva portti, jolla on kaksi nimeä (Porta de Mallorca tai Porta de Sant Sebastià) on jykevä, ja sen toiselta puolelta lähtee tie kohti Incaa ja Palmaa.

Portin tienoilta voi nousta kaupunginmuurien päälle, ja tämä on pääsymaksuton tapa katsella kaupunkia yläilmoistakävelytie puolustusmuurien päällä. Muurit jatkuvat puolentoista kilometrin matkan, ja niiden keskimääräinen korkeus on 6 metriä. Matkan varrella oli alun perin kolme porttia, joista vain kaksi on täysin säilynyt. Muurit ja portit rakennettiin 1300-luvulla, mutta muureissa on myös 1500-luvulla rakennettuja osia.

Muureja voi kierrellä paljonkin, mutta niissä ei sinänsä ole alkuvaikutelman jälkeen kovin paljon nähtävää. Jos mielii saada lisäulottuvuutta kaupunkikierrokseen, kannattaa lähteä kohti turisti-infoa, sillä Porta de Mallorcan ja turistin-infon välimaastossa oleva kirkko (Església de Sant Jaume) [kartalla] on tutustumisen arvoinen. Tämä alun perin 1300-luvulla rakennettu kirkko oli osa kaupunginmuureja, mutta sen katto romahti 1870-luvulla ja sen tilalle rakennettiin myöhäisgoottilaista tyyliä edustava nykyinen kirkko, joka valmistui vuonna 1893. Sen suojissa olevassa museossa voi nähdä kirkon vanhaa taidetta, ja jos haluaa nähdä aivan uskomattoman alttarin, kannattaa vierailla kirkon suojissa olevassa Sant Crist -kappelissa.

Vanhankaupungin merkittävimmät talot

Vanhassakaupungissa on useita hienoja, renessanssiajalla rakennettuja taloja, jotka tunnetaan nimellä ”casals”. Ca’n Canta (Carrer Major 18) on yksi näistä 1500–1600-luvulla rakennetuista taloista, ja Ca’n Torró (Carrer d’En Serra 15) on yksi hienoimpia. Sen vieressä oleva Ca’n Fondo numerossa 13 on sekin yksi kaupungin hienoimmista taloista, ja niin siinä kuin muissakin kannattaa kiinnittää huomiota ikkunoihin. Yksi hienoimpia on myös Ca’n Domènech (Carrer dels Albellons 7), ja myös vuonna 1594 rakennettu Ca’n Costa (Carrer de Sant Vicenç 14), jossa on yksi kaupungin parhaita ravintoloita, on näkemisen arvoinen.

härkätaisteluareena
Entiseen renessanssiajan linnoitukseen rakennettu härkätaisteluareena (Plaça de Toros), jossa kuitenkaan ei ole enää härkätaisteluja.

Härkätaisteluareena

Eräänlainen kuriositeetti on entisen renessanssiajan linnoitukseen rakennettu härkätaisteluareena (Plaça de Toros) [kartalla]. Siellä ei ole enää härkätaisteluja, mutta koko komeutta voi käydä nopeasti vilkaisemassa. Sinne on kahden euron pääsymaksu, mutta pääsymaksu sisältää sen yhteydessä olevassa baarissa nautitun juoman, joten härkätaisteluareenan näkee kaupan päälle.

Pollentia ja museo

Lähellä turisti-infoa sijaitseva Pollentia [kartalla] sai alkunsa vuonna 123 ennen ajanlaskun alkua, ja se oli roomalaisten vallan aikana Mallorcan pääkaupunki. Sen parhaat päivät olivat ajanlaskun jälkeen pari ensimmäistä vuosisataa, ja se oli tällöin noin kahdenkymmenen hehtaarin kokoinen. Vaikka koko aluetta ei ole tutkittu, oli se merkittävä kaupunki, ja siihen on hyvä loman aikana käydä tutustumassa.

Pollentiassa on Rooman aikaisia taloja, joita on erityisen paljon Sa Portellan alueella, ja niistä parhaiten säilynyt on Casa dels Dos Tresors, joka on tyypillinen Rooman aikainen asuintalo. Sen lähellä oleva forum eli markkinapaikka on vaikutuksen tekevä, ja talosta toiseen suuntaan oleva amfiteatteri on varsin hyvin säilynyt. Sen läpimitta on noin 75 metriä, ja on laskettu, että tähän 1800-luvulla löydettyyn teatteriin mahtui kerrallaan 1000 katsojaa.

Pollentiassa voi vapaasti vaellella, ja se on avoinna ma–la klo 9.30–20.30 mutta lokakuulta huhtikuulle se on avoinna vain 19.30 asti ja ympäri vuoden sunnuntaisin klo 10–14. Alueelle on vain muutaman euron pääsymaksu, ja kauniilla ilmalla, muulloin kuin kuuman keskipäivän aikaan siihen on mukava käydä tunnin pari tutustumassa.

Jos haluaa nähdä Pollentiasta löytynyttä Rooman aikaista aineistoa, kannattaa vierailla lähellä, kirkon toisella puolella sijaitsevassa museossa, nimeltään Museu Monográfic de Pollentia (Carrer de Sant Jaume 30). Se on avoinna samoin ajoin kuin Pollentia, ja saman lipun kanssa pääsee molempiin paikkoihin. Museo on yhden huoneen kokoinen, ja siellä on osia patsaista, rahoja, koruja, epäjumalien kuvia ja talojen ja muiden rakennelmien pienoismalleja. Tekstit ovat vain katalaaniksi, mutta pyynnöstä voi saada englanninkielisen lehtisen, joka valottaa esineiden roolia ja alkuperää.

Alcudiamar
Alcúdiamarin tärkein rooli on olla huvipursien, purjeveneiden ja muiden melko hienojen alusten satama.

Port d’Alcúdian ja Platja de Alcúdian nähtävyydet

Port d’Alcúdiassa ei ole mitään museoita tai muuta vastaavaa, vaan siellä pitkä, miellyttävä hiekkaranta, osin autenttinen keskusta ja leveä rantakatu (Passeig Marítim, Paseo Marítimo) ovat vierailluimpia paikkoja.

Rantakadun varrella olevan näköalatelineen takana on Alcúdiamar, jossa voi käydä kävelyllä mutta jonka kuvaus ”Port Turistic” kertoo siitä kaiken. Se on turisteille rakennettu alue, jolla on turisteille suunnattuja ravintoloita, venelaitureita joilta pääsee veneretkille ja risteilyille ja kaikenlaista muuta tavallista turistia kiinnostavaa. Sen tärkein rooli on olla huvipursien, purjeveneiden ja muiden melko hienojen alusten satama, ja jos kävelee sen pääkadulla, joka hämäävästi on myös Passeig Marítim (Paseo Marítimo), saa alueen tarjonnasta hyvän kuvan. Parhaimmillaan tämä alue palveluineen on niille, jotka saapuvat paikalle jonkinlaisella normaalia hienommalla vesipelillä, ja jos Alcúdian tienoille saapuu purjeveneellä tai muulla aluksella, on tämä paras paikka laittaa se parkkiin.

Ravintolan terassi Platja de Alcudiassa
Platja de Alcúdia on tyypillinen pakettimatkakohde.

Platja de Alcúdia

Platja de Alcúdia on tyypillinen pakettimatkakohde, mutta siellä on yksi nähtävyys, jota kannattaa muualtakin käydä ihmettelemässä. Cova de Sant Martí [kartalla] on 1200-luvulta peräisin oleva, uskontoon liittyvä pyhä paikka ja luola, joka on Puig de Sant Martín -jyrkänteen juurella, BelleVue Club -hotellin takana. Sinne voi mennä koska tahansa, mitään pääsymaksuja ei ole, ja vain pääsiäisen jälkeisenä sunnuntaina siellä on normaalia enemmän vipinää, sillä tällöin se on pyhiinvaeltajien kohteena.

Lisää aiheesta:

Alcúdia Mallorca esittelee sekä Alcúdian että lähistön nähtävyyksiä.

Ajanviete

Eniten ajanvietemahdollisuuksia on Port d’Alcúdiassa, jossa on mahdollisuuksia runsain mitoin. Platja de Alcúdiassa on erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia, mutta niitä on enemmän Port d’Alcúdiassa, missä erilaisia vaihtoehtoja on vaikka muille jakaa. Pääasiallinen kausi erilaisille ajanvietteille kuten risteilyille ja aktiviteeteille on huhtikuulta lokakuun loppuun, ja kaikkein eniten tarjontaa on toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.

Risteilyt, veneretket ja veneenvuokraus

Port d’Alcúdia on Pohjois-Mallorcan suosituin satama-alue, jonka huvipursisatamassa on ankkurissa paljon hienoja aluksia ja josta voi lähteä mitä erilaisimmille risteilyille tai myös laivamatkalle Menorcalle. Pienvenesatamasta, joka on rantakadun varrella ja turisti-infon vieressä, voi vuokrata pikaveneen noin 90 eurolla vuorokaudeksi.

Turisti-infon takaa lähtee myös veneretkiä Formentorin rannalle, jonne parin tunnin edestakainen matka maksaa 35 €. Samasta paikasta lähtee risteilyjä auringonlaskun aikaan, auringonnousun aikaan ja myös päiväretkiä, joita järjestää esimerkiksi Alejandra Charter.

lasipohjainen vene risteilyille
Port d’Alcúdia on Pohjois-Mallorcan suosituin satama-alue, josta voi lähteä mitä erilaisimmille risteilyille tai myös laivamatkalle Menorcalle.

Alcúdia Sea Trips tarjoaa katamaraanilla tehtyjä matkoja erilaisiin paikkoihin, ja viiden tunnin retki maksaa aikuisilta vähän alle 60 euroa. Formentorin rannalle voi tehdä neljän tunnin retken, ja itäisen Mallorcan poukamiin ja luoliin voi tutustua kolme tuntia kestävällä veneretkellä. Sama yhtiö tekee myös veneretkiä delfiinejä katsomaan, kuten myös auringonlaskun aikaan ajoittuvia risteilyjä.

Purjehdus, purjelautailu ja muut vesilajit

Hotel Sunwingin vieressä oleva Wind & Friends [kartalla] on hyvä vierailupaikka niille, jotka mielivät vetten päälle tuulen siivittämänä. Tarjolla on viiden päivän kursseja vasta-alkajille, ja viiden päivän purjehduskursseja on niitäkin tarjolla, myös lapsille. Hinnat liikkuvat 200–300 eurossa, mutta tarjolla on edullisempiakin mahdollisuuksia. Veneen, kajakin tai SUP-laudan saa vuokralle alkaen noin 10 eurolla.

Alcúdiamar Sports & Nature

Passeig Marítimin varrella oleva Alcúdiamar on veneilijöille ja turisteille niemimaalle rakennettu kesäajan keskus, jossa on myös erilaisiin vesilajeihin perehtynyt Sports & Nature. Sieltä saa sukellusvälineitä tai kajakin vuokralle, ja siellä järjestetään sukellus- ja purjelautailukursseja. Se myös tekee veneretkiä alueen kuuluisille vedenalaisille luolille, ja Sports & Nature on yksi monista yhtiöistä, jotka tarjoavat kesäkauden ajanviete- ja harrastusmahdollisuuksia.

Pyöränvuokraus ja muiden menopelien vuokraus

Kaikkialla Alcúdian alueella ja liepeillä on helppo saada pyörä vuokralle ja helppo myös ajella sellaisella. Alue on melko tasaista maastoa, eikä liikennettä ole valtavia määriä. Erityisen hyvä on pyöräillä Platja de Alcúdiasta Port d’Alcúdiaan, ja Alcúdian ympäristössä olevilla paikolla, kuten Manresan ympäristössä, joka on niemimaan toisella puolella. Platja de Alcúdiasta voi myös pyöräillä toiseen suuntaan, ja Port d’Alcúdiasta ohi matkustajasataman kohti Platja d’Alcanadaa. Turisti-infoista saa tietoa hyvistä reiteistä, ja itsekseen karttaa tutkivakin löytää hyviä reittejä ja mielenkiintoisia vierailupaikkoja.

Esimerkiksi Wheelssport [kartalla] vuokraa erilaisia pyöriä erilaisiin tarkoituksiin, ja pyörä voidaan halutessa toimittaa majapaikalle. Se sijaitsee Port d’Alcúdiassa mutta melko lähellä myös Platja de Alcúdiaa.

Ecobikes [kartalla] vuokraa Port d’Alcúdian ja Platja der Alcúdian välimaastossa kaikenlaisia pyöriä, lastenpyöristä maantiepyöriin, maastopyöriin ja sunnuntaiajelupyöriin.

Enjoy Rent Mallorca [kartalla] vuokraa paitsi pyöriä myös skoottereita ja mönkijöitä. Se sijaitsee kätevällä paikalla Port d’Alcúdian taksien ja bussipysäkkien vieressä.

Lisää aiheesta:

Enjoy Mallorca kertoo Alcúdian alueen rannoista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ostokset, ravintolat ja yöelämä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti