Perheet, liikkuminen ja matkat Alcúdiaan

Polkupyöriä
Alcúdia on erinomainen lomakohde perheille toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Perheen kanssa Alcúdiaan

Alcúdia on erinomainen lomakohde perheille toukokuun alusta lokakuun loppuun. Säät voivat olla vaihtelevat alku- ja loppukaudesta, mutta yleensä on lämmintä marraskuun alkupuolelle asti. Uimiseen paras aika on loppukaudesta, sillä toukokuun alussa merivesi on vielä viileää. Uima-altaallinen hotelli voi olla hyvä valinta huhti-toukokuussa sekä lokakuun lopulla.

Paras lomapaikka Alcúdian alueella on Port d'Alcúdia. Toisena vaihtoehtona on Platja de Alcúdia, joka soveltuu parhaiten tyypillisestä pakettimatkalomailusta pitäville. Alcúdiasta matkustaminen Palman kaupunkiin vie melko kauan aikaa, joten se ei sovellu ihanteellisesti lomakohteeksi matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita vierailemaan Mallorcan muissa osissa sijaitsevia nähtävyyksiä katsomassa.

Alcúdian sataman ja rannan vetovoimaisuus lapsiperheiden keskuudessa johtuu suurelta osin seudun upeasta hiekkarannasta, joka kutsuu perheitä nauttimaan auringosta, hiekasta ja merestä. Rannalla on palveluita ja aktiviteetteja, erityisesti Port d'Alcúdian sataman läheisyydessä. Lasipohjaveneillä voi tehdä risteilyjä lahden kirkkailla vesillä. Niitä on eniten toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.

Lähellä rantaa sijaitseva Hidropark-vesipuisto on houkutteleva vierailukohde kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Puistossa on erilaisia altaita ja liukumäkiä.

Liikkuminen paikasta toiseen

Port d'Alcúdian ja Platja de Alcúdian rannat sulautuvat saumattomasti yhteen luoden harvinaislaatuisen, kymmeniä kilometrejä pitkän hiekkarannan. Kokeneilta retkeilijöiltä kuluisi noin tunti kulkea ranta päästä päähän, mutta harvalla lomalaisella riittää intoa tai aikaa vaeltaa rantaviivaa edestakaisin useaan otteeseen muutaman päivän vierailun aikana. Myös Port d'Alcúdiasta Alcúdiaan on samantyyppinen, reilun puolen tunnin kävelymatka, jonka useimmat jaksavat taittaa loman aikana korkeintaan pari-kolme kertaa.

Pyöräily

Alcúdia on erinomainen kohde pyöräilyyn, sillä maasto on tasaista ja kaupungissa on kattava pyörätieverkosto. Myös muut tiet soveltuvat hyvin pyöräilyyn. Polkupyörällä on helppo tutustua Alcúdian kaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Pyöräillen voi kierrellä alueen nähtävyyksiä ja ihailla maisemia omatoimisesti.

Linja-autot

Alcúdian alueella on mahdollista liikkua linja-autolla eri kohteiden välillä. Alcúdian, Port d'Alcúdian ja Platja d'Alcúdian välillä liikennöi paikallisbussi, jonka vuoroväli tihenee kesän vilkkaimpana matkailuaikana. Alcúdiassa bussi pysähtyy kätevästi turisti-infon ja toripaikan läheisyydessä.

Taksit

Port d'Alcúdian kaupallisen keskustan pääpaikoilla, linja-autopysäkin vieressä, taksit odottelevat asiakkaita. Taksitolpan vieressä sijaitseva kyltti ilmoittaa tavanomaiset maksut, mutta hinnat voivat vaihdella tilanteen mukaan. Mallorcalla taksi on kohtuuhintainen kulkuväline, mutta matka Palman kaupunkiin tai lentoasemalle on selvästi kalliimpi kuin liikkuminen Port d'Alcúdian alueella.

Linja-auto pysäkillä
Alcúdiasta pääsee kätevästi bussilla Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan, joka on saaren suurin ja vilkkain kaupunki. Kuva: Nemesio Jimenez

Linja-autolla Palmaan tai Palmasta Alcúdiaan

Alcúdiasta pääsee kätevästi bussilla Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan, joka on saaren suurin ja vilkkain kaupunki. Alcúdiasta matkustettaessa Palman kaupunkiin matka-aika yhteen suuntaan on arviolta 1 tunti ja 15 minuuttia.

Port d'Alcúdiassa bussipysäkit sijaitsevat vastakkain pääkadun, Carretera d'Artàn, satamanpuoleisessa päässä. Siinä on pysäkki, jolta lähtevät bussit Palmaan, Platja de Alcúdiaan sekä lentokentälle. Palman suuntaan lähtevä bussi pysähtyy matkalla Incassa, jossa järjestetään markkinat. Palman ja Incan suuntaan menevän bussin pysäkki on samalla puolella katua kuin taksitolppa, joka sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä pysäkistä.

Palmassa linja-autoasema on maan alla kaupungin suurimmalla liikenteen solmukohdalla, Plaça d'Espanyalla. Linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan päässä ydinkeskustan kaikista kohteista, ja se toimii solmukohtana suurimmalle osalle Palman ja sen lähialueiden paikallisbussiliikenteestä.

Lentoasemalta Alcúdiaan

Mallorcan lentoasemalta on suora linja-autoyhteys Alcúdiaan ja sen lähiympäristöön. Matka kestää liikenteen määrästä riippuen noin puolitoista tuntia. Lippu ostetaan kuljettajalta, ja maksutapana käyvät enintään 20 euron setelit.

Matkat Alcúdiaan

Alcúdiaan on mahdollista matkustaa usealla eri tavalla. Suosituimpia kohteita ovat Platja de Alcúdia ja Port d'Alcúdia, joihin pääsee kätevästi matkatoimistojen järjestämillä pakettimatkoilla. Omatoimimatkaajille varteenotettava vaihtoehto on suunnata suoraan Alcúdian vanhaankaupunkiin.

Omatoimimatkat

Mallorcalle pääsee Suomesta kätevästi lentäen joko suorilla tai välilaskullisilla lennoilla. Saaren lentoasema, joka voi olla varausjärjestelmissä nimellä "Mallorca" tai "Mallorca Palma", on saaren ainoa lentokenttä ja se on lähellä Palma de Mallorcan kaupungin keskustaa. Suorat lennot kestävät noin neljä tuntia, ja matkustamalla hiljaisempina aikoina voi saada liput edullisemmin.

Lentovaihtoehtoja Suomesta Alcúdiaan (saaren Mallorca Palma -nimiselle lentokentälle) voi etsiä esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Kaiken kaikkiaan Mallorca on hyvin saavutettavissa Suomesta lentäen, ja sopivalla ajoituksella voi löytää niin mukavaan vuorokaudenaikaan lennettäviä kuin edullisiakin lentoja.

Matkatoimistojen järjestämät pakettimatkat

Suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Alcúdian alueelle, ja niillä on hotelleja erityisesti Port d'Alcúdian ja Platja de Muron alueilla. Matkan hintaan vaikuttaa merkittävästi hotellin taso: valitsemalla kolmen tähden hotellin viiden tähden sijaan voi säästää huomattavasti matkan kokonaishinnassa.

Lisätietoa valmismatkoista ja äkkilähdöistä Alcúdiaan voit käydä katsomassa Rantapallosta. Sieltä löydät tietoa matkatoimistoista, hinnoista ja vaihtuvista hetken tarjouksista.