Ostokset, ravintolat ja yöelämä Alcúdiassa

Kauppoja Alcudiassa
Alcúdian paras ostoskatu on koko vanhankaupungin läpi kulkeva Carrer del Moll, joka vanhankaupungin puolivälissä muuttuu Carrer Major -nimiseksi.

Ostokset

Port d'Alcúdiassa ja Platja de Alcúdiassa on runsaasti turisteille suunnattuja liikkeitä, jotka ovat avoinna pääasiassa huhti- tai toukokuusta lokakuuhun. Port d'Alcúdian pääkadulla, Carretera d'Artàlla, on paljon kauppoja, joista saa esimerkiksi nahkatuotteita, hajuvesiä, elektroniikkaa ja rantavarusteita. Liikkeet ovat yleensä auki ilman iltapäivätaukoa, mutta monet sulkevat ovensa marraskuusta huhtikuulle.

Passeig Marítimilla on tasokkaampia liikkeitä ja kansainvälisiä ketjuja. Sen sivukadulla, Carrer dels Marinersilla, sijaitsee lukuisia ruokapaikkoja sekä muutamia muita liikkeitä, kuten jalkineliike, lääkemyymälä ja pieni päivittäistavarakauppa.

Ostokset Alcúdiassa

Alcúdian vanhassakaupungissa on hyvä ostoskatu Carrer del Moll, joka muuttuu Carrer Major -nimiseksi matkansa aikana. Kadun varrella on laadukkaita liikkeitä, kuten kenkäkauppoja, gourmet-elintarvikeliikkeitä paikallisine herkkuineen sekä muita myymälöitä. Paikalliset ja espanjalaiset kengät ovat kohtuuhintaisia ja erinomaisia. Useimmat liikkeet ovat auki klo 9-13.30 ja 16.30-20, ja ne pitävät iltapäivätauon.

Mallorcalla kiertävät markkinat ovat suosittuja ja vierailun arvoisia. Alcúdian markkinoilla, jotka sijaitsevat lähellä turisti-infoa, voi vierailla kahdesti viikossa, tiistaisin ja sunnuntaisin, aamusta iltapäivään kello 8:sta 13:een saakka. Läheisessä Incassa on torstaisin klo 8-13 markkinat, joilla käy enemmän paikallisia kuin turisteja.

Ravintolan terasseja Alcudiassa
Alcúdian vanhassakaupungissa on useita ravintoloita etenkin pääaukion ja pääkadun tuntumassa. Kuva: Studio Barcelona

Ruoat ja ravintolat

Alcúdian alueella on monenlaisia ravintoloita, jotka ovat suunnattu joko turisteille tai paikallisille asukkaille. Alcúdian vanhassakaupungissa on myös paikallisille suunnattuja ravintoloita edullisemmilla hinnoilla verrattuna Platja de Alcúdian ja Port d'Alcúdian turistikohteisiin. Vanhassakaupungissa on useita ravintoloita etenkin pääaukion ja pääkadun tuntumassa.

Port d'Alcúdiassa rantakatu sekä sen poikkikadut Carrer dels Pins ja Carrer dels Mariners ovat suosittuja ravintolakatuja, joilta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja.

Yksi edullinen keino tutustua paikallisiin makuihin on tilata arkisin päiväsaikaan tarjottava menu del dia -lounas, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka sekä jälkiruokana joko kahvi tai jälkiruoka, ja ateriaan sisältyy myös muu juoma.

Yöelämä

Alcúdian alueella on runsaasti erilaisia anniskelupaikkoja, joten yöelämää ei tarvitse erikseen etsiä. Erityisesti Port d'Alcúdiassa on paljon baareja ja muita anniskelupaikkoja, esimerkiksi venelaiturien edustalla olevalla Passeig Marítim -promenadilla. Sen takana sijaitsevissa kortteleissa on monia paikallisten suosimia baareja, joissa on kohtuuhintaista.

Port d'Alcúdian ja Platja de Alcúdian rannikkokaistaleella sijaitsee lukuisia kesäsesongin aikana avoinna olevia yökerhoja ja rantaravintoloita, joissa dj:t soittavat. Yksi suosittu, lähellä Port d'Alcúdian pääpaikkoja sijaitseva yökerho on Banana Club.

Alcúdian alue on kuitenkin pääasiassa perheille suunnattua ja melko seesteistä seutua, jossa ei juurikaan ole suuria juhlia tai yötä myöten jatkuvia bileitä. Mallorcalla biletyshenkiset matkailijat, kuten saksalaiset ja britit, valitsevat useimmiten kohteekseen saaren toisella laidalla Palman lähistöllä sijaitsevat lomakohteet, joista tunnetuimpia ovat Arenal ja Magaluf.

Fira d'Alcúdian aikana vanhakaupunki täyttyy väreistä, paraateista, musiikista ja tanssiesityksistä. Kuva: Gerd Kohlmus

Tapahtumat

Alcúdian ympäristössä ei järjestetä kovin monia suuria tapahtumia, mutta muutama merkittävä juhla ja festivaali piristää alueen elämää vuosittain. Kesäkuun 29. päivä vietetään Port d'Alcúdian suojeluspyhimyksen, Pyhän Pietarin, päivää. Juhlapäivää edeltävällä viikolla kaupungissa järjestetään konsertteja, lasten esityksiä ja muita juhlavuuksia. Itse juhlapäivänä suojeluspyhimyksen veistos kuljetetaan juhlallisesti ympäri kaupunkia ja myös merelle.

Toinen huomionarvoinen tapahtuma on syys-lokakuussa järjestettävä jazzfestivaali. Vaikka festivaali on pienimuotoinen, se tuo elävää musiikkia alueelle. Konsertteja järjestetään Passeig Marítimilla ja Auditorio d'Alcúdiassa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään Fira d'Alcúdia -markkinatapahtumaa, jolloin vanhakaupunki täyttyy väreistä, paraateista, musiikista ja tanssiesityksistä.

Kaiken kaikkiaan Alcúdiassa järjestetään viihdyttäviä tapahtumia pitkin vuotta, vaikka suurkaupunkien vilske puuttuukin.