Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Alcudia
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sisustusliike vanhankaupungin ostoskadulla
Alcúdian paras ostoskatu on koko vanhankaupungin läpi kulkeva Carrer del Moll, joka vanhankaupungin puolivälissä muuttuu Carrer Major -nimiseksi.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Alcúdiassa

Ostokset Port d’Alcúdiassa

Sekä Port d’Alcúdiassa että Platja de Alcúdiassa on valtava määrä turisteille suunnattuja liikkeitä, joista valtaosa on avoinna vain pääasialliseen turistisesonkiaikaan huhti- tai toukokuulta lokakuulle. Esimerkiksi Port d’Alcúdian eräänlainen pääkatu, Carretera d’Artà, jota pitkin bussit kulkevat, on aivan pullollaan kauppoja, joista saa turistien hamuamia tuotteita. Niihin kuuluvat nahkasta valmistetut vaatteet ja asusteet, hajuvedet, elektroniikkatuotteet, rantavarusteet ja monenmoiset muut tuotteet, joista saa tällä kadulla nopeasti läpileikkauksen. Näissä lomapaikoissa liikkeet pitävät ani harvoin iltapäivätauon, ja valtaosa niistä panee ovensa täysin kiinni marraskuulta huhtikuulle.

Viina ja tupakka ovat perinteisiä ostoksia, joita Espanjasta on aina haettu, mutta nykyään tupakka on kohtuullisen hintavaa, lähes tuplasti sen mitä se oli vielä 10 vuotta sitten, ja halutuimmat merkit maksavat vähän alle 5 €. Viina kuten myös viini on edullista, sillä sitä ei pilata tarpeettomilla veroilla, ja pullon kirkasta saa alkaen viidellä eurolla ja kohtuullisen viinilitran saa alkaen reilulla eurolla.

Passeig Marítimilla on tasokkaampia liikkeitä, ja sillä on muutama kansainvälinen ketjuliike kuten Mango, Bulldog ja Inside. Sen sivukatu Carrer dels Mariners on lähinnä ravintolakatu, mutta sillä on kenkäkauppa, apteekki ja Eroski City -valintamyymälä (ma–la klo 9–21).

Sen takana oleva Carrer de Teodor Cadet on kohtalaisen monipuolinen katu, joka johtaa aina Alcúdiaan asti. Sen varrella on numerossa 22 Bip Bip -valintamyymälä, joka on avoinna klo 9–21. Siltä löytyy myös matkalla kohti Alcúdiaa muualtakin Espanjasta tuttu ”Bazar Oriental”, joita on saman kadun varrella myös Alcúdiassa, ja nämä liikkeet ovat käteviä, sillä niistä saa yleensä klo 9–20 mitä erilaisimpia tuotteita, usein varsin kohtuullisin hinnoin. Samalla tienoolla mutta lähempänä rantaa on myös tuttu ja tylsä Lidl [kartalla].

Kenkiä
Kengät ovat täällä kohtuuhinnoissa ja erinomaisia, ja Mallorcalla kannattaa katsella nimenomaan paikallisia tai espanjalaisia kenkiä.

Ostokset Alcúdiassa

Platja de Alcúdiassa ja Port d’Alcúdiassa kaupat ovat pääosin turisteille suunnattuja, mutta Alcúdiassa on hyviä, paikallisellekin kelpaavia liikkeitä.

Paras ostoskatu on koko vanhankaupungin läpi kulkeva Carrer del Moll [kartalla], joka vanhankaupungin puolivälissä muuttuu Carrer Major -nimiseksi. Sen varrella, lähellä Moll-porttia on hyviä liikkeitä, joiden joukossa on kenkäkauppoja, parikin gourmet-elintarvikeliikettä, joista saa tyypillisiä paikallisia ruokia ja juomia, ja muutama muu liike. Kengät ovat täällä kohtuuhinnoissa ja erinomaisia, ja Mallorcalla kannattaa katsella nimenomaan paikallisia tai espanjalaisia kenkiä. Vanhassakaupungissa valtaosa liikkeistä pitää iltapäivätauon, ja tyypillinen aukioloaika on klo 9–13.30 ja klo 16.30–20.

Kiertävät markkinat ovat tyypillinen espanjalainen traditio, ja Mallorcalla ne ovat suosittuja ja suositeltavia vierailupaikkoja. Markkinoilta saa kaikkea mahdollista vaatteista, kenkiin, kulutustavaroihin ja elintarvikkeisiin. Alcúdiassa on markkinat turisti-infon lähellä, eri vanhankaupungin kaduille levittäytyneenä, tiistaisin ja sunnuntaisin klo 8–13.

Jos on kiinnostunut näkemään markkinat, joilla on kiivainakin matkustusaikoina enemmän paikallisia kuin turisteja, on läheisessä Incassa, jonne voi mennä bussilla, markkinat joka torstai klo 8–13.

Suurin markkinatapahtuma on lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna pidettävä Fira d’Alcúdia. Silloin on vanhassakaupungissa ja sen vieressä paitsi värikästä kaupankäyntiä myös paraateja, musiikkia ja tanssiesityksiä.

Rantakatu, Port d'Alcudia
Port d’Alcúdian rantakatu on monia kiinnostava, suosittu paikka lähteä syömään.

Ruoat ja ravintolat

Platja de Alcúdia on paikka, jossa on vain turisteille suunnattuja ravintoloita ja jotka ovat vain kesällä avoinna, ja myös Port d’Alcúdian ravintolat ovat pääasiallisesti turisteille suunnattuja. Alcúdiassa on hyviä, paikallisille suunnattuja ravintoloita, joissa on kohtuulliset hinnat, mutta niitä ei ole paljon. Alcúdian vanhankaupungin edustalla olevalla aukiolla on Porta del Mollia vastapäätä rypäs turisteille suunnattuja kahviloita ja ravintoloita, joista saa samanlaisia ruokia kuin miltä tahansa lomapaikalta.

Yksi hyvä tapa sekä säästää että maistella yleensä paikallisia ruokia on nauttia arkipäivisin lounasaikaan tarjottava, kolmen lajin ateria nimeltään menu del dia. Siihen sisältyy kaksi erillistä annosta, jälkiruoka tai kahvi ja ruokajuoma, joka voi olla vesi, viini tai olut. Tällaisia aterioita tarjoavia ravintoloita on heikonlaisesti Platja de Alcúdiassa ja Port d’Alcúdiassa, mutta Alcúdiassa esimerkiksi vanhankaupungin pääkadun varrella ja pääaukion (Plaça de la Constitució) laidalla oleva Fonda tarjoaa toisen kerroksen ravintolassa erinomaisen lounaan, jossa on monipuolinen valikoima tyypillisiä paikallisia ja espanjalaisia ruokia.

Spagettia
Port d’Alcúdiassa on paljon ruokapaikkoja myös rantakadun poikkikaduilla.

Port d’Alcúdian rantakatu on monia kiinnostava, suosittu paikka lähteä syömään. Sen numerossa 18 oleva S’Espiga on pidetty italialainen ravintola, jossa jokainen annos maksaa 6 €. Osa annoksista on melko pieniä, mutta pitsat ja monet annoksista ovat aivan normaalin kokoisia. Ruokajuomat eivät ole kaupungin halvimpia, mutta niiden nautiskelu ei tule turhan kalliiksi sekään. Ravintola on kiinni keskiviikkoisin, muulloin se on avoinna klo 12–24 ja se soveltuu parhaiten illallispaikaksi.

Platja de Alcúdiassa ravintolat ovat mitä ovat, mutta pidetty ravintola, josta saa vaikka pitsaa, hampurilaisia ja muita lomaruokia, on hyvällä paikalla sijaitseva rantabaari Floridita [kartalla].

Port d’Alcúdiassa, jossa on alueella lomailevalle kohtalaiset apajat hyvälle aterialle, on paljon ruokapaikkoja rantakadun poikkikaduilla, jotka ovat kävelykatuja. Sekä Carrer dels Pins että Carrer dels Mariners ovat monipuolisia ravintolakatuja, ja niiden sivukaduilla on myös monenmoisia ravintoloita.

Carrer dels Marinersin numerossa 10 oleva Sa Roqueta on lähinnä italialaistyylinen ravintola, joka on koko alueen pidetyin ja jossa voi juhlistaa tärkeitäkin tilaisuuksia. Alueen toiseksi pidetyin ravintola löytyy Carrer dels Pinsin varrelta, ja se on Como en Casa, jossa on tapaksia, pihvejä ja muita espanjalaistyylisiä ruokia.

Alcúdian vanhassakaupungissa on etenkin pääaukion (Plaça de la Constitució) tuntumassa, pääkadun (Carrer Major ja Carrer del Moll) varrella, melkoinen määrä ravintoloita. Jos tästä menee Carrer del Mollin sivukadulle nimeltään Carrer de Sant Vicenç, löytyy sen numerosta 14 Celler Ca’n Costa Alcúdia, joka on vanhankaupungin pidetyimpiä ravintoloita.

Enjoy Mallorca kertoo Alcúdian alueen ravintoloista.
Tripadvisor esittelee ravintoloita laidasta laitaan kaikkialla Alcúdiassa.

Yöelämä

Missäänpäin Alcúdiaa ei tarvitse erikseen etsiä yöelämää, vaan siellä on kaikkialla mitä erilaisimpia anniskelupaikkoja.

Port d’Alcúdiassa on parhaat apajat baareille ja muille anniskelupaikoille, ja siellä voi mennä juomalle vaikka Passeig Marítimille eli venelaiturien edessä olevalle promenadille. Sen takana olevissa kortteleissa, jotka ovat autenttisinta Port d’Alcúdiaa, on lukuisia, paikallistenkin suosiossa olevia baareja, joissa on kohtuuhintaiset juomat (tuoppi 3–4 €).

Port d’Alcúdian ja Platja de Alcúdian välisellä alueella on useita kesäajan yökerhoja, ja koko tällä pitkällä rannalla on kesäkauden aikana tiskijukkien elävöittämiä rantabaareja ja kaikenlaista muuta mikä tekee illoista tavanomaista mielenkiintoisempia. Yksi suosittu yökerho, joka on lähellä Port d’Alcúdian pääpaikkoja, on Banana Club [kartalla].

Alcúdian tienoo on pääasiallisesti perheille suunnattua, varsin seesteistä aluetta, jolla suuria juhlia ja yötä myöten jatkuvia bileitä ei juuri ole. Ne, jotka haluavat Mallorcalle juhlimaan, suuntaavat aivan toiselle puolelle saarta, missä Palman ympäristössä etenkin sellaiset paikat kuin saksalaisten suosiossa oleva Arenal ja brittien valtaama Magaluf ovat saaren pääasiallisia bailupaikkoja.

Tapahtumat

Alcúdian ympäristössä ei ole paljon suuria tapahtumia, mutta Port d’Alcúdian suojeluspyhimystä eli Pyhää Pietaria (kat. Sant Pere, esp. San Pedro) juhlistetaan 29.6. Koko juhannuksen ja sen väliin jäävän viikon juhlistetaan tulevaa suurta päivää konsertein, lasten pitämin esityksin ja muunlaisin tavoin, ja 29. päivä suojeluspyhimyksen veistosta kuljetetaan ympäri kaupungin ja merellekin.

Toinen normaalia räväkämpi tapahtuma on syys-lokakuun jazzfestivaali, mutta kuten Sóllerinkin vastaava festivaali se tuo vain 5 lauantaikonserttia alueelle. Esiintymispaikkoja ovat Passeig Marítim ja Auditorio d’Alcúdia.

Enjoy Mallorca kertoo lähemmin Alcúdian tapahtumista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/01

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti