Bulgaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Burgas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hiekkaranta
Burgas on kohtalaisen suuri Mustanmeren rannikon kaupunki, ja jos alueelle saapuu sesonkiaikaan, on Burgasissa yleensä tilaa rantalomapaikkoja enemmän eivätkä hinnat kohoa yhtä paljon.

Perheen kanssa Burgasiin, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Perheen kanssa Burgasiin

Burgas ei ole mikään erityisen hyvä tai huono kohde perheille, ja siellä kannattaa käydä ainakin päiväretkellä Sozopolista ja myös Nessebarin ja Sunny Beachin tienoilta. Burgasiin ei sinänsä ole erityisen kannattavaa matkustaa päivää pidemmäksi ajaksi lasten tai nuorten kanssa, mutta Burgas on kohtalaisen suuri Mustanmeren rannikon kaupunki, jossa voi vierailla osana laajempaa alueen kierrosta. Jos alueelle saapuu heinä- tai elokuussa, on Burgasissa yleensä rantalomapaikkoja enemmän tilaa eivätkä hinnat kohoa yhtä paljon, ja silloin se on varteenotettava paikka yön yli oleskelulle.

Jos Burgasiin saapuu päiväretkelle, on asemalta helppo siirtyä lasten kanssa kävelykatua pitkin ensin kohti pääaukiota (Ploshtad Troykata), ja takaisin tullessa voi Hotel Bulgarian ja kaupunkipuiston kohdalla kääntyä kohti rantaa, jonne on reilun kilometrin matka. Kävelykaduilla on kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, ja niiltä löytyvät kaikki palvelut. Kalaruoat ovat alueen parhaita herkkuja, ja ruokailu ja myös juomat ovat hyvin kohtuullisissa hinnoissa.

Rannan edustalla oleva puistoalue on lapsiperheiden suosikki, jossa on kaikenlaista mielenkiintoista. Meripuiston alapuolella on pitkä hiekkaranta, jonka pääpaikat ovat laiturin tuntumassa. Alhaalla on ravintoloita ja kahviloita, eikä ranta yleensä ole tupaten täynnä.

Burgasin keskustan lisäksi kannattaa pitää mielessä se, että aivan sen lähellä on lomapaikkoja, kuten Sarafovo, joka on lentoaseman vieressä.

Julkinen liikenne, liikkuminen paikasta toiseen ja saapuminen Burgasiin

Burgasissa ei ole tarvetta käyttää julkisia kulkuneuvoja, mutta siellä voi hyvin turvautua taksiin. Taksit ovat Bulgariassa edullisia ja kuskit rehellisiä, ja taksilla pääsee yksikin henkilö kohtuuhinnalla paikasta toiseen. Matkat maksavat aina alle 40 senttiä kilometriltä eikä lähtöhinnan pitäisi olla yli viittäkymmentä senttiä. Yksi taksiyhtiö, jolla on selkeät verkkosivut, on EkoTaxiBurgas.

Takseja
Taksilla voi siirtyä kaupungin sisällä jos tarvetta tulee ja Sozopoliin kuten myös muihin rantapaikkoihin pääsee paitsi taksilla myös bussilla.

Kävellen pääsee Burgasissa tarvittavat matkat, taksilla voi siirtyä kaupungin sisällä jos tarvetta tulee ja Sozopoliin kuten myös muihin rantapaikkoihin pääsee paitsi taksilla myös bussilla. Sekä Sozopoliin että Nessebariin, jonka vieressä on myös Sunny Beach, pääsee taksilla 30–40 minuutissa ja matka maksaa yleensä 15–20 euroa. Nessebariin ja Sunny Beachiin on pidempi matka kuin Sozopoliin, ja se tulee myös taksilla kalliimmaksi.

Bussit kulkevat Burgasin linja-autoasemaltaLinja-autoasema [kartalla] kohti Sozopolia melko tiiviiseen tahtiin laiturista 5. Bussit lähtevät yleensä tunnin tai puolen tunnin välein, matka maksaa alle 2,50 euroa ja kestää noin 45 minuuttia. Nessebariin, Sunny Beachiin ja niiden välillä oleviin paikkoihin pääsee laiturista 3, myös hyvin tiiviiseen tahtiin, alle tunnissa ja noin kolmella eurolla suuntaansa. Liput ostetaan aina bussista, rahastajalta, joka tulee matkustajan luo.

Jos mielii Varnaan tai muualle vähän pidemmälle, lähtee busseja harvemmin. Eniten busseja lähtee Varnan lisäksi pääkaupunki Sofiaan, ja myös joihinkin muihin Bulgarian suuriin kaupunkeihin on helppo päästä linja-autolla. Asemalla on tietoa aikatauluista, siellä puhutaan englantia, siellä on useita lipunmyyntipisteitä ja myös tavarasäilytys.

Burgasista pääsee bussilla myös ulkomaille, sillä sieltä menee useita busseja joka päivä Turkin Istanbuliin. Matka kestää 7–8 tuntia, maksaa noin 30 euroa ja matkan voi tehdä päivällä tai yön yli. Bussien liikkeitä voi tutkia myös kätevän sivuston avulla.

Linja-autoaseman vieressä on rautatieasemarautatieasema, ja vaikka tämä vuonna 1902 valmistunut ja hiljattain entisöity asema on kaunis, on sille vähän käyttöä. Sieltä kuitenkin pääsee Sofiaan ja jonnekin muuallekin rautateitse, mutta etenkin kesäkauden aikana yöjunat ovat melko täysiä ja varaukset pitäisi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Junien aikatauluja ja hintoja voi katsella BDZ:n sivuilta.

Saapuminen Burgasiin

Burgasin lentoasema [kartalla] on jonkin matkan päässä keskustasta, Sarafovo -nimisen lomapaikan vieressä. Lentoasemalta pääsee busseilla rannikon molempiin suuntiin, ja sieltä kulkee bussi myös Nessebarin ja Sunny Beachin kautta Varnaan. Bussi numero 15 kulkee Burgasin linja-autoasemalle, jolta sitten voi siirtyä joko kävellen tai taksilla muualle kaupunkiin tai taksilla tai linja-autolla vaikkapa Sozopoliin tai sen eteläpuolella oleviin rantapaikkoihin. Lipun voi ostaa bussista, ja Burgasiin matka maksaa vain pari euroa.

Jos mielii taksilla Burgasin keskustaan tai muualle Mustanmeren rannikolle tai sen lähistölle, on lentoaseman virallinen taksiyhtiö nimeltään EkoTaxi.

Lentoasemalta voi vuokrata auton, ja lentoaseman sivuilta voi vuokrata auton vaikka Easy Rentin kautta.

Matkat Burgasiin

Burgasiin lennetään suuremman osan vuodesta kuin Varnaan, mutta sinnekin pääsee Helsingistä suoraan Norwegianin lennoilla vain noin puolet vuodesta. Matkaan pääsee alkaen reilulla 60 eurolla suuntaansa, mutta hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan melkoisesti. Lennot kestävät vähän alle kolme tuntia, ja paluulennot ajoitetaan yleensä niin, että Helsingissä ollaan perillä vasta puolenyön jälkeen.

Muista lentoyhtiöistä esimerkiksi Czech Airlines lentää välilaskullisia lentoja Helsingistä Burgasiin melko tiiviiseen tahtiin.

Muiden yhtiöiden lentoja voi hyvin vertailla Skyscannerin sivuilla

Burgas on lähinnä omatoimikohde, johon on hyvä yhdistää muitakin kohteita. Sinne tehdään melko vähän järjestettyjä matkoja, mutta paikalliset matkatoimistot voivat halutessa järjestää matkan sinnekin.

Hotellit ja muut majapaikat

Burgas on Bulgarian Mustanmeren rannikon toiseksi suurin kaupunki, ja se on myös pinta-alaltaan laaja kaupunki. Siellä yöpyvän on siis hyvä kiinnittää huomiota majapaikan sijaintiin.

Hotel Bulgaria
Hotel Bulgaria on ainoa oikea valinta jos mielii viettää yönsä hyvin näköaloin varustetussa, sosialistiaikojen hotellissa, joka on erinomaisella paikalla, kaikkien palveluiden vieressä.

Paras alue majapaikalle on pääkävelykadun ympäristössä oleva keskusta, josta on lyhyt matka niin linja-autoasemalle kuin rannallekin. Burgasiin kuten muuallekin Mustanmeren rannikolle suuntaavan kannattaa ainakin kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin varmistaa, että huoneessa on ilmastointi. Talvikauden aikana ja etenkin joulukuun alusta maaliskuun alkuun yöt ovat usein pakkasen puolella tai lähellä sitä, joten tähän aikaan matkustavan on hyvä varmistaa, että huoneessa on lämmitys.

Jos mielii viettää yönsä hyvin näköaloin varustetussa, sosialistiaikojen hotellissa, joka on erinomaisella paikalla, kaikkien palveluiden vieressä, on Hotel Bulgaria ainoa oikea valinta. Kahden hengen huone irtoaa kesäkuukausina alkaen noin 60 eurolla, ja huoneet ovat tyylikkäitä ja hyvin varusteltuja. Hotellissa on uima-allas, ja siltä on lyhyt matka niin rannalle kuin bussiasemallekin.

Jonkin verran mutta ei paljon syrjemmällä sijaitseva Hotel Chiplakoff on hinta-laatusuhteeltaan lyömätön hotelli, josta saa kesälläkin huoneen 30 eurolla. Huoneissa on vanhanajan tyyliä, ne ovat tilavia ja myös aamiainen ja ravintola ovat järjestään saaneet kiitosta.

Jos mieluummin yöpyy keskustan ulkopuolella, on esimerkiksi lentoaseman lähellä oleva Sarafovo hyvä lomakeskus. Siellä on paljon valinnanvaraa, ja hinta-laatusuhteeltaan huippua on huoneistohotelli Diamond Beach Apartments

Burgasissa ja sen lähiympäristössä on melkoinen määrä erilaisia vaihtoehtoja, ja kaupungissa ja sen ympäristössä voi Varnan tavoin yhdistää kaupunki- ja rantaloman.

Kaikki Booking.comin hotellit Burgasissa ja sen lähistöllä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti