Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Maspalomasin hiekkarannan dyynejä
Maspalomasin suuret rannat ja kuuluisat dyynit vetävät puoleensa lomailijoita.

Lasten kanssa Maspalomasissa sekä lähistön nähtävyydet

Lasten kanssa Maspalomasissa

Maspalomas ja sen vieressä sijaitseva Playa del Inglés ovat perhelomakohteita, joissa on hyvä ottaa aurinkoa, uida ja harrastaa ympäri vuoden kaikenlaista. Siellä on runsaasti huoneistohotelleja, bungalow-majoituksia ja muita suurillekin perheille sopivia majoitusmahdollisuuksia.

Maspalomasin ranta on suuri, mutta joiltain majapaikoilta voi olla pitkä matka veden äärelle. Niiden, jotka haluavat kävellä nopeasti rannalle, on siis hyvä valita hotelli läheltä rantaa.

Perheet myös mielellään tekevät veneretkiä Puerto Ricosta tai Puerto de Mogánista, käyvät Las Palmasissa katsomassa nähtävyyksiä, shoppailemassa ja syömässä ja tekevät retkiä muihinkin rannikon ja sisämaan kyliin ja kaupunkeihin. Playa del Inglésin ja Maspalomasin vieressä olevat teemapuistot ovat kuin lapsiperheille tehtyjä.

Esimerkiksi Spainted-sivustolla on lisätietoa Gran Canarialle suuntaaville lapsiperheille.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Puerto Rico

Puerto Rico [kartalla] on etelärannikon suosittuja pakettilomakohteita, mutta siellä ei ole paljon nähtävää. Yksi syy lähteä tänne ovat laivakyydit, joilla voi tarkastella lasipohjan läpi meren värikästä elämää. Täältä voi kulkea bussin sijaan laivalla Puerto de Mogániin, joka on etelärannikon viehättävimpiä kaupunkeja.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán [kartalla] on hyvä vierailupaikka Maspalomasissa lomaileville. Tänne voi tulla rannalle, ottamaan osaa risteilylle ja harrastamaan sukellusta tai muita vesiharrastuksia. Tänne voi tulla myös shoppailemaan rannan edustalla oleviin putiikkeihin tai syömään rannan vieressä oleville terasseille, joilla on myös vilkkaampaa yöelämää luvassa illan hämärryttyä.

Las Palmas

Paras päiväretkikohde Maspalomasista on Las Palmas [kartalla], jonne on vähän alle tunnin matka Yumbo-keskukselta ja rannan vieressä olevalta bussiterminaalilta. Las Palmasissa ensimmäinen pysäkki on Parque San Telmo, ja se sijaitsee lähellä Veguetan ja Trianan nähtävyyksiä, upeita palatseja ja hyvää yöelämää. Tänne on hyvä tulla myös shoppailemaan, syömään, elokuviin tai teatteriin. Las Palmasin toinen pysäkki on Parque Santa Catalina, joka sijaitsee lähellä Canteras-rantaa. Tämä on hyvä alue syödä, shoppailla, istua iltaa ja nauttia suurkaupungin humusta, mutta myös hyvä auringonotolle, uimiselle ja rantaharrastuksille.

Bussit Gran Canarialla

Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/12

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti