Vietnam – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Nha Trang
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taksi Nha Trangissa
Kuten muuallakin Vietnamissa taksit ovat edullisia, mutta vain jos kuski laittaa mittarin päälle. Mai Linh ja Nha Trang Taxi ovat luotettavia yhtiöitä.

Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa Nha Trangissa

Vietnam ei ole hyvä maa perheille, eikä sinne ole läheskään yhtä mukava matkustaa kuin Thaimaahan, jossa on perheille paljon tekemistä ja monessa paikassa juuri sopivat olosuhteet perhelomalle. Nha Trang on vilkas kaupunki, jossa pyörii tuhottomasti turisteja, ja sen ranta on urbaani aikuisten paikka, jossa ei ole oikeastaan mitenkään otettu lapsia tai nuoria huomioon. Jos Aasiaan haluaa lomalle perheen kanssa, on Thaimaa ja esimerkiksi Krabi paljon parempi rantalomapaikka kuin yksikään Vietnamin rannikon kaupunki.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Nha Trangissa on jotain julkista liikennettä mutta siihen vierailijan ei kannata kiinnittää huomiota. Myös moottoripyörätaksit, riksat (cyclo) ja muut vastaavat, lähinnä elokuvista tutut menopelit kannattaa unohtaa. Nha Trangissa ei myöskään kannata vuokrata menopeliä, sillä se on suuri ja vilkas kaupunki, mutta jos on paljon kokemusta esimerkiksi skootterilla ajelusta muuallakin Aasiassa, ongelmia tuskin tulee. Polkupyörällä ajelua Nha Trangin ytimessä ja rannan tienoilla ei voi suositella, eikä myöskään voi suositella sitä, että ytimestä lähtisi pyöräilemään sen ulkopuolelle.

Nha Trang on kokonaisuutena suuri kaupunki, jossa matkat ovat huomattavasti pidempiä kuin miltä ne kartalla näyttävät. Lyhyeltä vaikuttava pyrähdys voi helposti muuttua tuntikausien vaellukseksi, jonka joutuu lisäksi tekemään tropiikin polttavan auringon alla. Kaikkein paras on kävellä rannan vieressä kulkevaa promenadia pitkin, joillain rantakadun osilla ja myös matkan rannalta rautatieasemalle ja sen lähellä oleville nähtävyyksille, joihin kuuluu mäen päällä oleva valkoinen Buddhan patsas, voi kävellä. Samalla suunnalla on päämarkkinapaikka (Cho Dam), jolle on lyhyempi kävelymatka kuin Buddhan patsaalle, ja se on varsin helpon kävelymatkan päässä. Vähän pidempi kävelymatka on Po Nagarin torneille, mutta se ei ole kokonaisuutena kaikkein miellyttävin matka. Keskustan kortteleissa on myös aivan mukava kävellä, mutta kannattaa aina laittaa hyvät jalkineet ja hattu päähän, ja myös vettä kannattaa pitää mukana. Kävelyä kannattaa vältellä muualla kuin rannan läheisyydessä noin klo 12–15.

Kuten muuallakin Vietnamissa taksit ovat edullisia, mutta vain jos kuski laittaa mittarin päälle. Mai Linh ja Nha Trang Taxi ovat luotettavia yhtiöitä, joiden kyytiin astuva ei kadu päätöstään. Varsin normaaleja hintoja ovat 8000–10 000 dongin alkumaksu, johon aina sisältyy ensimmäinen kilometri, ja 13–16 000 dongia per kilometri, joten parilla eurolla pääsee muutaman kilometrin.

Nha Trangissa on muuallakin Vietnamissa suosittu GrabTaxi, jonka esimerkiksi majapaikka voi tilauttaa paikalle. Hinnat ovat suurin piirtein samanlaisia kuin takseilla, joten mitään varsinaista syytä olla käyttämättä taksia ei ole. Sovelluksen voi ladata puhelimeen tai tabletille, mutta kaikkein helpointa on paikan päällä ottaa luotettava taksi tai sitten antaa majapaikan tilauttaa paikalle taksi tai Grab. Kullakin majapaikalla ja muulla paikalla on yleensä suosikkinsa, eikä hinta tuota asiakkaalle täälläpäin pettymystä.

Lisää asiaa paikasta toiseen siirtymisestä:

Vietnam Guide kertoo liikkumisesta Nha Trangissa.

Siirtyminen lentoasemalta tai muilta asemilta muualle Nha Trangiin

Nha Trangiin useimmiten lennetään, sillä sinne on lähes kaikkialta matkaa. Ainoa paikka, josta voi suhteellisen lyhyessä ajassa (noin viidessä tunnissa) siirtyä Nha Trangiin on Phan Thiet, jonka vieressä on Mui Ne. Matka Danangiin ja Hoi Aniin on niin pitkä, että se pitää tehdä yön yli tai sitten niin että pysähtyy välillä Quy Nhonissa, josta voi saapua junalla Nha Trangiin, joskin Quy Nhonin rautatieasema on vartin matkan päässä sijaitsevassa Dieu Tri -kaupungissa. Dalat näyttää kartalla olevan lähellä, mutta käytännössä myös sinne on viiden tunnin bussimatka.

Lentoasema

Nha Trangin lentoasema on kaupungin eteläpuolella sijaitseva Cam Ranh [kartalla], joka yleensä tunnetaan lyhenteellä CXR mutta ajoittain se voi olla NHA.

Edullisin tapa siirtyä Nha Trangin pääpaikoille on puolen tunnin välein kulkeva bussi, joka noin 45 minuutissa taittaa matkan. Se kulkee pitkin rantakatua (Tran Phu), ja se pysähtelee sen varrella. Jos majapaikka on rantakadulla tai siitä korkeintaan muutaman korttelin päässä, on tämä 50 000 dongia maksava kyyti aivan hyvä. Ainoa huono puoli on se, että se lopettaa kulkunsa jo klo 18.30.

Taksi, joka on esimerkiksi Mai Linh tai Nha Trang Taxi, maksaa 300–400 000 dongia, ja matka kestää jonkin verran lyhyemmän ajan kuin linja-autokyyti. Mahdollista on saada myös taksi 7–16 hengelle, jolloin hintaa tulee 350–500 000 dongia. Taksia tai muuta ajoneuvoa ei tarvitse varata etukäteen, ja lentoasema on toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa. Hinnan voi neuvotella näiden raamien mukaisesti kuskin kanssa tai sitten voi vain antaa mittarin raksuttaa. Palatessa takaisin asemalle kannattaa antaa majapaikan hoitaa taksi tai mahdollisesti muu kyyti, jos se on edullisempi.

Rautatieasema

Ga Nha Trang [kartalla] on kaupungin ainoa rautatieasema. Se sijaitsee melko lähellä ydintä mutta esimerkiksi rantakadulle tai mihinkään sen lähelle on toivotonta tavaroiden kanssa lähteä kävelemään.

Aseman ulkopuolella olevien taksien kanssa saa olla tarkkana, sillä ne saattavat yrittää nyhtää ylimääräistä. Matka rannalle ei maksa paljon, ja voisi ajatella että 30–50 000 dongilla pääsee lähes mihin tahansa rantakadun tuntumaan. Kannattaa vain vaatia, että luotettavan yhtiön kuten Mai Linhin tai Nha Trang Taxin kuski laittaa mittarin päälle, ja yleensä he sen tekevätkin.

Linja-autoasema ja matkatoimistot

Nha Trangiin ei voi suositella bussilla siirtymistä kuin korkeintaan Phan Thietistä ja Muinestä, ja myös Dalatista sinne voi siirtyä bussilla.

Nha Trangin päälinja-autoasema [kartalla] on melko kaukana ytimestä. Jos sieltä hyppää taksiin, joka laittaa mittarin päälle, pitäisi rannan tuntumaan päästä alle 100 000 dongilla.

Jos saapuu linja-autolla Nha Trangiin, on The Sinh Tourist aktiivinen bussiyhtiö, joka kulkee kaikkialla maassa. Sillä on toimisto [kartalla] ytimessä, lähellä rantakatua, ja sieltä voi kävellä moneen paikkaan mutta tietenkin myös hypätä luotettavan yhtiön taksiin.

Rantapromenadi
Nha Trangissa voi hyvin viihtyä viikon tai kaksikin.

Omatoimimatkat ja järjestetyt matkat

Nha Trang on hyvä kohde niille, jotka kiertelevät Vietnamissa, mutta se ei ole kovin lähellä muita paikkoja. Sinne voi hyvin lentää Hanoista tai Saigonista, ja myös Bangkokista sinne on varsin helppo lentäen siirtyä. Nha Trangiin on mukava siirtyä yöjunalla Danangin suunnalta tai Saigonista, mutta Hanoista sinne kannattaa vain lentää. Nha Trangissa kannattaa viettää vähintään kolme vuorokautta, mutta se on niin monipuolinen paikka, että siellä voi hyvin viihtyä viikon tai kaksikin.

Pakettimatka Nha Trangiin on monille kätevä ratkaisu, sillä monet, jotka lomailevat Nha Trangissa, eivät vieraile muualla maassa.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Finnair lentää Hanoihin ja myös Saigoniin. Niistä voi siirtyä lentäen Nha Trangiin, sillä molemmista on pitkä matka Nha Trangiin. Yhtiöitä, jotka lentävät Hanoista, Saigonista ja kenties muualtakin kuten Bangkokista Nha Trangiin ovat esimerkiksi Air Asia, Vietnam Airlines, Jetstar ja Viet Jet Air.

Aeroflot lentää Moskovasta Nha Trangiin, joskaan lennot eivät aina ole suoria vaan kulkevat Hanoin kautta. Ensin pitää hoitaa itsensä Moskovan Šeremetjevon lentoasemalle, ja jos matka jatkuu vuorokauden sisällä eikä poistu terminaaleista, ei viisumia tarvita.

Nha Trangiin voi lentää myös muista Aasian suurista kaupungeista. Bangkokista sinne on helppo siirtyä. Bangkokista voi monella lentoyhtiöllä lentää Nha Trangiin, ja ne on mainittu Finnairin lentojen yhteydessä ylempänä. Niitä voi myös tutkia Skyscannerista.

Lisää lentoja ja yhteyksiä voi katsella Skyscannerista.

Järjestetyt matkat

Nha Trangissa on pitkä kausi ja soveltuu matkakohteeksi valtaosan vuodesta, muutamaa syyskuukautta lukuun ottamatta.

Suomalaisista matkatoimistoista Tjäreborg järjestää matkoja Nha Trangiin. Lennot kuitenkin menevät Saigonin kautta, josta on tunnin kestoinen jatkolento Nha Trangiin.

Hotelli Nha Trangissa
Syytä majoittua korttelia paria kauemmas rannasta ei Nha Trangissa ole.

Hotellit ja muut majapaikat

Nha Trangissa on valtava määrä erilaisia majapaikkoja hosteleista viiden tähden hotelleihin ja täyden palvelun lomakeskuksiin. Pitkä matkustuskausi on tehnyt Nha Trangista majapaikoiltaan leppoisan lomakaupungin, sillä yleensä tilaa riittää ja hinnat ovat erittäin kohtuullisia. Syytä lähteä korttelia paria kauemmas rannasta ei ole, eikä myöskään kannata lähteä kauas rannan pääpaikoilta [kartalla].

Ainoa ajankohta, jolloin majapaikka kannattaa varata kuukausia etukäteen ja jolloin hinnat nousevat normaalia korkeammiksi, on heinä- ja elokuu, jolloin vietnamilaiset ja muut aasialaiset suuntaavat lomalle Nha Trangiin. Siellä ei ole silloin sadekautta eivätkä lämpötilat olet mitenkään erityisen korkeita, joten silloinkin siellä voi viettää rantalomaa.

Nha Trangissa voi saada varsin hyvän hotellihuoneen 15 eurolla, eikä siellä ole tarvetta tuhlata suuria määriä huoneeseen tai huoneistoon. Jos haluaa juhlia, kannattaa yöpyä rannan pääpaikkojen tuntumissa olevissa kortteleissa, joissa parhaat illanviettopaikat ovat. Jos haluaa uida meressä, lähes ympäri vuoden kannattaa varata majapaikka, jossa on uima-allas. Sellaiset ovat normaalia kalliimpia ja niitä on paljon hankalissa paikoissa, joten uima-altaasta kannattaa valmistautua maksamaan ylimääräistä ja sijaintiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Kaikki Booking.comin majapaikat Nha Trangissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti