Vietnam – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Nha Trang
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Nha Trang Center -ostoskeskus
Ostoksia voi tehdä Nha Trangin monipuolisimmasa keskuksessa, Nha Trang Centerissä. Se on ilmastoitu keskus, jossa on food court, kuntosali, pelihalli ja yli 100 liikettä.

Ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat

Valuutta, pankkiautomaatit, rahanvaihto ja maksukortit

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND), ja sen arvon voi katsoa vaikka XE:stä. Normaalisti se on suurin piirtein 25 000 dongia yhtä euroa kohti, mutta sen vaihteluväli on viime vuosikymmenen aikana ollut 22–30 000 dongia per euro. Koska summat ovat niin suuria, puhutaan ja mainostetaan siellä summia ilman turhia nollia, niin että 220 000 dongia voidaan merkitä ”220k” tai vain ”220”.

Pankkiautomaatteja Nha Trangissa on runsaasti eikä niiden löytäminen tuota ongelmia. Suurin ongelma Vietnamissa onkin se, että valtaosa pankkiautomaateista laskuttaa useita euroja nostoista, ja siihen minkälainen lisämaksu nostosta seuraa, kannattaa kiinnittää huomiota. Eri pankeilla ja automaateilla on erilaisia summia, joten pienellä matkakassalla matkustava tai ne, jotka tekevät matkan aikana useita nostoja, katsovat ennen nostoa minkälainen nostopalkkio olisi. Toinen ongelma on se, että jotkut automaatit antavat maksimissaan pari miljoonaa, mikä on varsin pieni summa, mutta esimerkiksi BIDV-pankin automaatit antavat 4 miljoonaa, joka on hyvä summa kerralla nostaa.

Jos ottaa euroja mukaan, on niitä helppo vaihtaa paikalliseksi valuutaksi. Rahanvaihtopisteitä on paljon etenkin tienoilla, joilla turistit tekevät paljon ostoksia, eikä rahanvaihto ole Nha Trangin pääpaikoilla ongelma. Eurojen vaihtelu dongeiksi onkin kaikkein edullisin tapa toimia siellä.

Maksukortit käyvät Vietnamissa melko huonosti. Monessa paikassa majapaikkakin pitää maksaa käteisellä. Kortit käyvät ostoskeskuksissa ja hintavissa liikkeissä, joita Nha Trangin rantakadulla ja sen lähistöllä on useita. Kortilla voi Nha Trangissa maksaa muuallakin paremmin kuin monessa muussa Vietnamin kaupungissa, mutta sen varaan, että se käy tai että se käy ravintolassa ilman lisämaksua, ei kannata laskea.

Ostokset

Nha Trang on Vietnamin parhaita kaupunkeja tehdä monenmoisia ostoksia. Sen ytimessä on useita hienoja kauppa- ja ostoskeskuksia, joissa on niin kuumalla säällä kuin monsuunikaudenkin aikana mukava oleskella. Siellä on myös markkinapaikka, jonka ympäristössä on parikin hallia ja jonka ympäristössä vierailu kuuluu tärkeimpiin ajanvietteisiin. Lähempänä rantaa on toinen markkinapaikka, jossa kannattaa myös käydä.

Hyviä ostoksia Vietnamissa ovat monenmoiset tuotteet, ja kaikkein parhaita ovat vietnamilaiset tai lähimaista peräisin olevat tuotteet. Kaikki apteekista saatava allergialääkkeistä tarvikkeisiin on edullista. Alkoholi ja tupakka ovat edullisempia kuin valtaosassa maailman maita, ja jos jotakin herkkuja tai elintarvikkeita ostaa paikan päällä syötäviksi, ovat nekin yleensä edullisia. Kaupan on paljon mitä erilaisinta krääsää, jota on etenkin kauppahalleissa, mutta monet tuotteet ovat kopioita eikä liian halpoja merkkituotteita kannata ostella. Elektroniikkatuotteiden kanssa saa kauppahalleissa ja niiden liepeillä olla tarkkana, ja jos haluaa elektroniikkatuotteita, kannattaa niitä ostaa ytimen ostoskeskuksista tai elektroniikkaliikkeistä. Esimerkiksi puhelinliikkeitä siellä on vietnamilaiseen tyyliin valtava määrä, ja erilaiset oheistuotteet varavirtalähteistä muistikortteihin ja ruutusuojiin ovat erinomaisissa hinnoissa.

Rantakatu ja sen lähikorttelit

Rantakadulla (Tran Phu) ja sen sivukaduilla on koko matkan ajan kaikenlaisia kauppoja ja liikkeitä. Jotkin korttelit kuitenkin ovat sellaisia, että niissä on vähemmän palveluita ja elintarvikeliikkeitäElintarvikeliike, ja lähin puoti ja sen aukioloajat kannattaa katsastaa, jotta ei joudu kantelemaan perustuotteita pitkien matkojen takaa. Nha Trangissa kartalla lyhyeltäkin näyttävä etäisyys on melko pitkä, ja ytimen vilkkaus tekee siellä liikkumisesta melko hidasta.

Rantakadulla on Vincom Plaza, jolla on myös pisteet [kartalla] jonkin matkan päässä rannasta ja lähellä rautatieasemaaVincom Plaza lähellä rautatieasemaa. Niissä on suuret valintamyymälät, paljon hienoja liikkeitä, jonkin verran normaaleita liikkeitä, aivan ehdottoman hyvä, kielitaitoinen palvelu ja muutakin, kuten kahviloita ja viihdykettä. Nämä ovat paikkoja, joihin etenkin keskipäivän kuumuudessa on mukava mennä tunniksi pariksi vilvoittelemaan.

Rantakadun toisessa päässä, lähellä tietä, joka johtaa kohti rautatieasemaa, sijaitsee A&B Central SquarekuvaA&B Central Square ] [kartalla]. Siellä on muutama kymmenen liikettä, muutama kallis ruokapaikka ja joitain palveluita, ja myös se on hyvä oleskelupaikka kuuman keskipäivän aikana.

Nha Trangin monipuolisin keskus, Nha Trang Center [kartalla] on monipuolinen, ilmastoitu keskus, jossa on food court, kuntosali, pelihalli ja yli 100 liikettä.

Iltatori

Lähellä rantakatua ja samalla alueella sijaitsee helposti vierailtavissa oleva iltatori, jonkalaisia Kaakkois-Aasiassa tulee lähes joka kaupungissa vastaan. Ne ovat suosittuja siksi, että ympäri vuoden auringonpaistetta vältellään, ja illan pimettyä lähdetään mielellään syömään ja kenties myös jotakin käsitöitä katsomaan iltatoreille.

Cho Dam
Nha Trangin pääostospaikka, jossa läheskään kaikki turistit eivät vieraile, on Cho Dam

Nha Trangin iltatori [kartalla] on avoinna klo 18–23, mutta se on monin tavoin turistirysä ja pettymys. Siellä ei ole oikeastaan lainkaan ruokakojuja, ja hinnat tuntuvat turisteille suunnatuilta. Jos ei vieraile muualla Kaakkois-Aasiassa, siellä voi kuitenkin illalla käydä katsomassa minkälainen tunnelma iltatoreilla valoineen on.

Cho Xom Moi

Melko lähellä rantaa ja myös rautatieasemaa oleva kauppahalli Cho Xom Moi [kartalla] on paikka, josta voi hakea erilaisia huokeahintaisia paikallisia tuotteita. Elintarvikkeista vaatteisiin asusteisiin ja muuhun tavaraan sieltä ja sen ympäristöstä voi löytyä mitä tahansa. Vertailun vuoksi kannattaa käydä siellä ennen kuin alkaa tosissaan tekemään ostoksia, sillä monet tuotteet löytyvät sieltä edullisemmin kuin rannan lähellä olevista kaupoista. Tämä ei ole kaikkein hienoin tai helpoimmin lähestyttäviä ostospaikkoja, ja ihmisten kokemuksista voi lukea TripAdvisorista. Täällä kuten muillakin toreilla on tärkeää pitää rahamassi, puhelin ja muut arvoesineet niin, että ne pysyvät matkassa mukana.

Cho Dam

Nha Trangin pääostospaikka, jossa läheskään kaikki turistit eivät vieraile, on Cho Dam [kartalla]. Se on monipuolinen paikka, jossa ensimmäiset kojut voivat aloittaa toimintansa jo klo 4 ja jossa on ennen keskipäivää kaikkein paras tunnelma. Sen halleissa on mukava olla myös silloin kun aurinko nousee lakipisteeseen, ja tämä on alue, jolla voi viihtyä monta tuntia. Ruokapaikat ovat hyviä, sillä paikalliset syövät mieluusti täälläpäin, ja toripaikan ympäristössä voi syödä kunnon edullisen aterian tai sitten maistella suolaisia tai makeita paloja, jotka täälläpäin ovat erinomaisia. Myös erilaiset pirtelöt, mehut, kahvi, tee ja muut juomat ovat tarjolla. Ostosten kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä tinkaaminen kuuluu asiaan. Turisteille suunnattuja tuotteita, joihin kuuluvat etenkin kellot, korut, kengät, asusteet, vaatteet ja monet muut turistien ostoksiksi mielletyt tuotteet, ei kannata ostaa ilman että neuvottelee ensin hinnasta.

Lisää asiaa ostoksista:

Vietnam Guide esittelee Nha Trangin ostospaikkoja.

Vietnamilainen keitto
Paikallisista keitoista yksi parhaita on Pho Hai San, jossa on mereneläviä.

Ruoat ja ravintolat

Nha Trang on ravintoloiltaan yksi Vietnamin monipuolisimpia kaupunkeja, ja ehdottomasti lomapaikkojen paras paikka syödä lähes mitä tahansa. Vietnamilaiset ruoat ovat siellä huonommin tarjolla kuin monessa muussa paikassa, mutta jos siirtyy rantakadulta muutaman korttelin poispäin, löytyy vietnamilaisia ruokapaikkoja, joissa voi syödä aterian 40–100 000 dongilla. Nha Trangin parhaisiin ruokiin kuuluvat etenkin intialaiset ja venäläiset ruoat. Siellä on myös yleensä täysin ylihintaisia länsimaisia ruokia, joihin kuuluvat heikkotasoiset mutta hintavat italialaiset ruoat, hampurilaiset ja muut vastaavat ruoat, joita on parempi syödä kotikaupungin heseissä ja vapianoissa.

Nha Trangin ruokia

Nha Trangissa on tarjolla valtava määrä erilaisia ruokia.

Aasialaisista ruoista vietnamilaisten lisäksi intialaiset ovat hyvin tarjolla ja kenties kaikkein korkeatasoisimpia ruokia. Muita korkeatasoisia aasialaisia ruokia ovat japanilaiset ja korealaiset, jotka usein kuuluvat hintavimpiin ruokiin.

Intialaista kasvisruokaa
Vietnamilaisiakin parempia kasvisruokia loihtivat intialaiset.

Paikallisista ruoista keitot (pho) ovat hyvin tarjolla. Niitä on monenmoisia, ja yksi parhaita on Pho Hai San, jossa on mereneläviä. Merenelävät ovat etenkin rannikolla hyvin tarjolla, ja parhaat apajat niille on paikoissa, joissa kalat ja merenelävät valitaan akvaarioista, jolloin ne ovat mahdollisimman tuoreita. Yksi hyvä välipala tai aamiainen on Banh MiBanh Mi eli täytetty patonki, joka on täytetty patonki. Sen välissä voi olla vaikka mitä, siitä on olemassa kasvisversioita, ja yhdessä paikallisen kahvin tai teen kanssa se on erinomainen aamiainen.

Venäläisiä ruokia tarjoavia ravintoloita on useita, ja niistä saa aivan autenttisia venäläisiä ruokia, joiden korkea taso käy ilmi kun niitä vertaa muualta peräisin oleviin ruokiin.

Muita eurooppalaisia ruokia on paljon tarjolla, mutta ne ovat yleensä ylihintaisia ja tasoltaan heikkoja. Italialaiset ruoat ovat lähes poikkeuksetta hintavia, eikä niiden taso ole kovin hyvä, sillä niitä tarjoavat eniten ketjupaikat tai länsimaistyyliset baarit. Hampurilaiset ja muut vastaavat pikaruoat ovat hyvin tarjolla, mutta Nha Trangin kaltaisessa paikassa, jossa voi maistella ruokia joita harvoin tulee vastaan, niitä ei ole mieltä syödä.

Vietnamilaisten ruokien joukossa on paljon erinomaisia kasvisruokia, joista monet soveltuvat vegaaneille. Tofu on täälläpäin aivan erinomaista, ja hyvä ateria on esimerkiksi tomaatilla maustettu ja höystetty tofu yhdessä riisin kanssa. Myös erilaiset riisi- ja nuudeliannokset, joissa on mieluiten tofua, ovat erinomaisia, mutta niihin laitetaan lähes aina kananmuna. Jos ei halua kananmunaa, kannattaa tästä mainita.

Vietnamilaisiakin parempia kasvisruokia loihtivat intialaiset, joiden ravintoloista vastaavat itse intialaiset, ja heidän ravintolansa voivat olla Etelä- tai Pohjois-Intiasta, tai ravintolassa voidaan myös yhdistellä molempia. Nha Trangissa kuten muuallakin Vietnamissa intialaisissa ravintoloissa saa autenttisen kokemuksen, hinnat ovat uskomattoman hyviä ja ruoat poikkeuksetta korkeaa tasoa. Lihansyöjille ne tarjoavat kaikenlaista mutta sitäkin enemmän kasvissyöjille, joiden kannattaa ainakin kerran ottaa kasvis-thaliIntialainen kasvis-thali. Intialaisista ravintoloista erityisen hyvä on Omar’s [kartalla], joka on rantakadulla, rannan parhaiden paikkojen vieressä.

Ravintola-pubi illanviettoalueella
Rantakadun parhaat osat ravintoloiden ja baarien suhteen ovat kortteleissa, jotka muodostavat myös yöelämän keskuksen.

Nha Trangin parhaita tienoita ravintolalle tai muulle ruokapaikalle

Nha Trangissa on ravintoloita ja muita ruokapaikkoja kaikkialla, ja sieltä saa lähes ympäri vuorokauden ruokia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että vietnamilaisia ruokia on melko vähän tarjolla rannan tuntumassa, ja niitä on paras syödä vähän kauempana siitä.

Tran Phu eli rantakatu ei ole kokonaisuutena hyvä ravintolakatu, ja paljon mieluisampaa monelle on sen sijaan kävellä rantapromenadia tai rannan ja tien välissä olevaa puistoaluetta pitkin. Rantakadun parhaat osat ravintoloiden, baarien ja palveluiden suhteen ovatkin katujen Biet Thu ja Tran Quang Khai [kartalla] välissä olevissa kortteleissa, jotka ovat myös pääasiallinen yöelämän keskus. Tässä korttelistossa, joka pienuudestaan huolimatta on yllättävän sokkeloinen ja monipuolinen paikka, ovat lähes kaikki mahdolliset ravintolat aasialaisista eurooppalaisiin. Kortteleissa on myös kojuja, joissa myydään vietnamilaisia ruokia, mutta nämä ovat suunnattu lähinnä paikallisille työntekijöille eivätkä ne vaikuta turistista houkuttelevilta. Paikkojen nimet vaihtelevat alueella tämän tästä, niitä tulee ja menee, ja joitain intialaisia ravintoloita lukuun ottamatta paikat eivät välttämättä pysy samoina montaa vuotta. Näin ollen paras on vain mennä alueelle kävelemään ja katselemaan tarjontaa. Myös rantakadulla on näissä kortteleissa ravintoloita ja muita ruokapaikkoja, joten myös rannalta voi mennä näille tienoille syömään.

Katuravintola
Biet Thu ja Tran Quang Khai välissä olevissa kortteleissa on myös kojuja, joissa myydään vietnamilaisia ruokia, mutta nämä ovat suunnattu lähinnä paikallisille työntekijöille.

Hung Vuong ja Nguyen Thiet Thuat ovat rantakadun suuntaisia katuja [kartalla], jotka ovat hyviä ravintolakatuja korttelistosta kohti pohjoista eli rautatieasemaa kulkiessa. Niiden varrella on melkoinen valikoima erilaisia ravintoloita, ja jos niiden varrelta valtaosa löytää jotakin mielenkiintoista.

Itse rannalla on muutama paikka, joissa voi syödä, ja yksi sellainen on Louisiana Brewhouse [kartalla]. Ruoiltaan se on yllättävän monipuolinen paikka, jossa on länsimaisia ruokia, aasialaisia ruokia ja mereneläviä. Hinnat ovat paikalliseen tasoon nähden korkeita, mutta palvelu pelaa ja kaikki on korkeaa tasoa.

Muualla kaupungissa on ravintoloita, mutta siellä ei kannata turhaan nälkäisenä harhailla. Etenkin iltaisin tarjontaa on monissa kortteleissa melko vähän, joskin aina jotakin löytyy. Iltaisin ruokailla kannattaa yllämainituilla alueilla, mutta päivällä Nha Trangin päätorin ympäristö on erinomainen paikka ruokailla. Samalla kun vierailee kauppahallien ympäristössä (Cho Dam) [kartalla] voi siellä syödä lounaan tai välipalan.

Jonkin verran ruokapaikkoja on Cai-joen rannalla [kartalla], mutta sinne ei kannata erikseen muualta lähteä. Jos vierailee Po Nagarin torneilla, jotka ovat melko lähellä niitä, tämä voi olla hyvä paikka ruokailla, mutta monet terassit heräävät täällä eloon vasta illan hämärtyessä. Kaikkein paras täällä onkin ruokailla niiden, joiden majapaikka on lähellä.

Lisää asiaa ravintoloista:

Vietnam Guide esittelee Nha Trangin ruokapaikkoja.

TripAdvisor listaa Nha Trangin ravintoloita niissä ruokailleiden mielipiteiden mukaisessa järjestyksessä.

Tapahtumat

Nha Tangissa kuten muuallakaan Kaakkois-Aasiassa ei ole samanlaisia tapahtumia kuin Euroopassa, eikä sinne lähdetä tapahtumien takia.

Yksi tapahtuma, jota Vietnamiin matkustelevan kannattaa vältellä on uusi vuosi eli Tet. Etenkin suurissa kaupungeissa se sulkee lähes kaikki kaupat ja valtaosan ravintoloista, ja monet paikat nostavat juhlan ajaksi hintojaan. Sen pitäisi kestää vain kolme neljä päivää mutta käytännössä se on pitkä jakso, ja se pitää monia paikkoja kiinni 7–10 vuorokautta. Uusimpien tietojen mukaan sitä ei järjestetä vuonna 2021, mikä olisikin matkustajille hieno asia. Tet on lähes poikkeuksetta helmikuussa mutta joinain vuosina se on jo tammikuun viimeisellä viikolla, mutta sitä odotellaan kuin kuuta nousevaa ja siihen aletaan valmistautua jo viikonkin etukäteen. Vietnamiin ei missään nimessä kannata matkustaa Tetin aikaan, ja vaikka Nha Trang on parempi paikka Tetin aikaan kuin oikeastaan mikään muu Vietnamin kaupunki, on siellä lähes kaikki torin ympäristössä kauppoihin ja moniin ravintoloihinkin suljettu monta päivää ennen Tetin alkamista. Jos Nha Trangissa on tällöin, kannattaa viettää aikaa ravintoloiden ja illanviettopaikkojen täyttämissä kortteleissa rannan lähellä, sillä siellä lähes kaikki on toiminnassa.

Nha Trangissa on erilaisia tapahtumia, joista saa tietoa Go Visit Nha Trangista.

Blue Sea rantabaari
Blue Sea on paikka, jossa on mukava ottaa jotakin koska tahansa, ja hinnat ovat alhaisia.

Yöelämä

Nha Trang on iloluontoisessa Vietnamissa kenties kaikkein paras paikka siirtyä viihteelle. Kaupungissa on uskomaton määrä erilaisia juhlimispaikkoja, ilmasto soveltuu juhlimiselle lähes ympäri vuoden ja aina on niin lämmintä, että öisinkin voi ottaa ilon irti ulkosalla. Juomien hinnat ovat alhaisia, niin että alle viidelläkymmenellä sentillä saa pienen tuopin huurteista, mutta Nha Trangissa on paljon hienoja illanviettopaikkoja, joissa on maailmanluokan tyyliä ja maailmanluokan hinnat.

Sailing Club
Jos haluaa juhlia rannalla tyylillä, ovat rantaklubit, kuten Sailing Club, avoinna vähintään puoliinöihin ja niissä on myös ruokia ja kenties ohjelmaakin.

Juhliminen onnistuu parhaiten rantakadun yhteydessä ja etenkin korttelistossa, joka on rannan parhaiden osien takana. Katujen Biet Thu ja Tran Quang Khai välimaastossa oleva korttelisto [kartalla] on monipuolinen, armoton juhlimispaikka, jossa on menoa jo varhaisesta iltapäivästä lähtien. Karaoke-, urheilu- ja pelibaarit ovat tavallisia, ja juomisen ohessa tai lisäksi voi ruokailla, pelata jotakin kuten biljardia, keilata, seurata esitystä tai tehdä muutakin. Paikkojen nimet vaihtuvat tämän tästä, juomien hinnat ovat etenkin alkuillan happy hourin aikaan alhaisia (pieni olut 15–30 000 dongia) mutta alueella on myös kalliita paikkoja, joten hinnat kannattaa aina tarkkaan varmistaa etukäteen.

Toinen paikka, jossa voi ottaa ilon irti jo päivällä, on ranta ja nimenomaan osuudet, jotka ovat tämän kortteliston vieressä. Sillä on Blue Sea [kartalla], jossa on mukava ottaa jotakin koska tahansa, ja hinnat ovat alhaisia. Jos haluaa juhlia rannalla tyylillä, ovat rantaklubit avoinna vähintään puoliinöihin ja niissä on myös ruokia ja kenties ohjelmaakin. Louisiana Brewhouse [kartalla] ja Sailing Club [kartalla] ovat korkeatasoisia paikkoja, joissa tarjoilu pelaa ja joissa on aina hyvää tunnelmaa.

Rantakadulla on myös yksi Nha Trangin hohdokkaimmista illanviettopaikoista, Skylight Bar [kartalla]. Pääsymaksu sisältää juoman, paikka avautuu klo 16.30 ja tietysti jos onnistuu ajoittamaan vierailunsa puolisen tuntia ennen auringon laskeutumista ja on siellä ainakin tunnin, näkee Nha Trangin rannan ja Etelä-Kiinan meren kaikkein kauneimmillaan.

Nha Trangissa on rentoa ja harmitonta meininkiä, mutta illan pimetessä ja edetessä siellä voi tapahtua ikäviä asioita. Juomaansa ei saa koskaan jättää vartioimatta eikä sille kannata edes kääntää selkäänsä. Samoin arvoesineistään ja etenkin lompakostaan ja puhelimestaan kannattaa pitää tarkkaa huolta. Esimerkiksi puhelinta ei ole hyvä myöhään illalla pitää pöydällä tai mitään muutakaan huolettomasti tuolilla tai niin ettei sitä näe.

Lisää asiaa Nha Trangin yöelämästä:

Vietnam Guide esittelee Nha Trangin yöelämää.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti