Vietnam – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Danang
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
My khe -rantapromenadi, Danang
My khe -ranta, Danang
Danang on rantalomapaikka, mutta meri on levoton valtaosan vuodesta, ja siinä on mukava uida vain huhtikuulta heinäkuun loppuun, mikä on vuoden kuumin aika.

Danang, Vietnam

Sivu 1: Esittely, sää, ilmasto, nähtävyydet ja ajanvietemahdollisuudet
Sivu 2: Ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat
Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Keski-Vietnamin elinvoimaisin, nopeimmin kasvava ja kansainvälisin suuri rantalomapaikka on Danang. Se on helposti lähestyttävä lomapaikka, jonka vieressä olevalle lentoasemalle voi lentää Euroopastakin ja jossa voi viettää tasokasta ja monipuolista lomaa. Danangin vetonauloihin kuuluvat pitkä hiekkaranta, merenelävillä höystetyt ruoat ja monipuoliset nähtävyydet ja ostospaikat.

Danangin sijainti Keski-Vietnamissa on päiväretkiä ajatellen ihanteellinen, sillä lyhyen matkan päässä on alueen puitteiltaan hienoin kaupunki eli Hoi An, ja vähän pidemmän matkan päässä on entinen Vietnamin pääkaupunki, Hue. Omatoimimatkailijan kannattaa viettää muutama yö niissä kaikissa, ja pakettimatkaajan kannattaa tehdä retki ainakin toiseen.

Danang on hyvä kohde vain muutaman päivän lomalle, mutta Vietnam on sen verran kaukana, että alueella kannattaisi viihtyä ainakin kaksi viikkoa. Danang soveltuu lomapaikaksi yksinäisille seikkailijoille, pariskunnille ja minkä kokoisille ryhmille tahansa, mutta se ei oikeastaan ole hyvä koko perheen rantalomapaikka. Parhaat ajat matkustaa sinne ovat tammikuulta huhtikuulle, mutta jos kuumat säät eivät säikäytä, voi sinne matkustaa myös kesäkuukausina.

Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää tällä hetkellä

Sääennuste:

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty ennuste Danangiin

Ilmasto

Danangissa on samanlainen ilmasto kuin muualla Keski-Vietnamin rannikolla, ja se on vähän erilainen kuin esimerkiksi sisämaassa olevassa Huessa. Syksy on sateinen, kevät on kuivaa ja miellyttävää aikaa ja kesäkuukaudet ovat äärimmäisen kuumia kuukausia.

Daningin matkustuskausi alkaa trooppisten monsuunisateiden jälkeen joulukuussa, joka tosin on melko pilvinen kuukausi, ja jonka aikana sataa usein mutta yleensä pieniä määriä kerrallaan. Danang ei ole kaikkein paras lomakohde joululomalla, mutta jos sinne menee joulukuussa, on päivisin suurin piirtein 25 astetta ja öisin 20 astetta.

Tammikuussa sateet vähenevät joskin pieniä määriä tulee kuukauden aikana muutaman kerran. Aika tammikuun alusta maaliskuun loppuun on monin tavoin vuoden parasta aikaa, ja tällöin päivälämpötila on 25–30 astetta ja öisin on 19–21 astetta. Aurinko paistaa kuukausi kuukaudelta enemmän, ja maaliskuu on kenties kaikkein paras kuukausi lähteä Danangiin rantalomalle.

Huhtikuusta eteenpäin lämpötilat nousevat huomattavasti. Aina syyskuun sadekauteen asti päivisin on 30–35 astetta ja öisin on vain harvoin alle 25 astetta. Ne, jotka ovat tottuneet Pattayan ja Phuketin tyylisiin kuumiin rantapaikkoihin, voivat hyvin viihtyä tähänkin aikaan Danangissa. Aurinko paistaa varsin tasaisesti maaliskuulta aina syyskuun alkuun mutta ei mitenkään erityisen paljon. Kuumilla säillä onkin parempi, ettei aurinko koko ajan paista vaan välillä on pilvistäkin.

Syyskuun alusta marraskuun loppuun sataa melkoisesti, ja kaikkein sateisin kuukausi on lokakuu. Lämpötilat ovat lokakuusta eteenpäin vuoden alhaisimpia, ja kaikkien aikojen kylmin yö oli marraskuussa, jolloin oli 7,2 astetta.

Etelä-Kiinan meri on levoton koko kevään ajan, eikä se koskaan ole täysin rauhallinen. Sitä ei voi verrata Thaimaan lomakohteiden meriin, mutta vesi on puhtaampaa ja ilma rannalla raikkaampaa kuin monissa Thaimaan kolkissa. Kokemus on monin tavoin erilainen kuin Thaimaassa, ja niille, jotka haluavat uida paljon, suositellaan uima-altaalla varustetun majapaikan hankkimista. Kaikkein paras meressä on uida toukokuulta heinäkuun loppuun, mutta muina aikoina uima-altaat ovat suosittuja.

Parhaat matkustusajat

Danangiin voi tietyin varauksin lähteä joululomalle, mutta rantalomakohteena se on parhaimmillaan alkaen tammi- tai oikeastaan vasta helmikuusta. Rannalla on joulu- ja tammikuussa hyvin tilaa, kaikki palvelut ovat toiminnassa eikä siellä koskaan tule kylmä. Ilmat voivat kuitenkin olla pilvisiä ja tuulisia, eikä uiminen ole keskitalvella mukavaa.

Helmikuussa aurinko paistaa sen verran hyvin, että rantalomalle Danangiin voisi hiihtolomaksi lähteä. Kaikkein parhaat ilmat rantalomalle ovat maalis- ja huhtikuussa. Niille, jotka haluavat viettää aikaa meressä, tehdä meriretkiä ja olla kuumassa, myös toukokuusta aina elokuun alkuun on hyvää aikaa lähteä Danangiin.

Lohikäärmesilta, Danang
Lohikäärmesillalla päiväsaikaan vieraillessa kannattaa myös tutustua sen ympäristöön.

Nähtävyydet

Danang ei ole suurten nähtävyyksien kaupunki, ja jos siellä lomailee, kannattaa käydä ainakin päiväretkellä Hoi Anissa, jonne on lyhyt matka, tai sitten Huessa, jossa entisenä pääkaupunkina on paljon nähtävyyksiä.

Danangissa on pari nähtävyyttä mutta ne ovat vain nopeita makupaloja Vietnamin nähtävyyksistä, joihin voi tutustua tunnissa parissa kun vierailee ytimessä olevan kahden kauppahallin ympäristössä.

Näköalapaikka rantapromenadilla Danangissa
Lähellä kauppahallia on näköalapaikka, jolta näkee kaksi siltaa ja uusia rakennuksia ja jolla on muuten vilkkaassa ytimessä raikasta ja rauhallista tunnelmaa.

Lohikäärmesilta

Cau RongCau Rong [kartalla] on hienoin Han-joen ylittävistä silloista. Se on näyttävän näköinen koska tahansa, mutta joka lauantai ja sunnuntai klo 21 sillä on unohtumaton valonäytös, jolloin joen itärannalla oleva lohikäärmeen pää syöksee tulta. Sillalla päiväsaikaan vieraillessa kannattaa myös tutustua sen ympäristöön, sillä sen ja kauppahallin välimaastossa on kaupungin paras promenadipromenadi. Lähellä kauppahallia on näköalapaikka, jolta näkee kaksi siltaa ja uusia rakennuksia ja jolla on muuten vilkkaassa ytimessä raikasta ja rauhallista tunnelmaa.

Myös toiselta puolelta jokea voi etenkin viikonloppuiltaisin ja muulloinkin auringon laskiessa nauttia sillan vaihtuvista väreistä ja joenrantojen tunnelmasta. My Khen puolella on kahviloita, joilla on terasseja [kartalla], ja niiden vieressä on myös iltatori (Son Tra), joka pidetään joka ilta klo 18–23. Sillä on tarjolla kaikenlaisia ruokia, ja tämä on paikka, jossa voi myös syödä monipuolisen illallisen.

Cham-veistosten museo

Ytimen puolella ja lohikäärmesillan vieressä on cham-kulttuuria edustavien chamien veistoksia esittelevä museo [kartalla].

Tässä vuonna 1915 perustetussa museossa, joka on sijoitettu Ranskan siirtomaavallan aikaiseen rakennukseen, on yli 300 veistosta, joita tämän paitsi Vietnamissa myös Kambodžassa elävän vähemmistön edustajat ovat vuosisatojen varrella tehneet. Vaikka monet heistä ovat muslimeita, ovat monet hindu- ja buddhalaisuuden pyhät asiat kuten Shiva, Brahma ja Vishnu hyvin edustettuina. Monet veistokset ovat peräisin 400-luvulta eteenpäin, ja kulttuuri oli tuotteliaimmillaan aina 1500-luvulle asti.

Veistosten lisäksi museossa on yleensä jonkinlainen väliaikainen näyttely, jossa esitellään chamien nykyelämää, ja niiden joukossa on myös uudempia veistoksia ja muita esineitä.

Museo on avoinna päivittäin klo 7–17, ja pääsymaksu on 40 000 dongia.

Kaupunginmuseo

Toinen merkittävä museo, jossa voi vierailla, on jonkin matkan päässä toisesta sillasta (Cao Song Han) sijaitseva Danangin historiaan keskittyvä museo eli Bao Tang Da Nang [kartalla].

Kaupunginmuseo on päivittäin avoinna klo 8–17.

Cao Dai
Cao dai on uskontoja yhdistävä oppi, jonka tärkeimpiä peruspilareita on ajatus, että kaikki uskonnot ajavat samaa asiaa.

Cao Dai

Danangissa ei ole kovinkaan montaa temppelialuetta, mutta sen ytimessä on yksi varsin merkittävä sellainen. Cao Dai [kartalla] sijaitsee lähellä Con-toria, ja se on Keski-Vietnamin suurin tämän tyylinen temppeli, jolla on jäseniä noin 50 000.

Tämä ei ole buddhalainen temppeli, vaan cao dai on uskontoja yhdistävä oppi, jonka tärkeimpiä peruspilareita on ajatus, että kaikki uskonnot ajavat samaa asiaa. Niinpä päätemppelin alttarin yllä onkin kyltti, jossa lukee ”kaikilla uskonnoilla on sama päämäärä” ja sen takana on viiden suuren uskonnon edustajat tai muita symboleita, eli Jeesus, Muhammed, Laotse, Buddha ja Kungfutse. Tämä uskonto on sinänsä hyvin mielenkiintoinen ja kannustaa terveellisiin elämäntapoihin, kuten kasvissyöntiin, humaltumisen välttelyyn ja rikkauksista, ylellisyydestä ja kunnianosoituksista luopumiseen. Yksi rukoushetki kuuluu opin jokapäiväisiin tapoihin.

Temppelialueella voi vapaasti vierailla, mutta sääntöjäsääntöjä pitää noudattaa aivan samoin tavoin kuin buddhalaisilla temppelialueilla vieraillessa. Alueelle ei ole pääsymaksua, mutta jos haluaa temppeliin, täytyy varmistaa ettei siellä ole mitään tilaisuutta ja että ottaa kengät pois. Alueella on mukava vierailla aamu- tai iltapäivällä samalla kun vierailee läheisellä torilla.

Danangin taidemuseo

Samalla kun vierailee Cao Dain temppelialueella voi myös vierailla taidemuseossa, joka on toisella puolella samaa korttelia [kartalla]. Siellä on kaikenlaisia taidemuotoja ja tietenkin paljon tauluja. Jo etupihalla saa hyvän kuvan siitä mitä museossa on tarjollatarjolla, ja se on taiteenystäville hyvä vierailupaikka.

Taidemuseo on avoinna päivittäin klo 8–17, ja verkkosivuilta saa hyvän kuvan museon annista.

Lisää asiaa Danangin nähtävyyksistä:

Vietnam Guide kertoo nähtävyyksistä.

My Khen ranta Danangissa
Danangin ympäristössä on muutama ranta, joista My Khen kaupunginosassa oleva on paras.

Ajanvieteet

Danang on rantalomapaikka, jossa voi myös vaikka vierailla kylpylässä, ajella skootterilla tai viettää aikaa hienolla rantaklubilla.

Danangin rannat

Danangin ympäristössä on muutama ranta, joista My Khen kaupunginosassa oleva on moniosainen ja kaikkein paras paikka kaikelle mahdolliselle. Se jatkuu 30 kilometriä aina Hoi Anin rannalle asti, mutta kaikkein parhaat osat ovat rannan pohjoisimmissa kolkissa.

Surffilautoja My khe -rannnalla
Surfaus on parhaimmillaan sadekauden aikana, eli syyskuun puolivälistä joulukuun loppupuolelle.

Tänne lomalle suuntaavan kannattaa pitää mielessä Keski-Vietnamin sääolosuhteet. Meri on levoton valtaosan vuodesta, ja siinä on mukava uida vain huhtikuulta heinäkuun loppuun, mikä on vuoden kuumin aika.

Rannalla voi hyvin oleskella sadekauden loputtua joulukuun aikana, mutta usein on tuulista ja näin tammi-helmikuussa kaikki päivät eivät välttämättä ole rannalla oleskelulle suosiollisia. Maaliskuulta eteenpäin ilmat ovat hyviä ja aina kuumia, mutta toukokuun alusta lähtien kuumuus on sitä luokkaa, että rannalla on mahdoton ottaa aurinkoa.

Aurinkoa on paras ottaa tammikuun alkupuolelta aina maaliskuun loppuun, jolloin aurinko ei ole yhtä kuuma kuin kesällä.

Surfaus on parhaimmillaan sadekauden aikana, eli syyskuun puolivälistä joulukuun loppupuolelle.

My Khe

My Khe on ranta, joka jatkuu 30 kilometrin matkan An Bangiin, joka on Hoi Anin ranta. My Khellä, joka tunnetaan myös Vietnamin sodan aikaisella nimellä (China Beach eli Kiinanranta) voi vuokrata kaikenlaista, siellä on useita paikkoja, joista voi vuokrata aurinkopedin tai tuolin ja joissa voi nauttia juomia ja ruokia.

Tyyli on samanlainen kuin Thaimaassa, eli itse ei tarvitse mistään huolehtia, kaupustelijoita kiertelee myymässä kaikenlaista ja palveluita kuten kynnenleikkuuta tarjoamassa. Yleistä on että peti maksaa koko päivältä 40 000 dongia ja tuoli 20 000 dongia, eikä hinta ole eri vaikka niissä oleskelisi vain vartin.

Rannan matkalla näitä on useita, mutta erityisen hyvin niitä on lähellä kohti ydintä kulkevaa pääkatua (Nguyen Van Thoai) [kartalla]. Jos tästä kävelee vähän etelämmäs, tulee vastaan myös rantalentiskenttiärantalentiskenttiä ja muitakin ranta-aktiviteetteja.

Terasseja My khe -rannan edustalla
Aivan My Khe -rannan pohjoispäässä on rypäs ravintoloita, kahviloita ja erilaisia aktiviteetteja.

Kaikkein kannattavinta on pysytellä rannan pohjoisosissa, ja aivan rannan pohjoispäässä on rypäs ravintoloita, kahviloita ja erilaisia aktiviteetteja. Ne ovat lohikäärmesillalle johtavan kadun päässä [kartalla], ja tämä on paikka, josta voi vuokrata skootterin, syödä, juoda mitä erilaisimpia juomia ja viihtyä aamusta iltaan.

My Khen rannalla on parhaat olosuhteet omatoimimatkailijoille, jotka eivät ole jossakin etelämpänä sijaitsevassa lomakeskuksessa. Niiden, jotka haluavat viettää aikaa Etelä-Kiinan meren rannoilla, kannattaa majoittua rannan keskeisimpiin osiin, jotka ovat juuri Nguyen Van Thoain molemmilla puolilla.

Muut rannat

My Khen rannan eteläpuolella on pari muutakin rantaa, kuten Non Nuoc. Tämä ranta on näkymiltään hieno ja siellä kannattaa loman aikana vierailla, mutta se ei ole hyvä majapaikalle, sillä tällöin My Khehen tuskin tulee tutustuttua. Isot lomakeskukset ovat vallanneet rannasta leijonaosan, ja sinne on noin 20 minuutin ajomatka Danangin keskustasta. Tämä viisi kilometriä pitkä ranta on enemmänkin luksusluokan lomapaikka, jonne mennään pakettimatkalle tai lähinnä lomakeskuksen alueella ja omalla rannalla oleskelemaan.

Kylpylä

Danangissa on melkoinen määrä kylpylöitä, ja niissä hemmottelevat itseään etenkin aasialaiset matkustajat. Kylpylän tai kylpylähotellin löytäminen ei ole vaikeaa, mutta kuumilla ilmoilla esimerkiksi sauna ei moniakaan innosta. Jos Danangissa on keskitalvella, jolloin voi olla tuulisia ja pilvisiä päiviä, kuten myös ajoittaisia sateita, on silloin kaikkein parhaat olosuhteet kylpyläkäynnille.

My Khen rannan vilkkaimmissa ja parhaissa osissa on rantakadulla Galina Danang Mud Bath & Spa [kartalla]. Siellä on nimen mukaisesti mutakylpyjä mutta muitakin hoitoja. Tämä erikoisessa rakennuksessa sijaitseva kylpylä on myös hotelli, jossa voi yöpyä.

Vietnam Guidesta voi lukea muista Danangin kylpylöistä, jotka tosin järjestään ovat sivuston mainostamia kalliita kylpylähotelleja.

Kenties monipuolisemman näkökulman kaupungin kylpylöihin saa TripAdvisorista, jonka lukijat esittelevät ja arvostelevat Danangin kylpylöitä.

Lisää asiaa ajanvietteistä:

TripAdvisor esittelee tekemistä ulkosalla.

TripAdvisorista voi myös lukea Danangin esityksistä ja konserteista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti