Vietnam – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Danang
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taksi Danangissa
Taksin kanssa kannattaa olla tarkkana, ja jos sellaisen ottaa kadulta, ovat esimerkiksi Mai Linh, Vinasun ja Taxi Xanh -yhtiöt luotettavia yhtiöitä.

Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa

Vietnam ei ole yhtä hyvä lomakohde perheille kuin Thaimaa, eikä Danang ole siinä mielessä poikkeus. Se on hyvin aikuismainen ja hankala paikka, jossa on lähes aina kuumaa ja jossa etäisyydet ovat pitkiä ja liikkuminen hankalaa.

Jos perheen kanssa saapuu Danangiin, kannattaa majoittua rannan tuntumaan ja hotelliin, jossa on uima-allas. Talvikaudella meri on levoton, eikä siinä juuri voi tammikuulta huhtikuulle uida. Parhaat olosuhteet uimiselle ovat huhtikuun alkupuolelta heinäkuun loppuun, mutta tämä on hyvin kuuma ajanjakso, jolloin päivälämpötilat ovat yli 35 astetta ja öisin on lähes 30 astetta.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Liikkuminen paikasta toiseen ei ole Danangissa helppoa, sillä etäisyydet ovat hyvin pitkiä, aurinko porottaa kuumasti ja yleensä siellä on vähintään hellettä. Jos majoittuu lähelle My Khen rantaa ja nimenomaan lähelle alueen pääkatua (Nguyen Van Thoai), voi kävellä kaikkialle.

Kun lähtee käymään ytimessä, voi sinne kova kävelijä siirtyä jalkapelillä mutta tällaiseen reissuun menee rannalta noin tunti ja karttaa kannattaa katsella, sillä pienikin virheliike voi tehdä matkasta entistä pidemmän. Jos majapaikassa ei ole annettavana paperikarttoja, kannattaa vierailla kauppahallin vieressä olevassa turisti-infossa, jossa on myös tietoa alueen muista kaupungeista, kuten Hoi Anista.

Jos haluaa käydä ytimessä ilman huolta sinne siirtymisestä, kannattaa käyttää taksia. Taksilla voi siirtyä vaikkapa stadionin vieressä olevalle kauppahallille ja torille (Cho Con), ja matkaan kannattaa lähteä aamulla, sillä se alkaa sulkeutua melko aikaisin. Taksin kanssa kannattaa olla tarkkana, ja jos sellaisen ottaa kadulta, ovat esimerkiksi Mai Linh, Vinasun ja Taxi Xanh -yhtiöt luotettavia yhtiöitä. Yksinkertaisesti mittari on saatava päälle, joskin on suhareita, jotka tekevät töitä itselleen tai hämäräperäiselle yhtiölle, ja heidän mittarinsa elävät omaa elämäänsä. Yleisesti ottaen alkumaksu on noin 10 000 dongia ja kilometri maksaa 12–15 000 dongia. Jos haluaa taksin odottavan, on sekin varsin kohtuuhintaista.

Vietnamissa GrabTaxi on suosittu, ja sellaisen voi esimerkiksi majapaikka tilauttaa paikalle. Myös jos saapuu rautatieasemalle, jolla on paljon epärehellisiä kuskeja, linja-autoasemille tai sitten yhdelle bussiyhtiön toimistoista, voi sieltä tilauttaa tai itse tilata Grabin paikalle. Jo etukäteen kannattaa puhelimeen tai tabletille ladata sovellus, joskin oikean osoitteen selvittäminen voi olla joskus hankalaa.

Siirtyminen lentoasemalta tai muilta asemilta muualle kaupunkiin

Danangiin voi lentää, sinne voi tulla junalla parhaiten Huesta ja sinne voi siirtyä bussilla Huesta, Hoi Anista tai sitten pitkien matkojen takaa.

Lentoasema

Danangin lentoasema [kartalla] sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Danangin ytimestä ja reilun viiden kilometrin päässä ranta-alueelta. Taksi ytimeen maksaa 60 000 dongia ja rannan tuntumaan 120–150 000 dongia. Kannattaa käyttää luotettavien yhtiöiden autoja tai sitten tilata tai tilauttaa paikalle GrabTaxi. Kesästä 2019 lähtien bussilinja 12 on kulkenut lentoaseman kautta, ja jos sen reitti kulkee läheltäkään majapaikkaa, voi se olla yhtä hyvä kyyti kuin taksi.

Linja-auto

Danangiin on kaikkein paras tulla bussilla Huesta, josta on noin kolmen tunnin matka, ja Hoi Anista, josta on alle tunnin matka. Myös pidempiä matkoja voi tehdä, mutta esimerkiksi Hanoista saati Saigonista on niin pitkä matka, että sitä ei kannata yhtä soittoa tehdä.

Danangissa on pari linja-autoasemaa, mutta jos sinne saapuu esimerkiksi Huesta tai Hoi Anista bussilla, saattaa päätyä bussiyhtiön toimistolle. Yksi varsin aktiivinen yhtiö on The Sinh Tourist. Kaikkein paras on joko ottaa kadulta lennosta luotettavan yhtiön taksi tai tilauttaa paikalle GrabTaxi.

Linja-autoasemilla on luotettavien yhtiöiden takseja, joihin voi turvallisin mielin hypätä, mutta kyytiä kalastelevan kuskin kyytiin ei kannata mennä.

Rautatieasema

Ga Da Nang eli Danangin rautatieasema [kartalla] sijaitsee lähellä Cho Con -kauppahallia. Rautatieasemien edustalla olevat taksit ovat kaikkialla Vietnamissa yleensä ylihintaisia, sillä taksikyytejä ”järjestää” mies, joka ottaa osansa. Näin kyydit tulevat herkästi normaalia kalliimmiksi mutta ne ovat parempia kuin epärehellisten, väärään rytmiin mittaria pyörittävien suharien kyydit, jotka ovat kaikkein kalleimpia.

Kaikkein hienoin matka junalla Danangiin on Huesta, joka kulkee rannikkoa pitkin kaupunkien välin 3–4 tunnissa. Muista kaupungeista Danangiin kannattaa oikeastaan tulla vain yön yli, sillä esimerkiksi Nha Trangiin on 9–12 tunnin matka ja Hanoihin yli 15 tunnin matka Danangiin.

My Khe -ranta Danangissa
Danang on maan parhaita rantalomapaikkoja, ja sieltä on helppo tehdä päiväretkiä mielenkiintoisempiin paikkoihin.

Omatoimimatkat ja järjestetyt matkat

Danang (Da Nang) on erinomainen omatoimikohde etenkin niille, jotka haluavat myös tutustua muihin Keski-Vietnamin parhaisiin paikkoihin. Danang on Huen ja Hoi Anin välimaastossa, ja sieltä voi käydä molemmissa päiväretkillä. Kaikkein paras on kuitenkin viettää kussakin paikassa muutaman yön, ja näin niissä voi nähdä kaiken oleellisen.

Danang kuuluu suomalaisten matkatoimistojen kohteisiin. Se on yksi ehdottomasti maan parhaista rantalomapaikoista, ja sieltä on helpompi tehdä päiväretkiä mielenkiintoisempiin paikkoihin kuin yhdestäkään toisesta maan kaupungista.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Vietnamiin voi lentää Suomesta, mutta suoria lentoja Danangiin ei ole.

Finnair lentää Hanoihin ja myös Saigoniin. Niistä voi siirtyä lentäen Danangiin, sillä molemmista on hyvin pitkä matka Keski-Vietnamiin. Yhtiöitä, jotka lentävät Hanoista, Saigonista ja kenties muualtakin kuten Bangkokista Danangiin ovat esimerkiksi Vietnam Airlines, Jetstar, Viet Jet Air, joka lentää alle kahdessa tunnissa Bangkokista Danangiin ja Air Asia, joka myös lentää Danangiin Bangkokista.

Aeroflot lentää Moskovasta suoraan Danangiin. Ensin pitää hoitaa itsensä Moskovan Šeremetjevon lentoasemalle, ja jos matka jatkuu vuorokauden sisällä eikä poistu terminaaleista, ei viisumia tarvita.

Lisää lentoja ja yhteyksiä voi katsella Skyscannerista.

Järjestetyt matkat

Esimerkiksi TUI, Kymenmatkat ja Kaleva Travel järjestävät matkoja Danangiin. Keski-Vietnamiin on sen verran pitkä matka ja aikaerokin vie veronsa, että siellä kannattaa viettää pari viikkoa ja myös tutustua päiväretkillä Hueen ja Hoi Aniin.

Hotelli Danangissa

Hotellit ja muut majapaikat

Vaikka monet matkaoppaat väittävät, että Danangin ydin on paras paikka majapaikalle, näin ei missään nimessä ole. Danangissa kannattaa majoittua vain My Khen rannan lähelle (My Khe Beach) ja mieluiten lähelle rantakadulle tulevaa alueen pääkatua (Nguyen Van Thoai), jolla kaikki palvelut ovat. Tämä on todellista kaupunkimaista rantaparatiisia, jossa Etelä-Kiinan meren kohinasta pääsee nauttimaan täysin siemauksin ja jossa on aamusta iltaan kaikkein parasta tunnelmaa. Ytimessä voi helposti käydä taksilla, mutta siellä olisi ikävä koko loma viettää.

Danangissa on mitä erilaisimpia majapaikkoja: hosteleita, majataloja, halpoja hotelleja, kylpylähotelleja ja kaikki hienot viiden tähden hotellit. Siellä on korkeita hotelleja, joista voi nähdä suurin piirtein Hoi Aniin asti, ja siellä on rannan lähellä olevissa kortteleissa majataloja ja hotelleja, joista saa luksusluokan huoneen tai huoneiston alle 15 eurolla. Edullisinta on talvisin, mutta kesällä, jolloin myös paikalliset uskaltautuvat yli 35 asteen helteillä rannalle, hinnat ovat talvikautta korkeampia.

Kaikki Booking.comin majapaikat Danangissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti