Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Bussi
Bangkokista on hyvät yhteydet monella eri kulkuneuvolla kaikkiin ilmansuuntiin, ja se on luonnollinen aloitus- ja lopetuspaikka Kaakkois-Aasiaan suuntautuvalle matkalle.

Matkat ja matkustaminen Bangkokiin

Bangkokiin voi matkustaa omatoimisesti, ja Thaimaan pääkaupunki onkin luonnollinen aloitus- ja lopetuspaikka Kaakkois-Aasiaan suuntautuvalle matkalle. Bangkokista on hyvät yhteydet monella eri kulkuneuvolla kaikkiin ilmansuuntiin, mutta jos Bangkokin elämänmenosta haluaa päästä selvyyteen, kannattaa siellä aluksi viettää ainakin viisi kuusi päivää ja matkan lopuksi muutama päivä lisää.

Bangkok on jonkin verran rasittava ja nykyään myös muita alueen paikkakuntia hintavampi paikka pitkälle, useiden viikkojen kestoiselle lomalle, ja sieltä kannattaa ainakin käydä päiväretkellä muualla.

Bangkokiin voi myös tehdä järjestetyn pakettimatkan, jonkalaisia sinne tehdään paljon.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Omatoimimatkailija varaa itse lentonsa Helsingistä Bangkokiin, ja samoihin aikoihin kun varaa lennon, kannattaa varata myös majapaikka. Lentoja Suomesta Bangkokiin on ympäri vuoden, ja edestakaisen lennon voi ajatella saavansa 500–700 eurolla. Edestakainen lento on yleensä edullisempi kuin kaksi yhdensuuntaista lentoa, sillä paluumatkasta otetaan herkästi huomattavasti normaalia enemmän.

Lennot Suomesta Bangkokiin

Helsingistä on helppo päästä Bangkokiin ympäri vuoden. Kaikkein edullisinta on matkustaa silloin kun Thaimaassa on monsuunikausi ja jolloin sinne harva matkustaa, eli elo-, syys- ja lokakuussa. Kaikkein kalleinta sinne on lentää joulukuussa, ja erityisen hintavaa on joulunajasta loppiaiseen. Jonkin verran normaalia kalliimpaa on myös lentää heinäkuussa, ja koulujen kesäloma-aikaan on muutenkin vähän normaalia hintavampaa. Jos haluaa matkustaa Bangkokiin kauden aikana mutta silloin kun lennot eivät ole kalleimmillaan, ovat marras-, tammi-, helmi- ja maaliskuu hinnoiltaan parhaita kuukausia.

Aeroflot on noussut yhdeksi suosituimmista yhtiöistä lennoilla Euroopasta Bangkokiin ja syitä siihen on useita. Hinnat ovat edullisia, koneet ovat erinomaisia, palvelu pelaa ja henkilökuntaa riittää. Ensin lennetään mieluiten Aeroflotilla Moskovan Šeremetjevon lentoasemalle (SVO), jota varten ei tarvita mitään viisumia. Sieltä lähtee kone yleensä alkuillasta, ja se on aamulla Bangkokissa (Suvarnabhumi eli BKK). Muitakin lentoja nykyään on, ja yhden vuorokauden aikana Aeroflot voi lentää monta kertaa Moskovasta Bangkokiin. Alimpiin hintoihin kuuluvat matkalaukku ja ateriat, ja edestakainen lippu on huomattavasti edullisempi kuin kaksi yhdensuuntaista lippua. Huomionarvoinen seikka on se, että kasvissyöjät, muut erityisruokavalioiden noudattajat ja ne, jotka haluavat normaalia parempia ruokia, voivat lipunvarauksen yhteydessä parilla klikkauksella varata itselleen erinomaiset ruoat.

Finnair lentää suoraan Helsingistä Bangkokin pääasialliselle lentoasemalle (Suvarnabhumi eli BKK). Suora lento kestää 9 ½ tuntia, ja sellaisen voi saada alimmillaan reilulla 300 eurolla suuntaansa.

Qatar Airways lentää Bangkokiin, mutta lennot ovat välilaskullisia.

UIA lentää melko nopeita ja edullisia mutta välilaskullisia lentoja Helsingistä Bangkokiin.

Skyscannerista voi katsoa lisää lentoyhtiöitä ja reittejä.

Muualta Thaimaasta Bangkokiin

Muualta Thaimaasta kuten myös joistain lähimaista voi siirtyä Bangkokiin lentäen, linja-autolla, minibussilla, junalla tai taksilla. Siirtyminen on monesta paikasta helppoa, mutta suurin piirtein pisin matka, joka kannattaa tehdä päiväsaikaan, on bussikyyti Pattayalta Bangkokiin. Myös jotkut junamatkat kestävät lyhyen aikaa, ja Hua Hinista voi siirtyä 5–6 tunnissa Bangkokiin.

Yöjunat ovat käteviä joillain pitkillä matkoilla, ja niin pohjoisesta Chiang Main suunnalta kuin etelästä Surat Thanista tai Krabin eteläpuolella sijaitsevasta Trangista voi siirtyä yöjunalla Bangkokiin.

Jos aikaa ei ole kuukausitolkulla, kannattaa esimerkiksi Krabilta tai Phuketista lentää Bangkokiin, aivan kuten lähimaiden suurkaupungeistakin, kuten Phnom Penhistä tai Saigonista.

Lennot Bangkokiin

Jos haluaa siirtyä lentäen suoraan muualta Thaimaasta Bangkokiin, on Bangkok Airways yhtiö, joka lentää sinne suoraan monesta eri paikasta, kuten Phuketista ja Koh Samuilta. Sisäisiä lentoja tekevät myös Thai Airways ja Thai Air Asia.

Linja-auto- ja minibussikyydit Bangkokiin

Bangkokiin saapuu erilaisia busseja ympäri Thaimaan ja lähimaistakin. Sinne on lyhyt matka vain muutamasta paikasta, ja useimmissa tapauksissa bussimatka vie koko päivän tai voi kestää läpi yön. Minibussien ja isojen bussien kyytejä mainostetaan näyttävästi, eikä siirtyminen Bangkokiin tuota ongelmia. Jos haluaa siirtyä mahdollisimman helposti, on minibussi yleensä mukavin ja myös vaivattomin tapa, sillä ne voivat hakea majapaikalta ja ne vievät keskeiselle paikalle, kuten Bangkokissa Khao San Roadin tuntumaan on helppo päästä minibussilla mutta monessa tapauksessa myös isolla bussilla. Minibussit ovat kuitenkin usein tupaten täynnä länsimaisia turisteja, joilla tavaraa riittää, eikä niillä ole suositeltavaa tehdä matkoja, jotka ovat pidempiä kuin 2–3 tuntia.

Jos muualta haluaa siirtyä Bangkokiin, kannattaa asioida matkatoimistossa tai linja-autoaseman lippuluukulla. Jos haluaa kulkea isolla bussilla (big bus), voi monessa paikassa vain mennä asemalle ja ostaa lipun Bangkokiin. Bussikyydit ovat varsin hyviä, jos ne kestävät alle 6 tuntia, mutta sitä pidempiä matkoja ei yhden päivän aikana kannata tehdä. Matkaan kannattaa aina lähteä aamulla, sillä matkantekoon kuluu aikaa ja pimeys laskeutuu varhain. Yleensä bussikyydit kestävät pidempään kuin ilmoitetaan, ja jos matkan väitetään kestävän 5–6 tuntia kuluu siihen herkästi 7–9 tuntia.

Iso bussi on hyvä kyyti niille, joilla on paljon tavaraa mukanaan. Minibussi on hyvä niille, joilla on mahdollisimman vähän tavaraa mukanaan. Jos minibussiin menee suuren laukun kanssa, voidaan veloittaa kahdesta istuimesta. Asiasta kannattaa aina kysyä lippua ostaessa. Busseissa ei saa juoda alkoholia, ja niiden ilmastointi on sen verran tehokas, että bussit ovat monasti Thaimaan ainoita paikkoja, jossa voi tarvita takkia.

Rautateitse Bangkokiin

Bangkokiin voi saapua rautateitse parhaiten etelästä tai pohjoisesta. Junat ovat mukavia mutta ne ovat lähes aina myöhässä. Junalla voi matkustaa päivällä, mutta ei kannata tehdä yhdellä kertaa turhan pitkiä matkoja, vaan juuri 5–6 tunnin matka Hua Hinistä on mukavan matkapäivän rajoilla.

Yöjunan nukkumapaikkoja
Yöjunat ovat parhaita niille, jotka matkaavat yli 6 tuntia. Kaikkein paras osasto on toisen luokan ilmastoitu osasto, jolla on ylä- ja alapedit.

Yöjunat ovat parhaita niille, jotka matkaavat yli 6 tuntia. Kaikkein paras osasto on toisen luokan ilmastoitu osasto, jolla on ylä- ja alapedit. Yläpeti maksaa vähemmän ja alapeti on mukavampi, sillä siinä voi myös istua.

Junaliput ovat edullisia, ja niitä saa etukäteen miltä tahansa rautatieasemalta. Kannattaa tutkia aikatauluja ja paperille tarkasti merkitä ylös lähtöpäivä, junan lähtöaika ja junan numero. Tietojen ja passin kanssa mennään mille tahansa Thaimaan rautatieasemalle ja ostetaan lippu. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Jos aikoo yöjunalla etelään tai pohjoiseen, kannattaa lippu ostaa viikko pari etukäteen. Jos matkustaa päivällä, ei lippua tarvitse ostaa kuin vähän ennen junaan nousemista.

Junista on vaikea saada luotettavaa tai ei-kaupallista tietoa internetistä. Thaimaan rautateiden verkkosivut eivät aina toimi, ja muutenkin kaikkein paras on mennä käymään rautatieasemalla ja selvittää miten junat kulkevat. Mihinkään hotellista löytyvään aikatauluun tai muuhun kuin asemalta tai matkatoimistosta saatavaan viralliseen lähtöaikaan ei kannata luottaa.

Taksilla tai muulla yksityiskyydillä Bangkokiin

Taksit vievät esimerkiksi Pattayalta ja Hua Hinistä tiuhaan tahtiin etenkin Bangkokin lentoasemille, ja näitä matkoja kuten myös muita taksimatkoja Bangkokiin mainostetaan ja hinnat ovat selkeästi esillä. Pattaylla ja Hua Hinissä on lukuisia taksiyhtiöitä (taxi service), joissa matkan voi järjestää. Hinnat paikasta toiseen vaihtelevat hyvin vähän, mutta porukan koko tai matkatavaroiden määrä vaikuttaa hintaan.

Verkossa on melko vähän tietoa taksimatkoista, mutta esimerkiksi Bangkokin ja Pattayan välillä matkustava näkee Tom Taxista autoja ja hintoja.

Pakettimatkat Bangkokiin

Bangkokiin voi lähteä mitä erilaisimmille pakettimatkoille, ja joihinkin pakettimatkoihin voi yhdistää myös muita kohteita. Monet matkatoimistot myös järjestävät retkiä kaupungin lähistölle, ja niillä voi viihtyä yön ylikin. Kaikki lisäpalvelut lentokenttämatkoista eteenpäin ovat kuitenkin matkatoimistoilla aina täysin ylihintaisia.

Aurinkomatkat järjestää viikon matkoja Bangkokiin, ja sellaiselle voi edullisimmillaan päästä noin 700 eurolla. Matkustuskausi on marraskuun puolivälistä maaliskuun loppuun. Matkat ovat etenkin alku- ja loppukaudesta lähellä 700:ta euroa, mutta jos haluaa matkustaa Bangkokiin joulukuun lopussa tai tammikuun ensimmäisinä päivinä, ovat ne huomattavasti, jopa kolme kertaa kalliimpia. Normaalia kalliimpaa on lähes koko joulukuun ajan ja aina maaliskuun alkuun, mutta muina aikoina matkan voi saada 700:lla eurolla. Hinnat ovat pariskunnille tai kahdestaan matkustaville, ja jos haluaa matkustaa yksin, maksaa se yleensä jonkin verran enemmän.

Tjäreborg tekee ympäri vuoden matkoja Bangkokiin. Matkan pituuden voi itse määritellä, ja samaan matkaan voi yhdistää muitakin kohteita.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti