Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kamalan ranta
Eri matkakohteita Phuketissa on valtava määrä. Sellaiset kohteet kuin Kamala, Karon ja Kata ovat tunnettuja ja monipuolisia rantalomakohteita, jotka soveltuvat kenelle tahansa.

Matkat ja matkustaminen Phuketiin

Phuket on erinomainen omatoimikohde, johon voi yhdistää muitakin Thaimaan alueita tai jossa voi yöpyä monessa eri paikassa. Omatoimimatkailija voi viettää aikaa Phuketin kaupungissa, josta on helppo vierailla kaikissa saaren osissa, ja myös rantalomakohteissa, joista kaikista on suhteellisen lyhyt mutta ei koskaan täysin vaivaton matka Phuket Towniin. Omatoimimatka Thaimaahan on aina parhaimmillaan silloin kun siihen yhdistää eri kohteita, ja Phuket on siitä erinomainen saari, että sen vieressä on Krabin tyylisiä erinomaisia lomakohteita ja että sieltä on erinomaiset kulkuyhteydet etenkin lentäen kaikkialle Thaimaahan.

Pakettimatkat Phuketiin ovat yleisiä, ja eniten niitä tehdään marraskuun alkupuolelta maaliskuun loppuun tai huhtikuun alkuun. 1–4 viikon pakettimatkat ovat yleisiä, ja mitä pidempi matka on, sitä edullisemmaksi se vuorokautta kohti tulee. Monet matkatoimistot järjestävät matkoja Phuketin eri puolille, ja kohteiden määrä on niin suuri, että voi olla hankala päättää, missä lomansa haluaa viettää.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkailijan kannattaa ensin varata lennot mieluiten Phuketin lentoasemalle, ja sen jälkeen kannattaa heti varata majapaikka. Lentoja on kannattaa alkaa katsella ainakin kolme kuukautta ennen matkaa, ja jos Thaimaahan haluaa joulu- tai hiihtolomalla, kannattaa lento varata neljäkin kuukautta ennen matkan alkamista.

Lennot Phuketin lentoasemalle

Kaikkein helpointa on lentää Phuketin lentoasemalle, joka on saaren pohjoisosissa. Sieltä on helppo siirtyä lyhyessä ajassa minne tahansa saarelle, ja kaikkein helpoin sieltä on julkisilla liikennevälineillä eli bussilla kulkea suoraan Phuketin kaupunkiin.

Finnair

lentää Phuketin lentoasemalle marraskuun alusta huhtikuun alkuun. Muina vuodenaikoina voi lentää Phuketiin Bangkokin kautta, ja sellainen matka kestää 13–14 tuntia.

Qatar Airways lentää Helsingistä Phuketiin, hinnat ovat varsin kohtuullisia (usein alle 700 euroa edestakainen lento) ja monella lennolla on välilasku Dohassa, joka kuitenkin on vain tunnin parin kestoinen.

Lisää lentoja Suomesta Phuketiin voi katsoa Skyscannerista.

Lennot Suomesta Krabin lentoasemalle

Jos haluaa lentää Krabin lentoasemalle, muutama lentoyhtiö Suomesta lentää sinne, mutta ne eivät lennä sinne koko vuotta vaan kesäkauden aikana konetta pitää vaihtaa Bangkokissa.

Finnair lentää suoraan Krabille marraskuun viimeiseltä viikolta maaliskuun viimeiselle viikolle. Muina aikoina lennetään Bangkokin kautta, ja tällainen lento kestää reilusta kolmestatoista tunnista reiluun neljääntoista tuntiin.

Norwegian lentää Tukholmasta suoraan Krabin lentoasemalle, ja Tukholmassa ei tarvitse odotella kun tunti. Hinta on varsin hyvä mutta kannattaa huomata, että halvin lippu ei sisällä matkalaukkua.

Air India lentää suoraan Helsingistä Krabille, mutta heidän varauksiaan tekemään ei pääse noin vain ja voi kulua monta minuuttia, että pystyy todistamaan, että on ihminen eikä robotti.

Helpompaa on tutkia asiaa ja varata liputkin Skyscannerista.

Lentäen muualta Thaimaasta Phuketiin

Phuketiin voi lentää maan sisäisillä lennoilla, ja sinne voi lentää suoraan esimerkiksi Bangkokista, Chian Maista ja joistain muista paikoista. Phuketiin tulee lentoja myös muualta Aasiasta, ja esimerkiksi Dubaista ja Shanghaista on parikin lentoa päivässä.

Lentoyhtiöitä, jotka lentävät Thaimaasta tai lähimaista Phuketiin, ovat etenkin Air Asia, Bangkok Airways, THAI ja Nok Air.

Lisää lentoyhteyksiä Phuketiin voi katsella Skyscannerista.

Matkatoimisto
Minibussikyydin Phuketiin voi hankkia monesta Thaimaan matkatoimistosta.

Linja-autolla muualta Thaimaasta Phuketiin

Phuketiin on helppo ja lyhyt matka Khao Lakista ja Krabilta, ja sinne on siedettävä matka Surat Thanista, ja niistä kaikista saavutaan Phuketin päälinja-autoasemalle (Phuket Bus Terminal 2), joka on muutaman kilometrin päässä Phuketin kaupungista. Krabin kaupungin lähellä olevalta linja-autoasemalta matka kestää 3 ½ tuntia, Khao Lakista reilut pari tuntia ja Surat Thanista viisi tuntia.

Jos haluaa matkustaa muutaman tunnin matkan seuraavaan kohteeseen maanteitä pitkin, pääsee Phuketiin monesta eri paikasta paitsi bussilla myös minibussilla ja taksilla. Iso linja-auto (big bus) on hyvä kyyti niille, joilla on aikaa ja joilla on iso matkapakaasi mukanaan, minibussi on yleensä hinta-laatusuhteeltaan paras ja taksi on tietenkin mukavin ja kallein kyyti.

Minibussikyydin Phuketiin voi hankkia monesta Thaimaan matkatoimistosta, ja esimerkiksi Krabin kaupungin tai Ao Nangin matkatoimistoista voi järjestää itselleen minibussikyydin Phuketiin. Minibussit voivat tulla hakemaan majapaikalta ja ne myös yleensä vievät määränpäähän, mutta eivät aina. Minibusseja lähtee myös asemilta, jolloin ne eivät vie perille asti, ja esimerkiksi Surat Thanista voi siirtyä Phuketin ja Krabin suuntaan asemalta asemalle kulkevalla minibussilla. Jos haluaa ovelta ovelle -kuljetuksen, sellaisen voi järjestää normaalia kalliimpaan hintaan monessa matkatoimistossa. Jos kulkee asemalta asemalle, voi minibussista joutua ostamaan kaksi lippua, toisen matkustajalle ja toisen matkalaukulle. Jos matkassa on kahden ryhmä, voivat he ostaa yhden istuimen matkatavaroille yhdessä. Jos matkassa on enemmän tavaraa kuin yksi keskikokoinen kassi, kannattaa asiasta kysyä ennen kuin ostaa lipun.

Taksikyydin voi järjestää yhtä vaivattomasti, ja on olemassa paitsi matkatoimistojen järjestämiä kyytejä myös taksipalveluiden (taxi service), majapaikkojen ja monien muiden tahojen. Kaksi ihmistä voi siirtyä matkan Krabilta Phuketiin 2–3 tunnissa riippuen siitä missä majapaikka sijaitsee, ja vaikka tällaiselle kyydille tulee hintaa 2000–3500 bahtia, jos kyydissä on 3–4 maksavaa matkustajaa, tulee taksikyyti melko edulliseksi. Matkatavarat voivat kuitenkin olla kynnyskysymys, ja jos tavaraa on paljon, taksi voi ottaa kyytiin vain 2 matkustajaa.

Ranta Kamalan rantalomakohteessa
Eri rannoilta ei ole niin yksinkertaista siirtyä toisille rannoille kuin voisi luulla.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Muutama matkatoimisto järjestää matkoja Phuketin eri rantalomakohteisiin, ja eri matkakohteita Phuketissa on valtava määrä. Jotkut kohteet, kuten Patong, ovat bailukohteita, jotka eivät ole kaikkein parhaita perheille. Sellaiset kohteet kuin Kamala, Karon ja Kata ovat tunnettuja ja monipuolisia rantalomakohteita, jotka soveltuvat kenelle tahansa. Siihen missä hotelli sijaitsee kannattaa kiinnittää tarkkaa huomiota, sillä eri rannoilta ei ole niin yksinkertaista siirtyä toisille rannoille kuin voisi luulla. Vilkas länsirannikko on varsin hyvä niille, jotka haluavat tutustua myös Phuketin kaupunkiin, ja muualla olevat rannat puolestaan ovat sellaisia, että niiltä ei mielellään ainakaan viikon lomalla monessa paikassa tule vierailtua.

Matkat Thaimaahan ovat hintavia, ja kahden viikon loma on suhteessa paljon edullisempi kuin viikon loma, joka pitkän lennon ja viiden tunnin aikaeron takia on melko lyhyt aika viettää Thaimaassa. Kahden viikon lomalla pääsee paremmin Thaimaan elämänmenoon ja myös lomailukulttuuriin kiinni, ja mahdollista on myös lähteä 3–4 viikon pakettimatkalle tai yhdistää Phuketiin jonkin toisen kohteen, kuten Khao Lakin, Krabin tai Bangkokin.

Apollomatkat tekee muiden matkatoimistojen tavoin pakettimatkoja moneen eri Phuketin lomapaikkaan. Karon ja Kata ovat perinteisiä rantalomapaikkoja, mutta Thalang on aivan erilainen kohde, jossa voi viettää aktiivi- tai lepolomaa aivan toisenlaisissa olosuhteissa kuin muualla Phuketissa. Matkat ovat kalleimmillaan joulukuun lopussa ja tammikuun alussa, ja talvikauden muina aikoina kahden hengen matka, joka kestää kaksi viikkoa, maksaa alkaen noin 2500 euroa, eli reilut 600 euroa per matkustaja per viikko. Lennot ovat suoria Qatar Airwaysin lentoja Helsingistä Phuketin lentoasemalle.

Myös Aurinkomatkat, jonka Phuketin eri kohteet on listattu yhdellä sivulla muiden Thaimaan kohteiden kanssa, Tjäreborg ja TUI, jolla on valtava määrä kohteita Phuketissa, tekevät pakettimatkoja Phuketiin. Lennot ovat lähes poikkeuksetta suoria Helsingistä Phuketiin, ja kahden viikon matkalle voi päästä talvikaudella kaksi henkeä alkaen 2000–2500 eurolla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Muutettu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti