Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Albanian pääkaupunki Tirana on yksi Euroopan eteläisimpiä ja tuntemattomampia pääkaupunkeja. Maa oli vuosikymmeniä täydellisessä eristyksessä, sen 1990-luku oli kaoottinen ja vasta reilu vuosikymmen sitten sinne alettiin matkustella.
koristekuva Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje on kaukainen kaupunki, jonne on siitä huolimatta helppo siirtyä kaksi kertaa viikossa Turusta lähtevillä lennoilla. Paikan päällä odottavat erikoiset katunäkymät, kaupunkikuva johon kuuluu turkkilaisia kortteleita mutta myös Jugoslavian ajan rakennuksia, hyvät ruoat, edulliset hinnat, rento meininki ja turvallinen lomailu. Lue lisää Skopjesta
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Rantapromenadi Puerto Ricossa
Puerto Ricon hiekkarannan edustalla kulkee mukava Paseo Marítimo -rantapromenadi, jolla on mukava kävellä tai pysähtyä drinkille jollekin sen terasseista.

Puerto Rico, Kanariansaaret

Gran Canarian etelärannikolla sijaitseva Puerto Rico on yksi saaren monista lomakohteista, ja se kilpailee suosiosta Playa del Inglésin ja Maspalomasin kanssa. Kuten muissakin saaren lomapaikoissa, Puerto Ricossa on hyvä lojua rannalla, harrastaa uintia tai muita vesilajeja, käydä veneretkellä vaikkapa valaita katselemassa ja lomailla miten sitten mieli tekeekin.

Puerto Rico on hyvä lomakohde perheille, mutta kuka tahansa aurinkoa, lämpöä ja rentoutumista etsivä viihtyy täällä. Veden ja ilman lämpötila pysyy keskitalvellakin yleensä yli 20 asteessa päivisin, eikä lämpötila öisinkään usein laske alle 15 asteen. Aurinko paistaa näillä tienoilla lähes jatkuvasti, eikä sateitakaan ole luvassa useammin kuin pari kolme kertaa kuussa. Puerto Rico on hyvä paikka lomailla, mutta sieltä voi helposti lähteä tutustumaan muihin paikkoihin, kuten Puerto de Mogániin, Maspalomasin dyyneihin ja Las Palmasiin.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Seuraavaksi esitellään Puerto Ricon parhaat nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet:

Ranta ja satamat

Puerto Ricon vetonauloja ovat sen hiekkaranta ja sen kummassakin päässä olevat satamat. Rannalla on hyvä istuskella terassilla syömässä tai juomassa, ottaa aurinkoa tai muuten viettää aikaa. Ranta ei ole kauhean suuri, joten vilkkaina matkustusaikoina kuten hiihtolomaviikkoina ja joululomalla ranta saattaa iltapäivää kohden täyttyä totaalisesti. Rannan edustalla kulkee mukava Paseo Marítimo -rantapromenadi, jolla on mukava kävellä, istahtaa penkille ja pysähtyä drinkille yhdelle sen terasseista.

Rannan ja Puerto Escala -sataman välimaastossa on erinomaiset shoppailu- ja ruokailumahdollisuudet. Satama on paikka, josta voi lähteä myös veneretkelle delfiinejä tai valaita katselemaan, Puerto de Mogániin tai sitten muuten vain tutustua lasipohjan läpi näiden vesien värikkääseen elämään. Satamassa on lukuisia eri risteilyjen järjestäjiä. Siellä on ”Watersports center” eli vesiurheilukeskus, joka vuokraa muun muassa vesiskoottereita, ja siellä on ravintoloita ja baareja, joissa on hyvä odotella veneen lähtöä.

Toisella puolella hiekkarantaa sijaitsevan aallonmurtajan takana on jahtisatama eli Puerto Base. Myös täällä voi nousta venekyyteihin tai sitten vaikkapa siirtyä päiväksi merirosvoksi.

Ranta Puerto Ricossa
Puerto Ricon vetonauloja ovat sen hiekkaranta ja sen kummassakin päässä olevat satamat.

Kummassakin satamassa mainostetaan näyttävästi kaikkea tarjontaa, ja myyjät ovat ystävällisiä ja kielitaitoisia. Esimerkiksi delfiinien- ja valaidenkatselumatkoille voi osallistua samalla lipulla niin monta kertaa, että niitä varmasti tulee nähtyä. Laivoilla voi siirtyä paitsi Puerto de Mogániin myös Arguineguíniin ja joihinkin muihinkin paikkoihin.

Esimerkkejä risteily- ja harrastusmahdollisuuksista Gran Canarian etelärannikolla.

Sää ja ilmasto

Gran Canarian eteläosissa on ikuinen kesä, ja siellä lämpötilanvaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pieniä. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 16–20 astetta, kuumimpaan kesäaikaan 22–28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 14 asteen.

Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä paljon yli 20 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa. Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja takki ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää aikaa terasseilla pikkutunneille.

Aurinko paistaa Puerto Ricossa melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on seitsemän aurinkoista ja keskikesällä 14 valoisasta tunnista yhdeksän on keskimäärin aurinkoista.

Katso myös: Sääennuste Puerto Ricoon

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ravintolat, ostokset, tapahtumat ja yöelämä.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti