Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Ravintola Puerto Ricossa
Puerto Ricossa ruoat ovat hyviä ja hinnat kohtuullisia, ateriointi tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla ja ravintoloiden henkilökunta on ystävällistä ja kielitaitoista.

Ostokset, ruokailu, tapahtumat ja yöelämä Puerto Ricossa

Sivu 1: Nähtävyydet, sää ja ilmasto
Sivu 2: Ravintolat, ostokset, tapahtumat ja yöelämä
Sivu 3: Perheet, lähistön nähtävyydet

Ruokailu ja ravintolat

Ruokailu onnistuu Puerto Ricossa rannalla, sen lähistöllä ja muuallakin kaupungissa. Ruoat ovat kaiken kaikkiaan hyviä mutta hinnat kohtuullisia, ateriointi tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla ja ravintoloiden henkilökunta on ystävällistä ja kielitaitoista.

Itse rannalla on muutama ravintola, joissa voi syödä tyypillisiä alueen ruokia, kuten grillattuja sardiineja yhdessä Kanariansaarten omien ”papas arrugadas”-perunoiden kanssa. Rannan vieressä olevassa ostoskeskuksessa Calle Doreste y Molina -kadun varrella on kaikenlaisia ravintoloita, joista esimerkiksi Izamar on saanut erittäin hyvän maineen. Siellä voi nauttia paellasta, kalaruoista ja jäniksestä, jotka kaikki kuuluvat ravintolan parhaimpiin ruokiin.

Rannan ja Calle Doreste y Molinan lisäksi ravintoloita on hyvin kummassakin satamassa, jotka sijaitsevat rannan kummassakin päässä. Calle Doreste y Molinan vieressä olevassa Puerto Escala -satamassa on yksi maininnan arvoinen ravintola, Restaurante Puerto Escala, josta saa tuoreita kalaruokia kohtuuhintaan. Toisella puolella rantaa Puerto Base -satamassa ja sen lähistöllä on muutama ravintola. Näihin kuuluu satamassa Bahía Playa, joka sopii varttuneeseen makuun ja jossa voi tanssiakin. Täällä on myös Ulvova Mylläri, suomalaisbaari, jossa on kotimaan ruokia. Jahtisataman lähellä sijaitsee myös ravintoloita, ja näistä El Gaitero on hyvin pidetty. Se sijaitsee Las Olas -ostoskeskuksen yhteydessä.

Tripadvisorin käyttäjät rankkaavat Puerto Ricon ravintoloita.

Ostokset

Hyvä paikka tehdä ostoksia Puerto Ricon rannan lähellä on Pasarela-ostoskeskus, jonka yhteydessä on kaikenlaisia kauppoja ja myös ravintoloita. Ostoskeskus on aivan rannan vieressä, Calle Doreste y Molina -kadun varrella. Rannan yhteydestä saa myös kaikenlaista, kuten rantavaatteita, aurinkorasvaa ja muuta tarpeellista.

Parhaan ostospaikan maineessa näillä seuduin on Europa-ostoskeskus, jossa on melkoisesti myös ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Sinne on kuitenkin rannalta sen verran matkaa, että matka on paras taittaa taksilla.

Kauppa Puerto Ricossa
Calle Doreste y Molinalta löytyy kaikenlaista ostettavaa.

Puerto Ricosta on hyvä ostaa elintarvikkeita, alkoholia, tupakkatuotteita, vaatteita ja kenkiä. Elintarvikeliikkeissä on hyvä alkoholivalikoima. Suurimpia valintamyymälöitä ovat Hiper Dino -kaupat, jonkalainen on esimerkiksi Europa-ostoskeskuksen yhteydessä. Paseo Marítimo -rantapromenadilla on Spar-kauppa, joka on kätevä rannalla oleville ja sen lähellä yöpyville. Elintarvikeliikkeet ovat yleensä avoinna aamusta klo 21–22 asti.

Puerto Ricosta on hyvä lähteä shoppailemaan ainakin kerran muuallekin, kuten Maspalomasiin, Playa del Inglésiin tai Las Palmasiin. Maspalomasiin ja Playa del Inglésiin on noin puolen tunnin matka, ja seudun paras ostoskeskus lienee Yumbo Centrum, jolla on oma pysäkki. Las Palmasiin kannattaa ehdottomasti kulkea suoralla linjalla 91, joka taittaa matkan pääkaupunkiin reilussa tunnissa. Lähin linja-autoasema Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka lähistöllä on Calle Mayor Triana -pääshoppailukatu. Shoppailu Las Palmasissa periaatteessa onnistuu kaikkina viikonpäivinä, mutta siestan aika iltapäivällä ei ole paras mahdollinen aika shoppailla kaupungissa.

Esitykset ja tapahtumat

Puerto Ricossa ei ole mitään sen kummempia tapahtumia, eikä siellä mitään esityksiäkään juuri nähdä. Enemmän toimintaa on Maspalomasin ympäristössä, mutta jos lepoloman haluaa keskeyttää museokäynnillä, konsertilla tai karnevaalien tyylisellä tapahtumalla, kannattaa suunnata 1–2 tunnin bussimatkan päähän Las Palmasiin.

Yöelämä

Puerto Rico ei ole Playa del Inglésin tai Maspalomasin kaltainen bailupaikka, mutta siellä on etenkin rannan lähistöllä ja ostoskeskuksissa baareja ja ravintoloita, joissa voi ilta toisensa jälkeen ottaa ilon irti. Rannan terasseilla on mukava istuskella oluella milloin tahansa, ison tuopin saa yleensä kahdella eurolla tai edullisemminkin, mutta talvi-iltaisin niillä ei välttämättä ole niin mukava istuskella myöhään yöhön. Paseras-kauppakeskuksen yhteydessä on baareja ja ravintoloita ja lisää on jonkin verran rantaa reunustavilla alueilla. Europa-ostoskeskus on sekin paikka, jossa on hyvä määrä baareja ja ravintoloita. Europa-ostoskeskus on sen verran syrjässä, että mikäli hotelli ei sijaitse aivan sen vieressä, matka on hyvä tehdä taksilla. Erittäin hyvässä maineessa täällä on Mascarade-baari.

Hyvä illanviettopaikka suomalaiseen makuun on Ulvova Mylläri (Calle Puerto Base), joka sijaitsee jahtisataman edessä olevalla aallonmurtajalla. Sieltä saa ruokiakin, ja ne sopivat niille, jotka alkavat loman aikana kaivata kotimaan pöperöitä, kuten lihapiirakkaa ja lohikeittoa.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, lähistön nähtävyydet


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti