Hotellit ja majoittuminen Sunny Beachillä

Hotelli Trakia Plaza, Sunny Beach
Sunny Beachillä hotelli tai huoneisto kannattaa valita läheltä rantaa ja rantapromenadia.

Sunny Beachillä hotelli tai huoneisto kannattaa valita läheltä rantaa ja rantapromenadia. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että alue rannan lähellä on samalla meluisampi, usein myös yöaikaan. Erityisen äänekästä on Flower Streetin läheisyydessä, ja onkin parempi välttää majoittumista aivan sen lähelle, jos haluaa nukkua yönsä hyvin.

Valittaessa hotellia Sunny Beachista on tärkeää löytää tasapaino rauhallisuuden ja hyvän sijainnin välillä.

Hotellit, jotka sijaitsevat kauempana rannasta, puolesta kilometristä kilometriin, ovat yleensä merkittävästi rauhallisempia. Niiden hinta-laatusuhde on usein myös parempi kuin rannan tuntumassa olevien kalliinpuoleisten hotellien.

Sunny Beachin kaupunkialue myötäilee sen pitkää hiekkaista rantaviivaa noin kilometrin levyisenä vyöhykkeenä, joten valitsipa hotellin mistä vain niin sanotulta kaupunki- tai keskusta-alueelta, rannalle ei juuri mistään ole yli kilometrin pituista matkaa.
Mahdollisten retkien lähistölle, kuten viiden kilometrin päässä sijaitsevaan Nessebariin, kannalta sijainti lähellä linja-autoasemaa on myös yksityiskohta, joka kannattaa ottaa huomioon.

Sunny Beachillä eletään sesonkiaikaa kesäkuusta syyskuuhun, ja tänä aikana hinnat ovat korkeammat ja hotellit täyttyvät nopeasti.
Edullisimmat ajankohdat matkustaa ovat alku- ja loppukausi, kun taas heinä-elokuussa hinnat ovat korkeimmillaan. Jos matkustaa sesonkiaikana, on tärkeää, että hotellia lähdetään varaamaan hyvissä ajoin.

Hotelli rantapromenadin varrella, Sunny Beach
Läheltä rantapromenadia pääsee kätevästi rannalle ja alueella on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta myös eniten melua yöaikaankin. Kuva: Peter Forsberg

Rantahotellit

Sunny Beachin rantahotellit sijaitsevat nimensä mukaisesti aivan rannan lähellä. Niiden etuna on helppo pääsy rantapuuhiin, mutta toisaalta näiden hotellien hintataso voi olla hieman korkeampi kuin kauempana rannasta olevilla hotelleilla.

Sunny Beachin ranta-aluetta ei ole eroteltu vakiintunein lempinimin eri osiin; Central Beach, North Beach ja South Beach ovat tapoja viitata pitkän ranta-alueen eri osiin.

Sillä, mistä kohtaa ranta-aluetta hotellin valitsee, ei ole niin suurta merkitystä, jos aikoo pelkästään viettää aikaa rannalla. Jos sen sijaan on kiinnostunut myös muista aktiviteeteista tai haluaa ottaa osaa yölliseen hulabaloo-meininkiin, hotellia kannattaa katsella lähempää Flower Street -katua, jonka tuntumaan yöelämä ja muu tarjolla oleva toiminta on keskittynyt.

Toisaalta, jos haluaa maksimoida mahdollisuutensa saada rauhalliset yöunet ja välttää bilettämisen lieveilmiöt, kannattaa pyrkiä valitsemaan hotelli kauempaa Flower Streetistä.

Nessebar

Keskustahotellit etäämpänä rannasta

Sunny Beachissä mikään kaupunki- tai niin sanotulla keskusta-alueella oleva hotelli ei käytännössä ole yli kilometriä kauempana rannasta. Rakennettu kaupunki myötäilee rantaviivaa noin kilometrin levyisenä vyöhykkeenä, jonka jälkeen ei oikeastaan ole enää mitään.

Keskustan hotellit sijaitsevat kauempana rannasta, parhaillaan kuitenkin kävelyetäisyydellä siitä.

Keskustahotellit ovat yleensä hieman halvempia kuin rantahotellit. Monet niistä markkinoivat itseään perheystävällisyydellä, ja niissä saattaa olla uima-altaita, leikkipaikkoja ja muita aktiviteetteja perheen pienimmille. Tarkemmat tiedot löytyvät varauspalveluista.

Nessebar
Sunny Beachin sijaan majoittumista voi harkita myös viiden kilometrin päässä sijaitsevassa vanhassa Nessebarin kaupungissa, jonne on helppo kulkea.

Lähistön muut paikat hotellille

Sunny Beachin sijaan voi harkita majoittumista myös viiden kilometrin päässä sijaitsevassa Nessebarissa, joka on ihan oikea historiallinen kaupunki, jossa asuu oikeaa paikallista väkeä eikä vain turisteja.

Nessebarista on hyvät yhteydet Sunny Beachiin bussilla, ja Nessebarin ja Sunny Beachin välillä kulkee myös pieni kaupunkijuna.

Nessebar on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat rauhallisemman loman ja kokea muutakin Bulgarian historiaa ja kulttuuria kuin mitä rannoilla näkee.

Huoneistot

Hotellien lisäksi Sunny Beachillä on myös hyvä valikoima huoneistoja, jotka sopivat parhaiten niille, jotka haluavat enemmän tilaa ja yksityisyyttä.

Hotelleja kartalla

Kartalla on hotelleja Sunny Beachissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voit vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Booking.com Hotels.com

Boulevard Boutique Hotel

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Suosittu ja kohtuuhintainen hotelli sisemmällä kaupunkialueella noin 200 metriä rannasta, josta kävelyetäisyydellä on kauppoja, ravintoloista ja viihdepalveluista. Huoneita on 58, ja ne ovat siistejä ja modernisti sisustettuja, varustettu mukavilla vuoteilla ja perustarpeita vastaavilla mukavuuksilla. Aamiainen on perusaamiainen leipineen, muroineen, makkaroineen ja juustoineen. Hotelli on kolmikerroksinen, mutta siinä ei ole hissiä, mikä voi olla este joillekin vieraille.

Family Hotel Romantik

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Perheille hyvin soveltuva keskikokoinen hotelli, joka sijaitsee hieman etäämmällä rannasta, mutta kuitenkin kävelyetäisyydellä siitä (900 metriä). Etuna on hotellin ympäristön rauhallisuus yöaikaan. Hotelli on silti keskeisellä paikalla kaupunkialueella, noin 400 metriä Flower Streetiltä ravintoloineen, kauppoineen ja baareineen. Varsinkin perheitä kiinnostava vesipuisto taas on noin 750 metriä toiseen suuntaan. Hotellissa on ilmastoituja ja parvekkeellisia huoneita, joita vieraat ovat pitäneet siisteinä ja mukavina.