Perheen kanssa Sunny Beachille, liikkuminen ja matkat

Lasten kanssa rannalla
Sunny Beachin vahvuuksiin perheiden kannalta kuuluvat pitkä hiekkaranta, aurinkoinen ilmasto ja hyvä hinta-laatusuhde.

Perheen kanssa Sunny Beachille

Sunny Beach on monipuolinen lomakohde perheille. Sen vahvuuksiin kuuluvat pitkä hiekkaranta, aurinkoinen ilmasto ja hyvä hinta-laatusuhde. Lisäksi Sunny Beachista on hyvät kulkuyhteydet läheisiin kohteisiin, kuten Nessebariin.

Toisaalta Sunny Beach on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään ja bailukulttuuristaan, mikä voi olla haaste lapsiperheiden näkökulmasta. Päiväsaikaankin tunnelma voi olla arveluttava, sillä monilla tänne tulevilla on lähinnä juominen mielessään.

Perheille sopivia aktiviteetteja Sunny Beachissa ovat esimerkiksi pari vesipuistoa, kartingrata, paintball-puisto, keilailu ja muut pelihallit pöytäfutiksineen ja muine peleineen.
Rantabulevardilla on myös kaikenlaisia vaihtuvia aktiviteetteja tarjolla, kuten 3D-ajeluita keikkuvissa kopeissa, joissa noin kymmenen henkilöä kerrallaan voi ajaa hurjaa vuoristorataa 3D-lasit päässään.
Retket lähiseuduille voivat myös tuoda mukavaa vaihtelua rantalomailuun. Esimerkiksi Nessebariin pääsee kätevästi lautalla, bussilla ja pienellä turisti-/kaupunkijunalla.

Kaiken kaikkiaan Sunny Beach soveltuu perhelomakohteeksi silloin, kun yöelämän lieveilmiöt eivät häiritse. Siellä on monipuolisesti tekemistä ja hyvät palvelut, mutta vanhempien on hyvä huomioida tunnelman vilkkaus matkaa suunnitellessa.

Vene, joka kulkee Sunny Beachin ja Nessabarin väliä
Nessebariin pääsee kuumalla säällä bussia viileämmissä merkeissä veneellä, joka lähtee keskellä rantaa olevalta päälaiturilta ja vie perille 20 minuutissa. Kuva: Peter Forsberg

Liikkuminen paikasta toiseen

Sunny Beachissa liikkuminen paikasta toiseen on helppoa, vaikka jokut välimatkat voivatkin olla siinä rajalla, ovatko ne käveltävissä. Kävely on silti yleisin tapa edetä.
Tarjolla on toki myös vuokrattavia sähkökulkuneuvoja, kuten sähköpotkulautoja ja polkupyöriä ja muita mielikuvituksellisia menopelejä.

Linja-autoasemalta pääsee bussilla sekä rannikkoseuduille että vaikka Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan asti. Linja-auto on edullinen ja kätevä tapa matkustaa.
Sunny Beachin linja-autoasema on vilkas kesäisin, ja sieltä kulkee busseja tiheästi myös esimerkiksi Nessebariin, Burgasiin ja Varnaan.
Aikataulut löytyvät laitureiden vieressä olevilta tauluilta, ja lipunmyyntipisteestä saa tietoa englanniksi. Asemalla on matkatavarasäilytys, wc ja lähellä useita ravintoloita ja kahviloita odottelua varten.

Jos haluat käydä vain lähikaupunki Nessebarissa, voit valita bussin sijaan myös veneen, joka on viileämpi kyyti kuin bussi helteillä. Vene kulkee keskellä ranta-aluetta sijaitsevan päälaiturin ja Nessebarin vanhankaupungin välillä.
Vaihtoehtoja on useita, mutta matka kestää tavallisesti 20 minuuttia, ja veneitä lähtee 20 minuutin välein. Veneet kulkevat tavanomaisesti kello 10–21 välisenä aikana, mutta aikataulut kannattaa tarkistaa mahdollisten muutosten varalta.

Nessebarin ja Sunny Beachin väliä kulkee myös pieni turisti-/kaupunkijuna, jolla matka niin ikään taittuu mukavasti maisemia katsellessa, varsinkin lasten kanssa liikkeellä ollessa.

Burgasin tai Varnan lentoasemilta Sunny Beachille

Sekä Burgasin että Varnan lentoasemilta on hyvät yhteydet Sunny Beachille

Burgasissa lentoasemalta kuljetaan ensin bussilla linja-autoasemalle, ja sieltä jatketaan toisella bussilla kohti Sunny Beachiä.
Sama toimii myös Varnassa, eli ensin mennään bussilla linja-autoasemalle, jolta jatketaan toisella bussilla Sunny Beachille.

Matkat Sunny Beachiin

Sunny Beach sopii matkakohteeksi niin valmismatkailijoille kuin omatoimimatkaajillekin, jotka haluavat tutustua Bulgarian rannikkoalueen nähtävyyksiin ja viettää rentouttavaa lomaa aurinkoisen Mustanmeren rannalla.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Omatoimimatkailijoille Sunny Beach on hyvä paikka viettää muutama päivä tutustuen alueen tunnelmaan, ja sen voi hyvin yhdistää muihin Bulgarian Mustanmeren rannikon kohteisiin.

Suomesta Sunny Beachille matkustettaessa on kätevintä lentää joko Burgasin ja Varnan lentokentille. Itsenäisesti matkustaville nämä merkittävät rannikkokaupungit ovat muutenkin ihanteellisia kohteita. Niistä molemmista pääsee jatkamaan Sunny Beachille. Burgas on lähempänä Sunny Beachiä kuin Varna. Matkaa Burgasista Sunny Beachille on 35 kilometriä kun taas Varnasta sitä kertyy 100 kilometriä.

Suomesta on perinteisesti lennetty Helsingistä sekä Burgasiin että Varnaan kesäkauden aikana, joskin Burgasin reiteillä lentokausi on kestänyt hieman pidempään kuin Varnan reiteillä.

Tietoa siitä, mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta Burgasiin ja Suomesta Varnaan voi etsiä esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Pakettimatkat

Sunny Beach on suosittu kesälomakohde, jonne matkoja järjestävät useat eri matkatoimistot. Matkojen hinnat vaihtelevat riippuen ajankohdasta ja valitusta hotellista.

Lisätietoa valmismatkoista ja äkkilähdöistä Sunny Beachiin voit käydä katsomassa Rantapallosta. Sieltä löydät tietoa matkatoimistoista, hinnoista ja vaihtuvista hetken tarjouksista.