Bulgaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Sunny Beach
Sunny Beach
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Matkailukohteiden tutkiminen ja tapahtumiin osallistuminen isommalla, samanhenkisellä porukalla muuttuu vaivattomaksi ja ympäristöystävällisemmäksi tilausbussin kyydissä. Lue, miten järjestät tilausajon ryhmällesi edullisesti
Ilmoitus
Ravintola rantapromenadilla
Sunny Beachillä saa tyypillisiä lomalaisten suosimia ruokia kuten pihvejä ja hampurilaisia lähes mistä tahansa. Pääpromenadin varrella olevat ravintolat kuuluvat kaupungin hintavimpiin.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Sunny Beachillä

Ostokset

Sunny Beachissa ostosten tekeminen on yksinkertaista, sillä pelkästään rannan edustalla kulkevan kävelykadun varrella on kymmeniä kauppoja, joista saa kaiken tarpeellisen. Sen varrella on useita pieniä elintarvikemyymälöitä, ja parhaat apajat erilaisille ostoksille ovat Flower StreetinFlower Streetin kulmaus [kartalla] kulmauksen tienoilla. Tämä paikka on eräänlainen keskus, ja se on samalla kohtaa kuin kuuluisa pitkä rantalaiturikin. Kulmauksen tienoilla on ympäri vuorokauden avoinna oleva valintamyymälä ja muitakin liikkeitä. Rantapromenadin varrella on muitakin ostospaikkoja, ja sillä on myös pitsiä myyviäpitsiä myyviä naisia paikallisia naisia, mutta sen varrelta saa pääosin melko tavanomaista ja turistien eniten ostamaan tavaraa.

Sunny Beachin suurin ostoskeskus Royal Beach Mall [kartalla] on lähellä Flower Streetia, Hotel Astorian vieressä. Siellä on keskitetysti erilaisia liikkeitä, joissa voi parhaiten tehdä muodikkaita vaate- ja kenkäostoksia.

Rantapromenadia ja Flower Streetia paremmat ostospaikat löytyvät linja-autoaseman [kartalla] ympäristöstä. Aluetta kannattaa vähän kierrellä ja kannattaa vähintäänkin poiketa aseman takana olevalla alueella, jolla on pieni tori ja useita kojuja, joista saa paikallisia herkkuja. Niihin kuuluvat kirsikat, muut hedelmät, pähkinät ja kaikki paikallisesti tuotetut elintarvikkeet, joista myös fetaa muistuttava valkoinen juusto ja viini ovat täällä erinomaisia. Aseman ympäristössä ja etenkin sen takana oleviin ostospaikkoihin, joissa paikalliset mieluiten tekevät ostoksia, kuuluvat myös kioskit ja pienet valintamyymälät.

Lähellä asemaa, Nessebariin johtavan tien toisella puolella, Hotel Svejestin pysäkillä on pienimuotoinen kauppakeskus, jossa on päivittäin klo 8–24 avoinna oleva Aldi-valintamyymälä ja apteekki (avoinna ma–pe klo 9–18, la klo 10–14). Siinä on myös pankkiautomaatti, mutta niitä löytyy muualtakin. Maksukortit käyvät valintamyymälöissä ja monissa muissa paikoissa, mutta käteistä rahaa ja myös pieniä seteleitä kannattaa pitää torikojuja silmällä pitäen mukana.

Kauppoja löytyy Sunny Beachin joka kolkasta, ja hyvä alue ostoksille on myös Hotel Planetan [kartalla] tienoo. Siellä on ympäri vuorokauden avoinna oleva Aldi, Feya-valintamyymälä, muitakin liikkeitä ja rahanvaihtopisteitä.

Sunny Beach ei ole etenkään matkamuistojen ja tyypillisten tuliaisten suhteen paras mahdollinen ostoskaupunki. Läheinen Nessebar ja etenkin sen vanhakaupunki on paikka, josta löytyy tyypillisiä bulgarialaisia tuliaisia, ja sinne on helppo suunnata monella eri kyydillä koska tahansa. Lisää ostoksia voi tietenkin tehdä Varnassa, mutta sinne on parin tunnin bussimatka, tai sitten vähän alle tunnin matkan päässä olevassa Burgasissa.

Ruoat ja ravintolat

Sunny Beach ei ole mikään hyvä paikka ravintoloidensa suhteen, mutta sieltä saa tyypillisiä lomalaisten suosimia ruokia kuten pihvejä ja hampurilaisia lähes mistä tahansa. Ravintoloilla on kesäterassit, pöytiintarjoilu pelaa ja hinnat ovat kotimaata alhaisempia. Pääpromenadin varrella olevat ravintolat kuuluvat kaupungin hintavimpiin, ja niissä kuluu helposti 10–15 euroa ateriaan juomineen. Jonkin verran edullisempia vaihtoehtoja tulee vastaan, jos jaksaa kävellä ja katsella, mutta etäisyydet ovat Sunny Beachissä puuduttavan pitkiä ja korttelit sekavia mutta silti toistensa kaltaisia.

Jos haluaa syödä paikallisten suosimissa ravintoloissa, on se mahdollista esimerkiksi linja-autoaseman [kartalla] takana, missä on lukuisia edullisia ravintoloita. Läheisessä Nessebarissa on paremmat ravintolat ja usein huokeammat hinnatkin, ja siellä on enemmän tarjolla tyypillisiä bulgarialaisia ruokia kuin Sunny Beachissa, jossa pääosa ravintoloista myy kansainvälisiä ruokia. Pitsat, pasta-annokset, sushi, pihvit, hampurilaiset, kanaruoat, grillatut kalat, merenelävät ja liharuoat sekä salaatit ovat hyvin tarjolla Sunny Beachissa. Kansainvälisten pikaruokaketjujen pisteitä on helppo löytää, ja niitä on esimerkiksi rantapromenadin ja Flower Streetin kulmauksen tienoilla.

Sunny Beachissa on tarjolla varsin hyviä ruokia, joiden hinta-laatusuhde on kohdallaan. Rannan tuntumassa normaalia pidetympi ravintola on monipuolisesti niin pitsaa, pihviä kuin paikallisia grillilihojakin tarjoava Morris [kartalla], joka on rantapromenadilla Hotel Neptunea lähes vastapäätä, aivan lähellä päälaituria. Lähellä linja-autoasemaa, sisämaassa muutaman sadan metrin päässä rannalta, sijaitseva Lapa Lapa [kartalla] on sekin normaalia pidetympi, hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia liha- ja kalaruokia tarjoava ravintola. Toinen lähellä linja-autoasemaa sijaitseva, luotettava terassi-ravintola on Hotel Admiralin yhteydessä oleva Mandarin [kartalla], josta saa parhaiten länsimaisia ruokia, kuten kunnon pihvejä, pitsaa, makkaroita ja salaatteja.

TripAdvisor esittelee omassa paremmuusjärjestyksessään Sunny Beachin ravintoloita

Drinkkitarjouksia
Edullisinta juominen on aikaisin, sillä valtaosalla paikoista on happy hour. Ulkomaiset sisäänheittäjät houkuttelevat ihmisiä baareihin aamusta iltaan.

Yöelämä

Jos Bulgarian rannikolle mielii juhlimaan, on Sunny Beach yhdessä Varnan ja sen lähellä olevan Kultahietikon kanssa siihen paras paikka. Siellä on terasseja joka paikassa, ja niitä on kymmeniä ellei satoja pelkästään rantapromenadin varrella.

Juomien hinnat ovat edullisia, niin että tuopin saa koska tahansa 1–2 eurolla. Edullisinta juominen on aikaisin, sillä valtaosalla paikoista on happy hour (yleensä ennen klo 20), jolloin tuoppi maksaa yleisesti euron, joskus vähemmänkin. Ulkomaiset sisäänheittäjät houkuttelevat ihmisiä baareihin aamusta iltaan, ja koko ruljanssista on tehty brittiläinen tv-sarjakin (”What Happens in Sunny Beach”). Yöelämää on tarjolla toukokuulta syyskuun lopulle, ja kiivaimmillaan se on heinä- ja elokuussa.

Sunny Beach Life esittelee tulevia bileitä ja muita yöelämän tapahtumia

Sunny Beach Party esittelee illanviettopaikkoja ja tulevia tapahtumia

Tapahtumat

Sunny Beachissa on muitakin tapahtumia kuin yöelämään liittyviä, ja aina on hyvä ottaa selvää siitä, mitä Sunny Beachissa on loman aikana tapahtumassa. Tapahtumista kuten monesta muustakin asiasta on kuitenkin vaikea saada puolueetonta tietoa, sillä erilaiset yhtiöt ja toimijat ovat kaapanneet itselleen useita baareja ja verkkosivuja, jotka ovatkin vain mainoksia. Matkatoimistot ja muut yrittäjät yrittävät myydä omia asioitaan, mutta siellä on tarjolla jonkin verran kulttuuri- ja muita vastaavia tapahtumia, jotka eivät liity johonkin baariin tai sen omistavaan yritykseen. Lähellä olevassa Nessebarissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista enemmän kuin Sunny Beachissa, ja siellä on monipuolisempi valikoima tapahtumia kesäkauden aikana.

Sunny Beachissa on rantalentisturnauksia, siellä on monina vuosina pidetty ”Miss Silicon” -kilpailut, siellä on pidetty pop-musiikin kilpailuja, siellä on muotitapahtumia ja rannalla on kesän aikana usein jotakin kilpailua tai muuta tapahtumaa. Niistä saa jonkin verran tietoa vaikka Sunny Beach Guidesta.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti