Ostokset, ravintolat ja yöelämä Sunny Beachillä

Rantapromenadin kojuja
Kesäkuukausina Sunny Beach muuttuu käytännössä yhdeksi suureksi markkina-alueeksi.

Ostokset

Sunny Beach tunnetaan erityisesti sen laajasta ranta-alueesta, mutta myös ostosmahdollisuudet ovat sen merkittävä vetonaula.

Sunny Beachilla on helppo tehdä ostoksia, koska rannan lähellä olevalla kävelykadulla on lukuisia kauppoja, jotka tarjoavat kaiken tarvittavan. Kävelykadun varrella on monta pientä ruokakauppaa, ja myös kaupustelijoita jotka myyvät kaikenlaista.

Perinteiset ostoskojut ja avoimet markkinat ovat myös osa Sunny Beachin shoppailukokemusta, ja kesäkuukausina Sunny Beach muuttuukin käytännössä yhdeksi suureksi markkina-alueeksi. Erityisen hyvät mahdollisuudet monipuolisiin ostoksiin löytyvät Flower Streetin kulmauksesta [kartalla], ja myös itse Flower Streetiltä löytyy kaikkea ruoasta ja juomista matkamuistoihin, koruihin ja vaatteisiin.

Ostoskeskuksista vierailun arvoinen on suuri Royal Beach Mall, joka on osa Barcelo Royal Beach -hotellikompleksia. Siellä on myynnissä erilaisia designer-vaatteita ja länsimaisia merkkituotteita. Tämän suuren ostoskeskuksen lisäksi alueella on myös muita pienempiä ostoskeskuksia ja liikkeitä [kartalla].

Tyypillisiä bulgarialaisia tuliaisia ja autenttisempia tuotteita kannattaa etsiä rantaturismia sykähtelevän Sunny Beachin sijaan noin 5 kilometin päässä olevasta Nessebarin vanhastakaupungista. Lisää ostosmahdollisuuksia tarjoavat myös kauempana sijaitsevat Burgasin ja Varnan kaupungit, jotka tosin sopivat enempi omatoimikatkailijalle, joka muutenkin aikoo kierrellä ympäriinsä ja tutustua Bulgarian Mustanmeren rannikkoalueisiin.

Ruoat ja ravintolat

Vaikka Sunny Beach ei olekaan kuuluisa gourmet-ravintoloistaan, tarjoaa se silti lukuisia matkailijoita miellyttäviä ruokavaihtoehtoja, kuten liha- ja kala-aterioita, italialaisia herkkupaloja, aasialaisia vivahteita sekä salaatteja.
Ravintoloilla on kesäterassit ja pöytiintarjoilu, ja hintataso on kotimaata alhaisempi. Kansainvälisten pikaruokaketjujen pisteitä löytyy helposti muun muassa rannan läheisyydestä ja Flower Streetin varrelta.

Rantaa reunustavan kävelykadun varrella sijaitsevat ravintolat ovat kaupungin hintavimpia, mutta edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy hieman kauempaa. Perinteisesti esimerkiksi linja-autoaseman tienoilla ja takana on ollut paikallisten suosimia ruokapaikkoja, joissa voi odottaa kohtaavansa maltillisempaa hintatasoa.

Silti, noin 5 kilometrin päässä sijaitsevassa Nessebarissa on Sunny Beachia paremmat ravintolat, huokeammat hinnat ja enemmän tyypillisiä bulgarialaisia ruokia.
Nessebariin pääsee Sunny Beachiltä esimerkiksi bussilla, joka kulkee noin vartin välein. Toinen vaihtoehto on kaupunkijuna, ja kolmas päälaiturilta säännöllisin väliajoin kulkeva vene.

Sunny Beach yöllä
Yöelämä kukoistaa Sunny Beachillä toukokuusta syyskuun loppuun.

Yöelämä

Bulgarian rannikolla parhaat paikat juhlimiseen ovat Sunny Beach ja Kultahietikko (Golden Sands), joka puolestaan sijaitsee Varnan lähellä.
Sunny Beachin rantaa reunustavan kävelykadun varrella sijaitsee lukuisia terasseja, joiden määrä yltää useisiin kymmeniin, ellei jopa satoihin.

Juomien hintataso on edullinen, ja tuopin saa yleensä parilla kolmella eurolla. Edullisin ajankohta juomiselle on ennen iltaa, sillä useimmissa paikoissa happy hour ajoittuu tyypillisesti aikaan ennen kello 20, jolloin oluen hinta on merkittävästi edullisempi kuin muulloin. Ulkomaiset sisäänheittäjät houkuttelevat asiakkaita baareihin päivän mittaan.

Yöelämä kukoistaa toukokuusta syyskuun loppuun, ja sen huippusesonki ajoittuu keskikesään. Tietoa tulevista bileistä, tapahtumista ja illanviettopaikoista kannattaa haeskella netistä aiheeseen vihkiytyneiltä sivuilta.

Tapahtumat

Sunny Beachissa järjestetään bileiden ja kekkereiden lisäksi myös muita tapahtumia, joista kannattaa yrittää hankkia tietoa ennen lomaa. Kesäisin rannalla järjestetään esimerkiksi monenlaisia kilpailuja ja tapahtumia, kuten rantalentisturnauksia.

Puolueettoman tiedon saaminen tapahtumista voi kuitenkin olla haastavaa, sillä monet verkkosivut ovat erilaisten yhtiöiden ja toimijoiden hallinnassa, ja ne toimivat lähinnä mainoksina. Matkailualan yritykset, mukaan lukien matkatoimistot, pyrkivät edistämään omien tuotteidensa ja palveluidensa myyntiä.

Läheisessä Nessebarissa järjestetään kesäkaudella monipuolisemmin eri tyyppisiä tapahtumia kuin Sunny Beachissa.