Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Turku
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Scandic-hotelli Turun kävelykadulla
Kaikkein paras Turussa on majoittua melko lähelle Kauppatoria, jolloin palvelut ovat lähellä.

Hotellit ja muut majapaikat Turussa ja lähikunnissa

Turussa on melkoinen määrä erilaisia majapaikkoja, ja sieltä löytyvät hienot hotellit, keskihintaiset majapaikat ja kohtalaisen edulliset hostelit. Turun majapaikoissa on ollut viime vuosina suuria muutoksia, sillä ensin uudet varausjärjestelmät muuttivat kuvioita ja vuonna 2020 korona puolestaan teki omia tuhojaan. Joitain hotelleja kuten Hamburger Börs on täysin kadonnut, uusia jonkin verran ilmestynyt mutta edelleen hinnat ovat lähes aina korkeita ja taso on aina vähintäänkin tyydyttävä.

Jos Turkuun saapuu normaalille lomalle tai vaikkapa päiväksi pariksi lentoyhteyttä tai laivamatkaa odottelemaan, kannattaa majoittua keskustaan. Kaikkein parhaat tienoot majapaikalle ovat Kauppatorin ympäristössä, eikä sen tuntumasta ole järkeä lähteä kovin kauas. Jos majapaikka on korkeintaan parin kolmen korttelin päässä Kauppatorista, on kaikki tärkeä lähellä, ja Kauppatorin kautta kulkevat myös suurin piirtein kaikki kaupungin bussilinjat.

Jos Turusta haluaa nauttia oikein täysin siemauksin, Kauppatorin lisäksi alue joen toisella puolella voi olla hyvinkin viehättävä ja vilkkainakin aikoina rauhallinen paikka viettää yönsä. Tuomiokirkon, Suurtorin ja Åbo Akademin tuntumassa on tunnelmaa, jota ei muualta Suomesta helposti löydy, ja esimerkiksi kunnon talvisäillä ja ennen joulua tämän alueen tunnelma on omaa luokkaansa. Tuomiokirkosta ei kuitenkaan kannata majoittua kovin kauas, sillä joen tämä puoli on mäkinen ja välimatkat ovat melko pitkiä.

Paljon majapaikkoja on joenrannoilla, ja alueet ytimen ja sataman välimaastossa ovat suosittuja majapaikalle. Kaikkein paras kuitenkin on majoittua melko lähelle Kauppatoria, jolloin palvelut ovat lähellä ja joen voi ylittää siltaa pitkin.

Suomalaisten keskuudesssa melko lähellä Kauppatoria ja kohtuuhintainen Omenahotelli on ollut suosittu. Siellä onkin mukavasti huoneita yhdelle, kahdelle ja monelle hengelle. Perhehuoneisiin mahtuu helposti neljä ihmistä mutta niihin voi lisävuoteilla saada seitsemänkin henkeä samaan huoneeseen.

Jos mieluummin nukkuu huoneistossa kuin hotellissa, on myös aivan Kauppatorin tuntumassa oleva Forenom Aparthotel hyvä majapaikka. Siellä on huoneistoja oikeastaan vain yhdelle ja kahdelle hengelle, mutta se on rauhallinen majapaikka, jossa on hyvät parkkipaikat.

Hotelli Seurahuone
Seurahuone on tasokas hotelli, joka on juuri läpikäynyt kattavan remontin.

Jos haluaa viettää yönsä tyylillä Kauppatorin tuntumassa, ovat Sokos-hotellit aina olleet Turussa eräitä hienoimpia. Kauppatorin laidalla olevan kuuluisan tavaratalon yhteydessä oleva Wiklund, jossa on myös perhehuoneita, on nykyään entistäkin tasokkaampi hotelli. Toisella puolella Kauppatoria sijaitseva Seurahuone on tasokas hotelli, jossa on huoneita oikeastaan vain yhdelle tai kahdelle hengelle.

Jos ei halua lähteä kauas rautatieasemasta tai linja-autoasemasta, on niiden lähellä sijaitseva Park Hotel tyylikäs majapaikka. Hotellilta on varsin lyhyt matka myös Kauppatorille.

Jos mielii majoittua tyylillä sataman ja Turun linnan lähelle, on Hotel Seaport erinomaisella paikalla. Sieltä esimerkiksi Tukholman aamulaivaan on helppo ehtiä.

Joen toisella puolella, lähellä Tuomiokirkkoa, Kupittaata ja muita puistoalueita, on vähän majapaikkoja eikä juuri lainkaan normaaleja hotelleja. Hyvillä paikoilla sijaitsevat Tapulitalo Guesthouse, jolta tosin on 700 metriä tuomiokirkolle, ja Cozy Apartment, jolta on kirkolle vain 300 metriä.

Jos mielii kylpylähotelliin, on Ruissalo oikea osoite. Siellä oleva Ruissalo Spa Hotel on ensiluokkainen kylpylähotelli, johon voi majoittua ympäri vuoden.

Muita majapaikkoja niin keskustassa kuin muuallakin voi katsella Booking.comissa. Turkulaiset.fi -sivustolla kerrotaan kylpylähotelleista ja persoonallisista majapaikoista.

Laivahostelli Bore Turussa
Laivahostel Boressa on huoneita yhdelle tai useammalle hengelle.

Hostelit ja leirintäalueet

Turussa kuten muuallakin Suomessa edulliset majapaikat ovat harvinaisia. Poikkeuksia ovat aina olleet retkeilymajat, jotka nykyään tunnetaan hosteleina, ja leirintäalueet, jotka tosin ovat varteenotettavia majapaikkoja vain kauneimman kesäajan.

Uusia, täysin turkulaisia majapaikkoja ovat “Hesehotellit”, jotka tietenkin ovat Hesburgerin omistuksessa ja avaimetkin kuulemma noudetaan Hesburgerin kassalta. Turussa on kaksi tällaista hotellia: linja-autoaseman vieressä oleva Hesehotelli ja kauempana ytimestä sijaitseva Kaskentien Hesehotelli. Huoneet ovat melko hyvin varusteltuja, parkkitilaa löytyy ja hinnat ovat suomalaisittain alhaisia, niin että kahden hengen huoneen saa usein hintaan 65 euroa.

Hosteleiden huippuvuodet ovat kenties jo takanapäin, mutta Turussa toimii edelleen muutama hostel. Erinomaisella paikalla lähellä Tuomiokirkkoa sijaitseva HVC on majapaikka, jossa on kahden ja kolmen hengen huoneita ja jonka huoneet ovat kaupungin edullisimpia.

Huomattavasti hintavampi ja huonommalla paikalla sijaitseva Laivahostel Bore ei sekään ole mikään normaali hostel vaan siellä on huoneita yhdelle tai useammalle hengelle.

Turun ympäristössä on melko huonosti leirintäalueita. Kaikkein perinteisin ja paras leirintäalue on Ruissalo Camping, joka on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun. 25 minuutin ajomatkan päässä Turusta on myös Viherlahden leirintäalue, joka sijaitsee Maskussa. Se ei kuitenkaan ole mikään tavallinen leirintäalue, mutta siellä voi järjestää tilaisuuksia ja vaikka sukujuhlat silloin kun siellä ei ole rippileirejä.

Teksti: Peter Forsberg
2020/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti