Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Moskova
Moskova
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Moskova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Yleinen sauna Moskovassa
Venäläiset ovat kovia saunojia, mutta toisin kuin suomalaiset, he saunovat miltei yksinomaan yleisissä saunoissa. Yksi kauneimmista ja kalleimmista saunoista on keskeinen Sandunovskije Bani.

Lisää ajanvietevinkkejä

Moskovassa on paljon nähtävyyksiä, museoita ja muuta perinteistä tekemistä, mutta siellä on mahdollista myös ottaa rennosti ja tehdä jotakin muuta kuin mitä turistit yleensä tekevät. Yksi suosittu puuha turistien keskuudessa mutta sitäkin enemmän paikallisten on osallistua jokiristeilylle, jonkalaisia tehdään nykyään ympäri vuoden. Saunominen on Moskovassa suosittua, ja siellä on lukuisia yleisiä saunoja. Moskovassa voi myös lähteä uimaan, ja kesäkauden aikana siellä voi seurata kansantanssiesityksiä.

Kierrä laivalla Moskovan nähtävyydet

Ruuhkaisessa Moskovassa paras tapa liikkua ympäriinsä on maan alla kulkeva metro, mutta sillä tavalla paikasta toiseen liikkuen jäävät kaupunginosien väliset maastot tuntemattomiksi.

Hyvä tapa nähdä enemmän Moskovaa onkin osallistua laivakierroksille, jotka kulkevat muun muassa Kremlin ohi. Kierroksia on nykyään monenmoisia, ja vaikka niitä tehdään eniten kesäisin, on niitä nykyään myös muina vuodenaikoina.

Nykyään jokilaivojen kyytiin voi nousta monesta paikasta, mutta katetut ja hienoimmat “Flotilla Radisson Royal” -risteilyt lähtevät sekä Hotel Ukrainan vieressä olevista laitureista että Gorkyn puiston laitureista [kartalla]. Nämä kaikkein mukavimmat jokikierrokset kestävät puolitoista tuntia, normaali lipunhinta on 800 ruplaa ja lipun voi ostaa etukäteen verkkosivuilta. Se onkin kesäisin kannattavaa, sillä risteilyt ovat usein loppuunmyytyjä.

Paljon muitakin risteilyjä ja jokikierroksia on, ja niille voi lähteä monista muista paikoista. Lippuja saa paitsi sivuilta myös ihmisiltä, jotka kiertävät kaupunkia ja mainostavat eri yhtiöiden tarjontaa. Mahdollisuuksia voi katsella ja lippuja ostaa Rivertickets-sivuilta ja Russia Beyond kertoo myös risteilyistä.

Seuraa kansantanssiesitystä

VDNKh-näyttelyalueen ja metroaseman vieressä, Hotel Cosmosin yhteydessä on kansanmusiikkiin erikoistunut teatteri (Prospekt Mira 150) [kartalla], jossa kesäkuulta syyskuulle on kansantanssia ja kansanmusiikkia. Kostroma tuo turistinkin ulottuville kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin ohjelmaa, johon ottaa osaa 50 tanssijaa.

Esitys alkaa klo 19.30, yksi esitys kestää 50 minuuttia, sitten on 20 minuutin tauko ja sitten on vielä toinen 50 minuutin esitys. Lipun voi ostaa englannin kielellä lähettämällä sähköpostia osoitteesen jonka näkee verkkosivulta, ja sellaisen voi tilata myös englanniksi puhelimitse. Liput eivät ole edullisia vaan ne maksavat 2000–3000 ruplaa, ja alle 5-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. 5–14-vuotiaat lapset saavat 50 % alennuksen, ja tämä onkin hyvä koko perheen esitys.

Käy yleisessä saunassa

Venäläiset ovat kovia saunojia, mutta toisin kuin suomalaiset he saunovat miltei yksinomaan yleisissä saunoissa, jotka Venäjällä tunnetaan nimellä bania (engl. banya). Moskovassa on kymmeniä saunoja joka lähtöön, mutta suuri osa turisteille suunnatuista saunoista on prameita ja kalliita, ja ne ovat vain paikallisten äveriäiden suosiossa. Jotkin saunat ovat auki 24 tuntia vuorokaudessa, ja joissain on täydet palvelut hieronnasta mitä erikoisimpiin hoitoihin. Yleensä saunat ovat edullisempia arkipäivisin, osa vain klo 17 asti, ja kalleinta on saunoa viikonloppuisin. Miehille ja naisille on lähes poikkeuksetta omat osastot.

Monessa hotellissa on sauna, ja jos ei halua käyttää erikseen aikaa saunalle menemiseen, kannattaa valita saunalla varustettu hotelli. Niissä ei tietenkään ole samaa tunnelmaa, mutta ainakin pääsee vähän löylyihin ja mahdollisesti uimaan.

Yksi kauneimmista ja kalleimmista saunoista on keskeinen Sandunovsky Banya (Neglinnaja 14, metro: Tsvetnoi Bulvar tai Teatralnaya) [kartalla], jossa on melkoinen määrä mahdollisuuksia ja prameutta vaikka muille jakaa. Ma ja ke–su klo 9–22 ja ti klo 11.30–21. Se on hintava paikka, jossa ennen klo 17 voi saunoa 2800 ruplalla mutta iltaisin ja viikonloppuisin hinta on 3300 ruplaa.

Toinen hyvä sauna ulkomaalaiselle on Vorontsov [kartalla], joka on hotellin yhteydessä. Se on avoinna ympäri vuorokauden, ja saunomaan pääsee alkaen 1500 ruplalla.

Krasnopresnenskaya banya [kartalla] on Ulitsa 1905 Goda -metroaseman vieressä, ja siellä voi saunoa 2,5 tuntia hintaan 1800–2100 ruplaa.

Jos haluaa yöpyä hotellissa, jossa on saunaosasto, on esimerkiksi Hotel Cosmos suuri kompleksi, jossa on saunan yhteydessä kuntosali, 50 metrin uima-allas ja muitakin kuntoilu- ja hoitomahdollisuuksia. Saunaan pääsee siellä 700 ruplalla, jos on hotellin asiakas.

Lisää asiaa Moskovan saunoista:

Moscovery esittelee kolme saunaa  |  Lisätietoa paikallisista saunoista ja saunomistavoista

Mene uimaan tai vesipuistoon

Vaikka Kristuksen vapahtajan kirkon tieltä häipyi muutama vuosi sitten maailman suurin ulkona oleva uima-allas, on siellä edelleen hyvä käydä uimassa niin ulkona kuin sisälläkin. Jos haluaa käyttää mahdollisimman vähän aikaa paikasta toiseen siirtymiseen, kannattaa valita hotelli, jossa on uima-allas. Niihin kuuluu suuri Hotel Cosmos mutta myös muilla hotelleilla on uima-altaita.

Expat.ru listaa Moskovan uima-halleja.

Uimisen lisäksi etenkin perheitä kiinnostavat vesipuistot, jonkalaisia Moskovassa on useita. Monet niistä ovat suuria ja hyvin varusteltuja, mutta valtaosassa on viikonloppuisin ja loma-aikoina vilkasta. Harva vesipuisto on aivan keskustassa, mutta yleensä syrjätienoillakin olevien vesipuistojen lähellä on metroasema.

Moscovery kertoo Moskovan vesipuistoista.

Lisää ajanvietemahdollisuuksia Moskovassa:

Moskovassa voi myös harrastaa kaikenlaista ratsastuksesta kiipeilyyn ja jopa lasketteluun.

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä Moskovassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti