Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Moskova
Moskova
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Moskova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli National, Tverskaja
Tverskaja on hyvä katu yöpyä, ja hyvää tienoota hotellille tai hostelille ovat myös kadut Tverskajan ja Arbatin välisellä alueella.

Moskovan parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä

Tällä sivulla kerrotaan niistä Moskovan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Moskovassa muissa kuin kaikkein hienoimmissa kansainvälisissä ketjuhotelleissa ruplan kurssi vaikuttaa suuresti huoneen hintaan euroissa, ja jos euro on alle 65 ruplaa, saa Moskovasta hyvän huoneen pilkkahinnalla. Kahden tai kolmen tähden hotellista voi saada huoneen 30–40 eurolla, ja kaikkein edullisimpia huoneita tai muita majoituksia katselevat saavat omansa tätäkin huomattavasti edullisemmin. Hienoimmat hotellit ovat kalliitta, oikeastaan samanhintaisia kuin muuallakin, eikä esimerkiksi Tverskajan alkupäässä tai muualla Punaisen torin ympäristössä ole edullista yöpyä.

Moskovassa on valtavasti hotelleja ja myös valtavasti suuria hotelleja, joissa on satoja ja joissain tuhansia huoneita. Näin ollen siellä on aina tilaa, ja majapaikan voi löytää lyhyelläkin varoajalla, mutta jos haluaa hinta-laatusuhteeltaan hyvän huoneen, joka on keskeisellä tai ainakin kätevällä paikalla, kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Etenkin keskihintaiset hotellihuoneet ja huoneistot, jotka ovat myös paikallisten suosiossa, menevät ensimmäisinä mutta huoneen suuresta ja hintavasta ketjuhotellista voi saada vielä matkan alkaessakin.

Majoituksen löytäminen Moskovasta

Moskova on kooltaan valtava kaupunki, ja siellä on hyvä majoittua paikkaan, jolla on hyvät liikenneyhteydet. Etenkin lyhyellä lomalla on kannattavaa varmistaa, että metroasema on lähellä. Metro on ruuhkaisessa Moskovassa yhdessä lentokenttäjunan ja raitiovaunujen kanssa oikeastaan ainoa luotettava liikenneväline, eikä etenkään keskustan alueella ole viikolla tai etenkään ruuhka-aikoina järkevää matkustaa taksilla tai bussilla. Lyhyellä eli parin kolmen yön mittaisella lomalla on myös hyvä katsoa, ettei hotelli ole turhan kaukana keskustasta: Majapaikan on hyvä olla Puutarhakehätien eli niin sanotun B-kehätien sisällä [kartalla] tai ainakin melko lähellä sitä.

Moskovan parhaat hotellit ovat Punaisen torin lähellä tai Arbatin liepeillä, ja tunnettu hienojen hotellien rypäs on Tverskajan alussa, hyvin lähellä Punaista toria. Tverskaja on hyvä katu minkälaiselle majapaikalle tahansa, ja hyvää tienoota hotellille tai hostelille on myös miltei mikä tahansa katu Tverskajan ja Arbatin välisellä alueella. Arbatin loppupää, Smolenskin-aukion ja Smolenskaya-metroaseman vieressä, niin sanotun B-kehätien lähellä on myös alue, jolla on hyviä hotelleja, ja hyvän sijainnin lisäksi tienoolta on hyvät liikenneyhteydet. Arbatin varrella ja lähitienoilla on monen hintaisia majapaikkoja, ja alue soveltuu monenmoisille matkustajille.

Punainen tori, Nikolskaya
Punaisen torin tienoo on kätevin majapaikka, mutta hotellit siellä ovat yleensä kalliita viiden tähden hotelleja.

Punaisen torin tienoo

Punaisen torin tienoo on kätevin majapaikka, mutta hotellit siellä ovat yleensä kalliita viiden tähden hotelleja. Jos mielii säästää hotellimenoissa, on Tverskajan varrella alkaen noin puolen kilometrin päässä Punaisesta torista jonkin verran kohtuuhintaisia hotelleja ja myös kirjava valikoima hosteleja. Hyvää aluetta hotelleille, etenkin vähän kalliimmille, on alue Tverskajalta Lubjankalle, sillä lähistöllä on paljon ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä, ja myös Bolšoi-teatteri on alueella.

Hyvä hotelli lähellä Punaista toria on esimerkiksi Savoy ja Hotel Sadovnicheskaya.

Vanha Arbat ja uusi Arbat

Vanha Arbat ja sen vieressä oleva uusi Arbat (Novy/Novyi Arbat) muodostavat lähikortteleineen erinomaisen tienoon hotellille ja myös hostelille tai muulle majapaikalle.

Vanhan Arbatin varrella on mukavaa, usein kansainvälistä turistitunnelmaa, jota muualla Moskovassa ei juuri ole. Sillä on melkoinen määrä baareja, kahviloita ja ravintoloita, se on ykkösosoite tuliaisia tai perinteisiä matkamuistoja haluaville. Katu on melko pitkä, ja sen keskiosista on matkaa metroasemille. Jos ei halua kuljetella matkalaukkua pitkää matkaa, kannattaa varmistaa, että majapaikka on joko kadun alku- tai loppupäässä. Alkupäästä, joka on lähellä Arbatskaya-metroasemaa, on kävelymatka Kremlin muureille ja tottuneille kävelijöille myös Punaiselle torille ja Tverskajan alkupäähän.

Arbat House, Arbat House Apartment on Nikitsky Bulvar, Golden Ring Hotel ja Vinegret Hostel ovat Arbatin varrella ja lähellä sijaitsevia majapaikkoja, jotka ovat viime vuosina olleet suomalaisten suosiossa.

Tverskaja

Tverskaja on pitkä ja leveä katu, jolla on usein ruuhkia, ja se vaihtaa nimeään loppupäätä kohti. Kadun alkuosa on yksi parhaita paikkoja viettää yönsä Moskovassa, mutta lähellä Punaista toria on vain kalliita kansainvälisiä ketjuhotelleja, joissa yöpyminen on tietenkin hintavaa mutta myös yllätyksetöntä. Kadun alkupäässä on parhaat palvelut yöelämästä nähtävyyksiin ja viihteeseen, ja myös kadun alkupäässä olevien metroasemien tuntumassa on paljon kaikenlaista.

Tverskajan loppupää ei ole kovin miellyttävää tienoota, mutta sillä on paljon hotelleja, muita uusia rakennuksia ja Valko-Venäjän rautatieasema (Belorussky Vokzal), jolle lentokenttäjunat Šeremetjevon lentoasemalta saapuvat.

Tverskajan ja lähistön varteenotettavia hotelleja ovat esimerkiksi Radisson Blu Belorusskaya, Sheraton Palace Hotel Moscow, Novotel Moscow, ja Hotel Bega.

Muita alueita keskustan ulkopuolella: Leningradsky Prospekt ja VDNKh

Jos haluaa säästää majapaikkakuluissa tai muuten olla jossakin muualla kuin Arbatin, Tverskajan tai Punaisen torin lähellä, voi metron ansiosta nopeasti siirtyä kauaskin.

Hotelli Cosmos VDNKh-alueella
VDNKh-metroaseman ympäristössa on suuri ja tutustumisen arvoinen näyttelykeskus. Lähes kahden tuhannen huoneen Hotelli Cosmos sijaisee täällä.

Yksi mahdollisuus on kohtalaisen matkan päässä Valko-Venäjän asemasta sijaitseva Leningradsky Prospekt, jonka varrella on CSKA-jäähalli ja myös jalkapallostadion. Siellä sijaitseva Aerostar on varsin hyvä ja kohtuuhintainen majapaikka.

Yksi hyvä osoite on VDNKh-metroaseman ympäristö, jossa on suuri ja tutustumisen arvoinen näyttelykeskus ja jonka lähellä sijaitsee Ostankinon kuuluisa tv-torni. Siellä on jonkin verran majapaikkoja, joista monet ovat suurten ryhmien suosiossa, mutta tämä on parhaimmillaan majapaikkana kesäkauden aikana. Yksi tasokas ja mieleenpainuva hotelli täällä on lähes kahden tuhannen huoneen Hotelli Cosmos.

Hostelit

Hotellien lisäksi Moskovassa on mahdollista nykyään yöpyä kymmenissä eri hosteleissa, jotka kilpailevat hinnoillaan, varustelutasollaan ja sijainnillaan. Hostel on yleensä ottaen majapaikka, jossa on eniten yhteismajoitushuoneita ja jonkalaisessa voi yöpyä hyvin edullisesti.

Petien lisäksi hostelista voi ottaa yhdelle porukalle kokonaisen huoneen, ja niissä on yleensä myös yhden-, kahden- tai useamman hengen huoneita, joissa harvoin on oma kylpyhuone. Hostelit voivat olla hyviä perheille, sillä niissä on yleensä kansainvälistä tunnelmaa ja niissä voi tavata muualta maailmasta tulevia ihmisiä.

Hostel kannattaa valita keskeiseltä ja kätevältä alueelta, jonka tuntumassa on metroasema. Esimerkiksi Arbat, uusi Arbat, korttelit Arbatin ja Tverskajan välimaastossa ja Tverskajan lähistö ovat käteviä hostelille.

Muunlaiset majapaikat

B&B-majoitukset, huoneistomajoitukset ja jotkin muut majoitukset ovat hyviä niille, jotka haluavat erilaisen kokemuksen tai jotka viipyvät Moskovassa pidempään. Tällaisia on tarjolla yhtä enemmän, ja niiden kohdalla on tärkeää, että tarkistaa kunnolla, missä majapaikka sijaitsee. Huolettomasti majapaikkansa valitseva voi Moskovassa helposti päätyä kauas keskustasta, hankalien liikenneyhteyksien päähän.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Moskovassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja ja muita majapaikkoja Moskovassa

Savoy

(Rozhdestvenka 3/6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Punaista toria vuodelta 1912 peräisin oleva viiden tähden hotelli, jossa on 70 huonetta. Hyvät palvelut, lähellä erityisen paljon teattereita ja muuta kulttuuria, ostoskatuja Tverskajan johdolla ja kaupungin parhaat nähtävyydet kuten Kreml. Hotellia pidetään yhtenä Moskovan parhaista, ja se on tyylikäs vanhanajan hotelli, jossa voi nukkua yönsä rauhassa.

Novotel Moscow

(23 Novoslobodskaya)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtalaisen lähellä Valko-Venäjän asemaa ja Tverskajaa sijaitseva neljän tähden hotelli. Lähellä on paljon palveluita, ja liikenneyhteydet ovat viereiseltä metroasemalta loistavat.

Golden Ring Hotel

(Smolenskaya 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Arbatin niin sanotun Puutarhakehätien päässä sijaitseva hieno hotelli, joka on yhden niin sanotun Stalinin hammastalon vieressä (nykyisin ulkoministeriö) hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lähellä on paljon ostosmahdollisuuksia, ja joillekin nähtävyyksille on kävelymatka. Yleisesti hotellia pidetään yhtenä Arbatin seudun tyylikkäimmistä.

Arbat House

(Skatetrny Pereulok 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tälle alueelle kohtuuhintainen hotelli, jolta on lyhyt matka paitsi Arbatille myös uudelle Arbatille, joka on yksi Moskovan pääkaduista. Ostosmahdollisuudet ja liikenneyhteydet ovat hyvät, ja Kreml on kävelymatkan päässä. Hotellissa on 120 huonetta, ja siellä on hyvät palvelut.

Hotel Bega

(Begovaya Alleya 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Valko-Venäjän metro- ja rautatieasemia sijaitseva hotelli, jonka suurin miinus on alueen vilkas liikenne. Täältä on kuitenkin lyhyt metromatka keskustaan, eikä lähistöllä niin paljon mitään olekaan. Metroasemalle on 10 minuutin kävelymatka, eikä tämä välttämättä ole hyvä hotelli lyhyellä matkalla oleville. Hinta-laatusuhde on monen mielestä kohdallaan, ja tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat säästää hotellikuluissa.

Aerostar

(Leningradsky Prospekt 37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Dynamo-metroaseman ja muutaman muun metroaseman lähistöllä oleva neljän tähden hotelli, joka on lyhyehkön metromatkan päässä päänähtävyyksistä ja -ostospaikoista. Hotellin palvelut ovat hyviä hierontaa ja muita hoitoja myöten, ja lapsiperheille ja tämä on myös hyvä hotelli niille, jotka aikovat jääkiekko- tai jalkapallo-otteluun.

Cosmos

(Prospekt Mira 150)
Tutustu hotelliin ja varaa huone VDNKh:n naapurissa sijaitseva valtava hotelli, joka on erinomainen, kansainvälisen luokan ja kolmen tähden hotelli. Hotellin palvelut ovat erinomaiset, palvelu ystävällistä ja noutopöytäaamiainen on vailla vertaa. Hotellissa on monta ravintolaa ja baareja ja yökerhoja, joissa on iltaisin ohjelmaa. Metroasema on lähellä, ja hotellissa yöpyvä pääsee paitsi nauttimaan Moskovan parhaista paloista myös viettämään aikaa ainutlaatuisessa 1777 huoneen hotellissa.

Arbat House Apartment on Nikitsky Bulvar

(Ulitsa Bolshaya Nikitskaya 31)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Huoneistohotelli, joka sijaitsee Arbatin ja Tverskajan välimaastossa ja jolta on 600 metriä Arbatskaya-metroasemalle. Sekä Arbat että uusi Arbat ovat lähellä, ja kävelymatkan etäisyydellä on myös useita nähtävyyksiä. Huoneistot ovat avaria, hyvin varusteltuja ja kaikin puolin siistejä ja toimivia. Tämä soveltuu majapaikaksi etenkin niille, jotka haluavat laittaa ainakin joitain aterioita asunnossa, ja tämä on myös hyvä majapaikka perheille. Huoneistoja ei kuitenkaan ole montaa, ja näin varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Ars Hotel on Krasnie Vorota

(Novaya Bassmannaya 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Kazanin rautatieasemaa ja pariakin metroasemaa sijaitseva pienehkö hotelli, jossa on monipuolinen valikoima huoneita ja jossa on hyviä huoneita myös perheille ja muille ryhmille. Jokaiseen huoneistoon kuuluu pieni keittiötila, ja huoneet on yksinkertaisesti mutta mukavasti sisustettu.

Hotel Sadovnicheskaya

(Ulitsa Sadovnicheskaya 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mukavalla alueella, joen toisella puolella Kremlistä ja Punaisesta torista sijaitseva viiden tähden hotelli, joka soveltuu luksustakin etsiville. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja, ja vaikka hotellissa on vanhanajan tyyliä, on se kaikin tavoin uusi ja hyvin varusteltu. Hotellissa on kylpylä saunoineen, ja soveltuu niille, jotka haluavat loman aikana rentoutua. Metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, Punaiselle torille on reilun vartin kävelymatka.

Radisson Blu Belorusskaya

(Yamskogo Polya 26A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Valko-Venäjän asemaa, jolle lentokenttäjunat tulevat, ja kävelymatkan etäisyydellä metroasemasta sijaitseva neljän tähden kansainvälinen ketjuhotelli. Huoneet ovat tilavia, ja kaikki on samoin kuin ketjun muissakin hotelleissa.

Vinegret Hostel

(Arbat 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parhaalla mahdollisella paikalla, Arbatin varrella ja Arbatskaya-metroaseman lähellä sijaitseva, hosteliksi itseään nimittävä majapaikka, jossa on muutama kahden hengen huone. Tämä on varsin monipuolinen majapaikka, joka soveltuu nuorille ja edullisen majoituksen perässä oleville. Hostel on siisti ja tilava, ja se on alueella, jolla on paljon kaikenlaista eikä huoneessa välttämättä tarvitse viettää kaikkia iltoja.

Sheraton Palace Hotel Moscow

(1-ya Tverskaya-Yamskaya 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkatu Tverskajan loppupäässä oleva viiden tähden kansainvälinen ketjuhotelli, jossa on hintavat huoneet mutta jonka taso on taattu. Valko-Venäjän rautatieasema on kivenheiton päässä, samoin kuin metroasema, ja liikkuminen kaikkialle Moskovaan on alueelta helppoa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti