Venäjä – Lisää kiinnostavia paikkoja
Moskova
Moskova
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Moskova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Jääkiekkojoukkue CSKA:n pelaaja tekee maalin (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
CSKA (TsSKA) voitti Gagarin cupin eli KHL:n mestaruuden vuonna 2018, ja sen ottelut ovat korkeaa tasoa ja näkemisen arvoisia.

Urheilu Moskovassa

Moskova on erinomainen kaupunki lähteä seuraamaan urheilua, ja siellä pelataan valtaosan talvikaudesta korkeatasoista jääkiekkoa, jalkapalloa ja koripalloa. Lisäksi Moskovassa on urheiluun liittyviä tapahtumia, joista osa on vuotuisia, toiset saapuvat kaupunkiin muutaman vuoden tai vuosikymmenen välein.

Jääkiekko

Venäjällä seurataan vain yhtä jääkiekkoliigaa, joka on KHL, ja siinähän pelaa Helsingin Jokerit, jolla on joka vuosi useita otteluita Moskovassa, sillä Moskovassa on monta joukkuetta.

Liput jääkiekko-otteluihin

Lippuja saa yleensä hyvin joukkueiden verkkosivuilta, mutta koska kaikilla ei ole englanninkielisiä sivuja, voi lippuja hankkia KHL:n sivuilta. Niitä myyvät myös ulkopuoliset tahot, kuten Tritickets.

Liput otteluihin ovat kohtuuhintaisia, ja KHL-ottelun voi nähdä jopa alle 10 eurolla. Lippuja saa verkosta, mutta on aivan tavallista, että mennään ottelupäivänä jäähallille ja ostetaan silloin vasta lippu.

KHL:n otteluita on alkaen elokuun loppupuolelta, jolloin on harjoitusotteluita, ja yleensä syyskuun ensimmäisen tai toisen viikon aikana on jo paljon otteluita. Sarja pitää taukoa silloin kun meneillään on kansainvälisiä turnauksia, eikä otteluita ole välillä lainkaan. Runkosarja päättyy melko aikaisin, jo helmikuussa, ja jatkopelit päättyvät yleensä huhtikuun alussa.

CSKA

CSKA (TsSKA) voitti Gagarin cupin eli KHL:n mestaruuden vuonna 2018, ja sen ottelut ovat korkeaa tasoa ja näkemisen arvoisia. Joukkue pelaa kaudesta 2018 alkaen CSKA-hallissa [kartalla], joka on melko lähellä Zil-metroasemaa. Verkkosivut ovat vain venäjäksi, mutta KHL:n sivuilta voi hankkia lippuja, jotka maksavat parista sadasta ruplasta aina pariin kolmeen tuhanteen.

Dinamo

Dinamo on toinen tunnettu Moskovan jääkiekkojoukkue, ja se voitti KHL:n mestaruuden vuonna 2013. Dinamo pelaa Megasport Arenalla [kartalla], joka tunnetaan myös jääkiekkopalatsina, ja se lähellä CSKA-metroasemaa.

Spartak

Spartak on kolmas kuuluisa ja menestynyt moskovalainen joukkue. Se pelaa samassa CSKA-areenassa kuin CSKA:kin, ja tämähän on yli 12 000 katsojaa vetävä halli, jonka lähin metroasema on Zil.

Jalkapallo

Jalkapallo on Venäjän kansallislaji, ja Moskovassa on usein huippuluokan otteluita. Kaupungissa on monta joukkuetta, jotka pelaavat Venäjän liigassa, ja se tunnetaan englanniksi nimellä “Premier Liga”. Joka vuosi ainakin yksi tai kaksikin joukkuetta pelaa Mestarien liigassa ja myös Eurooppa-liigassa on moskovalaisia joukkueita.

Luzhniki-stadion
Jalkapallon saralla CSKA on yksi kaupungin ehdottomia kärkijoukkueita, ja se pelaa kansainvälisestikin tunnetulla Lužnikin stadionilla.

Venäjän liiga on nykyään talviliiga, joka alkaa jo heinäkuussa, jolloin voi olla myös Euroopanliigojen karsintoja, ja syksyllä ottelut jatkuvat suurin piirtein 10.12. asti. Ottelut jatkuvat maaliskuun ensimmäisellä viikolla, ja liigaa on tapana pelata siitä vielä vähän alle kolme kuukautta eteenpäin. Vuoden 2018 jalkapallon MM-kilpailut olivat Venäjällä, ja myös Moskovan jalkapallostadionit ovat huippuiskussa, eikä niissä tule talvellakaan vilu.

Lippuja voi ostaa etukäteen, mutta on aivan tavallista, että mennään stadionille ottelupäivänä ja ostetaan silloin lippu.

CSKA on yksi kaupungin ehdottomia kärkijoukkueita, ja se pelaa kansainvälisestikin tunnetulla Lužnikin stadionilla [kartalla], jonne pääsee kulkemalla samannimiselle metroasemalle. Otteluita on eri aikoihin, mutta Venäjän liigan ottelut alkavat yleensä klo 15–19, ja joukkueen sivuilta voi ostaa lippuja vain venäjän kielellä. Lippu päätykatsomoon maksaa yleensä 900 ruplaa, ja stadionille voi mennä myös opastetulle kierrokselle, jonkalaisia järjestetään viikonloppuiltapäivisin. Lippuja Mestarien liigan otteluihin voi myös ostaa Football Ticket.netistä.

Lokomotiv on viime vuosina esittänyt hyviä otteita, ja se pelaa RZD Arenalla [kartalla], joka tunnetaan myös nimellä Lokomotiv Stadium ja jolle pääsee kulkemalla Lokomotiv-nimiselle metroasemalle. Lippuja voi ostaa helposti englannin kielellä verkkosivuilta, päätykatsomoon voi saada lipun 300 ruplalla ja Lokomotiv on yksi Moskovan helpoimmin lähestyttäviä jalkapallojoukkueita.

Spartak on myös kansainvälisesti tunnettu, perinteinen joukkue, ja se pelaa Otkritie Arenalla [kartalla], jolle pääsee kulkemalla metrolla asemalle nimeltään Spartak. Lippuja saa verkkosivuilta, mutta niillä pitää rekisteröityä ja nähdä jonkin verran vaivaa asian eteen.

Dinamo oli aikoinaan Neuvostoliiton kärkijoukkue ja se on kaiken kaikkiaan maailmallakin tunnettu joukkue, mutta sen viime vuodet ovat olleet vaikeita ja välillä se jopa tippui pois Venäjän pääsarjasta. Joukkue pelaa Himki-areenalla [kartalla], joka on kaukana Moskovan ytimestä ja jonne voi olla hankala päästä. Kohtalaisen lähelle mutta ei kuitenkaan viereen pääsee kulkemalla metrolla asemalle nimeltään Khovrino.

Koripallo

Koripallo on aina ollut tärkeä laji Neuvostoliitossa ja Venäjällä, ja menestystä on maan joukkueille tullut. Moskovassa on mahdollista mennä koripallo-otteluun, ja joukkueet pelaavat Venäjän kansainvälisessä VTB-liigassa, jossa on ollut mukana suomalaisiakin joukkueita ja jossa nykyään on virolaisia joukkueita. Moskovan joukkueita voi nähdä myös EuroLeaguessa, ja liigoja pelataan talvikauden aikana. Tosin vain yksi joukkue pelaa Moskovan keskustassa, ja toinen Moskovan joukkue pelaa Dinamon stadionin vieressä Himkissä, jonne on pitkä matka.

CSKA on Moskovan koripallojoukkue, ja se pelaa sekä Game-nimisellä areenalla että Megasport Arenalla [kartalla], jossa valtaosa otteluista on. Molemmat areenat ovat CSKA-metroasman lähellä. Otteluita on usein, 8–12 kuukaudessa, ja vastustajat tulevat laajalta alueelta, aina Siperiasta Espanjaan, ja lippuja saa vain venäjän kielellä joukkueen verkkosivuilta. Lippuja voi myös saada StubHubista, joka on englanninkielinen sivusto. Tietenkin on aivan tavallista mennä ottelupäivänä areenalle ja ostaa silloin lippukassalta lippu.

Muut urheilutapahtumat

Moskovan suurilla stadioneilla ja muuallakin on usein mitä erilaisimpia urheilutapahtumia, joista osa on kansainvälisiä.

Moscow Marathon juostaan syyskuun loppupuolella, ja tämä Moskovan ytimessä juostava maraton on Venäjän suurin juoksukilpailu.

Moscoverysta voi katsoa Moskovan urheilupaikkoja ja nähdä mitä niissä tapahtuu. Moskovassa on rallirata, velodromi, hippodromi ja uskomattoman monta sisähallia, jäähallia, stadionia ja muutakin kisapaikkaa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Aleksandr Golovko /Wikimedia
2018/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti