Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa heinäkuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita heinäkuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan elokuussa 2017.

Marrakech (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Riika, Latvia (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Muumeja
Turku, Vähätori

Voita itsellesi matkalahjakortti tai reissu Thaimaahaan. Osallistu arvointoihin!

Marrakech (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uusi reitti Helsingistä Marokon Marrakechiin

Halpalentoyhtiö Norwegian avaa marraskuun ensimmäisenä päivänä uuden suoran lentoyhteyden Helsinki-Vantaalta Marokossa sijaitsevaan Marrakechiin. Reitillä liikennöidään kerran viikossa lauantaisin.

Marrakech on elämää sykkivä sisämaakaupunki, jossa lämpö hellii matkailijoita vuoden ympäri. Kaupunki on täynnä markkinoita, kulttuuria ja historiaa, ja majoitus- ja ruokailuvaihtoehtoja löytyy varmasti joka budjetille. Marrakechissa ja sen lähiympäristössä on tarjolla myös monia aktiviteetteja, joten kaupunkilomailua voi täydentää vaikkapa ratsastuksella, golfilla, läheisillä Atlas-vuorilla patikoinnilla tai reissulla Saharan tai Agafayn autiomaahan. Myös perinteiset arabialaiset kylpylät ovat kokemisen arvoisia. Lennot ensi talvikaudelle kannattaa varata jo nyt, kun edullisia lippuja on vielä jäljellä.

Lue lisää: Marrakech
Helsinki-Vantaan lentokenttä (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Kesälomalla lentomatkalle?

Suomen kesä ei ole tänäkään vuonna hellinyt lomalaisia helteillä, ja etelän matkat ovat menneet kuin kuumille kiville. Jos sinunkin lomareissusi suuntautuu tänä kesänä ulkomaille, muista varautua lentoasemalla olevaan väenpaljouteen suunnittelemalla reissusi huolellisesti etukäteen.

Finavia antaa artikkelissaan käytännöllistä tietoa kesän lentomatkustajille. Suurimpiin ruuhkiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla saa Finavian mukaan valmistautua kello kuuden ja yhdeksän välillä lähtevien aamulentojen sekä iltapäivällä kolmen ja kuuden välillä lähtevien lentojen aikaan. Lentoasemalla kannattaa siis olla hyvissä ajoin. Kotoa käsin kannattaa tarkistaa passin voimassa olo sekä lähtöterminaali, ja lähtöselvitys hoituu nopeimmin verkossa kotoa käsin tai lentoaseman lähtöselvitysautomaatilla. Autolla saapuvien on lisäksi hyvä varata pysäköintipaikka lentoasemalta jo etukäteen, sillä paikat täyttyvät kesäaikaan nopeasti.

Kotimaan juna (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Kotimaassa helposti yhdellä lipulla

Kesälomaa voi kyseenalaisista lomasäistä huolimatta viettää vallan mainiosti myös Suomen suvessa. Suomessa on useita kauniita ja tapahtumantäyteisiä kesäkaupunkeja, kuten Naantali, Hanko, Porvoo ja Rauma, minkä lisäksi myös suuremmista kaupungeista Helsingistä, Turusta ja Tampereelta löytyy jos jonkinlaista näkemistä ja tekemistä varsinkin kesäaikaan. Superhelppo reissu Turkuun tai Tampereelle on sinun, kun tartut VR:n Ovelta ovelle -tarjoukseen.

Turussa sinua odottavat kesällä henkiin heräävä jokiranta, Turun linna, Ruisrock, lukuisat kesäteatterit ja monet lapsiperheiden suosikkikohteet, kuten Jukupark ja läheisessä Naantalissa sijaitseva Muumimaailma. Osta junalipun kylkiäisinä Föli-kertalippu niin voit huristella Turussa ja sen lähikunnissa kahden tunnin ajan ilman huolen häivää.

Jos taas varaat Veturi-tunnuksillasi junamatkan Tampereelle, muista valita mukaan Nysse Kesälinja 100 - lippu, jota voit käyttää maksutta saapumispäivänäsi ja sitä seuraavana päivänä. Tampereella koko perhe viihtyy mukavasti vaikkapa Särkänniemessä ja Muumimuseossa, joihin saat niin ikään etuja Veturin asiakkaana.

Lue lisää: Turku
Riika, Latvia (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Riikaan pääsee tänä kesänä myös risteillen

Tallink Silja tekee kesällä erikoisristeilyn Riikaan ja mikä parasta, Latvian kauniiseen pääkaupunkiin risteillään uudistetulla Europalla. Risteily starttaa Helsingistä 30. heinäkuuta kello 17:00 ja saapuu Riikaan seuraavana päivänä kello 11:30. Kaupunkipäivän jälkeen Europa suuntaa kotimatkalle kello 19:30, ja perillä ollaan seuraavana päivänä iltapäivästä.

Riiassa päivän voi viettää, kuten itse haluaa. Tarjolla on esimerkiksi bussikuljetus Jurmalan upeille hiekkarannoille sekä Riian kaupunkikierros bussilla tai kävellen. Toisaalta päivä kuluu mukavasti myös Riian vanhaan kaupunkiinkin tutustuen: nähtävyyksiä tuntuu olevan joka nurkalla, väsyneitä jalkoja voi lepuuttaa viihtyisissä katukahviloissa ja kaikkialla keskustassa on helppo liikkua jalan. Unohda siis Tallinna ja Tukholma ja risteile vaihteeksi Riikaan!

Lue lisää: Riika
Muumeja

Viking Line hellii Muumifaneja

Tästä ei lapsiperheen loma juuri helpommaksi muutu. Suuntaa junalla, bussilla tai omalla autolla Turun seudulle ja tartu Viking Linen matkapakettiin, johon sisältyy liput Naantalin Muumimaailmaan sekä vuorokauden risteily Viking Gracella.

Piltit ovat taatusti tyytyväisiä vietettyään päivän muumien parissa, ja illalla ja seuraavana päivänä leikit jatkuvat Viking Gracen leikkihuoneissa sekä laivan lukuisten kesäaktiviteettien parissa. Aluksen kokoushuoneet on muutettu kesän ajaksi lasten seikkailutiloiksi, joten tylsää täällä tuskin pääsee tulemaan. Katso Viking Linen laivojen kesäohjelmasta mitä muuta kivaa Gracella on luvassa: Ville Viking show, taikatemppukoulu, nukketeatteria… Ja leikkien päälle suunnataan tietenkin laivan buffetiin, jossa alle 6-vuotiaat lapset ruokailevat maksutta. Kuulostaako rentouttavalta lomalta? Varaamaan siis.

Turku, Vähätori

Ahdistaako turistitungos?

Tykkäätkö tutustua Euroopan matkailun aarteisiin, mutta tekisit sen mieluummin ilman tuhansia kohtalontovereita? Ärsyttävätkö suosittujen turistikohteiden alati kasvavat hinnat? Mastercard on luonut oppaan Euroopan vähemmän tunnettuihin matkakohteisiin, joissa hinnatkaan eivät pääse pilaamaan lomaasi. Top Hidden Treasures -oppaassa esitellyt paikat ovat kokemisen arvoisia kohteita, joita suuri yleisö ei ole vielä löytänyt – toisin sanoen täydellisiä lomakohteita.

Euroopan top 15 -listalle pääsivät muun muassa Espanjan tuntemattomampi mutta kuvankaunis maakunta Asturias ja sen Covadonga-niminen luostari, Portugalin Azorit, Viron Saarenmaa ja Tonavan suisto Romaniassa. Suomen aarteeksi valittiin pääkaupunkia rauhallisempi ja edullisempi Turku, joka hurmasi raadin historiallisilla kohteillaan, kuten linnallaan ja tuomiokirkollaan, lukuisilla museoillaan ja lapsiperheille sopivilla kohteillaan.

Lue lisää: Saarenmaa Turku

Teksti: Nelli Kelonen
2017/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti