Ratslaukums-aukio, Riika
Ratslaukums-aukio, Riika (täyskuva)
Siltaan kiinnitetty lukko Riiassa
Ravintola Riian vanhassakaupungissa Herma, Miss Art Nouveau

Riika, Latvia

Latvian pääkaupunki Riika on Baltian suurin ja merkittävin kaupunki. Kaupunki on jo pitkään ollut suosittu matkakohde, mutta Suomesta sinne on alettu matkustaa enemmän vasta viime aikoina. Matkailijoita Riikaan vetävät kohtuullinen hintataso, jatkuvasti paraneva tarjonta ruokien, ostosten ja yöelämän suhteen, monenmoiset ympäri vuoden pidettävät tapahtumat ja läheinen Jürmala, joka on Baltian kuuluisin ja perinteisin ranta- ja kylpylälomapaikka.

Pohjoisena kaupunkina Riikaan on hyvä matkustaa kesäkauden aikana, ja etenkin toukokuulta syyskuulle siellä voi nauttia kaikista kaupungin parhaista puolista.

Ostoksilla Riikassa aukiolla

Tekemistä

Riian parhaat ostospaikat ovat vanhassakaupungissa ja sitä reunustavilla alueilla, ja liikkeet ovat Riiassa hyvin avoinna. Riika on myös kohtuuhintainen ja monipuolinen kaupunki ruokiensa ja ravintoloidensa suhteen, ja kaupungista saa niin tuttuja kuin vähän eksoottisempiakin ruokia. Lisäksi Riiassa on paljon balettia, oopperaa, klassisen musiikin konsertteja ja muita tapahtumia. Yöelämä on Riiassa rentoa ja kohtuuhintaista. Riiassa voi myös golfata, saunoa tai pelata pakohuonepeliä tai muita pelejä eri puolilla keskustaa. Tässä osassa pohditaan, mitä kaikkea Riiassa voi tehdä.

Jugendtyylinen talon yksityiskohta, Riika

Nähtävää

Vanhakaupunki, keskustan uusi osa ja alue, jolla ovat rautatieasema, Stockmann ja keskustori, muodostavat tienoon, jolla Riian-matkalla tulee lähinnä seikkailtua. Valtaosa Riian nähtävyyksistä on vanhassakaupungissa, ja nähtävyyksiin kuuluu lähinnä hallintorakennuksia, kirkkoja, näköalatorneja ja jugendtyyliin rakennettuja taloja. Riian puistoalueet vanhankaupungin ja muun keskustan välillä tarjoavat hyvän mahdollisuuden nauttia puistojen tunnelmasta ja tapahtumista ympäri vuoden. Niiden läpi kulkeva kaupunkikanava antaa puistoalueille omaa ulottuvuuttaan. Riian ympäristössä on alle kahden tunnin matkan päässä muutama hyvä päiväretkikohde, kuten Jürmala ja Saulkrasti. Lisää näistä kaikista on tässä osassa.

Liikkumista minibussilla Riiassa

Selviytymisopas

Riiassa on helppo vain kävellä paikasta toiseen. Jos Riiassa kuitenkin haluaa käyttää liikennevälineitä, on siellä linja-autoja, raitiovaunuja ja Jürmalaan matkustaville myös paikallisjunia. Riikaan on hyvä saapua mistä ilmansuunnasta tai millä konstilla tahansa. Matka asemilta majapaikalle taittuu hyvin niin julkisilla kuin taksillakin. Riian ilmasto on melko samanlainen kuin Etelä-Suomenkin, mutta jonkin verran erojakin on. Lisää liikkumisesta, saapumisesta perille, matkoista, säästä ja parhaista matkustusajoista on tässä osassa.

Hotelli Riikassa

Hotellit ja majoittuminen

Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Riian alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.


Riika pähkinänkuoressa

Riika tarjoaa hyvät puitteet kaupunkilomalle, johon voi yhdistää kaikenlaista muuta, rantalomasta aktiivilomaan ja laajempaan Baltian-kierrokseen. Riian monipuolisuutta lisäävät monet uudistukset ja parannukset, joihin kuuluvat lukuisat pienpanimot, entistä korkeampaan arvoon nostetut perinneruoat ja muut perinteiset latvialaiset nautinnot, paikallisten parantunut kielitaito ja parantuneet ajanvietemahdollisuudet, joihin kuuluu pelihalleja ja saunoja.

Brivibas Piemineklis on muistomerkki Riiassa

Riika on hyvä matkakohde kenelle tahansa, siellä on kannattavaa viettää ainakin pari kolme päivää ja matkaan voi helposti yhdistää muitakin kohteita, etenkin Latviassa ja Virossa. Riika on edelleen edullinen paikka viettää lomansa, ja hinta-laatusuhde on siellä noussut yhdeksi Euroopan parhaista.

Riiassa asuu nykyään reilut 700 000 ihmistä, kun siellä vielä vuonna 1990 asui yli 900 000. Riian väestöstä 46% on latvialaisia ja 38% puhuu venäjää äidinkielenään. Riiassa puhutaan sekä venäjää että latviaa, mutta venäjänkieliset ovat enemmistönä palvelualoilla, ja hotelleissa, ravintoloissa, baareissa, kaupoissa ja eritoten keskustorilla puhutaan pääasiallisesti venäjää. Latvian ja venäjän lisäksi kaupungissa puhutaan entistä enemmän ja entistä parempaa englantia, ja siitä on tullut Riian kolmas virallinen kieli, jota käytetään paljon juuri turismiin liittyvissä asioissa.

Riian lyhyt historia

Latvian pääkaupunki Riika perustettiin vuonna 1201, ja se on Baltian suurin kaupunki. Se on reilun kahdeksan vuosisadan aikana ollut osana montaa eri maata ja muuta liittoutumaa, ja 1600–1700-luvuilla se oli osa Ruotsia, vuosina 1721–1917 osa Venäjää. Venäjän kaupungeista Riika oli sen pääasiallisen satamakaupunki ja kolmanneksi suurin, ja tältä ajalta on esimerkiksi peräisin kaupungin päänähtävyyksiin kuuluva jugendtyylinen arkkitehtuuri. Latvian pääkaupunkina Riika ei ole vielä ollut montaa vuosikymmentä, ja kaupunkikuvaa leimaavat nykyisin Venäjän-aikojen lisäksi eniten keskiaika ja neuvostovuodet (1944–1991).

Kuvituskuva
Keskustan uudella puolella sijaitseva Milda on yksi Riian tunnusmerkkejä.

Riian nähtävyydet

Riian vanhakaupunki on alue, johon turistit mieluiten tutustuvat ja jossa on kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Vanhankaupungin tärkeimpiä aukioita on kolme: tuomiokirkon vieressä oleva Doma laukums, eläväinen yöelämän ja kulttuurin keskipiste Līvu laukums ja Mustapäiden talon ja uudelleenrakennetun kaupungintalon (dome) välissä oleva Rātslaukums, joka on toisen vanhankaupungin merkittävän kirkon, Pietarinkirkon takana. Kaikki kolme aukiota ovat turistien suosikkikohteita, ja niiden jokaisen laitamilla ja lähistöllä on paljon kaikenlaisia vierailupaikkoja, konserttisaleista museoihin.

Reformacijas laukums

Melngalvju nams eli Mustapäiden talo (engl. House of the Black heads) valmistui goottilaiseen tyyliin vuonna 1334, ja sen alkuperäinen tarkoitus oli toimia saksalaisten poikamieskauppiaiden kerhotalona, jossa huhujen mukaan oli hurjia bileitä. Se on tiettävästi myös paikka, jossa jouluaattona vuonna 1510 otettiin ensi kertaa käyttöön joulukuusi, jonka poikamiehet illan päätteeksi polttivat roviolla. Talon ulkopuolella olevalla aukiolla on asiasta muistolaatta, ja tältä paikalta katsotaan joulukuusiperinteen alkaneen, joskaan kuusen polttaminen ei koskaan saavuttanut maailmalla suurta suosiota.

1900-luvun alussa jugendtyyliin rakennetut talot Riian vanhassakaupungissa ja sen lähistöllä ovat yksi kaupungin suuria vetonauloja ja täysin ilmaisia tutustumiskohteita. Jugendtyyliin (ransk. ja engl. art nouveau, saks. Jugendstil) rakennettuja rakennuksia, joita rakennettiin moneen eri tarkoitukseen, on helppo bongailla vanhastakaupungista Doma Laukums -aukion vierestä ja keskustan uuden puolen rauhallisista osista (engl. Quiet Centre), joita on Elizabetes ielan ja Alberta ielan tuntumassa. Rakennukset ovat julkisivuiltaan kauniita, ja niiden ulkopuolella on pieniä yksityiskohtia, jotka kertovat paljon tuosta ajasta ja silloisesta tyylistä ja ajattelutavoista. Jugendtyyliä edustavia rakennuksia ilmaantui Riikaan 1900-luvun alusta toisen maailmansodan syttymiseen lähes 800. Kaikkein kiivain aika, jolloin jugendtaloja ilmestyi Riikaan kuin sieniä sateella, olivat vuodet 1901–1908.

Bastejkalna parks -puisto

Riian ilmasto

Riian ilmasto on melko samanlainen kuin Etelä-Suomenkin, mutta jonkin verran erojakin on. Hivenen eteläisempi sijainti tuo kevään pari viikkoa aikaisemmin ja talven myöhemmin kuin Etelä-Suomeen, ja säät ovat talvisin kotimaata arvaamattomampia. Riikaan matkustavan on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kesäkausi on paras aika matkustaa Latviaan ja että marraskuusta huhtikuulle säät ovat kylmiä ja ikäviä.

Kaupunkikanava
Pilsētas kanāls eli kaupunkikanava antaa kesäkauden aikana oivan tilaisuuden nousta veneen kyytiin.

Liikkuminen Riiassa

Riiassa on helppo vain kävellä paikasta toiseen, eikä valtaosa siellä lomailevista joudu turvautumaan julkisiin liikennevälineisiin tai taksiin. Jos Riiassa haluaa käyttää liikennevälineitä, on siellä linja-autoja, trollikoita eli johdinautoja, raitiovaunuja, pakettiautokyytejä (marshrutka) ja paikallisjunia. Näistä raitiovaunut ovat helpoimmin lähestyttävissä, linja-autot ja trollikat ovat nekin varsin helppokäyttöisiä ja paikallisjunat tulevat tarpeeseen, jos esimerkiksi haluaa lähteä Jürmalan rantalomapaikalle. Taksin käyttämistä ei Riiassa kannata pelätä, sillä monet yhtiöt ovat hyvin kielitaitoisia ja taksin voi tilata englanniksi puhelimella. Taksiyhtiöillä on hyvin erilaisia hintoja, ja Tallinnan tavoin on hyvä katsoa hinnastoa etukäteen. Paljon takseja on aina kytiksessä bussiaseman edustalla, rautatieaseman ja Origo-kauppakeskuksen edessä ja Laima-kellotornin vieressä, vanhankaupungin ja puistojen välissä.

Paikkavinkkejä

Ostokset: [ Kartalla ] Meripihkatuotteet ovat Latviassa hyviä ostoksia, ja niitä voi katsella monessa eri paikassa. Kojut myyvät niitä kesäisin kaikkialla vanhassakaupungissa, niitä saa monesta liikkeestä mutta jos haluaa nähdä kunnolla niitä ja mahdollisesti ottaa selvää joistain seikoista, on vanhassakaupungissa erikoisliikkeitä. Yksi sellainen on meripihkakoruihin erikoistunut liike (Tirgoņu iela 17).
Lähistön nähtävyydet: [ Kartalla ] Jürmalaan ja Saulkrastiin kannattaa mennä junalla Riian päärautatieasemalta, ja junista vastaa Pasažieru vilciens.
Perheen kanssa matkalla: [ Kartalla ] Yksi ehdoton vierailupaikka perheille ja kenelle tahansa on Centrāltirgus, joka sijaitsee linja-autoaseman vieressä, hyvin lähellä vanhaakaupunkia ja Stockmannia. Siellä on useita valtavia kauppahalleja, joissa ennen korjailtiin ilmalaivoja, ja niissä on teemoittain elintarvikkeita, niin että yhdessä hallissa on lähinnä lihatuotteita, toisessa kalatuotteita ja kolmannessa lähinnä säilöttyjä tuotteita.

Lennot Riikaan 3.5. - 9.5.

Seuraavassa on listattu kaikki Suomesta Riikaan viime viikolla (viikko 18) tehdyt suorat lennot. Sen perusteella saa käsityksen, mitkä lentoyhtiöt lentävät kotimaan eri lentokentiltä Riikaan ja miten usein lentoja tehdään.
Listalla ei ole mukana välilaskullisia lentoja. Koska kaikki suorat lennot ovat mukana, listalta voi säännöllisten reittilentojen lisäksi löytyä myös kertaluonteisia tilaus/charter-lentoja, joita tekevät esimerkiksi kotimaiset ja ulkomaiset matkatoimistot. Vihreä pallo kellonajan jälkeen merkitsee, että lentokoneen lähtö tapahtui tarkasti aikataulun mukaan tai ainakin hyvin lähellä sitä. Punainen pallo merkitsee, että lento peruttiin.

Lennot Helsinki-Vantaalta Riikaan

Finnair lensi viikon aikana Helsinki-Vantaalta 4 kertaa ja Air Baltic 2 kertaa.

MA 3.5TI 4.5KE 5.5TO 6.5PE 7.5LA 8.5SU 9.5
12:40
   
Finnair
AY1073
16:10
   
Finnair
AY1075
-
13:50
   
Air Baltic
BT304
16:10
Finnair
AY1075
-
12:40
   
Finnair
AY1073
13:50
   
Air Baltic
BT304

Arkisto

Riika syksylla 2018

Suomalaisten suosikkikohteisiin kuuluva Riika on hyvä vierailupaikka ympäri vuoden, ja sinne on mukava lähteä kesän päätyttyäkin. Syyskuu on yksi parhaita kuukausia tutustua Latvian pääkaupunkiin, ja silloin niin urheilu- kuin kulttuurielämäkin pyörähtävät muutaman kuukauden tauon jälkeen käyntiin. Säät Riiassa voivat syyskuun alkupuolella olla kesäisiä, ja koko syksyn siellä on jonkin verran ainakin Keski- ja Pohjois-Suomea leudompaa. Riiassa on syksyn aikana paljon erilaisia tapahtumia, joista monet ovat sisätiloissa, mutta myös ulkona on syyskaudella tapahtumia, jotka huipentuvat marraskuun lopussa alkaviin joulumarkkinoihin. Lue lisää Riian syksystä 2018

Uutta ja huomionarvoista Riiassa loppuvuonna 2014

Latvian pääkaupungissa on meneillään kulttuuripääkaupunkivuosi, joka tuo sinne loppuvuoden aikana entistäkin enemmän tapahtumia. Mukaan mahtuu paljon kulttuuria, urheilua ja festivaaleja, ja muitakin kuin kulttuurivuoden tapahtumia on luvassa. Tänä syksynä Riiassa on speedwayta ja rantalentistä erilaisten kulttuuritapahtumien kuten musiikkitapahtumien lisäksi. Lue lisää Riian uutuuksista ja huomionarvoisista asioista vuoden 2014 loppupuolella.

Uutta ja huomionarvoista Riiassa 2013-14

Vuonna 2013 syksyllä Riiassa on luvassa urheilua, kulttuuria ja joulumarkkinoita, ja vuonna 2014 kaupunki on Euroopan kulttuuripääkaupunki, jolloin luvassa on entistäkin enemmän tapahtumia. Lue lisää Riian uutuuksista ja huomionarvoisista asioista vuoden 2013-2014 vaihteessa.


Riikaan liittyviä www-palveluita

Riian viralliset matkailusivut  |  Riika Wikipediassa  |  Latvian turvallisuustilanne (UM:n matkustustiedote)  |  Suomen Riian suurlähetystö

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/10

Lukijoiden kommentteja

Miellyttävä kokemus, ruoka vaatteet ja juomat edullisia ja nähtävää on vaikka kuinka. Kannattaa käydä Jurmalan rannalla rantaviivaa riittää 33 km. Terasseja kyllä riittää Riian vanhassa kaupungissa ja Jurmalassa.

Kokemukseni Riiasta ovat pelkästää positiivisia, ihmiset ovat toden totta positiivisia ja mielellään kertovat kaupungin historiasta. Ainakin Riian vanha kirkko Church de Riga täytyy käydä tsekkaamassa! /turistimatkailija

Kävimme Riian eläintarhassa. Aivan mahtava paikka, kannattaa varata koko päivän siellä. Jurmalan ranta on toinen johon kannattaa mennä! Ranta on ihana ja siellä on paljon tekemistä. Sinne pääsee junalla. Vanhasta kaupungista ei ole pitkä matka keskustaan, meidän 4v tyttö käveli ihan reippaasti koko matkan. /pupu

Riiassa 4 päivää. erittäin hyvä regall elisabeth (radisson) hotelli ydinkeskustassa ison puiston naapurustossa. Junalla Jurmalaan puolessa tunnissa - hiekkarantaa ja merta. Vanhassa kaupungissa mm miehitysmuseo ja Riian (vai latvian) historiaalinen museo, tosi kiinnostavia paikkoja. Sadetta pidettiin lukuisissa kirkoissa joita siis ort,. kat ja lut. Kahviloita lukuisa määrä, puistoissa tekemistä myös lapsille! Englannilla selvisi hyvin, venäjälläkin pärjää. Useat puhuvat nimenomaan venäjää. /lg

Riiassa käyty syksyn aikana 5 kertaa, lentäen, moottoripyörällä ja autolla. Ei mitään ongelmia ja ihmiset auttavaisia ja varsinkin nuoret keskustelevat sujuvasti englanniksi. Taksit olleet kaikki luotettavia. Tullut useita tuttuja matkoilla. /Jamo

Kuten yleensä lentokentät kaikkialla, Riian lentokenttä on kallis ja sieltä ei kannata ostaa yhtään mitään.
Jos haluat kohtuuhintaista ruokaa, älä syö ainakaan vanhassa kaupungissa: hintataso "ison tien toisella puolella" eli 12 Janvara ielan puolella jossa lentokonehalli tori oleellisesti vanhaa kaupunkia halvempi.
Hotellien taso kehnompi Riiassa kuin yleensa: ***** tahden hotelliksi mainittu Grand Palace on huoneiltaan korkeintaan ****1/2, toki ulkoasu on koristeellinen.
Riiasta ei kannata ostaa mitään, ainostaan nauttia kauniista arkkitehtuurista, sillä kaikki on Suomen hinnoissa. /Riika mies

Olemme olleet kolme kertaa Ryanairin lennolla Riikassa. Jokainen matka on ollut täynnä uusia elämyksiä. Kaikki halpoja matkoja. Bussilla kentältä keskustaan, pysäkki parkkipaikan takareunalla, ensikertalaiselle vinkiksi. Stockmannin pysäkillä pois, jos asuu vanhassa kaupungissa tai lähellä asemaa. Hotelli Konventa Seta erittäin rauhallinen ja keskeinen paikka vanhassa kaupungissa. Hotelli Forums hyvä, aamiainen rajoitettu. Hotellli Irina aseman lähellä, hinta laatusuhde paikallaan. Kaikki nämä sopivia, ellei halua mitään luxusta. Jurmalaan kannattaa tehdä päivän tutustumismatka. Helppo ja halpa matka junalla. Riikassa kanavaristeily, jokiristily, puksujuna jne ensikertalaisille paras tapa nähdä lyhyessä ajassa enemmän. Puistot kauniita. Mm. ortodoksisen kirkon luona puisto upea ja terassi sen edessä suosittu juoma ja ruokapaikka. Liivin aukiolla peini viehättävä "kahvilakioski". Halpa ja monipioliset leivonnaiset. Ratikka-ajelu halpaa, paras tapa nähdä kaupunkia. Infosta raatihuoneen aukiolla saa tietoa kaikesta, mitä haluaa nähdä tai tehdä. /seniorireissaajat

Toista kertaa Riiassa. Nyt ollaan viiden hengen porukalla, vuokrattu netin kautta 85 neliön kämppä (kolme huonetta ja todella hyvin varustettu keittiö) vanhan kaupungin ytimestä, sata euroa vuorokausi. Kaupunki on todella hieno ja hintataso edullinen, kunhan ei mene Double Cafén kaltaisiin länsimaisuutta apinoiviin ketjukahviloihin. Söin aamiaisen paikallisessa vohvelibaarissa (Pannukas...), kaksi isoa pannukakkua (toinen juustotäytteellä) ja keitto maksoivat kaksi latia. Double Cafessa pelkkä kahvi saman verran. Ruuan laitto kämpällä huippuhalpaa, kun käy ainekset paikallisesta ruokakaupasta. Myös vanhassa kaupungissa on tosi edullisia ruokapaikkoja, esim. XL Pelmen. "Länsimaisuutta" tavoittelevat trendipaikat ovat tietenkin kalliita, mutta suosimalla paikallisia yrittäjiä saa hyvää halvalla. Paikallisen LIDO-ketjun ravintolat esimerkiksi aivan kelvollisia ja edukkaita.

Ainoa häiritsevä seikka viikonloppuisin on paikoittainen brittiörvellys, joka on - jos mahdollista - vielä kamalampaa kuin suomalainen örvellyshumalointi. Latvialaiset ovat tosi asiallista porukkaa, ja nuoret ihmiset puhuvat ravintoloissa ja kaupoissa jo ihan välttävästi englantia. Vanhempien ihmisten kanssa pärjää paremmin puhumalla saksaa, jos venäjä ei luonnistu. Kolmas päivä menossa, ja kolme päivää vielä jäljellä. Tosi hienoa kaikki tähän mennessä... /JusSi

Olimme mieheni ja 8-vuotiaan poikani kanssa juuri 3 yota Old Riga Palace hotellissa ja ei voi muuta kuin suositella lampimasti. Hotelli on erittain siisti ja kauniisti sisustettu, henkilokunta avuliasta ja ystavallista. Hotellin sijainti on loistava eli vanhan kaunpungin laidalla, alle puolen kilometrin paassa keskustan vilinasta. Tama oli muuten ensimmainen hotelli, missa aamupalalla tarjottiin kuohuviinia....mita luksusta :). Ja ilmaiseksi tottakai.

Aamupala oli muutenkin monipuolinen ja kaikkeen makuun. Kaikki saimme vatsamme tayteen. Hotellihuoneeksi olimme varanneet perus kahden hengen huoneen lisavuoteella. Iloiseksi yllatykseksi saimme kattohuoneiston, valtavan kokoisella ammeella.

Tasta reissusta jai ainoastaan positiivinen kuva kauniista ja ystavallisesta Riikasta.

Jos haluaa syoda huokeasti, mutta silti saada vatsansa tayteen, suosittelemme Chili Pica ravintolaketjua. Kolme henkea syo yhteensa 10 - 20 euroon. Hinta sisaltaa ruoat, juomat (siiderit, limut ja oluet) seka jalkkarit. Lampimat suosittelut siis Riikalle ja Old Palace hotellille. /Maailmanmatkaajat

Tiedoksi muillekin jaakiekon seuraajille: lippuja Dinamo Rigan KHL-peleihin saa mm. Stockmanin tavaratalon 4 kerroksesta asiakaspalvelusta. Huomenna menossa katsomaan Dinamo-AK Bars Kazan. Hallille paasee mukavasti ja edullisesti bussilla tai ratikalla.

Ainakin ruoka mita paivallla soimme oli edukasta ja maittavaa (puistokahvila lahella vapauden patsasta). /Lippuja Riga Arenalle

Jos pidätte baletista, niin sen kannattaa kokea Riiassa. Upea oopperatalo ja uskomattoman hyvät tanssijat. Liput kannattaa tilata jo etukäten netistä. /Dina

Olimme Dodo-hotellissa, joka oli n. 1,5km:n pässä makasiineista. Aika uusi hotelli; rauhallinen, pienehköt huoneet, asiallinen palvelu, niukka aamiainen verrattuna suomalaiseen tarjontaan. Hotellin vierestä kulki ratikka, jolla pääsi kätevästi keskustaan. Isäntä kävi vanhassa kaupungissa parturissa; palvelu erinomaista. Käytiin aina eri paikassa syömässä ja joka paikassa sai ystävällistä ja asiallista palvelua. Sää suosi toisena päivänä ja oli kiva kuljeskella ja istuskella terassilla. /porukkamatkalaiset

Kannattaa tehdä myös päivän retkiä riikan ulkopuolelle. Junat ja bussit ovat latviassa tosi edullisia. Nopeimmin pääsee bussilla. /justersone

Liikenne on maltillinen keskustassa, hyviä parkkihalleja, taksit luotettavia, maksettu aina käteisellä ja hinta ollut jopa alhaisempi mitä sanottu etukäteen. Otettu takseja lennosta ja otettu myös tilattuna, kummassakaan ei ongelmaa vaikka ei Venäjää puhuta. Vanha Kaupunki on todella turvallinen ollut kaikkinan kertoina, poliispartioita koko ajan ja olen tavannut vain ystävällisiä. Tosin jos olet vahvasti päihtynyt niin eri asia, sitä ei katsota hyvällä.

Tupakointikieltoa en ole huomannut missään muualla paitsi sisällä.

Katsoimme myös pelejä jäähallilla ja kaikki sujui hyvin, vaikka tilattiin liput ja maksettiin etukäteen. Toimii ja edullista Suomeen nähden.

Automaatista saa rahaa ihan normaalisti ja kortilla voi maksaa turvallisesti - tosin kaikki paikat ei huoli muuta kun käteistä.

Hyviä majapaikkoja sekä ruokapaikkoja vaikka millä mitalla. Edullista suomeen nähden ja suosittelen! /Usein matkustanut

Olimme 3 yötä Riikassa. Tallinnasta bussilla Riikaan joka kesti n.4 tuntia. Perillä yövyimme Tallink hotellissa, joka oli aivan hyvä. Aamiainenkin oli monipuolinen.

Ostimme bussikartan joista löytyi hyvin pysäkit.

Käsityöihmisenä löysimme Alfa ostoskeskuksessa kaksi lankakauppaa, 1 ja 2 krs.

Vanhasta kaupungista VECRIGA, Maza Pils iela 6 löytyi upea Hobbyvool käsityöliike joka oli jonkun suvun ylläpitämä.

Abaghan, iso kangas/lankaliike oli taas Lielgabalu 4.

Kokonaisuudessaan oli siisti kaupunki. Harmi vain kun joutui keskustassa kulkemaan usein tunnelissa katujen ali. Keskustan bussiaseman takana "joen" toisella puolen oli paikallinen tori. Hyvä reissu /käsityöihminen

Jurmalaan pääsee myös vesibussilla, jotka lähtevät rannasta. Isot mainokset ulkopuolella ja hinnat myös. Suunta taisi olla n. 15e/hlö eli junalippuun nähden melko kallis. Vesibussilla taisi kestää matka n.3h ja junalla takasin puoli tuntia. Jurmalan juna-aseman nimi on Major. Liput ostetaan sisältä asemalta. /kati

Bussimatkalta Riikasta kotiuduttiin eilen illalla. Riika peittoaa Tallinnan mennen tullen. Ei voi edes verrata...!

Hotellimme Radisson Blu Elizabete oli loisto valinta. Huoneessa pehmeät mukavat sängyt,ihanat vuodevaatteet, hyvät tyynyt yms. Liikenteen melu ei kuulunut huoneeseen ja käytävältäkään ei kuulunut pihahdustakaan. Ei edes hisseiltä kuulunut huoneeseen ääniä vaikka olimme ihan hissiaulan vieressä. Aamiainen ja palvelu erinomaista! Aamiaispöydässä oli kaikki mitä vaan voi kuvitella ja toivoa.

Kaupungin puistot kauniita ja hyvin hoidettuja. Talot kauniita ja hyvin entisöityjä. Ilmapiiri turvallinen ja lämmin. Päivisin söimme kevyitä lounas-salaatteja, joista olikin erinomainen tarjonta! Salaatit olivat hyviä ja palvelu ystävällistä. Iltaisin istuimme vanhan kaupungin ravintoloissa syömässä ja aivan kaikissa oli maittavaa ja edullista ruokaa ja todella ystävällistä palvelua hyvällä englannin kielellä. Tykästyimme kovasti pubi-ravintolaan nimeltään Augustin. Sijainti vapaudenpatsaalta vanhaankaupunkiin kävellessä toisen ison terassi-aukion jälkeen oikealla sivukadun varrella. Söimme siellä molemmat kermaista lihapataa ekana iltana, seuraavan kerran minä taisin syödä lohta ja mieheni söi mehukkaan pihvin ja viimeisenä iltana minä söin valkoista kalaa ( perch ) ja mieheni grillilammasta. Ja kaikki nämä ruuat oluen ja viinin kera olivat aivan mielettömiä makuelämyksiä!!!

Me olemme siis 50+ pariskunta ja matkustaneet aika paljonkin Euroopan kaupungeissa. Meille Riika oli erittäin positiivinen elämys ja voimme suositella sitä matkakohteeksi kaikille. /AnneTuuli

Tuoreita terveisiä Riiasta. Vanha kaupunki on kaunis ja hyvässä kunnossa. Hintataso ei ole mielestäni edullinen, vaikka euron tulon jälkeen (1.1.2014) hintojen luvattiin olevan siirtymäakauden ajan samat. Tosin enpä ole ennen käynyt Riiassa, joten hinnat ovat varmaan pikkuhiljaa kivunneet Suomen tasolle.

Liikkuminen on edullista ja matkalippuja on helppo ostaa mm. automaateista. Bussi 22 kulkee lentokentälle ja matka keskustaan kestää n. 20 min. Radisson Daugavaa voi suositella lämpimästi. Ystävällinen palvelu ja siisti huone, runsas ja monipuolinen aamiainen sekä hyvä kuntosali uima-altaineen kruunasivat oleilun.

Suositeltavaa käydä ratika-ajelulla radan toisella puolella, koilliseen päin. Maisemissa on neuvostoaikojen ankeutta ja kontrasti vanhaan kaupunkiin on hurja. Myös kauppahallien seutu tuo mieleen neuvostoaikaisen Itä-Euroopan. /Keski-ikäinen pariskunta

Ihan mukava paikka viettää kaupunkilomaa. Jos taksilla kulkeminen arveluttaa kannattaa lentokentältä ottaa baltic taxi ja maksaa menopaluu valmiiksi. Tiskiltä saa liput joka oikeuttaa kahteen matkaan keskusta - lentokenttä.

Jurmalassa kannattaa vierailla ehdottomasti jos reissussa on kesällä. Junamatka ottaa reilu puoli tuntia ja kesällä 2014 maksoi 2,40 € suunta/aikuinen. Aikataulut ja pysäkkien opasteet ovat todella selkeät.

Shoppailua haluavan kannattaa vierailla vanhan kaupunkin vieressä olevassa galleria kauppakeskuksessa. Hintataso monilla merkkituotteilla suomen veroinen, mutta valikoimat on hyvät. /j2w56

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti