Booking.com
Hotelli
Vanhakaupunki oli aikoinaan Riian suosituin alue majapaikalle, mutta nykyisin sitä suositumpia ovat keskustan uuden puolen korttelit, ja täällä kaikkein kätevin paikka on Elizabetes-katu lähellä vanhaakaupunkia ja myös keskustoria.

Mikä hotelli Riiassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Riian alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Riian hotellien hinnat vaihtelevat melkoisesti, ja siellä on paljon kalliita hotelleja mutta niiden lähellä on yleensä huomattavasti edullisempiakin vaihtoehtoja.

Keskustan uudelta puolelta, etenkin jonkin matkan päässä vanhankaupungin edustalla olevasta puistoalueesta, saa huoneen lähes ympäri vuoden edullisimmillaan 20–30 eurolla. Vanhastakaupungista tai sen lähikortteleista saa kahden hengen huoneen edullisimmillaan 30–40 eurolla, mutta ei juuri kesällä eikä muina vilkkaina matkustusaikoina. Keskikesällä eli juhannuksesta elokuulle hinnat ovat normaalia korkeampia, ja tällöin huoneesta etenkin vanhassakaupungissa tai sen lähellä joutuu maksamaan vähintään 50 euroa. Vanhassakaupungissa tai sen lähikortteleissa on melkoinen määrä huoneita, jotka maksavat valtaosan vuodesta 50–70 euroa, ja tällä hinnalla saa kyllä ihan ytimestäkin hyvän huoneen. Kalliita hotelleja Riiassa on paljon, niitä on sekä vanhassakaupungissa että muualla kaupungissa, ja hinnat niissä ovat samantyylisiä kuin muidenkin suurten kaupunkien neljän ja viiden tähden hotelleissa, eli 150 euroa uppoaa helposti kahden hengen huoneeseen.

Huoneita on saatavilla hyvin lähes ympäri vuoden, mutta jos haluaa kohtuuhintaisen hotellin tietyltä tienoolta, kuten Elizabetes-kadulta tai vanhastakaupungista, sellainen kannattaa kesällä ja etenkin viikonloppuisin varata viikkoja etukäteen. Suuret polttari- ja muut porukat voivat yhtäkkiä viedä suuristakin hotelleista useita huoneita, ja näin etenkin vanhaankaupunkiin ja sen lähelle majoittuvan on paras varata hotelli niin varhain kuin mahdollista.

Kesäajan ulkopuolella vanhastakaupungista löytyy tilaa lyhyelläkin varoajalla, mutta jos on tarkka sijainnin ja palveluiden suhteen, ytimestä hotellivaraus kannattaa talvisinkin tehdä viikkoja etukäteen. Keskustan uudelle puolelle mielivän on helpompi löytää hinta-laatusuhteeltaan moitteeton majapaikka lyhyelläkin varoajalla, ja myös kesällä kortteleissa, jotka eivät ole aivan vanhankaupungin lähellä, on tilaa. Riika on kuitenkin suosittu matkailukaupunki, siellä on tapahtumia, sinne suuntaa liikematkaajia ja siellä on ympäri vuoden vipinää, joten varaukset kannattaa keskustan uudella puolellakin tehdä muutamaa viikkoa ennen matkaa.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Riika on varsin suoraviivainen kaupunki majoittumisen puolesta. Jos hinta ei ole niin suuri kynnyskysymys, siellä kannattaa yöpyä vanhassakaupungissa tai sen lähellä olevissa kortteleissa. Jos haluaa edullisen oman huoneen, kannattaa katsella muutaman korttelin päästä puistoalueista olevia edullisia hotelleja ja muita vaihtoehtoja.

Vanhakaupunki
Vanhakaupunki soveltuu majapaikaksi parhaiten niille, jotka haluavat istua iltaa vanhassakaupungissa ja jotka haluavat tutustua nimenomaan vanhaankaupunkiin ja sen ainutlaatuiseen ja monipuoliseen tarjontaan.

Vanhakaupunki (Vecrīga)

Vanhakaupunki eli Vecrīga (lausutaan ”vetsriiga”) oli aikoinaan ehdottomasti Riian suosituin ja halutuin alue majapaikalle, mutta nykyisin sitä suositumpia ovat keskustan uuden puolen korttelit. Majapaikaksi se soveltuu parhaiten niille, jotka haluavat istua iltaa vanhassakaupungissa ja jotka haluavat tutustua nimenomaan vanhaankaupunkiin ja sen ainutlaatuiseen ja monipuoliseen tarjontaan. Vanhassakaupungissa on paljon konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia, siellä on erinomaiset ostospaikat, ravintoloita on joka lähtöön, yöelämä on siellä parhaimmillaan ja sieltä on lyhyt kävelymatka moneen paikkaan, kuten keskustorille ja keskustan uuden puolen nähtävyyksille. Vanhassakaupungissa on eniten melko pieniä hotelleja ja hosteleita, joita on eniten lähellä keskustoria olevissa kortteleissa. Suuria hotelleja siellä kuitenkin on jonkin verran, ja osaan niistä tai aivan niiden viereen pääsee myös linja-autolla.

Vanhakaupunki saattaa kuitenkin olla hankala paikka ryhmille, sillä sinne on vaikea mennä linja-autolla eivätkä monet hotellit siellä ole kovin suuria. Se ei ole hyvä alue niille, jotka tulevat omalla autolla paikalle, sillä sinne on hankala ajaa ja parkkipaikkoja etenkin sisätiloissa on vähän.

Hankalan paikan siitä tekee myös melu monilla eri kaduilla kesäaikaan, toukokuulta syyskuulle. Etenkin juhannuksen ja elokuun loppupuolen välillä on paljon rauhattomia öitä, jolloin juhlat terasseilla ja yökerhojen edustalla jatkuvat aamuun asti. Muina aikoina viikonloput voivat ainakin muulloin kuin talvikuukausina olla joillain vanhankaupungin alueilla rauhattomia.

Talvisin ja kelirikon aikaan keväällä vanhassakaupungissa voi olla hankalaa tai jopa vaarallista liikkua, eikä se ole sateellakaan mikään kaikkein paras alue kävellä paikasta toiseen. Vanhakaupunki on monin tavoin tunnelmallinen ja monipuolinen alue hotellille, mutta siihen on hyvä suhtautua ainakin kesäaikaan varauksella, ja etenkin kesällä matkustavan on hyvä tutustua siihen mitä siellä yöpyneet ovat melutasosta sanoneet.

Pidettyjä majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Hotel Neiburgs, Radi un Draugi ja Rixwell Centra Hotel. Ketjuhotellit Wellton Centrum Hotel & Spa ja Wellton Riga Hotel & Spa ovat molemmat suuria, ryhmillekin soveltuvia kylpylähotelleja, ja ne sijaitsevat kätevillä paikoilla, joille pääsee bussillakin.

Elizabetes iela
Keskustan uudella puolella paras katu majapaikalle on Elizabetes-katu lähellä vanhaakaupunkia ja myös keskustoria.

Keskustan uusi puoli (Centrs)

Lähellä vanhaakaupunkia, puistoalueen ja muutaman vilkkaan kadun toisella puolella keskustan uudella puolella on entistä enemmän majapaikkoja, ja siellä on lähes poikkeuksetta vanhaakaupunkia edullisemmat hinnat. Sinne on hyvä suurenkin ryhmän mennä bussilla, ja autolla matkassa olevat löytävät sieltä helposti majapaikan, jolla on sisällä parkkipaikkoja tai ainakin sisäpiha auton pysäköimistä varten.

Keskustan uusista osista on lyhyt matka moneen vierailunarvoiseen paikkaan, kuten keskustorille, ja sinne majoittuvan on paljon parempi tutustua keskustan uuden puolen jatkuvasti paranevaan tarjontaan kuin muualle majoittuvan. Keskustan uusissa osissa on hyvä syödä, shoppailla ja viettää iltaa, mutta se on laaja alue ja sinne majoittuvan on tärkeää tarkkaan tutustua hotellin sijaintiin. Jos haluaa käydä usein vanhassakaupungissa, kannattaa majoittua mahdollisimman lähelle puistoalueita tai rautatieasemaa. Jos haluaa säästää, kannattaa katsella majapaikkaa muutaman korttelin päässä puistoalueista, ja edullisia majapaikkoja kuten hosteleita on myös rautatieaseman lähellä olevissa kortteleissa.

Alue on vilkas viikolla aamusta iltaan, mutta myöhään illalla ja viikonloppuisin siellä on kesälläkin melko rauhallista. Osa kaduista ja etenkin ne, joilla liikkuvat raitiovaunut ja bussit, ovat vilkkaampia kuin muut ja niillä on enemmän meteliä. Keskustan uuden puolen tarjonta museoista kauppoihin, ravintoloihin ja yöelämään on kaiken kaikkiaan hyvää, mutta alue on laaja ja paljon riippuu siitä mihin siellä tarkalleen ottaen majoittuu. Vaikka alue ei kartalla vaikuta valtavan suurelta, ovat korttelit pitkiä ja etenkään muulloin kuin kesällä siellä ei ole mukavaa loputtomasti vaeltaa paikasta toiseen. Keskustan uudelle puolelle majoittuvan on hyvä tutustua tarkkaan hotellin lähellä oleviin ruokapaikkoihin ja muuhun tarjontaan jo etukäteen, sillä näin voi säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Jos haluaa yöpyä kaikkein kätevimmällä paikalla, on Elizabetes-katu lähellä vanhaakaupunkia ja myös keskustoria paras katu majapaikalle. Katu on kuitenkin pitkä, niin että kätevimmät paikat ovat sen alkupäässä, lähellä rautatieasemaa, kuten Monika Centrum Hotels ja Tallink Hotel Riga ovat.

Muita varteenotettavia hotelleja keskustan uudella puolella ovat esimerkiksi neljän kilometrin päässä vanhastakaupungista, periaatteessa jo tämän alueen ulkopuolella sijaitseva Days Hotel Riga VEF, näköalabaarilla kruunattu Hotel Albert, jugendkorttelien lähellä sijaitseva Hotel Edvards ja Elizabetes-kadulla sijaitseva Mercure Riga Centre.

Hostelit ja leirintäalueet

Riika on perinteisesti ollut hosteleiltaan yksi Euroopan parhaita kaupunkeja, ja siellä on jo pitkään ollut valtava määrä hosteleita. Hinnat ovat kilpailun takia kohtuullisia, ja muulloin kuin keskikesällä sieltä voi saada pedin muutamalla eurolla. Kesälläkin on aikoja, jolloin hostelit ovat edullisia, mutta kesällä varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Riian hosteleissa on ollut paljon erilaisia järjestyshäiriöitä ja kuri tuntuu kovalta, ja niissä on erilaisia säädöksiä, joihin on hyvä tutustua. Hosteleissa ei välttämättä saa nauttia alkoholia, niissä ei saa ikinä polttaa ja melun on oltava illasta aamuun vähäistä. Monet hostelit ovat normaaleissa asuintaloissa, mikä aiheuttaa jonkin verran ylimääräisiä ongelmia.

Rennointa on yleensä vanhankaupungin hosteleissa, joista osa on toiminut jo pitkään ja joita on useita lähellä linja-autoasemaa ja keskustoria olevissa vanhankaupungin kortteleissa. Myös keskustorin takana olevalla alueella on edullisia majapaikkoja, mutta se ei ole yhtä hyvä alue hostelille kuin keskustan uusi puoli tai vanhakaupunki.

Hosteleissa on eniten yhteismajoitushuoneita, mutta niissä on yleensä yksityishuoneita 1–3 hengelle ja joskus useammallekin. Riian hosteleiden yksityishuoneet ovat kuitenkin monasti ylihintaisia, ja nykyisin on usein edullisempaa ja myös mukavampaa yöpyä edullisessa hotellissa tai huoneistossa.

Hotels.comilla on vain muutama hostel, mutta varausmaksuton hostels.com esittelee kymmeniä hosteleita.

Jos Riiassa haluaa nukkua teltassa tai matkailuautossa, on siellä lähellä keskustaa muutama leirintäalue. Ķīpsala on saari Riian edustalla, ja siellä oleva Riga Camping [kartalla] on toiminnassa toukokuun puolivälistä syyskuun loppupuolelle. Toinen leirintäalue on Riga Riverside Camping [kartalla], joka on vuodesta 2013 asti toiminnassa ollut leirintäalue ja joka Riga Campingin tavoin on parin kilometrin päässä keskustasta.

Camping.info näyttää kaikki Latvian leirintäalueet.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Riiassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Days Hotel Riga VEF

(Brivibas 199c)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Noin neljän kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitseva 131 huoneen edullinen hotelli, joka on hyvä autolla liikkeellä oleville. Hotellilta pääsee raitiovaunulla keskustaan alle vartissa, joten kesäisin tänne voivat tulla muutkin kuin autoilijat. Hotellin varustelutaso ja palvelut ovat ravintolaa ja kylpylää myöten hyviä ja pidettyjä.

Hotel Albert

(Dzirnavu 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeisellä mutta lähes aina rauhallisella tienoolla keskustan uusissa osissa oleva 246 huoneen hotelli, jonka kruunaa sen yläkerroksessa oleva baari. Vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka, ja muutenkin lähistöllä on paljon kaikenlaista mielenkiintoista nähtävyyksistä kauppoihin, ravintoloihin ja konserttisaleihin.

Hotel Edvards

(Dzirnavu 45/47)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskeisellä mutta keskikesälläkin rauhallisena pysyttelevällä tienoolla sijaitseva 20 huoneen hotelli, jolta on vain kilometri vanhaankaupunkiin. Parvekkeet ovat monen mieleen, aamiaista pidetään hyvänä ja pienessä hotellissa on täysin erilainen tunnelma kuin lähistön suurissa hotelleissa. Lähellä on paljon kaikenlaista nähtävyyksistä ravintoloihin, ja tämä on mukavaa ja tyylikästä aluetta hotellille.

Hotel Neiburgs

(Jauniela 25/27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva 55 huoneen hotelli, joka kuuluu kaupungin hienoimpiin. Asiakkailla on ollut hotellista yksinomaan hyviä kokemuksia, ja kuntosali ja kylpylä antavat kaupunkilomalla mahdollisuuden myös aktiivilomaan.

Mercure Riga Centre

(Elizabetes 101)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella mutta vilkkaalla paikalla sijaitseva 143 huoneen hotelli, josta on lyhyt matka rautatieasemalle, Stockmannille, keskustorille ja vanhaankaupunkiin. Läheltä löytyy kaikkea mahdollista, hotellissa on kylpyläpalvelut mutta hivenen rähjäinen ja liikenteeltään vilkas tienoo ei kuulu kaupungin miellyttävimpiin.

Monika Centrum Hotels

(Elizabetes 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä satamaa ja rauhallisten korttien keskellä sijaitseva 80 huoneen hotelli, jolta on noin kilometrin matka vanhaankaupunkiin. Hotelli on kohtuuhintainen ja rahoilleen saa vastinetta, ja tämä on varsin pidetty perushotelli.

Radi un Draugi

(Marstalu 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva pidetty mutta kohtuuhintainen 71 huoneen hotelli, jonka hivenen syrjäinen sijainti varmistaa, että hotellissa voi nukkua kesäöisinkin. Hotelli on siisti perushotelli, johon valtaosa asiakkaista on ollut enemmän kuin tyytyväisiä.

Rixwell Centra Hotel

(Audeju 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva 27 huoneen neljän tähden hotelli, joka on vanhankaupungin hotelliksi kohtuuhintainen. Metelistä on kuitenkin valitettu, ja jos haluaa nukkua kesäyöt ilman korvatulppia, tämä hotelli ei välttämättä ole siihen vuodenaikaan Riian paras.

Tallink Hotel Riga

(Elizabetes 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman vieressä ja vanhankaupungin lähellä sijaitseva 256 huoneen kohtuuhintainen hotelli, joka on muodostunut suomalaisten keskuudessa pidetyksi ja suosituksi majapaikaksi. Tienoo on rauhaton, liikennettä riittää ja lähikadut ovat vähän likaisia ja ankeita, mutta tästä on lyhyt matka kaikkialle ja suuri ostoskeskus ja Stockmann ovat aivan vieressä.

Wellton Centrum Hotel & Spa

(Kaleju 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva hyvin varusteltu 144 huoneen kylpylähotelli, jossa on myös uima-allas. Kylpylää on saunaa myöten kehuttu, mutta jos haluaa kylpylään, siitä voi joidenkin huoneiden yhteydessä joutua maksamaan ylimääräistä. Osa asiakkaista on valittanut metelistä, jota on kuulunut myös muulloin kuin kesäisin.

Wellton Riga Hotel & Spa

(Valnu 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin laitamilla, lähellä keskustoria mutta myös kaikkia vanhankaupungin parhaita paikkoja sijaitseva 174 huoneen kylpylähotelli, jossa on uima-allas. Hotelli on uusi, sen sijainti on saanut paljon kiitosta, mutta parkkipaikka on pieni, eikä tämä välttämättä ole autoilijoille paras mahdollinen hotelli.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti