Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Latvia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Riika
Riika
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Galerija Centrs
Vanhassakaupungissa on yksi Riian näyttävimmistä ostoskeskuksista, jolla on katettu kauppakatu ja muotiliikkeitä, Galerija Centrs.

Ostoksilla Riiassa

Riika on Tallinnan tavoin kaupunki, jonne tullaan varta vasten ostoksille ja jossa on kaupan paljon kaikenlaista sellaista mikä monessa paikassa on hintavaa tai harvinaista. Parhaat ostospaikat ovat vanhassakaupungissa ja sitä reunustavilla alueilla, ja liikkeet ovat Riiassa hyvin avoinna seitsemänä päivänä viikossa ja myös juhlapyhinä.

Riian parhaisiin ostoksiin kuuluvat käsityöt, luonnontuotteet, paikalliset tuotteet, alkoholi- ja tupakkatuotteet, lääkkeet ja muut apteekista saatavat tuotteet. Sieltä voi myös tuoda tuttuja tai vähän eksoottisiakin elintarvikkeita ja muita herkkuja kotiin, eikä Latviaan matkustavan kannata koskaan unohtaa maistella ja tuoda kotiinkin parasta paikallista suklaata eli Laimaa.

Parhaat ostosseudut

Riian parhaat ostospaikat ovat keskustassa. Vanhakaupunki, sen vieressä oleva keskustori lähiympäristöineen ja laajat keskustan uuden puolen korttelit ovat paikkoja, joissa on kaikenlaisia liikkeitä.

Vanhakaupunki

Vanhassakaupungissa on yksi Riian näyttävimmistä ostoskeskuksista, jolla on katettu kauppakatu ja muotiliikkeitä, Galerija Centrs [kartalla]. Sen suojissa on Rimi-valintamyymälä, ja sen ohi kulkevat kadut ovat vanhankaupungin parhaimpiin kuuluvia ostoskatua. Niihin kuuluu pitkä Vaļņu ielaValnu iela -katu, jonka leveä osa kauppakeskuksen jälkeen on kenties kaupungin monipuolisin mutta tavallaan myös tylsin paikka löytää liikkeitä. Toinen ohi kulkeva katu, Audēju ielaAudeju iela on sekin kohtalaisen hyvä katu kaupoiltaan, mutta ne ovat lähinnä turisteille suunnattuja.

Hyviä ostospaikkoja on varsinaisilla vanhankaupungin keskiaikaisilla aukioilla ja niiden liepeillä. Aukioilla on kesäisin ja joskus muulloinkin, etenkin ennen joulua, pääsiäisenä ja joinain muinakin aikoina, kojuja, joista saa käsitöitä, meripihkakoruja ja muita tyypillisiä matkamuistoja. Niitä on hyvä suosia, sillä rahat menevät niille, jotka tuotteista vastaavatkin. PietarinkirkonKojuja Pietarinkirkon ympäristössä [kartalla] ympäristössä on erityisen paljon kojuja ja myyjiä, mutta siellä on etenkin vilkkaina aikoina normaalia korkeampia hintoja. Līvu laukums [kartalla] on toinen keskeinen aukio, jolla on kojuja, ja sen lähistöllä on katuja, joilla on valtava määrä pieniä, lähinnä paikallisia tuotteita myyviä liikkeitä.

Vanhakaupunki ei ole kovin laaja, ja kauppoja tulee siellä vastaan samalla kun muutenkin tutustuu alueeseen. Vanhakaupunki on paikka, jossa voi tehdä monenmoisia ostoksia, mutta osa on turisteille suunnattuja liikkeitä, ja parempia hintoja ja tuotteita tulee vastaan keskustorin ympäristössä ja keskustan uusissa osissa.

Origo-ostoskeskus
Origossa on paljon kaikenlaisia kauppoja, ja se on hyvä vierailupaikka sateella tai talvella.

Keskustorin ympäristö, Stockmann ja Origo

Centrāltirgus eli keskustoriKeskustori on ehdoton vierailupaikka kenelle tahansa. Vaikka se nykyisin on harmillisesti suurtenkin turistiporukoiden kohteena, on siellä yleensä varsin autenttinen tunnelma. Sen viidessä valtavassa hallissa on myynnissä elintarvikkeita ja jonkin verran muuta, ja ulkona on lähinnä hedelmiä ja vihanneksia. Kauppahallien takana on pieni antiikki- ja kirpputori, ja sen vieressä on uzbekistanilainen ravintola [kartalla], josta saa erinomaisia ruokia, kuten lagman-muhennostaLagman-muhennosta. Kauppahallien takana olevassa Spīķeri-osassa on kaikenlaista muutakin, kuten kesäisiä kirpputoreja. Sen tuntumassa on myös kaikenlaista muuta mielenkiintoista, kuten läpi yön avoinna oleva kukkatori ja iltaisin ja öisin pidettävä tuottajatori.

Torin ja sen ympäristön eri hallien ja torien aukioloajat vaihtelevat jonkin verran, mutta monet kauppahallit ja muut parhaat ostospaikat ovat avoinna päivittäin klo 8–18. Keskustori ja kauppahallit ovat lähes aina vilkkaita päiväsaikaan, ja siellä on kahviloita, ravintoloita ja kaikenlaista muuta sellaista mikä useimpia pitää siellä tuntitolkulla. Hallien ympäristössä on paljon kaikenlaista muutakin, ja aluetta kannattaa rohkeasti kierrellä.

Lähellä kauppahalleja ovat myös Stockmann [kartalla], jonne on lyhyt mutta vähän ankea kävelymatka torilta, ja Origo [kartalla], rautatieaseman yhteydessä oleva ostoskeskusOrigo-ostoskeskus. Kumpikin paikka on hyvä katsastaa, vaikka niiden ympäristö kuuluukin keskustan vilkkaimpiin ja luotaantyöntävimpiin osiin.

Keskustan uudet osat (Centrs)

Origolta on hankala siirtyä vilkkaiden katujen yli kohti keskustan uusia osia, jotka ovat vanhastakaupungista katsoen suurten puistoalueiden toisella puolella. Siellä on hyviä liikkeitä, joita voi lähteä vanhastakaupungista varta vasten katsomaan, mutta eniten siellä tulee kierreltyä niiden, joiden majapaikka on näissä varsin miellyttävissä kortteleissa. Osa kaduista on hyvin vilkkaita, mutta alueella on myös monia rauhallisia katuja. Valtaosa kaupoista myy varsin käytännöllistä tavaraa, eikä täälläpäin olen paljon turisteja liikkeellä eikä esimerkiksi käsitöitä kaupan. Keskustan uusissa osissa on muutama ostoskeskus, monta valintamyymälää ja jonkin verran turisteja kiinnostavia kauppoja, joista saa latvialaisia tuotteita ja paikallisesti suunniteltuja tuotteita.

Kauppoja on eniten Elizabetes ielan ja Tērbatas ielanTerbatas ielan tienoita tuntumassa, ja monet niiden sivukadut ovat nekin kaupoiltaan hyviä. Tērbatas ielalla ovat esimerkiksi paikallisia tuotteita myyvä Riija [kartalla] ja Zara. Lähellä rautatieasemaa olevista kaduista Marijas iela [kartalla] on sekin varsin monipuolinen katu, ja sen poikkikatu Dzirnavu iela on yksi alueen pääostoskatuja, jolla on esimerkiksi Galleria Riga -ostoskeskus [kartalla].

Keskustan uuden puolen korttelit ovat pitkiä ja puuduttavia, eivätkä läheskään kaikki kaupat ole siellä avoinna sunnuntaisin. Korttelit ovat varsin vilkkaita päivisin, mutta iltaisin ja viikonloppuisin keskustan uusi puoli on melko rauhallinen. Siellä on hyvä kierrellä lämpimällä ilmalla, mutta huonoilla säillä tai talvella siellä ei ole mukava vaellella. Keskustan uusi puoli on hyvä ostospaikka jos alueella on muutenkin, mutta kaupunkia tuntemattomalle se on aluksi vähän hankala paikka, eikä sieltä ole kovin helppo noin vain mitään mielekästä löytää.

Latvia Travel esittelee Riian ostoksia

Stockmann
Riian suurin tavaratalo on Stockmann, jossa on paljon kaikenlaista, elintarvikkeista vaatteisiin.

Tavaratalot ja ostoskeskukset

Riian suurin tavaratalo on Stockmann [kartalla], jossa on paljon kaikenlaista, elintarvikkeista vaatteisiin. Se on hyvin avoinna päivittäin, ja sen ensimmäinen kerros, jossa ruokakauppa sijaitsee, on avoinna ma–la klo 9–22 ja su klo 10–21 ja muut kerrokset päivittäin klo 10–21.

Stockmannin vieressä, rautatieaseman kummallakin puolella oleva suuri ja matala ostoskeskus on Origo, jonka kellotorniOrigon kellotorni on uuden Riian tunnetuimpia maamerkkejä. Se on avoinna päivittäin klo 10–21, ja siellä on klo 7–24 avoinna oleva Rimi-valintamyymälä. Keskus on kuitenkin hyvin vilkas etenkin alkuillasta kun ihmisiä alkaa saapua rautatieasemalle kotiin lähteäkseen, eikä siellä silloin ole mukava kierrellä. Siellä on hyviä ruokapaikkoja ja kahviloita, ja siellä voi syödä esimerkiksi Lido-itsepalveluravintolassa. Origossa on paljon kaikenlaisia kauppoja, ja se on hyvä vierailupaikka sateella tai talvella.

Keskustan ostoskeskuksista suosituin on Galleria Riga [kartalla], jonka pohjakerroksessa on ruokakauppa. Se on varsin monipuolinen ostoskeskus, siellä on lapsiperheille oma tiedekeskus ja sen 7. kerroksessa on food court -tyylisesti muutama ravintola. Ostoskeskus on avoinna ma–la klo 10–21 ja su klo 10–20, lukuun ottamatta Rimi-ruokakauppaa, joka on avoinna klo 8–23.

Vanhassakaupungissa on yksi hyvä ostoskeskus, Galerija Centrs [kartalla], joka sijaitsee vanhankaupungin vilkkaimpien katujen keskellä. Tämä on tyylikäs ostoskeskus, jossa on erityisen paljon muodikkaita vaatteita ja kenkiä myyviä liikkeitä ja jonka alakerrassa on vanhankaupungin parhaiten varusteltu ruokakauppa. Keskuksessa on mukava olla sateella ja talvella, mutta se on melko vilkas viikonloppuisin. Keskus on avoinna klo 10–21 mutta Rimi on avoinna klo 8–22.

Elintarvikeostoksilla Centraltirgus-kauppahallissa
Centrāltirgus eli keskustori on hyvä paikka tehdä elintarvikeostoksia.

Elintarvikeostoksilla: Kauppahallit, torit ja valintamyymälät

Riiassa ei ole vaikea löytää kioskeja ja kauppoja, joista saa elintarvikkeita. Paras paikka hakea elintarvikkeita ja nauttia aidosta paikallisesta tunnelmasta on keskustori. Suuria valintamyymälöitä on parhaiten muualla kuin vanhassakaupungissa, ja kaikkialla kaupungissa niitä on ostoskeskusten alakerroissa. Pieniä ruokakauppoja ja kioskeja on paljon ja niitä on avoinna öisinkin.

Centralais food court
Centrāltirgus-keskustorin Centralais on food court -tyylinen paikka syödä ja juoda. Siellä on monipuolisesti erilaisia ruokia tarjolla.

Centrāltirgus [kartalla] eli keskustori on hyvä paikka tehdä ostoksia päivittäin klo 8–18. Se on paikka, jonne voi tulla kesät talvet, siellä on aina eniten kaupan meneillään olevan vuodenajan tuotteita ja siellä voi myös syödä, juoda kahvit tai ottaa ryypyn. Sen uusin täky, joka tosin on lähinnä turisteille suunnattu, on Centralais, joka on food court -tyylinen paikka syödä ja juoda. Siellä on monipuolisesti erilaisia ruokia tarjolla, ja sen baareista saa pienpanimo-oluita ja kaikenlaista muuta varsin modernia ja yllätyksetöntä.

Valintamyymälöitä on edellä mainittujen ostoskeskusten yhteydessä ja jonkin verran muuallakin. Vanhassakaupungissa on nykyään muutama valintamyymälä, kuten Mustapään talon lähellä oleva Rimi "Grēcinieku" (Grēcinieku 22) [kartalla], joka on avoinna klo 7–23.

Keskustan uudella puolella on enemmän ruokakauppoja, mutta niistäkin monet ovat Rimejä. Barona Centrs -ostoskeskuksessa [kartalla] on Rimi, joka on avoinna klo 8–23.

Aivan sen vieressä on Maxima-ketjun kauppa (Ģertrūdes iela 33/35), joka on avoinna päivittäin klo 22 asti.

Kaikkialla Riiassa on paljon kioskeja ja jonkin verran pieniä kauppoja. Etenkin vanhassakaupungissa ne ovat melko kalliita, ja niitä kannattaa käyttää vain hätätapauksessa. Yleisin kioski on Narvesen, josta saa ostettua matkalippuja julkisiin liikennevälineisiin.

Tehtaanmyymälät ja outlet-keskukset

Keskustan uusien osien Outlet Bazaar (Brīvības iela 72) [kartalla] on paikka, josta saa tunnettujen brändien tuotteita kymmenien prosenttien alennuksilla. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan ole olleet tarjontaan tyytyväisiä, joten sinne ei kannata lähteä turhan suurin toivein.

Laima-suklaan myymälä
Suklaa ja etenkin riikalainen Laima on ehdoton ostos.

Mitä Riiasta kannattaa ostaa?

Riiasta ostetaan lähinnä tuotteita, jotka Suomessa ovat kalliita tai harvinaisia, ja näihin kuuluvat käsityöt, luonnontuotteet, alkoholit ja tupakkatuotteet. Lähes kaikki on kuitenkin Riiassa kotimaata edullisempaa, joten sieltä voi tuoda kotiin kaikenlaista, jos vain viitsii kierrellä kaupunkia ja katsella tuotteita eri paikoissa. Vaikka ostoskeskuksissa ja vanhassakaupungissa on tuotteita tarjolla hyvin valikoimin ja hinnoin, ovat pienet liikkeet, torit ja kojut Riiassa usein hinnoiltaan parempia ja tuotteiden taso on parempi.

Alkoholiostokset

Alkoholia voi hyvin ostaa normaaleista valintamyymälöistä, joissa on yleensä tarjolla laaja valikoima kaikenlaisia juomia. Viinit ovat Viroa edullisempia mutta suhteessa kalliimpia kuin muut alkoholijuomat. Vodka on lähes poikkeuksetta edullisinta, ja sen valikoimat ovat laajat ja monipuoliset.

Tarjoukset laskevat hintoja melkoisesti, joten niitä katselemalla voi säästää paljonkin rahaa. Tarjolla on sekä paikallisia että ulkomaisia juomia, ja Riiasta voi löytää kaikenlaisia niin tuttuja kuin tuntemattomiakin juomia ja merkkejä.

Jos haluaa maistaa paikallista erikoisuutta, joka on Latvian oma ”Vana Tallinn”, on 1700-luvulta peräisin oleva ”Riga Black Balsam” erinomainen ostos. Sitä voi ottaa vaikka kahvin kanssa, mutta se on vahvaa (45 %) eikä kaikkien mieleen.

Jos alkoholia haluaa nähdä normaalia paremmin valikoimin, haluaa kysellä kaikenlaista tai sitten vain ei halua mennä valintamyymälään jonottamaan, on Riiassa melkoinen määrä erikoismyymälöitä. Niitä on vanhassakaupungissa useita, ja esimerkiksi aivan pääkallopaikalla (Audēju iela 1) [kartalla] oleva Alkomarket on oiva liike. Sitä lähes vastapäätä on toinen alkoholiliike eli Latvijas Balzams, jolla on myös piste vanhankaupungin pääostoskadulla (Vaļņu iela 21) ja keskustan uuden puolen parhailla paikoilla (Dzirnavu iela 37) [kartalla]. Tyypillinen aukioloaika alkoholipuodille on klo 9–22.

Matkamuistoja myyvä koju
Meripihkatuotteet ovat Latviassa hyviä ostoksia, ja kojut myyvät niitä kesäisin kaikkialla vanhassakaupungissa.

Muut tyypilliset latvialaiset tuotteet

Meripihkatuotteet ovat Latviassa hyviä ostoksia, ja niitä voi katsella monessa eri paikassa. Kojut myyvät niitä kesäisin kaikkialla vanhassakaupungissa, niitä saa monesta liikkeestä mutta jos haluaa nähdä kunnolla niitä ja mahdollisesti ottaa selvää joistain seikoista, on vanhassakaupungissa erikoisliikkeitä. Yksi sellainen on meripihkakoruihin erikoistunut liike (Tirgoņu iela 17) [kartalla], ja toinen hyvä osoite on, kuten niin monen tuotteen kohdalla, Vaļņu iela, jolla etenkin kesäisin on paljon meripihkaa ja muistakin tuotteita myyviä kojuja.

Erilaiset luonnontuotteet, jotka ovat paikallista perää, ovat Riiassa hyviä ostoksia. Niihin kuuluvat kosmetiikkatuotteet ja jotkin elintarvikkeet, etenkin hunaja. Elintarvikkeita, hunajaa, jonkin verran kosmetiikkatuotteitakin ja kaikenlaista muuta, ehdottomasti paikallista perää olevia tuotteita tulee vastaan keskustorilla, joka on päivittäin kaikkein paras ostospaikka ja jonka valikoima on hyvä katsastaa.

Paras liike kosmetiikkatuotteille, saippuoille ja rasvoille on Stenders, jolla on pisteitä eri puolilla kaupunkia. Vanhassakaupungissa yksi liike on Galerija Centrs -ostoskeskuksessa, toinen Līvu laukums -aukiolla (Laipu iela 1). Jos hunajaa haluaa erikoisliikkeestä, on Medus (Jāņa iela 16/1) [kartalla] hyvä paikka vierailla.

Suklaa ja etenkin riikalainen Laima on ehdoton ostos, ja sitä voi ostaa normaalista liikkeestä, kioskeista ja monista muitakin paikoissa. Verkkosivuilla on kuitenkin erikoisliikkeiden osoitteita, ja ne ovatkin parhaita paikkoja nähdä kaikkein hienoimpia suklaita. Esimerkiksi osoitteessa Kaļķu iela 28 [kartalla] on yksi yhtiön erikoisliikkeistä, joka on kuuluisan Laima-kellon vieressä. Hienoin erikoisliike on suklaamuseon yhteydessä, raitiovaunulinjan 11 pysäkillä ”Laima”, osoitteessa Miera iela 22 [kartalla].

Skandityylin esikuvakseen ottanut latvialainen muotoilu ja suunnittelu on kovassa kurssissa, ja sitä myyvissä erikoisliikkeissä kannattaa vierailla. Niitä on siellä täällä, mutta parhaat ovat keskustan uusissa osissa. Riija (Tērbatas iela 6/8) [kartalla] on muulloin kuin sunnuntaisin yksi parhaita liikkeitä. Samantyylinen paikallista tuotantoa myyvä liike samoilla seuduilla on Muhamors (Baznīcas iela 14) [kartalla].

Jos käsilaukut kiinnostavat, erinomainen vierailupaikka on Una Vita (Lāčplēša iela 87B) [kartalla] keskustan uudella puolella, lähellä rautatieasemaa mutta vähän syrjällä.

Musiikki on yksi tärkeimpiä latvialaisen elämän kulmakiviä, ja Riiasta saa paitsi paikallista musiikkia ja perinteistä musiikkia myös musiikkia vinyylilevyllä, normaalia paremmin valikoimin. Keskeinen liike, jossa on paljon vinyyliä, on Upe (Vaļņu iela 26) [kartalla].

Like a Local esittelee Riian liikkeitä

Galerija centrs
Liikkeet ovat Riiassa hyvin avoinna, ja siellä voi tehdä ostoksia aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa.

Hintataso ja aukioloajat

Vertailujen mukaan Riiassa on kotimaata selvästi edullisempaa. Monet tuotteet maksavat puolet siitä mitä Suomessa, ja osa tuotteista on sitäkin halvempia. Erityisen edullisia ovat alkoholit, elintarvikkeet, paikalliset perustuotteet ja tupakkatuotteet, jotka eivät kuitenkaan ole lähelläkään sitä hintaa kuin ne olivat vuosikymmen sitten. Aski tupakkaa maksaa 3–4 euroa, ja edullisimmillaan viinaa saa litran 8–10 eurolla. Alkoholi on yleensä parhaissa hinnoissa tavallisissa suurissa valintamyymälöissä tarjouksessa, ja monissa erikoisliikkeissä, joissa valikoimat ovat hyvät ja laajat, hinnat ovat jonkin verran korkeampia ja tarjoukset ovat harvinaisempia.

Liikkeet ovat Riiassa hyvin avoinna, ja siellä voi tehdä ostoksia aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa. Ostoskeskukset ovat avoinna esimerkiksi klo 10–21, mutta ne voivat avata ovensa jo klo 9 tai sulkea vasta klo 22. Ne voivat sunnuntaisin ja juhlapyhinä olla jonkin verran lyhyemmän aikaa avoinna ja sulkea ovensa jo tuntia aikaisemmin.

Valintamyymälät ovat usein avoinna klo 8–22, mutta nekin voivat sunnuntaisin olla avoinna hivenen rajallisemmin. Pienemmät liikkeet vanhassakaupungissa ja keskustan uudella puolella ovat avoinna hivenen rajallisemmin, esimerkiksi klo 10–19 ja osa klo 20 asti, ja yleisesti ottaen vanhankaupungin pikkuputiikeissa kannattaa vierailla jo päivällä.

Sunnuntaisin ostoskeskukset, tavaratalot, keskustori ja monet liikkeet vanhassakaupungissa on avoinna normaalisti. Keskustan uudella puolella ja muualla kaupungissa pienet liikkeet eivät yleensä ole avoinna sunnuntaisin, mutta kauppakeskukset ja valintamyymälät ovat.

Sellaisina aikoina kuin pääsiäisenä monet kaupat ovat avoinna, ja pääsiäisen aikana kaikki toimii suhteellisen normaaliin tyyliin. Suuret liikkeet, ostoskeskukset, keskustori ja vanhankaupungin liikkeet ovat yleensä normaalisti pääsiäisenä avoinna.

Centraltirgus
Keskustorilla ja sen kauppahalleissa käteinen on usein paras ja joskus ainoa mahdollinen maksutapa.

Valuutta, pankkiautomaatit ja maksukortit

Latviassa on tätä nykyä käytössä euro, ja turvalliseen Riikaan niitä on hyvä ottaa matkaan tarpeen mukaan. Rahojaan ei kuitenkaan kannata näytellä saati levitellä, tungoksissa kannattaa olla tarkkana ja jos on liikkeellä yöaikaan, kannattaa käyttää ensisijaisesti käteistä ja vältellä luotto- ja tai debit-kortin käyttämistä baareissa ja yökerhoissa.

Pankkiautomaatteja Riiassa on melkoinen määrä, niin että niiden löytäminen ei tuota ongelmia. Runsaasti automaatteja on vanhankaupungin pääkaduilla (etenkin Vaļņu iela), kauppahallien ja linja-autoaseman ympäristössä ja Stockmannin ja sen vieressä olevan rautatieaseman ja Origo-ostoskeskuksen yhteydessä ja ympäristössä.

Maksukortteja voi Riiassa kuten muuallakin Latviassa käyttää monessa paikassa, ja kotimaan tavoin myös kioskeissa ja pieniä ostoksia voi maksaa kortilla. Korttien kanssa kuitenkin kannattaa olla tarkkana, sillä nykyisin etenkin debit-ominaisuuden käyttämiseen liittyy riskejä. Luottokortti on turvallisempi käyttää paitsi netissä myös liikkeissä, sillä kun tililtä kerran lähtee rahaa on sitä vaikea enää saada takaisin. Erityisen varovainen korttien kanssa saa olla baareissa, yökerhoissa ja epämääräisen näköisissä hotelleissa ja muissa majapaikoissa. Käteistä rahaa on hyvä olla mukana, sitä kannattaa monessa paikassa käyttää ja esimerkiksi keskustorilla ja sen kauppahalleissa käteinen onkin usein paras ja joskus ainoa mahdollinen maksutapa. Isoissa liikkeissä, kauppakeskuksissa, apteekeissa, alkoholiliikkeissä ja muissa vanhankaupungin ja sen ympäristön liikkeissä voi hyvin käyttää korttia maksuvälineenä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Keskustorilta saa aivan ihania ja edullisia, todella monenlaisia kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä puoleen hintaan ja jopa alle Suomeen verrattuna. Leivosten rakastajalle paikka on myös paratiisi. Testasin vaikka minkälaisia leivoksia.
Lisäksi Maxima-lähimarketista ostin kasat halvaa kotiin ihan pilkkahintaan ja sekin on jopa Suomessa myytävää parempaa. /Tuore Riika-fani

Suosittelisin matkamuistoksi myös lämpimiä ja taidokkaita kirjoneulelapasia, joista Latvia on maailmalla kuuluisa. /Katri

Hei, vanhasta kaupungista - muistaakseni Valnu Ielalta - löytyi mainio kirppis, josta sai ostaa kilohinnalla (16 euroa/kg) kotitekoisia/vähän käytettyjä vaatteita. Meidän muotitietoiset teinit löysivät sieltä molemmat kassillisen persoonallisia vaatteita. /Minna

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti