Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Salzburg
Salzburg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Suomesta Las Palmasiin ja muualle Gran Canarian saarelle siirrytään lentämällä Gran Canarian lentoasemalle. Linja-autot kulkevat melko laajassa Las Palmasissa kaikkialle, mutta turistille näille vihreille busseille on käyttöä lähinnä lentokenttämatkoilla ja kaupungin kahden pääosan välillä siirtymiseen.
koristekuva Valtaosa suomalaisista matkustajista lentää Edinburghiin, ja lentoasema sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Edinburghiin voi matkustaa myös laskeutumalla jollekin muulle lentoasemalle, ja niistä Glasgow on kaikkein helpoimman matkan päässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Salzburg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Sacher uudella puolella
Keskustan uudella puolella on melkoinen määrä majapaikkoja, ja se on suosituin ja hinta-laatusuhteeltaan paras paikka yöpyä.

Miltä alueelta ja mikä hotelli Salzburgissa kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Salzburgin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Salzburg on lähes ympäri vuoden kiireinen matkustuskaupunki, ja ympäri vuoden sen hotellien hintataso on melko korkea. Mikäli vain on mahdollista, matka kannattaa tehdä silloin kun Salzburg ei ole suosituimmillaan, ja ympäri vuoden hotellivaraukset on järkevää tehdä useita viikkoja ennen matkan alkamista.

Salzburgissa on muutama hostel-tyylinen majapaikka, joissa voi yöpyä edullisemmin kuin varsinaisissa hotelleissa, ja niistä saa pedin alkaen 15–20 eurolla. Edullisimmat kahden hengen huoneet edullisimmissa hotelleissa alkavat noin 50 eurosta, ja keskihintainen hotelli Salzburgissa maksaa 70–100 euroa yöltä. Kalliit hotellit, joista osa on vanhassakaupungissa, maksavat melkoisesti, niin että hienoimmista hotelleista saa huoneen hyvällä tuurilla alle 200 eurolla.

Kalleimmat hotellit ovat vanhassakaupungissa, mutta keskustan uudella puolella on paljon erilaisia ja erihintaisia hotelleja ja myös hosteleita. Sellaiset ajankohdat kuin joululoma etenkin vuoden ensimmäisen viikon osalta, koko kevättalvi ja etenkin helmi-maaliskuu, jolloin Salzburgin ympäristöön tullaan laskettelemaan, heinä-elokuu ja lokakuun lomaviikot tuovat normaalia enemmän ihmisiä kaupunkiin. Näistä syyslomat ovat suurin arvoitus, mutta tällöin kymmenet tuhannet itävaltalaiset ja saksalaiset vyöryvät Salzburgin ympäristöön, joskaan he eivät välttämättä tuki Salzburgin keskustan hotelleja.

Kiireisimpinä ajankohtina hotellivaraus kannattaa tehdä kuukausia etukäteen ja kannattaa myös varautua maksamaan ainakin jonkin verran enemmän kuin muina matkustusaikoina. Kaikkein kallein ja rasittavin ajankohta matkustaa Salzburgiin tutustumaan nähtävyyksiin ja kiertelemään keskustaa on keskikesä, jota välttelevä pärjää jo pitkälle.

Majoituksen löytäminen Salzburgista

Salzburgissa on käytännössä kaksi kaupunginosaa, jotka ovat halutuimpia majapaikalle, eikä niiden välillä ole lyhyen etäisyyden takia kovin paljon eroa.

Hotelli vanhassakaupungissa Judengasse-kadulla
Vanhaankaupunkiin majoittuvan on hyvä varautua siihen, että hotellin ympäristö on melko tukossa ainakin päiväsaikaan. Muulloin kuin keskikesällä vanhankaupungin kujat ovat kuitenkin lyömätön paikka hotellille.

Altstadt

Vanhakaupunki (Altstadt) on alue, jolla valtaosa nähtävyyksistä ja muusta tärkeästä sijaitsee. Sen kauniit kujat, upeat barokkityyliin rakennetut talot ja kirkot ja huippuluokan tarjonta ravintoloista upeisiin kauppoihin vetävät puoleensa valtavan määrän turisteja. Vanhankaupungin kadut ovat teoriassa tunnelmallisin alue majapaikalle, mutta käytännössä siellä ei kovin paljon hotelleja tai muita majapaikkoja ole.

Jos haluaa yöpyä vanhassakaupungissa oikein pääkallopaikalla, on kävelykatu Getreidegasse siihen takuuvarma valinta, ja myös jotkin muut kadut kuten Goldgasse ovat unohtumattomia osoitteita. Vanhaankaupunkiin majoittuvan on hyvä varautua siihen, että hotellin ympäristö on melko tukossa ainakin päiväsaikaan, mutta toisaalta alkuillasta Salzburg hiljenee ja ainakin muulloin kuin keskikesällä iltaisin vanhankaupungin kujat ovat lyömätön paikka hotellille.

Vanhaankaupunkiin mielivien on hyvä olla tietoisia siitä, että hotellit siellä ovat huomattavasti kalliimpia kuin joen toisella puolella olevassa keskustan uudessa osassa, ja tänne on vaikea majoittua alle 100 eurolla per yö. Tämän sivun hotelleista vanhassakaupungissa sijaitsevat Altstadthotel Kaserbräu, Arthotel Blaue Gans ja Boutiquehotel am Dom.

Neustadt

Lyhyen matkan päässä, Salzachjoen toisella puolella, sijaitsevat keskustan uudet korttelit (Neustadt), joista tosin joenrannalla olevat ovat samaa vanhaa tyyliä kuin vanhankaupungin puolellakin. Majapaikkoja keskustan uudella puolella on melkoinen määrä, ja se on suosituin ja hinta-laatusuhteeltaan paras paikka yöpyä.

Keskustan uudella puolella on sellaisia upeita nähtävyyksiä kuin Mirabell-puisto, siellä on useita konserttisaleja ja myös kaikenlaista muuta nähtävää, Mozartin asuintalosta kauniiseen hautausmaahan. Sen ostoskadut ovat yhtä hyviä kuin vanhassakaupungissa, ja samoilla kaduilla on erinomaisia, vanhaakaupunkia edullisempia ravintoloita. Neustadt on varsin menevä paikka myös iltaisin, ja sieltä on mahdollista lähteä rautatieaseman kautta päiväretkelle.

Giselakai-katu keskustan uusissa osissa
Suosituin ja hinta-laatusuhteeltaan paras paikka yöpyä on keskustan uusissa kortteleissa (Neustadt) Salzachjoen toisella puolella, missä on melkoinen määrä majapaikkoja.

Neustadt on laaja alue, mutta vanhastakaupungista katsoen sen syrjäisimmistä osista, joissa Hotel Mozart sijaitsee, on vain vartin kävelymatka vanhaankaupunkiin. Tämän sivun hotelleista Gästehaus im Priesterseminar Salzburg, Hotel Amadeus, Hotel Mozart, Hotel Schwarzes Rössl, Star Inn Hotel ja Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz sijaitsevat Neustadtin alueella.

Muut kaupunginosat ja Salzburgin ympäristön hiihtäjille tarkoitetut hotellit

Salzburgin muissa osissa on hotelleja, ja kaupungissa tietysti erikoistapauksessa voi ajatella yöpymistä muuallakin. Messukeskuksella on jonkin verran hotelleja, mutta ne ovat melko kalliita ja messukeskukselle pääsee keskustasta nopeasti bussilla. Hiihtämään lähtevien on mahdollista varata hotelli, joka on erityisen hyvä laskettelijoille ja murtomaahiihtäjille. Niitä on jonkin verran keskustan tuntumassa, mutta myös muualla Salzburgin maakunnassa ja jopa Saksan puolella.

Hostelit ja muut edullisimmat vaihtoehdot

Hostelit eli Suomessa aikoinaan retkeilymajoiksi kutsutut majapaikat ovat maailmalla suosittuja, ja saksankieliset ovat tunnetusti olleet ahkeria hostelien käyttäjiä. Kaikenlaiset saksankieliset matkailijat käyttävät hosteleita, mutta myös englanninkieliset ja monet muutkin ovat mieltyneet näihin edullisiin ja rentoihin majapaikkoihin. Yleisesti ottaen nuoret eli alle 30-vuotiaat ovat ahkerimpia hostelien käyttäjiä, mutta niissä on muunkin ikäisiä ja Salzburgissa hotellien hintavuuden takia ne ovat suosittuja kaikenlaisten ihmisten keskuudessa.

Hostelit ovat yksinkertaisempia majapaikkoja kuin hotellit, niissä on vähän mitään designia mutta niissä on kohtalaisen hyvät palvelut, langaton netti ja sellaisia bonuksia kuin Sound of Music -elokuvan esittäminen joka ilta. Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa usein nukkuu 4 henkeä, ja niissä on myös yksityishuoneita ainakin yhdelle ja kahdelle hengelle ja joskus myös isommille porukoille. Hostelit ovat tottuneet kaikenlaisiin ryhmiin, ja niissä voi ajatella isonkin ryhmän pystyvän yöpymään samoissa huoneissa.

Salzburgissa hostelit ovat keskustassa, lähinnä Neustadtissa, ja hosteleissa kaikki on hyvin siistiä ja toimivaa. Varteenotettava hostel Salzburgissa on esimerkiksi ketjuhostel A&O, jossa on huoneita paitsi yhdelle hengelle myös perheille. Toinen ketjuhostel on Meininger, joka on jo hotellin tasoa, eikä yksittäinen matkustaja voi siellä majoittua yhteismajoitushuoneeseen mutta toisaalta 5 hengen ryhmä voi. Hyvä hostel keskustan uudella puolella on myös Yoho, jonka kanttiinista saa hyviä ruokia ja juomia ja jossa näytetään Sound of Music joka ilta. Lisää hosteleita ja muita edullisia vaihtoehtoja voi katsella varausmaksuttomasta hostels.comista.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Salzburgissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Altstadthotel Kasererbräu

(Kaigasse 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva, alueen muuhun tarjontaan verrattuna varsin kohtuuhintainen vaihtoehto, jonka 45 huonetta on sisustettu kaikki eri tavalla.

Arthotel Blaue Gans

(Getreidegasse 41–43)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin pääkadun varrella oleva loistoluokan hotelli, jossa yöpyvä nauttii kaikesta Salzburgin parhaasta annista modernisti sisustetuissa huoneissa.

Boutiquehotel am Dom

(Goldgasse 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin harvoja keskihintaisia vaihtoehtoja, joka on hieno ja silti varsin hintava vaihtoehto yhdellä kaupungin parhaista ostoskaduista, lähellä kaikkea mahdollista. Hotelli on modernisti sisustettu, eivätkä läheskään kaikki innostu sen huoneista.

Gästehaus im Priesterseminar Salzburg

(Dreifaltigkeitsgasse 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty mutta kohtuuhintainen 47 huoneen hotelli keskustan uuden puolen kortteleissa, jotka ovat lähellä jokea ja vanhaakaupunkia.

Hotel Amadeus

(Linzergasse 43–45)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty kohtuuhintainen 26 huoneen hotelli keskustan uudella puolella, missä on kaikkea nähtävyyksistä ravintoloihin ja yöelämään. Vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka, ja sijainti on saanut paljon hyvää palautetta.

Hotel Mozart

(Franz-Josef-Strasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen kohtuuhintaisista hotelleista tämä on yksi huoneiltaan tilavimmista ja näyttävimmistä, ja sijainti lähellä monia ravintoloita, illanviettopaikkoja ja vanhaakaupunkia on rauhallisen mukava.

Hotel Schwarzes Rössl

(Priesterhausgasse 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen kortteleissa, lähellä jokea, hyvin kohtuuhintainen 50 huoneen hotelli, jonka yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa saa rahoilleen hyvin vastinetta.

Star Inn Hotel

(Richard-Mayr-Gasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen vanhoissa kortteleissa, eräillä parhailla mahdollisilla paikoilla, sijaitseva 71 huoneen hotelli, jossa sijainnin lisäksi on pidetty erinomaisesta palvelusta ja hotellin modernista tunnelmasta.

Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

(Wolf-Dietrich-Strasse 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella sijaitseva 40 huoneen kylpylähotelli, jonka yksinkertaisesti sisustetut huoneistot ovat melko tilavia. Lähistöllä on paljon ravintoloita, kauppoja ja yöelämää, ja vanhaankaupunkiin kävelee 10 minuutissa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti