Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Salzburg
Salzburg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Salzburg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Sacher uudella puolella
Suosituin ja hinta-laatusuhteeltaan paras paikka yöpyä on keskustan uusi puoli, jolla on melkoinen määrä majapaikkoja.

Miltä alueelta ja mikä hotelli Salzburgissa kannattaa valita

Kaiken kaikkiaan Salzburg ei hienoudestaan huolimatta ole mikään huippukallis kaupunki, ja siellä voi yöpyä kenties vähän edullisemmin kuin voisi kuvitella. Jotkin ajankohdat kuten talvilomien viikot ja ylipäätään kevättalvi ovat normaalia vilkkaampia ajankohtia, ja tällöin huoneesta voi joutua maksamaan normaalia enemmän.

Majapaikkoja löytyy eniten läheltä jokea sen kummaltakin puolelta, ja kaikkein eniten majapaikkoja on keskustan uudella puolella, jossa on muutama paitsi hotelleiltaan myös muilta palveluiltaan erinomainen katu ja myös rautatieaseman tienoo, joka on kätevä majapaikalle.

Jos Salzburgissa ei halua maksaa reilua 60 euroa huoneesta, voi siellä yöpyä hostelissa edullisemmin. Melkoinen valikoima erilaisia majapaikkoja on niille, jotka ovat halukkaita maksamaan huoneestaan reilut 80 euroa.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Salzburg on lähes ympäri vuoden vilkas matkustuskaupunki, ja ympäri vuoden sen hotellien hintataso on melko korkea. Jos voi joustaa, kannattaa Salzburgiin lähteä vähemmän suosittuna ajankohtana, ja hyvin suosittuja ja hintavia ajankohtia ovat helmi- ja maaliskuu, keskikesä ja joululoma. Mikäli vain on mahdollista, matka kannattaa tehdä silloin kun Salzburg ei ole suosituimmillaan.

Hotelli kannattaa varata kuukausi pari ennen matkan alkamista, joskin sellaisina kuukausina kuin marras- ja huhtikuussa vierailijoita on sen verran vähän, että matkan voi tehdä lyhyellä varoajallakin. Majapaikkavaraus kannattaa aina tehdä heti sen jälkeen kun on varannut lennot, ja ennen lentolippujen ostamista kannattaa varmistaa että omaan matkakassaan sopivia majapaikkoja löytyy matkustusajankohtana.

Salzburgissa on muutama hostel-tyylinen majapaikka, jossa voi yöpyä edullisemmin kuin varsinaisissa hotelleissa, ja niistä saa pedin alkaen noin 20 eurolla ja kahden hengen huoneen. Hotellihuoneiden hinnat ovat Salzburgissa kohonneet, mutta siellä on keskustassakin hyvä määrä 60–70 euroa maksavia huoneita. Jos sijoittaa 70–80 euroa, on valikoimaa huomattavasti enemmän ja huoneiden taso alkaa olla enemmän kuin kelvollinen. Edullisimmat neljän tähden hotellihuoneet maksavat alimmillaan jonkin verran alle 100 euroa, ja varsinaiset hienot hotellit, jotka voivat olla keskellä vanhaakaupunkia tai muulla erinomaisella paikalla, maksavat suurin piirtein 150 euroa. Huoneiden keskihinnan voi ajatella olevan jossakin vähän alle 100 eurossa, ja keskimäärin Salzburgista saa hyvää tasoa ja erinomaisen aamiaisen maksamalla kahden hengen huoneesta 80–100 euroa per yö.

Vilkkaimmat matkustusajat

Salzburg on vilkas paikka monina vuodenaikoina, ja näinä aikoina huoneiden hinnat nousevat ja hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat täytyy varata pari kuukautta ennen matkaa. Varsinainen sesonkiaika alkaa joulukuussa, jolloin siellä on joulumarkkinoita ja laskettelukeskukset ovat täydessä iskussa. Joululoma tuo aina tammikuun puoliväliin asti normaalia enemmän vierailijoita, mutta tammikuun loppupuoli ja helmikuun alkupuoli voivat olla normaalia väljempiä aikoja vierailla talvisessa Salzburgissa. Tosin tammikuun lopun Mozartin syntymäjuhla on ajankohta, jolloin yleensä on konsertteja ja muita tapahtumia. Kevättalvi helmikuun puolivälin jälkeen aina maaliskuun puoliväliin, jolloin hiihtokausi alkaa lähestyä loppuaan, on talven miellyttävin ja suosituin aika lähteä Salzburgiin ja muualle Alpeille.

Pääsiäinen on yleensä melko vilkas ajankohta, sillä silloin on konsertteja jo ennen pääsiäistäkin. Ylipäätään Salzburgissa on paljon tapahtumia, jotka tuovat normaalia enemmän ihmisiä kaupunkiin, ja näiden joukossa on lukuisia musiikkifestivaaleja. Syyskuu onkin elokuuta parempi ajankohta vierailla Salzburgissa, ja myös lokakuu on kuukausi, jolloin usein on hyviä säitä ja lämmintä mutta ei tuhottomasti vierailijoita.

Majoituksen löytäminen Salzburgista

Salzburgissa on käytännössä kaksi kaupunginosaa, jotka ovat halutuimpia majapaikalle, eikä niiden välillä ole lyhyen etäisyyden takia kovin paljon eroa. Nämä ovat vanhakaupunki ja keskustan uusi puoli, joka on joen toisella puolella. Molemmissa kaupunginosissa on paljon majapaikkoja, ja nyrkkisääntönä kummallakin joenrannalla voidaan pitää sitä, että mitä lähempänä majapaikka on jokea, sitä lähempänä on paljon vierailu- ja majapaikkoja.

Hotelli vanhassakaupungissa Judengasse-kadulla
Vanhankaupungin kadut ovat teoriassa tunnelmallisin alue majapaikalle, mutta käytännössä siellä ei kovin paljon hotelleja tai muita majapaikkoja ole.

Altstadt

Vanhakaupunki (Altstadt) on alue, jolla valtaosa nähtävyyksistä ja muusta tärkeästä sijaitsee. Sen kauniit kujat, unohtumattomat barokkityyliin rakennetut talot ja kirkot ja huippuluokan tarjonta ravintoloista upeisiin kauppoihin vetävät puoleensa valtavan määrän turisteja. Vanhankaupungin kadut ovat teoriassa tunnelmallisin alue majapaikalle, mutta käytännössä siellä ei kovin paljon hotelleja tai muita majapaikkoja ole. Onkin yleisempää majoittua joen toisella puolelle lähelle jokea, sillä sieltä voi alle viidessä minuutissa siirtyä vanhankaupungin kujille.

Jos haluaa yöpyä vanhassakaupungissa oikein pääkallopaikalla, on kävelykatu GetreidegasseGetreidegasse [kartalla] siihen takuuvarma valinta, ja myös jotkin muut kadut kuten Goldgasse ovat unohtumattomia osoitteita. Vanhaankaupunkiin majoittuvan on hyvä varautua siihen, että hotellin ympäristö on melko tukossa ainakin päiväsaikaan, mutta toisaalta alkuillasta Salzburg hiljenee ja ainakin muulloin kuin keskikesällä iltaisin vanhankaupungin kujat ovat lyömätön paikka hotellille.

Vanhaankaupunkiin mielivien on hyvä olla tietoisia siitä, että hotellit siellä ovat huomattavasti kalliimpia kuin joen toisella puolella olevassa keskustan uudessa osassa, ja tänne on vaikea majoittua alle 100 eurolla per yö.

Huomionarvoinen seikka on se, että Salzburgissa on paljon hotelleja, joiden nimessä on Altstadt eli vanhakaupunki mutta jotka eivät sijaitse varsinaisen vanhankaupungin alueella. Monet niistä sijaitsevat toisella puolella jokea, jossa on melko vanhoja kortteleita mutta jossa ei ole lainkaan samanlaista tunnelmaa kuin Alter Marktin tuntumassa.

Tämän sivun hotelleista vanhassakaupungissa sijaitsevat Altstadthotel Kaserbräu, Arthotel Blaue Gans ja Boutiquehotel am Dom.

Neustadt

Vanhastakaupungista katsoen lyhyen matkan päässä, Salzachjoen toisella puolella sijaitsevat keskustan uudet korttelit (Neustadt), joista tosin joenrannalla olevat ovat samaa vanhaa tyyliä kuin vanhankaupungin puolellakin. Majapaikkoja keskustan uudella puolella on melkoinen määrä, ja se on suosituin ja hinta-laatusuhteeltaan paras paikka yöpyä. Tällä alueella on paljon hotelleja, joiden nimessä on Altstadt eli vanhakaupunki, mutta ne ovat kuitenkin suhteellisen vanhoissa kortteleissa lähellä hautausmaata, jolle esimerkiksi Mozartin isä Leopold on haudattu.

Giselakai-katu keskustan uusissa osissa
Keskustan uudet korttelit (Neustadt) sijaitsevat vanhastakaupungista katsoen lyhyen matkan päässä, Salzachjoen toisella puolella.

Keskustan uudella puolella on sellaisia upeita nähtävyyksiä kuin Mirabell-puisto, siellä on useita konserttisaleja ja myös kaikenlaista muuta nähtävää, Mozartin asuintalosta kauniiseen hautausmaahan. Sen ostoskadut ovat yhtä hyviä kuin vanhassakaupungissa, ja samoilla kaduilla on erinomaisia, vanhaakaupunkia edullisempia ravintoloita.

Neustadt on varsin menevä paikka myös iltaisin, ja sieltä on mahdollista lähteä rautatieaseman kautta päiväretkelle. Rautatieaseman ympäristö [kartalla] on hyvää maastoa majapaikalle, sillä sille on mutkatonta saapua bussilla lentoasemalta ja sille voi myös saapua junalla tai kaukolinjan bussilla. Rautatieaseman ympäristöstä on melko lyhyt matka moneen paikkaan, ja alueella on jonkin verran kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Jos haluaa majoittua alueelle, jolla on paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja, kannattaa olla lähellä pääkatua (Linzer Gasse), ja sen poikkikatu Wolf-Dietrich Strasse [kartalla] on myös erinomainen katu, joka vie lähelle rautatieasemaa.

Neustadt on laaja alue, mutta vanhastakaupungista katsoen sen syrjäisimmistä osista, joissa Hotel Mozart sijaitsee, on vain vartin kävelymatka vanhaankaupunkiin.

Tällä alueella olevista hotelleista harkinnanarvoinen on esimerkiksi suomalaisten suosiossa oleva Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg, joka nimestään huolimatta ei sijaitse vanhassakaupungissa ja jonka sijainti on erityisen kätevä. Toinen hotelli, jossa suomalaiset ovat viihtyneet hyvin, on Hotel Hohenstauffen, joka sijaitsee rautatieaseman vieressä ja johon majoittuvalle lentokenttämatkat ovat mahdollisimman helppoja.

Muita maininnanarvoisia hotelleja keskustan uudella puolella ovat esimerkiksi Gästehaus im Priesterseminar Salzburg, Hotel Amadeus, Mozart Rooms, Hotel Schwarzes Rössl, Star Inn Hotel ja Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz.

Muut kaupunginosat ja Salzburgin ympäristön hiihtäjille tarkoitetut hotellit

Salzburgin muissa osissa on hotelleja, ja kaupungissa tietysti erikoistapauksessa voi ajatella yöpymistä muuallakin.

Messukeskuksella (Messezentrum) [kartalla] on jonkin verran hotelleja, mutta ne ovat melko kalliita ja messukeskukselle pääsee keskustasta nopeasti bussilla. Eli messukeskuksella voi hyvin vierailla useastikin ilman, että majoittuu sen lähelle.

Hiihtämään lähtevien on mahdollista varata hotelli, joka on erityisen hyvä laskettelijoille ja murtomaahiihtäjille. Niitä on jonkin verran keskustan tuntumassa, mutta myös muualla Salzburgin maakunnassa ja jopa Saksan puolella.

Hostelit ja muut edullisimmat majapaikat

Hostelit eli Suomessa aikoinaan retkeilymajoiksi kutsutut majapaikat ovat maailmalla suosittuja, ja saksankieliset ovat tunnetusti olleet ahkeria hostelien käyttäjiä. Kaikenlaiset saksankieliset matkailijat käyttävät hosteleita, mutta myös englanninkieliset ja monet muutkin ovat mieltyneet näihin edullisiin ja rentoihin majapaikkoihin. Yleisesti ottaen nuoret eli alle 30-vuotiaat ovat ahkerimpia hostelien käyttäjiä, mutta niissä on muunkin ikäisiä ja Salzburgissa hotellien hintavuuden takia ne ovat suosittuja kaikenlaisten ihmisten keskuudessa.

Hostelit ovat yksinkertaisempia majapaikkoja kuin hotellit, niissä on yleensä melko pelkistetty sisustus mutta niissä on kohtalaisen hyvät palvelut, langaton netti ja sellaisia bonuksia kuin Sound of Music -elokuvan esittäminen joka ilta. Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa usein nukkuu 4 henkeä, ja niissä on myös yksityishuoneita ainakin yhdelle ja kahdelle hengelle ja joskus myös isommille porukoille. Hostelit ovat tottuneet kaikenlaisiin ryhmiin, ja niissä voi ajatella isonkin ryhmän pystyvän yöpymään samoissa huoneissa.

Salzburgissa hostelit ovat keskustassa, lähinnä Neustadtissa lähellä rautatieasemaa ja vanhassakaupungissa, mutta siellä ei ole montaa hostelia ja varaus kannattaa ympäri vuoden tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Edullisimmillaan hostelissa voi yöpyä yhteismajoitushuoneessa noin 20 eurolla, ja hosteleista löytyy myös kahden ja sitä useamman hengen huoneita, jotka ovat yleensä suurin piirtein yhtä edullisia kuin halvimmissa hotelleissa ja joskus edullisempiakin.

Kaikkia Salzburgin hosteleita voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Salzburgissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

(Schallmooser Hauptstrasse 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta tämä kolmen tähden suomalaisten suosiossa oleva moderni ja pelkistetty hotelli sijaitsee keskustan uudella puolilla, alueella jolla on paljon muitakin majapaikkoja, ravintoloita, illanviettopaikkoja, nähtävyyksiä ja konserttisaleja. Vähän keskihintaista tyyriimpiä huoneita on parhaiten kahdelle hengelle, ja huoneissa on ilmastointi ja äänieritys. Hotellissa yöpyneet ovat kiitelleet sijaintia, metelin puutetta, puutarhaa jossa voi nauttia hyvänä pidetyn aamiaisen ja hotellin yleistä siisteyttä ja toimivuutta. Tämä alue on erinomainen hotellille, sillä sille on helppo saapua lentoasemalta ja sieltä on helppo tutustua koko keskustaan.

Altstadthotel Kasererbräu

(Kaigasse 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva, alueen muuhun tarjontaan verrattuna varsin kohtuuhintainen hotelli, jonka 45 huonetta on sisustettu kaikki eri tavalla.

Altstadthotel Wolf-Dietrich

(Wolf-Dietrich-Strasse 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uudella puolella sijaitseva 40 huoneen kylpylähotelli, jonka yksinkertaisesti sisustetut huoneistot ovat melko tilavia. Lähistöllä on paljon ravintoloita, kauppoja ja yöelämää, ja vanhaankaupunkiin kävelee 10 minuutissa.

Arthotel Blaue Gans

(Getreidegasse 41–43)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin pääkadun varrella oleva loistoluokan hotelli, jossa yöpyvä nauttii kaikesta Salzburgin parhaasta annista modernisti sisustetuissa huoneissa.

Boutiquehotel am Dom

(Goldgasse 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin harvoja keskihintaisia hotelleja, ja se on hieno ja silti varsin hintava majapaikka yhdellä kaupungin parhaista ostoskaduista, lähellä kaikkea mahdollista. Hotelli on modernisti sisustettu, eivätkä läheskään kaikki innostu sen huoneista.

Gästehaus im Priesterseminar Salzburg

(Dreifaltigkeitsgasse 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty mutta kohtuuhintainen 47 huoneen hotelli keskustan uuden puolen kortteleissa, jotka ovat lähellä jokea ja vanhaakaupunkia.

Hotel Amadeus

(Linzergasse 43–45)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty kohtuuhintainen 26 huoneen hotelli keskustan uudella puolella, missä on kaikkea nähtävyyksistä ravintoloihin ja yöelämään. Vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka, ja sijainti on saanut paljon hyvää palautetta.

Hotel Hohenstauffen

(Elisabethstrasse 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman lähellä sijaitseva kolmen tähden vanhanajan itävaltalaistyyliä huokuva hotelli, jossa on vähän keskihintaista hintavampia huoneita korkeintaan kuudelle hengelle. Huoneet ovat melko tilavia, niissä on äänieristys ja joidenkin huoneiden hintaan kuuluu kehuja saanut aamiainen. Suomalaiset ovat viihtyneet hyvin tässä hotellissa, jonne on helppo lentoasemalta siirtyä ja jolta myös on kätevä siirtyä päiväretkeä tai seuraavaa etappia kohti junalla tai bussilla. Hotellilta on varsin lyhyt matka myös tärkeille vierailupaikoille, ja sen lähellä on muutama illanviettopaikka. Tämä on ystävällinen, perheomistuksessa oleva hotelli, jossa on mukava yöpyä ja josta myös saa paljon hyvää tietoa Salzburgista ja sen tarjonnasta.

Hotel Schwarzes Rössl

(Priesterhausgasse 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen kortteleissa, lähellä jokea, kohtuuhintainen 50 huoneen hotelli, jonka yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa saa rahoilleen hyvin vastinetta.

Mozart Rooms

(Franz-Josef-Strasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen kohtuuhintaisista hotelleista tämä on yksi huoneiltaan tilavimmista ja näyttävimmistä, ja sijainti lähellä monia ravintoloita, illanviettopaikkoja ja vanhaakaupunkia on rauhallisen mukava.

Star Inn Hotel Premium Salzburg Gäblerbrau

(Richard-Mayr-Gasse 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan uuden puolen vanhoissa kortteleissa, eräillä parhailla mahdollisilla paikoilla, sijaitseva 71 huoneen hotelli, jossa sijainnin lisäksi on pidetty erinomaisesta palvelusta ja hotellin modernista tunnelmasta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti