Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Wien
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Sacher-hotelli
Parhaat majapaikat ovat keskittyneet tietyille ydinkeskustan ja sen lähellä oleville seuduille. Kohtuuhintaista majapaikkaa etsivän kannattaa suunnistaa Mariahilfer Strasse -kadun liepeille.

Mikä hotelli Wienissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Wienin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Hinnat ja saatavuus

Wien on tunnetusti majapaikkojensa puolesta kallis kaupunki, ja siksi monet aikuisetkin turvautuvat siellä hosteliin, jonkalaisesta saa pedin yhteismajoitushuoneesta edullisimmillaan noin 15 eurolla. Hosteleissa, jotka ovat järjestään hyvin varusteltuja ja kaikin tavoin tasokkaita, on myös yhden ja useamman hengen huoneita, ja Wienissä on myös pensionaatteja ja muita kuin hotelleja, joista voi saada kahden hengen huoneen kesälläkin 50–60 eurolla.

Varsinaiset keskustan alueella olevat hotellit tai hienot hotellit, jotka ovat keskustan ulkopuolella, ovat kalliimpia kuin monessakaan Euroopan kaupungissa. Vain vaivoin voi saada 80 euron hintaisen huoneen läheltä ydintä, ja niissä voi olla puutteita, kuten jaettu kylpyhuone tai huonot liikenneyhteydet. Jos haluaa varmaa laatua, pitää sijoittaa noin 100 euroa, jolloin voi kesälläkin nukkua pidetyssä kolmen tai jopa neljän tähden hotellissa. Hotellien joukossa on paljon sellaisia, joissa normaali kahden hengen huone voi maksaa 150–200 euroa, mutta tällaiset hotellit ovat sijainniltaan hyviä, erinomaisesti varusteltuja ja kaikin tavoin pidettyjä.

Wienissä on valtava määrä hotelleja, ja siellä on lähes aina tilaa. Mutta mitä aikaisemmin hotellin tai muun majapaikan varaa, sen enemmän on valinnanvaraa ja sen parempia hintoja tulee vastaan. Hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat menevät kesällä ja talvikauden sesonkiaikoina kuten joulukuussa ja pääsiäisenä pari kuukautta etukäteen, ja aina on kannattavaa katsella huonetta vähintään 1–2 kuukautta ennen matkan alkamista.

Majoituksen löytäminen Wienistä

Wienistä majoitusta etsivä huomaa nopeasti, että monet kaupungin parhaat majapaikat ovat keskittyneet tietyille ydinkeskustan ja sen lähellä oleville seuduille.

Ydinkeskusta (Innere Stad) ja vanhakaupunki (Altstadt)

Ydinkeskusta [kartalla] ja etenkin sen vanhaksikaupungiksi kutsutut osat ovat tietenkin monelle mieluisa yöpymispaikka, mutta mitään halpoja hotelleja tai muitakaan halpoja majapaikkoja sieltä ei juurikaan löydy. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset etenkin Stephansplatz-aukion [kartalla] tuntumasta, ja hyviä hotelleja on myös muualla vanhassakaupungissa, missä etenkin Karlsplatzin tienoilla on sekä Altstadtissa että sen naapurissa kätevällä paikalla sijaitsevia, yleensä korkeatasoisia hotelleja.

Hyviä hotelleja Altstadtissa ja sen välittömässä läheisyydessä ovat esimerkiksi Arte Hotel Wien Stadthalle, Hotel Post ja Hotel Alpha.

Mariahilfer Strasse

Mikäli etsii kohtuuhintaista tai halpaa majapaikkaa, on etenkin edullisten hotellien osalta ostoskatu Mariahilfer Strasse [kartalla] liepeineen tähän hyvää maastoa. Mikäli etsii hostelia tai muuta perinteisestä hotellista poikkeavaa halpaa majapaikkaa, on Mariahilfer Strassen loppupää, etenkin korttelit lähellä Westbahnhof-rautatieasemaa ja sen vieressä sijaitseva Neubaun kaupunginosa, tähän paras ratkaisu.

Lähellä Mariahilfer Strassea sijaitsee suomalaisten suosiota nauttiva Hotel Fürst Metternich.

Urban Loritz Platz, Neubau Gurtel
Neubau Gürtel kehätien liepeiltä kävelymatka museokortteliin ja sen takana sijaitsevan ydinkeskustan vanhoihin osiin on melko pitkä mutta raitiovaunulla matkantekoon kuluu vain vähän aikaa.

Neubau

Mikäli mielii päästä hyvin sisälle paikallisten elämänmenoon, on majapaikka hyvä valita juuri Neubausta [kartalla], jossa on ydinkeskustaan nähden vähän turisteja mutta tästä huolimatta kansainvälinen meininki. Siirtyminen Mariahilfer Strassen varrelta ja Neubausta ydinkeskustaan on helppoa kävellenkin. Neubau Gürtel -kehätien liepeiltä [kartalla] kävelymatka museokortteliin ja sen takana sijaitsevan ydinkeskustan vanhoihin osiin on melko pitkä, mutta raitiovaunulla matkantekoon kuluu vain vähän aikaa.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, ettei Westbahnhof-rautatieasemalta [kartalla] tai sitä kauempaa kovin usein viitsi kävellä ydinkeskustaan tai päinvastoin, ja jos mielii liikkua Wienissä mahdollisimman paljon kävellen, kannattaa majapaikka valita lähempää ydinkeskustaa.

Mikäli haluaa asua kävelymatkan etäisyydellä ydinkeskustasta mutta sen majapaikkoja edullisemmin hinnoin, on tienoo heti MuseumsQuartier-museokorttelin takana [kartalla] Neubaussa tähän paras ratkaisu.

Hyviä hotelleja Neubaussa ja myös melko lähellä Mariahilfer Strassea ovat esimerkiksi Hotel am Konzerthaus, Hotel Fürst Metternich ja K+K Hotel Maria Theresia.

Leopoldstadt

Majapaikoiltaan yksi edullisimpia ja myös kätevimpiä kaupunginosia majapaikkojensa suhteen on Leopoldstadt [kartalla], joka sijaitsee Prater-huvipuiston vieressä, sen ja Schwedenplatzin välimaastossa. Alueelle on hyvät liikenneyhteydet, ja alueesta osa sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä Schwedenplatz-aukiolta, vanhastakaupungista ja muusta ytimestä.

Alueella on Praterin lisäksi jonkin verran huvituksia, hyviä ravintoloita ja etenkin vilkkaina matkustusaikoina rauhallisempaa kuin keskustassa. Alueen ravintolat ovat monipuolisia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä, ja Leopoldstadtin korttelit voivat vilkkainakin matkustusaikoina olla rauhallisia. Illanviettoon mieliville Schwedenplatzin lähellä ovat kaupungin parhaat baarit, ja jos haluaa ehdottomasti kävellä tämän monipuolisen aukion tienoille, kannattaa majoittua lähelle jokea. Jos taas mielii olla usean metro- ja raitiovaunulinjan vieressä, kannattaa majoittua lähemmäs Prater-huvipuistoa.

Hyviä majapaikkoja Leopoldstadtissa ovat esimerkiksi Hotel Capri, Hotel Der Wilhelmshof, Hotel Resonanz Vienna ja lyhyen kävelymatkan päässä Schwedenplatzsista sijaiseva Hotel Stefanie.

Hotelli Westbahnhof-aseman vieressä
Hotelli kannattaa valita siten, että kulkuyhteydet julkisilla ovat hyvät. Westbahnhof-rautatieasemalta tai sitä kauempaa ei kovin usein viitsi kävellä ydinkeskustaan tai päinvastoin.

Hotellin liikenneyhteydet

Liikkuminen Wienissä on helppoa niin kävellen kuin julkisillakin, mutta etäisyydet saattavat olla etenkin ydinkeskustan ja sitä ympäröivien osien välillä pitkän tuntuisia. Näin ollen hotelli kannattaa keskustasta valita siten, että kulkuyhteydet julkisilla ovat hyvät, ja parhaimmillaan ne ovat Stephansplatz- [kartalla] ja Schwedenplatz-aukioden lähellä ja ydinkeskustaa kiertävän kehätien eli Ringstrassen varrella. Metroasemia on juuri ydinkeskustaa ympäröivillä alueilla, ja Ringstrassen liepeiltä on myös hyvät liikenneyhteydet raitiovaunulla moneen eri paikkaan.

Kätevää seutua liikenneyhteyksiensä puolesta on myös ytimen osat lähellä Schwedenplatzia [kartalla], jonka tuntumasta on lyhyt matka Leopoldstadtiin ja jopa kävelyetäisyys Prater-huvipuistoon. Aukio sijaitsee niin sanotun Bermudan kolmion ylittämättömien illanviettomahdollisuuksien naapurissa, ja se on yksi kaupungin monipuolisimpia ja monin tavoin edullisimpia alueita ruokailla. Alue on vilkas kaikkina vuodenaikoina, ja kesäaikaan Bermudan kolmio saattaa öisin olla hivenen rauhaton tienoo, joka ei suinkaan kaikkia miellytä.

Wienissä hotellia valitessa kannattaa aina varmistaa, että lähellä on metroasema tai että ainakin raitiovaunupysäkki on lähellä. Wienin syrjäosissa voi olla niin, että metroasemille on bussiyhteys, mutta tällaiset hotellit ovat parhaita niille, jotka saapuvat paikalle autolla.

Kaikki Wienin keskustan osat ovat tavallaan vaikutuksen tekeviä, eikä sillä, missä korttelissa tai kaupunginosassa hotelli tarkalleen ottaen sijaitsee, ole väliä.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Hotel Am Konzerthaus

(Am Heumarkt 35–37)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Paljon kiitosta saanut hotelli, joka sijaitsee usean puiston läheisyydessä ja josta on hyvät liikenneyhteydet paitsi kahdelta metroasemalta myös Ringstrassen raitiovaunuilla. Ostospaikat ovat lähellä niin Innere Stadtissa kuin Mariahilfer Strassellakin, ja nähtävyyksiä on kävelymatkan etäisyydellä koko joukko.

Hotel Capri

(Praterstrasse 44–46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä hotelli sijaitsee lähellä Prater-huvipuistoa, Tonavajoen rantojen vieressä. Sijainniltaan se poikkeaa monista muista Wienin majapaikoista, mutta kävelymatka täältä Innere Stadtin parhaille paikoille kestää vain vartin ja liikenneyhteydet ovat läheisen Ringstrassen takia hyvät. Metroasema on aivan vieressä, ja liikenneyhteydet Wienin lentokentältä tänne ovat erinomaiset.

Hotel Der Wilhelmshof

(Kleine Stadtgutgasse 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Perheomistuksessa oleva pienehkö hotelli, joka nauttii vankkaa suomalaisten suosiota ja jossa kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Hotelli sijaitsee alueella, jolla on paljon kaikenlaista huvipuistosta hienoihin puistoihin, eikä vanhaankaupunkiin ole kuin alle kilometrin matka. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset, ja sijainniltaan hotelli on soveltuva myös perheille, jotka kesäkaudella haluavat ottaa ilon irti Wienin kuuluisasta huvipuistosta. Leopoldstadt on melko monipuolinen mutta suurin osin rauhallinen korttelisto, ja matkalla kohti vanhaakaupunkia olevissa osissa on eräitä hinta-laatusuhteeltaan Wienin parhaita ravintoloita. Tässä neljän tähden hintavassa hotellissa on huoneita 1–5 hengelle, ja viisi henkeä vetävä sviitti on pienille ryhmille juuri sopiva.

Arte Hotel Wien Stadthalle

(Wurzbachgasse 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden hotelli, jossa on eniten kahden hengen huoneita mutta myös huoneita neljälle hengelle. Sijainti on aivan erinomainen, sillä hotelli on kehätien ja kaupungintalon vieressä, ja tämä on yksi Wienin suurimman vaikutuksen tekevistä alueista, jolla tulee muutenkin vietettyä aikaa. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset: kävellen voi mennä moneen paikkaan, kesäisin läheiset puistot ovat houkuttelevia ja joulumarkkina-aikaan samoin kuin muinakin aikoina kaupungintalon ympäristössä on kaikenlaista tapahtumaa. Hotellista saa kesälläkin huoneen noin sadalla eurolla.

Europahaus Wien

(Linzer Strasse 429)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan ulkopuolella, upeassa kartanossa oleva kolmen tähden hotelli, joka soveltuu erityisen hyvin autolla liikkeellä oleville. Julkiset kulkevat läheltä, ja melko lähellä on Schönbrunnin upea linna-alue. Keskusta on puolen tunnin matkan päässä, joten auto kannattaa jättää Wienissä ollessa hotellille. Hotellissa on lähinnä kahden hengen huoneita, ja sieltä saa kesälläkin huoneen alle sadalla eurolla.

Hotel Alpha Wien

(Buchfeldgasse 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan kaupungintalon metroaseman vieressä, ns. Josefstadtin alueella sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka on saanut kiitosta rauhallisesta mutta keskeisestä sijainnistaan, henkilökunnastaan ja palvelutasostaan. Yhteydet muualle ovat kävellen ja julkisilla hyvät, ja hotellin lähellä on paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Huoneita on lähinnä yhdelle ja kahdelle hengelle, ja niiden hinta on kesällä reilut sata euroa.

Hotel Fürst Metternich

(Esterházygasse 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee erinomaisella alueella lähellä rautatieasemaa ja kahta metroasemaa. Hotelli on erityisen hyvä niille, jotka mielellään katselevat ostoksia, sillä kaupungin kansanomaiselle pääostoskadulle on lyhyt matka. Suomalaiset ovat pitäneet hotellista erityisen paljon, aamiainen on saanut paljon kehuja ja lähistöllä on melkoinen määrä mitä erilaisimpia kahviloita, ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Hotellissa on huoneita 1–3 hengelle, ja sieltä voi kesäkaudellakin saada huoneen reilusti alle satasella.

Hotel Post

(Fleischmarkt 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Wienin lukuisista hyvistä tienoista majapaikalle tämä lähellä Schwedenplatzia oleva kolmen tähden hotelli on yhdellä parhaista. Kulkuyhteydet ovat niin metrolla kuin raitiovaunuillakin eräitä kaupungin parhaita, aukio on monipuolinen paikka ympäri vuorokauden ja vieressä on nimeltään turhan pelottava “Bermudan kolmio”, joka on Wienin ykkösillanviettotienoo. Vanhakaupunki parhaine paikkoineen on lähellä, ja nimensä hotelli on saanut siitä, että sen vieressä on pääposti. Huoneet ovat tilavia, mutta niitä on lähinnä vain 1–2 hengelle. Tämä on aika hintava hotelli, niin että kahden hengen huoneesta voi joutua maksamaan 150 euroa.

Hotel Resonanz Vienna

(Taborstrasse 47–49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Augartenia ja Prater-huvipuistoa sijaitseva kolmen tähden hotelli, jolta on lähimmälle metroasemalle 150 metrin matka. Tämä Leopoldstadtissa sijaitseva majapaikka on hyvällä tienoolla etenkin niille, jotka eivät välttämättä halua vain tutustua vanhaankaupunkiin, ja niin Augarten kuin Praterin huvipuistokin ovat läheisen tutustumisen arvoisia. Alueella on paljon hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja, mutta vanhakaupunki ja muut pääpaikat ovat hyvin lyhyen metromatkan päässä. Hotellissa on 1–3 hengen huoneita, ja sieltä voi hyvällä tuurilla saada huoneen kesälläkin noin sadalla eurolla tai vähemmälläkin.

Hotel Stefanie

(Taborstrasse 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden perinteikäs hotelli, joka sijaitsee Leopoldstadtin jokea lähellä olevissa osissa ja näin lyhyen matkan päässä vanhastakaupungista. Ohi kulkee raitiovaunu, liikenneyhteyksiltään erinomainen Schwedenplatz on 300 metrin päässä ja täältä voi tutustua kävellen Leopoldstadtiin ja mennä vaikka kuuluisaan huvipuistoon. Aamiainen, hotellin rauhallisuus, ystävällisyys ja sijainti ovat miellyttäneet monia suomalaisia. Hotellin huonoin puoli on se, että se on hintava, ja sen 1–2 hengen huoneet maksavat kesällä 140–200 euroa.

K+K Hotel Maria Theresia

(Kirchberggasse)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Spittelbergin hienolla alueella sijaitseva neljän tähden hotelli, joka on hyvä ympäri vuoden, sillä alueella on markkinoita, hyviä ravintoloita, ainutlaatuisia katunäkymiä ja museoita, jotka kuuluvat kaupungin suosituimpiin. Museokortteli on aivan lähellä, ja kulkuyhteydet ovat niin kävellen kuin julkisillakin erinomaiset. Hotelli on hyvin varusteltu, huoneet ovat tilavia ja tämäkin hotelli kuuluu suomalaisten suosikkeihin. Jos huoneiden hinnat eivät pelästytä, on tämä aivan lyömätön valinta majapaikaksi Wienin-matkalle.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Lukijoiden kommentteja

Itse Wien on hieno kaupunki. Meidän hotellimme, Imlauer oli todella huono. Palvelu tökki ja aamupala maksoi 17€/yö! Lähellä oli onneksi ruokapaikkoja, joista sai aamupalaa 4€. Hotel Imlauer ei siis ole mikään paras vaihtoehto, vaikka halpa kyllä (vko/alle 700€). /ekan kerran wienissä

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti