Itävalta – Lisää kiinnostavia paikkoja
Salzburg
Salzburg
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Salzburg
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Salzburgin lentokentän lennonjohtotorni
W.A. Mozart -lentoasema sijaitsee vain reilun viiden kilometrin matkan päässä Salzburgin keskustasta. Sieltä voi siirtyä linja-autolla tai taksilla muualle Salzburgiin tai sitten sen ympäristöön.

Saapuminen Salzburgiin

Salzburgin lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päässä keskustasta, ja sieltä on helppoa siirtyä muualle kaupunkiin. Jos lentoasemalta haluaa suoraan hiihtokeskuksille, joita on myös Baijerin puolella, voi Postbusin kyydissä siirtyä lentoasemalta suoraan niille, mutta se on mahdollista myös junalla rautatieasemalta, jonne lentokenttäbussit saapuvat. Jos Salzburgiin saapuu junalla tai bussilla jostakin toisesta kaupungista, saapuvat ne yleensä rautatieaseman viereen.

Lentäen Salzburgiin

W.A. Mozart -lentoasema [kartalla] sijaitsee vain reilun viiden kilometrin matkan päässä Salzburgin keskustasta. Sieltä voi siirtyä linja-autolla tai taksilla muualle Salzburgiin tai sitten sen ympäristöön.

Linja-auto Salzburgin keskustaan

Linja-autot kulkevat lentoasemalta 10–20 minuutin välein 15 minuutissa (linja 10) tai 23 minuutissa (linja 2) Salzburgin rautatieasemalle (Hauptbahnhof, Main Station) ja muualle ydinkeskustaan. Sivulta voi nähdä pysäkit, joihin kuuluu Mirabellplatz, joten bussien reitteihin voi tutustua ja jäädä mahdollisimman lähellä määränpäätä kyydistä pois. Kyyti maksaa 2,50 euroa muilta paitsi alle 15-vuotiailta, joilta se maksaa 1,30 euroa. Lippuja saa Newscorner-kioskista, laiturilla olevista automaateista ja linja-autonkuljettajalta. Salzburg Card -kortin haltijoilta ei oteta maksua, eikä myöskään niiltä, jotka ovat sijoittaneet vuorokauden tai sitä kauemmin voimassa olevaan lippuun.

Linja-autot hiihtokeskuksille ja muualle ympäristöön

Lentoaseman bussipysäkeiltä, jotka ovat lentoaseman edessä, pääsee myös muualle, kuten Zell am Seehen, Maishofeniin, Saalfeldeniin, Weissbachiin ja St. Marteniin. Lähistön kohteiden lisäksi Postbus vie Saksan Baijeriin ja joihinkin Itävallan paikkoihin, joihin eivät junat suoraan tai ollenkaan kulje. Lähistön hiihtokeskuksille meneville esimerkiksi linja 260 on kätevä, sillä se kulkee monen hiihtokeskuksen kautta. Lentoaseman busseista kertovalla verkkosivuilla on tietoa eri linjoista, ja Postbusin linkistä voi ostaa lipun.

Taksi lentoasemalta muualle kaupunkiin

Taksit ja minibussit kuljettavat matkustajia lentoasemalta Salzburgiin, sen ympäristöön ja hiihtokeskuksille. Erilaisia yhtiöitä, joilla on niin normaaleja takseja kuin 8 henkeä vetäviä minibussejakin, on paljon, ja ne on lueteltu lentoaseman verkkosivuilla. Monilla yhtiöillä on kiinteitä hintoja, monille hiihtokeskuksille pääsee 70 eurolla mutta Salzburgin keskustaan matkalla oleville taksi on melko kallis vaihtoehto (15–20 euroa) ja kestää liikenteestä riippuen 15–20 minuuttia.

Autonvuokraus

Salzburgin lentoasemalla ovat suurin piirtein kaikki autovuokraamot, ja lentoaseman sivut näyttävät vuokraamot ja niillä on lomake, jolla auton voi etukäteen tilata.

Rautateitse tai linja-autolla Salzburgiin

Salzburg Hbf eli Hauptbahnhof on päärautatieasema [kartalla] sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella. Sieltä kuitenkin on kävelymatka ainakin Schloss Mirabellin tienoille eli Neustadtin alueelle. Joen toiselle puolelle vanhankaupungin (Altstadt) puolelle kävelymatkaa on enemmän, ja näin rautateitse saapuvan kannattaa miettiä kävelläkö, ottaako taksi vai kulkeeko julkisilla perille. Käteviä ovat bussilinjat 1–4, jotka kulkevat päärautatieaseman ja vanhankaupungin väliä, ja linja 1 kulkee myös messukeskukselle.

Salzburgiin ei tule paljon linja-autoja, mutta sinne tulee jonkin verran busseja paikoista, jonne junat eivät kulje tai kulkevat huonosti, ja Saksasta kuten myös muistakin maista. Valtaosa linja-autoista käyttää pääpysäkkinään päärautatieaseman edustalla olevaa Südtiroler Platz -aukiota. Tälle paikalle saapuvat myös lentoasemabussit, mutta pysäkkejä on muuallakin kaupungissa sekä ennen rautatieasemaa että sen jälkeen.

Salzburgin päärautatieasemalta kohti hiihtokeskuksia

Päärautatieasemalta pääsee junalla monelle hiihtokeskukselle ja muulle paikalle, kuten Kitzbüheliin, Altenmarktiin ja Radstadtiin. Rautatieaseman kautta pääsee tietenkin myös muualle Itävaltaan ja ympäröiviin maihin junilla, ja ÖBB:n eli Itävallan rautatieyhtiön sivuilta voi selvitellä aikatauluja ja hintoja.

Teksti: Peter Forsberg
2022/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti