Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tukholma
Tukholma
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Tukholma
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Auringonottajia rantatörmällä
Tukholman säät ovat tuttuja suomalaiselle, ja kaupunki on perinteisesti ollut koko vuoden matkakohde etenkin risteilymatkoille.

Tukholman sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Tukholmassa nyt

Sääennuste

Ruotsin meteorologisen laitoksen tarjoama Tukholman sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Tukholman säät ovat tuttuja suomalaiselle, ja kaupunki on perinteisesti ollut koko vuoden matkakohde etenkin risteilymatkoille. Tukholman säät eroavat jonkin verran Helsingistä, sillä saaristo suojaa sitä hyvin kevään ja syksyn mereltä tulevilta viimoilta, ja muutenkin Siperian kylmät tuulet heikkenevät matkalla meren yli Ruotsiin. Näin kevät on kaupungissa ehkä jonkin verran Etelä-Suomen kevättä leppoisampi ja vähätuulisempi, ja terasseja ja muita kesän merkkejä alkaa ilmaantua katukuvaan monina vuosina vähän ennen kuin Helsinkiin. Muuten säät ovat ympäri vuoden melko samanlaisia kuin Etelä-Suomessa, ja Tukholmassa on useimpina vuosina kunnollinen talvi, johon kuuluu runsaasti lunta mutta ei turhan kylmiä lämpötiloja.

Parhaat matkustusajat

Tukholmaan on hyvä matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, joskin siirtymäkaudet kesän ja talven välillä eivät ole kaikkein parhaita aikoja matkustaa kaupunkiin. Talvikausi, joka alkaa joulukuun alusta joulumarkkinoin ja joulukatujen avaamisin, on hyvä aika matkustaa Tukholmaan, sillä tällöin siellä on paljon ohjelmaa, markkinoita ja muuta mukavaa. Joulun jälkeenkin tammi-helmikuussa Kungsträdgårdenilla luistellaan, ja ilonpito jatkuu aina hiihtoloman päättymiseen asti. Maalis-huhtikuu on jonkin verran ikävä aika useina vuosina, mutta kevät huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun on yleensä hienoa aikaa kaupungissa, joskin ilmat ovat tietenkin epävarmoja ja lämpimiä päiviä voi seurata hyvinkin vilpoisia päiviä.

Kesäaika on suosituin aika matkustaa Tukholmaan, ja kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin kaupunkiin tulvii suomalaisten risteilyturistien lisäksi valtavat määrät ruotsalaisia, samoin kuin kansainvälisiä matkaajia, jotka tulevat ympäri maailman ihmettelemään yötöntä yötä ja kesän tapahtumia festivaaleista yömaratoniin. Suomesta lähtevät risteilyalukset kohottavat tähän aikaan hintojaan, ja hyttipaikat kannattaa varata tähän vuodenaikaan hyvissä ajoin etukäteen.

Syksy on kaunista aikaa käydä Tukholmassa. Kesälomien jälkeen syyskuussa, kun arkielämä taas lähtee käyntiin, on kaikki toiminnassa ja kulttuuri- ja urheilukausi pyörähtää liikkeelle. Lämpötilat ovat tähän aikaan vielä siedettäviä, ja ulkona voi hörpätä hyvin kahvit tai syödäkin, mutta marraskuussa ilmat viilenevät auttamatta ja pimeys laskeutuu kaupunkiin pian neljän jälkeen.

Tukholma on hyvä koko vuoden matkustuskaupunki siinäkin mielessä, että siellä on valtavasti tekemistä ja näkemistä sisätiloissa, ja sen erinomainen metroverkosto ja lukuisat kauppakeskukset ja muut vastaavat tilat mahdollistavat vain sisätiloissa liikkumisen, mikäli niin haluaa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti