Ruotsi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tukholma
Tukholma
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Tukholma
Varaamalla majapaikan oppaamme sivujen kautta tuet matkaoppaan tekemistä ja kehittämistä ja varmistat että pysymme ilmaisena matkaoppaana, josta hyötyvät kaikki suomalaiset.
Booking.com
Ilmoitus
Auringonottajia rantatörmällä
Tukholman säät ovat tuttuja suomalaiselle, ja kaupunki on perinteisesti ollut koko vuoden matkakohde etenkin risteilymatkoille.

Tukholman sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Tukholmassa nyt

Sääennuste

Ruotsin meteorologisen laitoksen tarjoama Tukholman sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto

Tukholman säät ovat tuttuja suomalaiselle, ja kaupunki on perinteisesti ollut koko vuoden matkakohde etenkin risteilymatkoille. Tukholman säät eroavat jonkin verran Helsingistä, sillä saaristo suojaa sitä hyvin kevään ja syksyn mereltä tulevilta viimoilta, ja muutenkin Siperian kylmät tuulet heikkenevät matkalla meren yli Ruotsiin. Näin kevät on kaupungissa ehkä jonkin verran Etelä-Suomen kevättä leppoisampi ja vähätuulisempi, ja terasseja ja muita kesän merkkejä alkaa ilmaantua katukuvaan monina vuosina vähän ennen kuin Helsinkiin. Muuten säät ovat ympäri vuoden melko samanlaisia kuin Etelä-Suomessa, ja Tukholmassa on useimpina vuosina kunnollinen talvi, johon kuuluu runsaasti lunta mutta ei turhan kylmiä lämpötiloja.

Parhaat matkustusajat

Tukholmaan on hyvä matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, joskin siirtymäkaudet kesän ja talven välillä eivät ole kaikkein parhaita aikoja matkustaa kaupunkiin. Talvikausi, joka alkaa joulukuun alusta joulumarkkinoin ja joulukatujen avaamisin, on hyvä aika matkustaa Tukholmaan, sillä tällöin siellä on paljon ohjelmaa, markkinoita ja muuta mukavaa. Joulun jälkeenkin tammi-helmikuussa Kungsträdgårdenilla luistellaan, ja ilonpito jatkuu aina hiihtoloman päättymiseen asti. Maalis-huhtikuu on jonkin verran ikävä aika useina vuosina, mutta kevät huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun on yleensä hienoa aikaa kaupungissa, joskin ilmat ovat tietenkin epävarmoja ja lämpimiä päiviä voi seurata hyvinkin vilpoisia päiviä.

Kesäaika on suosituin aika matkustaa Tukholmaan, ja kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin kaupunkiin tulvii suomalaisten risteilyturistien lisäksi valtavat määrät ruotsalaisia, samoin kuin kansainvälisiä matkaajia, jotka tulevat ympäri maailman ihmettelemään yötöntä yötä ja kesän tapahtumia festivaaleista yömaratoniin. Suomesta lähtevät risteilyalukset kohottavat tähän aikaan hintojaan, ja hyttipaikat kannattaa varata tähän vuodenaikaan hyvissä ajoin etukäteen.

Syksy on kaunista aikaa käydä Tukholmassa. Kesälomien jälkeen syyskuussa, kun arkielämä taas lähtee käyntiin, on kaikki toiminnassa ja kulttuuri- ja urheilukausi pyörähtää liikkeelle. Lämpötilat ovat tähän aikaan vielä siedettäviä, ja ulkona voi hörpätä hyvin kahvit tai syödäkin, mutta marraskuussa ilmat viilenevät auttamatta ja pimeys laskeutuu kaupunkiin pian neljän jälkeen.

Tukholma on hyvä koko vuoden matkustuskaupunki siinäkin mielessä, että siellä on valtavasti tekemistä ja näkemistä sisätiloissa, ja sen erinomainen metroverkosto ja lukuisat kauppakeskukset ja muut vastaavat tilat mahdollistavat vain sisätiloissa liikkumisen, mikäli niin haluaa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja päivitetty: 2015/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti